Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz darvinya #102501 üzenetére

Próbáltam azon is. Hibaüzenet sem volt, a BIOS-ban a frissítés sem volt letiltva. Egyszerűen csak figyelmen kívül hagyta a gép az USB-s eszközt. Baromi gáz, hogy csak Windows alól lehet frissíteni.

Tényleg próbáltam mindenhogyan, BIOS-ban indítva a frissítést a Dell-nél (azon grafikus UEFI volt), próbáltam bootolás előtt a kézikönyv által írt gombot nyomni (nem csak a bootmenüben a kiírt .iso-val bootolni), próbáltam FAT32-re formázott pendrive-nál is kézzel rátenni a BIOS file-t, mert elvileg úgy is meg kell találja, próbáltam FreeDOS alól frissíteni, de semmi nem működött, mindegy mit kínlódtam vele össze. Egyedül csak is kizárólag Windows alól frissült a BIOS. Persze, értem én, hogy az emberek 99%-a Windowst használ. De aki meg mégse, az megszívta, rakhatja fel.

Az USB-ről futtatott FreeDOS alól indított BIOS update elindult ugyan, végigment, kiírta, hogy újraindítja a gépet, ne nyúljak hozzá, újra is indította, de a BIOS nem frissült, épp úgy a régi maradt fent, mintha semmi nem történt volna. A letöltött BIOS és .iso fájl is rendben volt, a checksumot ellenőriztem, nem jött le hibásan. Windows 10 alól indítva első pöccre felment, újraindítás után elmolyolgatott és már az új BIOS fogadott.

Új hozzászólás Aktív témák