- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
thgergo
tag
válasz
metal01 #84640 üzenetére
Két heatpipeos hűtés van az én inteles T420-amban i5-2520M-el. Pasztázás csak pár fokot javított.
Maximális 3Ghz-es 2 magos turbóval, igpvel olyan 80-90 fölött nem nagyon láttam, 3d "játék" mellett sem.
90-et túllépni BurnP6 nevű fogyasztásmaximalizálóval tudtam csak. Venti 4540RPMel pörög ilyenkor.
Ha nagyon zavaró a hűtés szerintem a dupla heatpipe helyett egyszerűbb egy réz/alumíniumlapka felragasztása a heatpipe-ra, pár fokot számít az is, csak belül fűtene.
Szerintem itt látszik a külömbség hogy az utolsó Core2-ők általában 25W-osak voltak, nagyobb hűtéssel a T400-akban, míg a T420 35W processzort tartalmaz kissebb hűtésre. -
HSM
félisten
válasz
metal01 #84592 üzenetére
Sokat hallottam csak úgy hirtelen huss, elpusztulni. Sanyo-nál meg látom, mitől pusztulhat sokaknál, ki tudom védeni.
(Nem töltöm 100%-ig.)
Amúgy ha nem használod sokat akkuról, akkor kár aggódni miatta.Feleslegesen költenéd csak a pénzt szerintem.
(#84605) metal01: Jó tudni, hogy érezhető azért a difi. Nekem gyből az i7 volt benne, ezzel dobta ki a szerencse.
Mondjuk a +1MB cache azért sokszor jöhet jól. Nálam is felmászik amúgy könnyen 80 fokra ha joban megterhelem. Videókódolásnál pl. levettem mindig 2400Mhz-re, ott majdnem 10 fokot nyertem, és halkabb működést. Turbo jó dolog, de úgy tényleg nagyon meleg. Mikor játszottam vele StarCraft2-t turbo-val, IGP-vel, volt, hogy 97 fokig felment, de a 90 stabilan megvolt, mégis órákig ment hiba nélkül. Szval azért bírja, bár nekem se tetszenek az ilyen hőfokok.
(#84607) metal01:Itt is van többféle hűtő, elvileg a két vékonyabb hőcsöves az icipicit erősebb, mint az egybe vastag csöves, az enyémben az van. Úgylátszik pont, mint a T400-nál.
-
arcszesz
aktív tag
válasz
metal01 #84618 üzenetére
Enyémben is a balhoz hasonló van, de nem 100%-ig ilyen. Rendeltem hozzá olcsó ventit, nem volt jó. Rövidebb volt az alu lap, ezért nem feküdt fel a házra, folyton beleesett. Nem tudtam megcsinálni. Rendeltem nemrég egy ilyen hűtést, amit linkeltem. Még nem ért ide. Ha ez sem lesz jó, kidobom az egész gépet
-
-
Chaser
legenda
válasz
metal01 #84616 üzenetére
az ebayes az biztos ugy. hűtő, ha gyári lenne 3x annyiba kerülne minimum, ennyiért gyári venti van éppen, de írja is hogy nem gyári
arra gondoltam a gépedben is ilyen volt, csak gyárinak hitted, de ha úgy vetted passz, lehet később jött a másik verzió, moddoltak pl a billzet alátámasztásban is 500-asnál biztos, első verzióknál nem volt a hűtő fölött egy lemez merevítésnek a billzet alá -
Chaser
legenda
válasz
metal01 #84603 üzenetére
tudom, de az a 100mhz teljesen mindegy, nincs 5% különbség sem, cache nem hiszem hogy túl mérvadó
lehet hűteni, kell hozzá egy normális hűtéselég vicc hűtések vannak, 8540 és 8560-at hasonlítottam össze, hát mit ne mondjak, 8540-é nem kicsit durvább
de elvileg k_vadot is lehűt a 60-asé, van aki olyat rakott bele, az nagyobb ház is meg elég értelmesen van megtervezve a hűtés..első gép aminél gép amivel találkoztam, 0-ról kb 2 perc egy cpu csere
tp vonalon meg az 500-asé volt nagyon korrekt, van most pár hűtőm, nv-s 510-hez is, majd lefényképezem a difiket -
Chaser
legenda
válasz
metal01 #84596 üzenetére
én mindig betartalékolok a gépeim mellé mindent, azért félni nem kell lg-től, de nem fog annyit tudni mint egy pana és akkor kínos az ha hirtelen kell venni de nincs mit, mit hajkurásztam x200-ba panasonicot, mert sokalltam itt újért adni 15k-t, az az idő ami elment rá bőven többe került nekem mint pár ezer ft, és meglett 12-ért ráfordított idő nélkül, mire meglett rá egy hétre kaptam egyet ajándékba....
-
Chaser
legenda
válasz
metal01 #84592 üzenetére
ez bennük a legtréfásabb, ha állnak lazán simán 100%-nak is mutatják magukat, volt olyan ami 110wh-t jelzett
mondom de korrekt, feltöltés meg merülés után már nem volt annyi
kalibrálástól nem kell félni, nem amortizál, kb ua. mintha teljesen feltöltenéd és lemerítenéd, aztán újratöltenéd
hp-nál bios alatt van erre opció, hdd tesztet addig kell tolni amíg csontra le nem merül és ki nem kapcsol a gép, valamivel hatékonyabb úgy vettem észre, mintha win alatt tölteném és meríteném, volt több akku amit sikerült így visszahozni az élők közé
nyilván ha nincs más választék a semminél jobb, hadd ne mondjam hány sanyot dobáltam el és hány lg-t, de abból főzünk ami van -
Chaser
legenda
válasz
metal01 #84574 üzenetére
persze jobb mint a sanyo/sony, de egy békebeli panánál nincs jobb, 2012 előttiek az igazán ütősek, mostanában sok 510 pana járt nálam, némelyik már bőven 1000 ciklust súrolta alulról 5 évesen, de elhasználódás meg max 2x% volt
lg-k már mókásabbak voltak, sokban ciklus alig, először 100%, aztán már csak 75, aztán beálltak valamire
cellazárlatosból is panára jut a legkevesebbszerk: k_vad cpu azért többet zabbant idle is
az se mindegy nv/intel lap
a kis x220 is elég jól ketyegett 6 cellással, bár kisebb, de az ips volt, nem is tudom ki vette meg, de majd nyilatkozik ha látja, 3-4 óra biztosvolt, talán 80-90% közti kapacitással
-
MrSealRD
veterán
válasz
metal01 #84272 üzenetére
Én először T530-nál találkoztam ilyen feltétellel. Azóta megnézem mi az aktuális verziónál mielőtt felteszem...
Létezik 1.46-os modbios, ami pont ezt a frekvenciakorlátot üti ki... De ezt szerintem ugyanúgy nem fogod tudni feltenni. Ha létezne 1.48-ból modbios akkor sem segítene rajtad mert vagy felfelé vagy lefelé tudsz alapból frissíteni. Azonos verziót újratenni nem tudsz.
Szóval ha van kedved és bátorságod, akkor az 1.46-os modbios-t esetleg bepróbálhatod, de szerintem azt sem fogja engedni...
Az a frekvencia limit pedig nem akkora érvágás...
-
-
gozi
tag
válasz
metal01 #83645 üzenetére
Nem kell kikapcsolni az automatikus frissítést. A legegyszerűbb módszer a Windows 10 frissítés tiltására:
Beimportálni a regisztrációs adatbázisba az alábbi kulcsokat:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate]
"DisableOSUpgrade"=dword:00000001
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate\OSUpgrade]
"ReservationsAllowed"=dword:00000000
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\GWX]
"DisableGWX"=dword:00000001Restart után a GWX-nek is el kell tűnnie a tálcáról.
-
Oscar
tag
válasz
metal01 #83392 üzenetére
Nekem volt MacBook Pro-m, ott az volt az über idegesítő, hogy egyáltalán nem volt szerelhető. Ha valami sérült rajta, akkor vehettél egy új unibody házat mondjuk. Az x220-at most lehet toldozni, foltozni, ez tetszik. A céges laptop nálunk olyan rendszergazdai szigorral van megküldve, hogy a gépelésen és a böngészésen kívül semmire sem használható. Persze mindemellett olyan méretű gépeket vesznek, hogy kedvem sem legyen cipelni őket. Hovatovább dedikáltan Win XP-t telepítenek a vasakra
Asztali nekem nem pálya, csak az ultra hordozható, mert sokat utazom, így saját gépet kell használnom "céges" ügyekre. Szóval, én nem bánnám, ha azért valaki gyártana egy használható, megbízható és strapabíró laptopot. -
Chaser
legenda
válasz
metal01 #83389 üzenetére
x10 volt az utolsó ami még legkevesebb gonddal jár. De hát ez van, semmi nem tart örökké
Viszont most megint beesett pár pana akku, ezúttal T510 szériás..hát van benne egy 970 ciklussal 87%-osan, nemsömmi'
920 ciklusos 90%-osan. Zömében mind 80% felett van és legalább 500 ciklussal 2010-ből. Nem tudom azt is most sanyo vette meg vagy ki, de olyan akkuk nem lesznek még egyszer jelenlegi állás szerint. Nekem ez is hiányzik már a TP vonalról. Céges gép meg..hát nekem az a céges amit magamnak veszek
-
HSM
félisten
válasz
metal01 #83318 üzenetére
Azt mondják a szakik, hogy 0,1V-al kevesebbre töltöd, akkor kétszerannyi ciklust bír 4.0, 4.1, 4.2 és 4.3V között, tehát 0,1V-al kevesebb töltés dupla töltési ciklus. Azt meg már ki tudod számolni a PM adataiból, nálad mekkora a difi 80 és 85% között. Durván amúgy 0,05V-ra saccolom.
-
HSM
félisten
válasz
metal01 #83316 üzenetére
Szerintem már írtam neked priviben... 70-81% a két határom. Így praktikusan 80%-ig tölti, éppen 4,05V-os cellafeszig. A 70% pedig azért nem kevesebb, hogyha lekapom a dokkról, akkor tuti legyen benne egy napra elegendő szufla. Én ugyanis 0%-ig meríteni sem szeretem, ha módomban áll, mindig adok neki töltőt 20% felett még.
Amúgy 87Wh-t tudna 100%-ra töltve, így 80%-on kb. 70Wh, amivel gazdálkodhatok, ami szerencsére ésszel használva igen hosszú üzemidő a géppel. -
Chaser
legenda
válasz
metal01 #83307 üzenetére
Nem tudom mit szeretnél elérni
Ciklus szempontjából lényegtelen, hogy pl 75-ről 85-re töltötted 10x, az 1 ciklus. Az is, ha 2x 20-ról 75-re. Nem kell ezt túlmisztifikálni...alsó érték ne legyen kisebb 15-nél, de lehet akár 70 is. Felső meg 95-nél ne legyen nagyobb. Ámbár amit 100-nak jeleznek a sw-ek az sem 100. Van benne egy védelem, hogy ne töltse túl. Gyakorlati értelmes beállítás pl 50/95.
-
_ak_
addikt
válasz
metal01 #83095 üzenetére
Köszi!
Megnézem még ezeket, bár emlékeim szerint a BIOS-ban minden engedélyezve van, és talán talán van wifi MAC cím is, de utóbbiban egy picit bizonytalan vagyok.
A zsanérok meg végül is, nem lötyögnek nagyon, csak könnyen járnak, elég kicsi az ellenállásuk, de utána nézek, hogy mit kínálnak.
-
fungi
aktív tag
válasz
metal01 #82975 üzenetére
Nem tudom, gyártón múlhat-e, van egy T61-ből származó, nem könnyített Chicony billentyűzetem, a bal oldalán a billentyűk nagyon gázul csattogtak a T500-ban, szereztem bele egy nem könnyített Alps-ot, az masszív /pedig az is használt/
Ja, hát legjobb a régi T60-asé persze....meg ha NMB. -
fungi
aktív tag
válasz
metal01 #82972 üzenetére
Érdekes módon a könnyített billentyűzetet T500-on sokkal gázabbnak érzem mint T400-on, a T400-on ütni-verni kell ahhoz hogy benyomódjon, a T500-on kellemetlenül horpad normál leütésre is-persze ez szubjektív,-
nyilván a legjobb a nem lyuggatott- /de T400-on a könnyített NMB sem gáz./
Az az LG nagyfelbontású LED kijelző szép a T400-on, csak elég kevés van belőle. -
-
-
-
jss
aktív tag
válasz
metal01 #82666 üzenetére
A gep nem uj es folias. A gepet 2013 elejen vettem egy maganszemalytol, hirdetes alapjan. Mikor erte mentem, en bontottam fel a dobozt ott helyben, en csomagoltam ki a gepet a foliakbol es en kapcsoltam be eloszor. Az akksi is erintetlen volt. Azota sokat ment, de 98%-ban uresjaratban mert ritkan ultem ele, a T61-et nyuzom mellette. Viszont soha nem volt gond vele korabban, soha nem melegedett korabban. Ha igy lett volna az feltunt volna, mert neha azert hasznaltam. Egy problema tunt fel mindossze, hogy az SSD lassan dolgozik benne. Most akartam elkezdeni hasznalni a gepet, gondoltam felderitem es megoldom az SSD problemat. Ezert frissitettem kezdetnek a BIOST, hatha az megold valamit. Es azota vannak gondok.
-
-
s3toraph
senior tag
válasz
metal01 #82589 üzenetére
Ha van PC a közelben, rakd át abba és úgy is teszteld le, HDS rövid önteszt, HD tune error scan full teszt, nekem ez a kettő ki szokta dobni ha van hiba egy HDD-vel. Valamint még lehet live CD-vel is mondjuk ubuntu, abban is van HDD teszt.
Egyébként ha csak az a lenovo progi mondja hibásnak, az összes többi meg nem, akkor szerintem nincs gond vele. -
s3toraph
senior tag
válasz
metal01 #82579 üzenetére
Megcsináltam, amit alapból felrak a windows 7 AHCI vezérlőt, azzal sincs változás, manuálisan nem működik a windows update továbbra sem. Mind1 legfeljebb így marad.
Kérdés mindenkihez:
Már nem tudom ki de valaki írta hogy WD vinyóhoz kell az Intel rapid storage? Ebben a T420-ban most asszem egy seagate van (500GB-os), ha dolgozik 43-45 fok HDS szerint. Ha helyette egy 500-as WD Black-et tennék be, ahhoz kellene vajon az RST? Mert akkor visszarakom.
Valamint egy WD black vajon jobban melegedne? Lecserélés oka az lenne hogy amig nem kap mSata SSD-t a gép addig is legyen benne egy gyors vinyó és így valamivel pörgősebb lehetne a rendszer. -
s3toraph
senior tag
válasz
metal01 #82577 üzenetére
Mondjuk az is érdekes, hogy se a malwarebytes, se a microsoft security essentials nem tud frissíteni adatbázist, ha manuálisan indítom. De úgy látom automatán ezek is frissülnek.
Az is igaz, hogy itt van mellette egy T60-as, most ezen sem megy egyik sem manuálisan. Nem értem, mi van most ezekkel a manuális frissítésekkel, nem szokott ezzel gond lenni egyik programnál sem.
Megnéztem, nekem is fent van ez a windows frissítés. Mielőtt észre vettem, manuálisan indítottam a letöltött telepítőjét, de csak frissítéseket keresett a gépen a telepítés előkészítésekor, nem jutott sehova. Ezt sem értem, miért van, ezek szerint manuálisan semmit nem tudok telepíteni ami windows frissítés. Ilyet tapasztalt már valaki?
-
Tim82
félisten
válasz
metal01 #82572 üzenetére
Ha megy a Windows Update, akkor szerintem nálad nincs vele nyűg. Ez rémlik, mint RST-vel és WD vinyókkal összefüggő gebasz, de nem hiszem, hogy a Solution Center-es teszt emiatt produkálna warning-ot.
-
Tim82
félisten
válasz
metal01 #82570 üzenetére
Ha anélkül is rendesen kezeli az SSD-t (trim megy a HD Sentinel szerint, valamint a teljesítményt is 100%-osnak írja), akkor semmi értelme.
De amúgy asszem csak régebbi, Core 2 Duo-s Thinkpad-eknél volt ennek jelentősége, nálam pl. alapból sem T60-on, sem T500-on nem ment a trim Windows 7-tel, kellett hozzá az RST driver. (Abból meg ugye a Lenovo-félét nem szeretjük.)
-
-
-
HSM
félisten
válasz
metal01 #82377 üzenetére
Nem vitatom. Csak azt mondom, hogy az, hogy 80% elhasználódásúnak mondja, az sokmindentől lehet. Addig nem derül ki a pontos érték, míg jópár ciklusnak nem vetik alá az akksit. Ezt pedig a legtöbb boltban nem teszik meg vele, majd a vevőnél kiderül.
Esetleg a töltési ciklusokból lehet következtetni, mi a pálya, de az sem garantál semmit, max ha nagyon sok, akkor sejthető, hogy fogyóban az akku. -
HSM
félisten
válasz
metal01 #82361 üzenetére
Ezt tényleg nehéz így megmondani, milyen az akksi. Én mikor megvettema gépet, hatvan valahány %-ot mutatott a kondíciójára, szomorkodtam is, hogy milyen ügyes vagyok, veszek egy 9 cellás akksis gépet, ami csak súlyában tud "többet" a régi 6-cellás akksimnál. Aztán az első néhány töltési cikulsban felmászott a kondíció szépen 93%-ra, az arcomon a mosollyal együtt.
Szval a ahsznált gépben az akksi mindig hatalmas lutri, ez nyugodtan elsülhetett volna fordítva is, hogy megvételkor 90%-os akksi még 60%-ot sem tud pár ciklus után. -
Tikakukac
titán
válasz
metal01 #82366 üzenetére
Ha valaki rossz akkor annak rossz a híre. Aki azon háborodik fel, hogy ki mit képzel magáról, hogy róla ezt meg azt mondd, úgy, hogy van alapja...hát kicsi rigó, ne teremts neki alapot. Szép lenne, még kussban kéne ülni és nézni, hogy a hardverapró is lassan csak abból áll, hogy nonstop átverés van. f27-nél voltam legutóbb, a nem garis vidkarik fele nála végzi, és állítólag romra van tákolva mindegyik, csak azt az 1-2 hetet bírja ki valahogy utána döglik. Enyém is ilyen volt, soha többet ilyet (sem) rendes gari nélkül.
-
-
Chaser
legenda
válasz
metal01 #82359 üzenetére
Szalonban volt nem? akkor szalon állapotú...
Én kifejezetten örülök az ilyeneknek, így könnyebb eladni ha megunok/felesleges lesz újszerű állapotú gépet. Persze amikor alkudoznak átirányítom az ilyenekhez...Meglepődve tapasztaltam, hogy most az SU-s sw-ekkel működik az OSD is, nem kellett a régi pwm-es cuccokat felrakni. Tán csak nem 1 év után hackelt valamit a lenovo?
-
-
Tikakukac
titán
válasz
metal01 #82104 üzenetére
Egy 9/10-es elhalálozásnál az ellenpélda ami nonstop fogy azt jelenti...hogy nem jelent semmi jót
Az az 1-2 kivétel kb. olyan, mint az az 1-2 ember aki túlél elviekben halálos áramütést és visszajön a halálból. Továbbra sem változik meg az alap koncepció miattuk
Chaser: Megvettem az E7440-et nem nagyon érdekel mit izzad a TP. Pár nap múlva úgyis eladom, mert most cash kell, de ha bemegy a rendes gépek ára 120k körülre veszek tartósba. Lenovoék azt csinálnak amit akarnak ebből bukta lesz.
-
vtechun
veterán
válasz
metal01 #81310 üzenetére
Úgy emlékszem igen, de ezek szerint mégsem, remélem csak ennyi a probléma. Majd , ha otthon leszek megnézem, akkor mennie kellene mondjuk egy osx Mavericks-nek vmware-ben, ami simán ment a E8400-al, mondjuk lehet inkább eladom, láttam, hogy aprópénzért van i5 procis x220, meg stb,
aztán azzal sokkal előrébb lennék
-
Tim82
félisten
válasz
metal01 #81310 üzenetére
Ez csak továbbfűzésként:
Ha be van kapcsolva BIOS-ban a virtualizáció és nem egyforma méretűek a benne lévő RAM modulok, valamint a GMA4500MHD integrált VGA van használatban, akkor előfordulnak érdekes megjelenítési hibák.
Nem Lenovo sara, hanem az Intel chipseté, nem lesz ez már sose javítva persze.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest