- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wyll
őstag
Ez jó ötlet volt, köszi! De úgy néz ki hogy sajnos nem dual VGA-s darab. (Felhasználó-távirányítás telefonon rulez.) Úgy tűnik tehát, hogy az integrált Intel haldoklik, és hát ha így van, akkor nem fogom tudni meggyógyítani ezt én sem...
Bár ha van még ötlet, azt szívesen veszem!
-
-
darvinya
titán
Akkor ezért, van hogy akkun max. fényerőn sincs annyi ereje, mint hálózati tápról, ráadásul jobban invertálnak sarkok akkun.
Szerintem egy jobb LED sorral invertálodást és fényerőt is lehetne javítani.
Ez jó project, köszönöm.(#97537) Tikakukac
Akkor írd le, mi a jó kiírás LCD ügyben.
Számolni nem szoktam, mert meg is makkannék, mit miből hány db lett szétszedve.
Nemcsak lapos szedek szét, azaz nem az a fő, inkább ami jön és szerelni kell. -
Tikakukac
titán
Eleve CTO az egész világ, megvannak a gyári konfigok mindegyikből, de már régen realizáltam őket procikkal meg RAM-okkal meg SSD-vel
Ogard: Nem sűrűn, de van ilyen is. Jellemzően azért az ember hibázik
De ha adott típusból 3 számjegynyi a pool, akkor az azért más. Összességében meg ezres tételek felett megint más a tészta.
darvinya: Ez a TN TFT LCD dolog ez így még mindig hülyeség, egyszerűségét sem értem. Se karakterben, se kibontva nem egyszerűbb, főleg nem jobb.
Ha te nem futottál bele, akkor nem. Nem tudom nálad mekkora tételben futnak a dolgok, így lehetsz mákos is vagy csak szimplán kicsi a merítés.
-
Ogard
tag
Én most épp egy x60 tablet előtt ülők, kicsit sárga már a kijelző, de 4:3 az aránya, hiába van egy IPS x220 asom is, mégse ugyanaz. Van benne 4gb memória meg egy ssd, és szuper. Egyetlen baja, hogy a képernyő nem SXGA+, akkor maga lenne a tökély.
A 25 évfordulósban bíztam, hogy 4:3 lesz, kár, hogy nem tudták megcsinálni. -
darvinya
titán
Könnyebb így megkülönböztetni, mint TN TFT és IPS TFT LCD-t emlegetni.
Csak azért kérdem, mert T61 15" wide-nál(UXGA+) csak TFT van(így emlegeti hivatalos lenovo leírás(nem.használati útmutató)).
Nagyon nem az igaz, mert közepére fókuszálva, már sarkok invertálodnak.(#97528) Tikakukac
Ok.
Én sem most szereltem elsőnek, nem véletlenül vannak különböző szerszámaim, még 5 ágú torx, amit idehaza boltoknak is ismeretlen.
Kedvenceim 2 lyukas csavar, vagy lapos fejű csavar oldalán enyhén gyémánt bevágással.
De ezen tényleg kár rugozni.
Nekem eddig nem sikerült ilyen eszköznél csavarfejet lenyírni, de már futottam bele olyan eszközbe aminek csavarját beragszották(nem rögzítő) pillanatragasztó szerűvel, annál tényleg csak lenyírás maradt. -
-
Frawly
veterán
Ja, van PH-s hwsw-s topik, mert bezárt a hwsw. Már küldtem onnan át ide ember, majd ThinkPad X230 ügyében lesznek kérdései, Win10-et használna rajta. Szóval ha felbukkannak majd hwsw-sek ilyen kérdésekkel, akkor előre fel lesztek készülve. Persze ő még nem tudja, hogy lesznek kérdései, de majd rájön
-
Frawly
veterán
Li2727 volt a 965 Express chipsetes. Ahogy még egyszer utánaolvastam, talán az volt a gond, hogy a chipset ugyan tudott volna 4 GB RAM-ot (8-at nem támogat), de csak 4×1024 MB-os modul felállásban, a notin meg csak 2 RAM slot volt, amibe így csak 2×1 GB ment bele.
De emlékeim szerint ugyanebbe a korlátba belefutottam egy 945-ös chipsetes Li1818-on is. Persze nem csoda, mert koruk legszutyokabb gépei voltak. Egy megváltás volt, mikor a memória vezérlő átkerült a prociba, és az ilyen nagyon elmés korlátoknak vége lett. Persze ennek ellenére a mai napig előfordul az ilyen gyártói szopatás, még a legfelső kategóriánál is, pl. a legújabb Macbook Pro, max. 16 GB LPDDR3-ra korlátozva, akkor is, ha 2,5 milliót kicsengetsz érte. Többet nem támogat, de ha támogatna sem tudná senki használni, mert a 16 giga rá van forrasztva az alaplapra.
De pl. az Intel is eldöntötte anno a 2. genes Core i prociknál, hogy csak asztali változatok támogassák a 32 GB RAM-ot, a mobil procik csak 16-ot. Mert ők jobban tudták előre, hogy kinek mennyire van szüksége, meg annyi ought to be enough for anybody. Szerencsére nekem ez még nem korlát, mert az én egyszerű linuxos felhasználásomra a 16 GB RAM is elfogyaszthatatlan és overkill, de aki tényleg valami komolyabbat is csinál rajta, az nagyon gyorsan belefut ilyen törpös korlátokba, ráadásul értelmetlen, formális korlátokról van szó, amit teljesen önkényesen húztak meg.
-
Frawly
veterán
Ezen a Fujitsu notin nem tudott, és úgy olvastam, hogy a chipset nem tud. De ahogy most elbizonytalanítottál, utána néztem, és lehet nem a 965-ös chipset a gond, hanem hogy 965 Express chipset volt benne, ami korlátozva lehet a sima 965-öshöz képest. Nyilván OFF-topik, mert nem TP-ről van szó, de mindig is utáltam, mikor gyártók kiadtak ilyen limitált szutykokat, na, ez a tervezett elavulás, nem az, hogy a villanykörte nem világít 100 évig. Csak az lepett meg, hogy TP-ban is volt ilyen széria ezek szerint, csak nem 2 GB, hanem 3 GB RAM-ra limitálva.
-
-
-
Frawly
veterán
Kösz a választ. Dokkot nem használok és nem is tervezem a jövőben sem. Főleg a buktatói érdekelnének ennek a megoldásnak, mielőbb belevágok, mert elég drága vakon belekezdeni, aztán koppanni.
Tikkakukacot láttátok mostanában? Valahogy nagyon eltűnt, pedig mindenképp ki szeretném kérni a véleményét, csak nem akarom mindjárt privátban zargatni. Lehet csak nyaral.
-
-
Padree.c2
tag
A többi paraméter miatt gondolkodtam azonos szérián. Ha minden más rendben van, akkor T530 lesz egy USB-s numpaddal. (:
Azért tartok kicsit a 30-as utáni verzióktól, mert több rossz tapasztalatot hallottam zsanérokkal, billentyűzet minőséggel. Persze, ha itt a többség azt mondja, tudják az újak is ezt, akkor elhiszem, hogy user error volt az a pár, és teszek egy próbát. -
A Macriumot nagyon ajánlom klónozásra, többször használtam, kiválóan visz át olyan bonyolult partíciórendszereket is, mint ami a Win10-hez kell.
Ugyanakkora méretű HDD-re, SSD-re gond nélkül visz át rendszert, nagyobb méretűnél kicsit oda kell figyelni, ha viszont kisebb méretű HDD/SSD a cél, akkor figyelni kell a beállításokra, mert okozhat meglepetést az eredmény.
Ettől függetlenül nagyon ajánlom, még olyan 1.0-ás user is boldogul vele, mint amilyen én vagyok
-
-
-
darvinya
titán
-
darvinya
titán
-
darvinya
titán
-
-
-
-
-
-
donjohnson
addikt
hát akkor nem szánta rá magát a logout cikkre
amúgy itt van egy videó is, hátha segít: ThinkPad T430: Getting rid of Lenovo's Battery Whitelist -
KFORboy
senior tag
Nekem úgy néz ki, hogy pont, hogy a szürkének így is úgy is középen kellene lennie... azaz TR2-ben.
De a Fehér és a Fekete pozíciója jó kérdés.Mi alapján ez a bekötés?
Azt sejtem, azaz remélem, hogy a W500-asokban MIND egységesen ugyan arra a színekre húzzák be a különböző antennákat a fedlapba, talán még típus megjelölés is van rá melyik melyik (B,G,N)
De erre a kártyára... -
Doki16
addikt
-
Doki16
addikt
Jah szemből, persze, hogy nem lehet. Én azt hittem a másodszorra linkelt képeimre mondtad. Azért csináltam még harmadszorra is
Jól van akkor simán elbeszéltünk egymás mellett
Az első képeket még DSLR-el csináltam, ott egy magasabb záridő volt a lényeg csak, hogy látszódjon a két kijelző közötti különbség. -
Doki16
addikt
Hát azért szerintem ordít a különbség
IPS TN
IPS TN
IPS TNAmúgy lemértem a kijelzők fényerejét műszerrel. Mindhárom gépet max fényerőn teljesen fehér részen néztem ugyanott.
IPS ami jobb oldalon volt: 176 lux
IPS ami bal oldalon volt: 153 lux
TN panel: 99 luxBrutális különbségek.
(#96759) Tikakukac: Színben már a BIOS-ban is látszik az eltérés. Ez a melegebb tónus még kellemesebb is szerintem. Beigazolódott amit szemre néztem, hogy sajnos fényerőben is gyengébb. Mindegyik ledes világítású? Mindegy, hogy TN vagy IPS?
-
Doki16
addikt
-
-
carr
őstag
-
Tikakukac
titán
-
csubuka
addikt
Köszönöm!
Igen próbáltam dokkról. Se kép, se hang sajnos. Jó gép esetén a dokk visszajelez egy ilyen zöld háromszög felvillanásával, ha csatlakoztatjuk a gépet.
Visszakötök rá egy kijelzőt majd és megnézem villan-e bármi LED.
Az IC-k normálisak szerintem mégis, lehet ez valami ragasztó a felületszereléses technológia velejárója akár. Ezen a fotón, ahol az SMD biztosítékokat listázzák szintén hasonló talán ragasztó pöttyök vannak rajtuk. Húsz alatti biztosítékot hamar ki lehet mérni. Ha egyik se hibás, akkor viszont csucsu, megy a kukába, mert csak bonyolult hibája lehet vagy gazdasági totálkáros legalább.
Erre az Intel feliratú IC-re gondoltam:
-
Ed_007
aktív tag
Köszönöm szépen!
Arra jutottam én is, hogy a 2,5 meghajtó helyre lehet csak betenni nagyobb kapacitású SSD-t...
Két kérdés merült fel bennem:
Mi a jó abban, ha SATA III bővítőhelyre M.2 2280 SSD-t teszünk a SATA III csatolós SSD helyett? Én most ott tartok az elmélkedésben, hogy SATA III helyre SATA III csatolós 2 TB-os SSD-t illesztek...
Mi a jó a Lenovonak abban, hogy 42 mm-re korlátozza a betehető M.2 SSD hosszát? A plusz 38 mm azért elférne, lehetne úgy szervezni a belső elrendezést... -
magellan2600
tag
Először is köszönöm a válaszod.
Igen, integrált kártya van benne. Videólejátszás alatt MPC-HC-vel lejátszott mkv fájlt értettem. Na most az a helyzet, hogy azt veszem észre, hogy nem csak böngészésnél jön elő a gond, hanem van hogy pl. a háttérkép is kockásodik. (Bocsánat hogy így csepegtetem az infókat, de ma került hozzám a gép, aztán folyamatosan veszem észre a dolgokat.) Aztán ha változtatja a Win7 a képet, akkor az új háttérkép már jó. De ezt is úgy tudtam előhozni belőle, hogy megnyitottam a hangerőszabályzót a tálcán, és becsukás után lett kockás a háttérkép. Vagy a megnyitott ablaknál a tálcára lerakó gomb érdekesen jelenik meg. Vonalak vannak a gomb felső részében. De pl. ilyen esetben sem fix a helye, mert ha kicsire teszem az ablakot, akkor is ott van a gomb felső részében. Kipróbáltam külső monitorral, ott is megjelenik, ha a laptop kijelzőjén ott van.
-
-
törölt tag
Lehet ezt valahonnan látni vagy tudni? Valahol azt olvastam hogyha a lámpa felfelé világít a szóközön akkor háttérvilágításos. Illetve nekem az a fura, hogy akkor is végig megy a ciklus (4 fn+szóköz) ha nem olyan? Mert balam most így megy a harmadik fn+szokoz kapcsolja a thinklightot fel a negyedik le, az elso ketto jelenleg semmi.
Ha pedig nem az, utolag be lehet ilyet szerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Autós topik
- Nintendo Switch 2
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 115.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest