- iPhone topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Fotók, videók mobillal
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
darvinya #102541 üzenetére
m.2 nvme talán a 460 generációjától. De figyelni kell, hogy pontosan melyik változatot, mert m.2 -ből többféle is van (sata, pcie, nvme). [link]
(#102542) Tim82
igen, a t430-ban nekem is van egy msata 850 evo is a két 2.5"-ös mellett. Szerintem komolyabb hajtás alatt throttlingolhat, 65 fok fölé is mászott, egy időben ki is vettem belőle. Ha van üres 2.5 hely, akkor oda is inkább azt javaslom. Nem szellőzik valami jól a gép aljában. -
Tim82
félisten
válasz
darvinya #102539 üzenetére
Megerősítem azbest-et. Az 1-es opció felejtős, a többiből bármelyik jó lehet, használtam is egy Hynix mSATA SSD-t így az R61-emben.
Viszont ezért a kínai 128 GB-os mSATA SSD-re (amiről igazából semmit nem lehet tudni, hogy milyen vezérlő van benne, mennyire tartós stb.) és átalakítóra szánt összegért már kapsz ugyanekkora kapacitású 2,5" SATA Crucial BX500-at is, itthoni boltból, itthon érvényesíthető garanciával.
A legutolsó pár generációba egyébként azt hiszem, NVMe csatolós SSD-ket tesznek.
Ha a T61-ről viszont T420/T430 generációjára akarsz majd ugrani, akkor nem elvetemült ötlet az mSATA SSD + átalakító.
-
Frawly
veterán
válasz
darvinya #102501 üzenetére
Próbáltam azon is. Hibaüzenet sem volt, a BIOS-ban a frissítés sem volt letiltva. Egyszerűen csak figyelmen kívül hagyta a gép az USB-s eszközt. Baromi gáz, hogy csak Windows alól lehet frissíteni.
Tényleg próbáltam mindenhogyan, BIOS-ban indítva a frissítést a Dell-nél (azon grafikus UEFI volt), próbáltam bootolás előtt a kézikönyv által írt gombot nyomni (nem csak a bootmenüben a kiírt .iso-val bootolni), próbáltam FAT32-re formázott pendrive-nál is kézzel rátenni a BIOS file-t, mert elvileg úgy is meg kell találja, próbáltam FreeDOS alól frissíteni, de semmi nem működött, mindegy mit kínlódtam vele össze. Egyedül csak is kizárólag Windows alól frissült a BIOS. Persze, értem én, hogy az emberek 99%-a Windowst használ. De aki meg mégse, az megszívta, rakhatja fel.
Az USB-ről futtatott FreeDOS alól indított BIOS update elindult ugyan, végigment, kiírta, hogy újraindítja a gépet, ne nyúljak hozzá, újra is indította, de a BIOS nem frissült, épp úgy a régi maradt fent, mintha semmi nem történt volna. A letöltött BIOS és .iso fájl is rendben volt, a checksumot ellenőriztem, nem jött le hibásan. Windows 10 alól indítva első pöccre felment, újraindítás után elmolyolgatott és már az új BIOS fogadott.
-
-
azbest
félisten
válasz
darvinya #102326 üzenetére
Ez a T61 máig meg tud lepni a könnyű szerelhetőségével. Most szereltem le a hibás példány alját, mert kell a power socket belőle és ott fogja egy csavar. (Amilyen jól időzítek, holnap a postaládában lesz a rendelt socket
)
És simán le lehet szerelni az alját anélkül, hogy totálisan mindent lebontanék. Igaz, a billentyűzet felőli oldal így is lejön, de a kijelzőt nem kellett leszednem. És belülről is csak két trükkös hely van: a wifi kártya csavarjai is az alsó tepsit fogják, valamint a sarkon lévő usb-khez vezető kábelt ki kell húzni. Körben és alul, szépen mindent kicsavarozva szépen lejön a tepsi. Csak Louis Rossmann szavai kell felhangozzanak összerakáskor: no long screw to short hole
Hű, szép mennyiségű port beszipkázott az alaplap alá az évek alatt. Még egy tűzőgépkapocs is előkerült.
Lehet majd, ha visszarakom a tápcsatit, akkor újra tolok rajta tesztet, hátha csak a port és fémkapocs miatt volt instabil - a dokkolós usb portokra tudtam visszavezetni, ahogy annó egyre instabilabb lett.
-
válasz
darvinya #102179 üzenetére
Többiekkel együtt én is megpróbáltam neked segíteni anno, ívben tojtad le, márpedig ennyire senki sem lehet speciális, hacsak nem szándékosan, ami számomra annyit jelent, hogy marhára unatkozol, és jól szórakozol.
Hagyj meg ebben a hitemben légyszi, szükségem van a tudatra, hogy nincsenek olyan élőlények, amit demózol magadról -
Tim82
félisten
válasz
darvinya #102179 üzenetére
Félreértés ne essék, én nem akarok beléd kötni, csak el akartam kerülni a topikban egy újabb egymásnak esést.
Maga az adapter is duplája minimum a keretednek (emlékeim szerint 10-15k között mozog az Express Card-os GDC Beast, pl. Banggood-on), amihez még kellene videókártya, valamint értelmes tápellátás is (ami lehet ATX táp vagy külső táp is).
Akkor még nem is beszéltünk egy esetleges külső házról, amiben az adapter és a videókártya elfér.
Nyilván ebből az adapter és a videókártya az, amit nem kerülhetsz el, a többit meg lehet oldani házilag.
-
azbest
félisten
válasz
darvinya #102171 üzenetére
A kábel miért számít? Nem usb vagy hdmi protokolon megy az adat, csak már létező kábel fajtát használnak a szokásostól eltérő megoldásnál.
Egyébként azt hiszem létezett expresscard-os vga is, de talán beágyazott, ipari környezetben és nem olyan gpu-val, amit használni szeretnél / tudnál sima pécével. De hamarabb találni régi fajta gépbe való pcmcia megoldást.
Az igazi usb portos megoldások szoftveresek. A megfelelő driver telepítése után az usb adapter adja ki a képet, amit a procival a driver generál nagy terhelés mellett. Ennek nagy késleltetése van és tömörített a kép. Talán a chromecast/miracast képernyőmegosztáshoz lehetne leginkább hasonlítani.
Régebbi thinkpadeknél, az advanced dock 2503-as-ból volt olyan változat, amiben egy 1x pcie 1 asztali slot volt. [link] Létezett pci változatban is. T61esemmel használtam így geforce gt610-at.
Esetleg ha ebből a generációval van a géped, akkor lehet a dokkolós pcie slot is szerepel a listán.Az egpu topicban többet tudsz olvasni az expresscardos lehetőségekről. Én gt1050-et használok t430-cal.
-
Tikakukac
titán
-
-
z123456789
addikt
válasz
darvinya #102017 üzenetére
Na, ez jól hangzik, valahogy én is így képzelném el, de a konkrét vágást, klipek összeillesztését az asztalin kell csinálnom mégiscsak. Persze nem tudom, hogy az a szinkron hogyan volt beállítva. Azt el tudom képzelni, hogy Wifin átmegy a cucc, de a laptop attól még a grafikus dolgokat ugyanúgy nem tudja feldolgozni...vagy hát ja...nem értek hozzá.
Ezt esetleg megkérdezhetnéd tőle, érdekelne. Ha nem muszáj, otthon én sem ülnék sokat a gép előtt, pont az említett felesleges utazási idő miatt.
-
azbest
félisten
válasz
darvinya #101983 üzenetére
nem előfizetős tartalom nézésekor lát sötét képet, hanem a dp-hdmi átalaktóval (ami a gpu hdmi módját adja ki szintillesztéssel a legtöbb, olcsóbb adapter esetén) nem érzékeli a képernyőt.
Ettől függetlenül érdemes lehet kipróbálni másik kábellel is. Hátha linux alól másképp viselkedik bizonytalan kapcsolatnál.
-
Regirck
senior tag
-
fungi
aktív tag
válasz
darvinya #101876 üzenetére
Nézd ez egy sport, hogy kis pénzből szerezz egy jól működő gépet, erre a T500 alkalmas lehet, az Nvidia T61 kevésbé. Nem baj ha ezt leírják, és persze az sem ha nem érdekel ez a sport. Én adtam el nemrég 20-ért T500-ast, nyugodt lélekkel, nem is szóltak utána hogy baj lenne vele, 3 nap garanciát meg illik adni, addig ha gáz van kiderül, /ha épp akkor vizet kapott, az nem biztos./ Mivel ismerem a típust, ma is bevállalnám ha minimumért kéne gép, T400 dettó, egy kollégámnak ajánlottam pár éve, nyúzza rendesen, de az is bírja a gyűrődést...
-
Tikakukac
titán
válasz
darvinya #101873 üzenetére
Ha nem write only lennél, olvashattad volna amit tegnap írtam: van, hogyne lenne, minden van. 2 opció van erre a problémára: vagy megkeresed magadnak, írod a scripteket és a keresési módokon faragsz, írogatsz eladóknak, hogy nincs-e valahol a környéken ilyesmi vagy ezt a munkát kiadod bérbe, te hátradőlve várod a gépedet amit megkapsz 1-2 héten belül. Ennek viszont ára van. Ezt te nem fizeted ki. Magadtól meg csak trágyadombokat találsz.
Amúgy nyilván ezekből 1-1 darab van, régi és ritka gépekből akarsz jót. Mennyi legyen? Egyszer volt a 10-15 éve pályafutásom alatt olyan, hogy egyben megcsaptam vagy 3 IPS-es T60-at egy bácsitól, aki azt sem tudta mik azok. Szóval sajnos ezek a gépek 1-1 darabosak lesznek és lehet, hogy gugliznod kell érte nem keveset, mert maga az eladó sem tudja mit rak fel.Akkor döntsd el mit akarsz. Amit most csinálsz az a legrosszabb megoldás, az fix
-
fattyu
veterán
válasz
darvinya #101873 üzenetére
olcsón akarsz gyorsan jót...
mint tudjuk ez nem szokott menni.
te per pill az az olcsót gyorsant nyomod.
amiről kukac beszél az olcsón jó, csak ahhoz türelem is kell.
vagy igen van a gyorsan jót csak akkor kicsit áldozni is kell rá. ez egy ilyen világ. nagyon igazságtalan tényleg.
-
Tikakukac
titán
válasz
darvinya #101868 üzenetére
Akkor azt mondod, hogy adjak ki egy gépért 20+ eFt-ot, ami hirdetésben szép és jó, de otthon kibontva ugyanilyen döglött.
Vettem egy W500-at, kb. 20k és posta árban. Hirdetésben szép és jó, de otthon kibontva derült ki, hogy egy szép takarítás után szinte tényleg alig volt rajta karc is. Legnagyobb felbontású panel, nem kidöglős GPU, újabb sorozat, szinte csak egy SSD-t kért és még rendes használósnak is simán elmegy 1-2-3 évet.
Én kértem rá 24 óra garit, minden teszten és általam ismert errort kihozható módon megtoltam. Köszönik szépen, 1,5 éve működik a gép ahova került és örültek, mint kutyula a farkának.
Ilyen az a sztori, amikor nem a falnak akarunk menni fejjel.
Ami tényleg jó gép, az pontosan 40eFt-ba kerül, az összes többiből pár dolog hiányzik, de hirdetés kép készítéskor benne van.
Tehát otthon kibontáskor 1/2 arányban lesz jó.
Hát basszus nem tudom milyen mennyiségben veszel gépet meg honnan, de akkor szerintem neked nem való ez a buli. A jelenleg is írós x230-am patika állapotban 256GB SSD-vel volt ennyi, egyetlen baja az IPS-en a 3 folt. Új magyar villbillel, i5-el etc. ami kell. És ez volt így 40 guriga. Lehet meg kéne próbálni valami rendes forrásból vásárolni -
-
Tikakukac
titán
válasz
darvinya #101847 üzenetére
Az a valaki te vagy
6k-t kiadsz egy szériahibás ősrégi alaplapért, de 10k-t reálisnak tartasz egy komplett jó gépért. És én szívtam dolgokat?
Azt a 10k-t meg eléggé ki kéne egészíteni, de még a 20-at is 3 éves gépért. Kivétel ha Atomos fapad konzumer kell. Na olyat kapsz majd. Csak ez már megint valami olyan logikai folyamat, amihez nekem kevés a tudásom, pedig forgok az üzleti világban egy pár éve.
-
fungi
aktív tag
válasz
darvinya #101834 üzenetére
Chaser elgondolása tűnik jónak, és a T500 lehet az olcsó megoldás, /pláne ha alkudható, és a hiányzó dolgok megvannak a T61-ből/ megbízható gép, /olyat használok évek óta./ Az 1680x1050-es LGP kijelző egész szép, de a Samsungos is normális. Típushiba nem nagyon van, ha az Ati kártya feladná a harcot, még mindig van benne egy Intel is. Ssd-vel teljesen jó, hűtése meg az egyik legjobb, /veri a T61-et/ az enyém T9600-as, az is oké/, /hát még P procival/ baromi csendes gép. Zsanérok tudnak kikopni, lötyögni, de ettől még használható marad. Egy időzített bombánál mindenképpen sokkal jobb...
-
Chaser
legenda
válasz
darvinya #101832 üzenetére
érthető, de t61 vonalat nem erőltetném
ДарСтав
ha nem tévedek nagyot fedlap is komatibilis a t61-ével, és újszerű varázsolni némi víz és pl pur függvénye, le kell kapni aztán megcsutakolni, tiszta vizes öblítés, majd hajszárító, 1-2-3 alkalommal fedlap állapotától függően el lehet játszani -
Penguin95
senior tag
válasz
darvinya #101829 üzenetére
Értem a gondolatmeneted, viszont én másképp látom a dolgot. Inkább rászánnám a plusz pénzt (ha nem halaszthatatlan a dolog, akár spórolnék is rá 1-2 hónapig) és az utánajárást, de akkor már vennék egy olyan gépet, aminek nem típushibája a hirtelen történő elhalálozás. De mint mondtam korábban, nyilván a Te dolgod, hogy mire költöd a saját pénzed, és hogy mennyit szánsz rá. Ha én lennék Te, akkor bevállalnám azt, amit Chaser linkelt. A típusnak nincs komoly szériahibája, megbízható gép, nagyon hasonlít a megszokott T61-hez, és nem rezesrobi árulja 0 értékeléssel. Egyedül a fedlapi matrica nem olyan jó dolog rajta, de azt le lehet szedni ha ügyes az ember.
-
Chaser
legenda
válasz
ha annyora ki van számolva a zseton, más hirdetését linkelhetem, szóval tessék, ez ha tényleg faca' akkor max 15e-re lealkudni és gyííííí' - hozzáteszem még az is sok érte -
ha 15,4-es t61-ed van akkud is jó bele, billzet is kompatibilis, töltő is, még a kijelző is, ramból kell venni ddr3-mast, de azoknak nagy ára nincs, lehet az eladott ddr2 árából meg is van -
Tikakukac
titán
válasz
Azért nem kell senkinek, amiért egyeseknél teli házak vannak ontós gépekkel is: mindig az kell az embereknek, ami miatt a tied is bontva van
Az meg hadd ne a mi problémánk legyen, mert kevés a google skill. Az a baj, hogy segítenék, de ingyen ennyi időm most így lakásfelújítás alatt főleg nincs, ha meg számlázunk, az meg ilyen szinten neked nem éri meg. Csak magamat tudom ismételni: keress-keress-keress
-
Chaser
legenda
válasz
darvinya #101818 üzenetére
teljesen működő t61 komolyabb sallangok nélkül reálisan max 10e ft sztem
szép volt, jó volt,a c2d korszak, de már rég elmúlt, t61 is már 10-11 éves széria
valamikor sok éve árultam őket, nem volt ritka h 35e-ért 1680-as kijelzővel ( : és ez is már nagyon régen volt... -
Penguin95
senior tag
válasz
darvinya #101807 üzenetére
Bármiféle rosszindulat nélkül mondom azt, hogy ezzel a géppel csak magadat kínzod. Még ha nem is hibás a GPU (képek alapján ebben nem bíznék), bármikor azzá válhat, és akkor megint ott vagy, ahol a part szakad. Ahogy donjohnson is írta, jobb lenne T61 helyett inkább egy ATI Radeonos T500. Annál nincsenek hasonló hibák, DDR3 memória megy bele (tapasztalataim szerint olcsóbb, mint a DDR2), jóval erősebb a dedikált GPU (van mellette integrált is), és teli lehet tömni mindenfélével (3G modem, belső MicroSD olvasó, buherálás árán 4 magos processzor...)
A processzor kérdésre rátérve (T7300 kontra T8300), én a T8300-ast választanám. Hiába kevesebb az L2 gyorsítótára, cserébe a processzor 400MHz-cel magasabb órajelen megy, ami többet segít. Ha T9***-es processzor volna a másik opció, akkor már el lehetne gondolkodni a kisebb órajel, de több cache kombináción.
-
-
-
-
-
bb.bocs
őstag
válasz
darvinya #100803 üzenetére
bios frissítés után közvetlenül? csak nem... a frissítésig nem volt gond,pont akkor amikor bioszt frissíteni próbáltam pont akkor meghalna cpu, hát elég véletlen egybeesés lenne. (másik laptopot nem fogom csak ezért szétkapni hogy belepróbáljam a procit., így is kiborító ...
)
-
válasz
darvinya #100443 üzenetére
Szerintem nem te fogod elmagyarázni nekem, hogy egy akkun hogyan lehet megnézni, hogy módosított-e vagy sem. Próbáltak már módosított, hamisított akkukkal megvezetni ebay-en, magyar hivatalos boltnál számlára vett akkuval is, de nem igazán sikerült.
Keress vissza ezen a fórumon, már írtam erről segítségként másoknak részletesen, amikor belefutottak ilyenbe. -
törölt tag
válasz
darvinya #100035 üzenetére
Ez az eljárás:
A porfestés, szinterezés a fémipar, a gépipar egyik legelterjedtebb felületkezelési eljárása, amely során egy színezett műanyag-por alapú festéket hordanak fel a munkadarabra, amit utána kemencében 160 - 200 Celsius fokon ráolvasztanak a felületre. A kemencében ily' módon térhálósodott felület rendkívül tartós, rugalmas és hőálló, fém anyagok precíz, gyors felületvédelmét teszi lehetővé.
A porfestés ipari alkalmazása esetén a por állagú festék felvitele a felületkezelendő munkadarabra általában elektrosztatikusan történik. A felületkezelés során elektrosztatikusan feltöltik az általában polieszter, vagy epoxi-polieszter alapú festéket és a munkadarabot letestelik. A kialakult töltéseloszlás különbség okán a fém munkadarab magához vonzza a festékport, ami megtapad a felületen a kemencében történő végleges kikötésig. -
azbest
félisten
válasz
darvinya #99460 üzenetére
nem feltétlen... eleve mintha ezek pwm vezérlésűek lennének, bár nem esküdöm rá.
A bios külön hardverrel módosítható, védett a 30as generációtól, de kár lenne elrontani a gyári rendszert.Plusz minek kókányolni, ha van hivatalos megoldás, ami hosszú távon is jó és nem rontja el a vezérlést. Addig meg elvan a tpfancontrol-lal. Ellenőrizni meg mindenképp érdemes, mert úgy lehet biztosra menni, hogy nem belevaló-e a venti vagy esetleg más gond van.
-
Kbali
nagyúr
válasz
darvinya #99277 üzenetére
az igazi az ez
Azóta épített már egy négykártyásat is, igaz azt rögtön vízzel.. -
fungi
aktív tag
válasz
darvinya #99181 üzenetére
Nem biztos hogy számít ez, az Fn+F5 ablakban kikapcsolt wi-fi kapcsolatot a wi-fi ikonra jobbal klikkelt hibaelhárítás simán visszakapcsolja, szóval lehet más a gond. /Nekem egyszer egy Ccleaner hibajavítás keltett életre egy hirtelen működni nem akaró wi-fi kapcsolatot egy T420-on, de az elég egyedi eset volt, és más gépe produkálta./
csibe1
Ja,tényleg, elsiklottam felette, ha eszközkezelőben nincs, az nem sejtet jót.
-
fungi
aktív tag
válasz
darvinya #99165 üzenetére
Furcsa, nálam az egy generációval későbbi T500-nál Fn+F5-re előjön a wireless ablak Win10-nél is. Ha jól emlékszem, a Power Manager, a Power Manager driver és a hotkey driver kell hozzá, /he nem, akkor az okosabbak megírják/ Fn+F4-re elalszik a gép?- Fn+F8-ra előjönnek az egér tulajdonságok?
A thinklight /Fn+PgUp/ úgy rémlik megy driver nélkül is...
-
-
Tikakukac
titán
válasz
darvinya #99073 üzenetére
Értem én, hogy a kalapácsnak minden szeg, ergo mindent átépítéssel és lehetőleg 3 napnyi forrasztással akar elérni az ember ha abban dolgozik, de mivel ez egy szoftveres gond így nyugodtan át is tervezhetnéd az egész alaplapot, nem az lesz a gond továbbra sem
Ezzel a témakörrel qrva sok laptop szenved. És egyiknél sem hardveres volt a gond vagyis attól függ honnan nézzük.
-
Tim82
félisten
válasz
darvinya #99073 üzenetére
Na akkor még egyszer. Semmilyen "kondit" nem kellene cserélni, WLAN kártya csere (vagy jobb Intel WLAN driver, ha egyáltalán van, mert szoftveres eredetű a probléma) lenne a megoldás. Pl. Atheros WLAN kártyákkal nemigen vannak panaszok ilyen téren.
Jó lenne, ha használnád a keresőt, mint írtam, vissza lehet keresni rengeteg hasznos információt vele.
-
-
válasz
darvinya #98915 üzenetére
Működött az ötlet, köszönöm szépen
Az S9+ telefonon a Telefon névjegye -> Szoftver adatai menüpontban hétszer rá kellett bökni a Build Száma sorra, ettől előjött a fejlesztői beállítások menüpont, ott lehetett aktiválni az USB hibakeresési mód beállítást.
Ettől "megjavult" a telefon, a T530 laptopom minden portján kapcsolatba tud vele lépni, működik a fájl átvitel.
#98991 Mr Bond 007 : Gondolom, hogy az "olcsóbb" modellekre nagyobb a kereslet, azokra megvan a foglalás már a készlet beérkezése előtt. Így a boltokba csak a méregdrága modellek jutnak el.
Amúgy az X1 Carbon is az a laptop, amiből mindig a tavalyi modellt érdemes megvenni, a használati értéke 99 %-os, az ára viszont a kétharmada/fele az újkori árhoz képest,
-
azbest
félisten
válasz
darvinya #98974 üzenetére
Nem kicsi a különbség a kétféle fogalmazási mód között. Ahogy most leírtad, abból a normális megoldásra gondolok:
Ennyi vagy kicsit kevesebb, ami aztán összenyomva kitölti a középen lévő szilícium felületét.A korábbi, telibe az egészet megfogalmazásból inkább arra gondoltam, hogy
Az most ne zavarjon senkit, hogy ezek proci képek, a dgpu is ilyen alakú
Chaser & FoxiestFox
Már régóta arra gyanakodom, hogy darvinya valójában indiai, aki google transzléttel kommunikál.
Az utóbbi években már sokat fejlődött, mármint a google transzlét. A szórend már egész érthető, de persze néha azért még kimaradnak szavak és néha nem az odaillő magyar szót teszi be. Ha szó szerint visszafordítjuk hindire, akkor egészen érthető lehet
Találtam egy leleplező videót róla a való életből -
-
-
Chaser
legenda
válasz
darvinya #98957 üzenetére
Valamiert egy kis resze tulelte, de mar fenykoraban is hullott az nvs140, talan az nv el is ismerte utolag, minden gep idozitett bomba, csak az ezzel szerelt vga-s gepek hatvanyozottan
Lehet nem hasznaltak mielott hozzad kerult, v nem kapott 3d terhelest, esetleg vmiert sikerult olyan jol a forrasztas h meg el, kb akkoriban valtottak at olom mentes forrasztasra, ami egyebkent is pocsek, lehet ez a gep meg olnos forraszt kapott -
-
-
válasz
"Most kicsit nem értem, mert ha széthullik, akkor nem lenne képem, meg minden baja lenne.
Ami most nincs."
Vagy csak nem tűnik fel. Elengedett a forrasztás, de még érintkezik. Valameddig.
Vagy nem engedett el, de majd fog.
Vagy nem fog, és akkor mákod volt.
De ez nem azt jelenti, hogy egyik sem romlik el. -
Tikakukac
titán
válasz
Annyira szerintem nem nehéz pedig. Van egy időzített bombád, aminek az időzítőjét egy VÉLETLEN.KÖZÖTT függvénnyel állítottak elő. Nálad nem ketyegett le. Pár ezer másik embernél meg igen.
Vettem 8510W-t. 6-ból 1 nem volt rossz. Nálam sem volt rossz. Lehet annál sem rossz, akinek eladtam. Ettől még baromira rossz érzés valamit birtokolni, amit még a gyártók is bevallottan elkúrtak
-
Tikakukac
titán
válasz
darvinya #98952 üzenetére
Te egy optimális környezetet és munkát veszel alapul. Mivel jelen esetben egy gyártási hibánk van, így nem 100 fokok kellenek ehhez, se nem paszta. Ez az RLOD, YLOD, T61, 8510W, 2008 MBP stb. paszta kell neki és nem lesz baja dolgot verjük már ki a fejünkből. Chiphibát nem fog megoldani és elodázni a paszta meg a babusgatás. Az szét fog hullani/hullott is, csak tünetmentes maximum.
-
rgeorge
addikt
válasz
darvinya #98952 üzenetére
A kérdéses nVIdia chip gyártása során követtek el hibát, ezt csak egy bizonyos gyártási sorozattól javították, de nincs megbízható módszer, amivel eldönthető, hogy egy adott chip már a jó technológiával készült-e. A gyártás dátuma sem jó erre. Ha csak a Lenovo drivere hajtja a kártyát, akkor van valamivel több esély a hosszú túlélésre. Nekem is van 2008-as R61-em ilyen nVidiaval, még megy, de nincs már egy éve napi használatban, tehát kb. 9 évet ment.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest