- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- A ZTE sem maradt adós csúcstelefonnal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Tisztességesebb dolog a xart lapátolni, mint ugyanazt kavarni.

-
Tikakukac
titán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Jó kérdés, szerintem dobozhang és kútvisszhang előállítónak, bohóckodni megteszi, de egy áramkört mikor tervezgetsz és 5-5 ember beszélget mindkét oldalon, akkor veszel értelmes mikrofont, mert belebolondulsz. Hidd el.
Sőt, én sima Skype alatt is megpusztulok már a beépített valamiktől. Ha szükséges, akkor jó, patent, de azért illik áldozni a rendes minőségre.audi100td: Akkor már megkapta a legújabb Dell üzleti is. Ennyit tudok, a telefonos headsetek miatt van ez. Hát ámen, új gép vásárlása nem fenyeget egy darabig.

-
Tikakukac
titán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Pedig a dolog egyszerű, mint a szög. Van egy mikrofonod,külön. Meg egy fülesed. Külön. Ennek kell 2 dugó. Vagy átalakító. És mivel az átalakítót leveszed, mikor elrakod a gépet 99%, hogy pont akkor hagyod ott, amikor qrvára kéne. 1000 éve 2 dugósok a gépek. Értem én az innvoációt és hasonlókat. De miért nem jó, ahogy mindenki más csinálja? Nem kell ide magyarázat, illetve de, de akkor mindenki más a hülye, kivéve a Lenovot

SzalaiG: Ha visszakeresel, volt ez nem is olyan rég téma, ott elviekben linkeltek jókat. Sajnos sok a bóvli, és ha egy csatorna lemarad, akkor zúgni fog az egész, de majd keresek én is, ha lesz rá időm.
-
Gondwana
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Nálam 5.93 utáni (azaz 5.97 és 5.98, mert előtte 5.93 volt az utolsó, amire a napokban sikerült visszatérnem) TVAccessConnections és az Intel WiFi driver produkált belassuló bootolásokat (illetve néha boot után nem volt kapcsolható a WiFi rádiója, csak a BT), ezért visszakerestem a régit (a szenyák megváltoztatták a régi, jól bevált módszert, hogy csak a betűk után álló számból írok be kisebbet, és máris ott az előző verzió - g1c751ww.exe), azóta nincs vele gondom.
-
SzalaiG
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Más?
Esetleg Fehérvári cím?
-
Tim82
félisten
válasz
CharlieDrop
üzenetére
A Z amúgy az első "saját" Thinkpad-szériája a Lenovo-nak.
Gyakorlatilag két generációt élt meg, pedig jó sorozat volt. A Z60(e/t/m) a T43/R52 modellek megfelelője, a Z61(e/t/m/p) pedig a T60/T60p/R60/R60e-é.
Ugyanúgy volt e, mint economy modell, a t jelölésű a 14,1", az m jelölésű a 15,4", a p jelölésű pedig a high end, szintén 15,4", workstation kategóriás modelleké volt. Ezek voltak az első widescreen modellek a TP-k között, és az egyetlen olyan sorozat, ahol a modellek többsége titánium fedelet kapott a megszokott gumírozott vagy kemény műanyag födém helyett.
(Sajnos, a Z61p pl. pont nem ilyen modell, ott a szokásos fekete kemény műanyag fedél van, mint az R sorozatnál is.)
Egy jó thread a thinkpads.com fórumán a Z61m-ről (ami kb. esszenciája a Z széria jó tulajdonságainak).
-
Tim82
félisten
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Én se a T61 tabletről.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy nálam nyár óta nyaral egy alaplaphibás Z61p (hardverileg majdnem ugyanaz, mint egy widescreen T60p, ugyanúgy i945GM/PM chipset + Fire GL v5200/v5250 (~ X1600 Mobility), de + Firewire és 1920*1200-as kijelző), végre jó alaplap is lesz hozzá, eBay-ről természetesen...
-
Krix
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Vagy csak közel van a Z a T-hez.
(Persze a model alapján kiderül.) -
brekiisti
tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
ez ilyen t43 és a t60 körüli időszakból származik a komolyabb p -s és a W modellek ős elődje
-
metal01
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
+ ÁFA
Ha valaki ezt nem vállalja be nem is ThinkPad-fan 
-
dejaris
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Nyilvan komolyan gondoltam...
-
audi100td
nagyúr
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Nagy szerencsével X200-as széria, de X201 mindenképp.
-
válasz
CharlieDrop
üzenetére

-
Tim82
félisten
válasz
CharlieDrop
üzenetére

-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Tablet csak x van.
-
Tim82
félisten
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Mert megfelelő eszközökkel és felkészültséggel lehetne vele trükközni: be lehet égetni más (lopott, mókolt stb.) gép BIOS-ába. (Nyilván nagyon ritkán fordul elő ilyen, de ne kockáztasson fölöslegesen az ember.) Privátban nyilván megadható egy komoly érdeklődőnek, de publikusan én biztosan nem írnám ki. (Más kérdés, hogy ennyire régi gépnél, mint T60, amire már rég nincs garancia és csak használtan lelhető fel, mennyire éri meg ez a trükközés, de akkor sem árt az elővigyázatosság.)
-
Shadowfax
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Nekem annak tűnik.
A Thinkpad Helix bemutatóján látható, milyen lesz ez a virtuális trackpoint "billentyű". Hát nem tudom, mit is mondjak erre.
-
brekiisti
tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
-
Tikakukac
titán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Monitortól megkezdve fülesekkel bezárva, azért marha nagy az a halmaz, aminek nem. Mert akkor így ez szopó, keményen.
Nagyobbak viszont rájöttek, hogy ez biznisz és adják vagy lehet kérni. Most ebbe ne menjünk bele, mert sok lenne. Ebben a formájában a garifutár keményen nem ér semmit, árban meg drágán szállítottak eddig is, meg most is.
-
ielektros
senior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Fussunk
Pont iszom a mai söröm. Bár nem teljesen értem mire gondoltál meghívlak egy körre 
Kérem, hogy ne értsen félre senki, én csak nem tartom sem rossznak sem félmegoldásnak az új TP billentyűzetet. Ebből indultunk. Meg ugye a Thinklight.most elhatároztam, hogy megtanulok angolul meg magyarul vakon gépelni.
de szerintem akkor is szeretni fogom a szigetes billt. És szerintem akkor is a Lenovo T szeriaban van a legjobb. Vagyis számomra a legjobb -
ielektros
senior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Jaja en is talaltam parat, de igazabol ez mind "aktiv" kutyu igy elso ranzesere. Olyan 10 rugo korul van az osszes amit eddig lattam. De ilyen osszegnel meg inkabb egy kulon 15" LCD a Raspberry Pi fejlesztesekhezt lehet egyszerubb megoldas. Bar azokon meg nem nagyon van HDMI. Brrr.
Sokat keresgeltem mar en is mert tobbszor kellett mar megkuzdenem ezzel a HDMi kimenet - DisplayPort bemenet megoldassal. De aztan tobbnyire ha ez irodan belul megoldhato volt akkor monitorokkal valo csereberelessel megoldottuk.Raspberryhez pedig akkor inkabb composite -> RF atalakitoval

-
ielektros
senior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Dell-nek van par DisplaPort-os LCD-je ami itt nagyon divatos. Es Magyarorszagon itt ph is jelenlevo quarros baratom is azzal kuzdott, hogy tok jo monitor, de a Raspberry Pi-vel mostmeg semmit nem tud kezdeni mert azon HDMi van

-
Poo
senior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Én egy fusi márkát használok ami displayt alakít hdmi-re teljesen jól működik kivéve h az audi részét mert azt nem alakítja de mintha olvastam is volna valahol a display porton nem jön audio jel de lehet hülyeség utána kell olvasni.
-
ielektros
senior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
igen. Visszafelé nehézkesebb csak. Tehát ha pl hdmi lenne a laptopon és displayport a monitoron. ezért is szeretem jobban a DisplayPort-ot.
-
ielektros
senior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
displayport
-
Poo
senior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Display, a tp-n nem nagyon van hdmi tán még nem is láttam olyat amin volt. csak display meg mini display
-
CharlieDrop
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
most a power managert nem találom, pedig feltettem

meg elvileg a system update feltett mindent az fn gombok mégsem mennek
Illetve pl a wifit nem tudom kapcsolgatni -
Kbali
nagyúr
válasz
CharlieDrop
üzenetére
T410 icc profile-t keress.
-
Tim82
félisten
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Gyárilag valami ilyesmi van, de attól tartok, ez nem vált ki egy jó színprofilt.
-
Tim82
félisten
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Notebookcheck-en néha vannak a tesztekhez letölthető színprofilok. T410-hez viszont nem tettek fel.
Mindenesetre próbálkozhatsz némi manuális beállítással.
-
audi100td
nagyúr
válasz
CharlieDrop
üzenetére
-
audi100td
nagyúr
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Vezérlőpultot többféleképpen is elő tudod hozni. Vagy Számítógép -> (felső menüben) Számítógép -> Vezérlőpult megnyitása, vagy egyszerűen megnyomod a "Windows" gombot majd elkezded gépelni a "Vezérlőpult" szót, ha a "Számítógép"-et sem találtad még meg, akkor ugyanez a teendő. Ha megvannak, ki is tudod őket tenni a Kezdőképernyőre jobb egérgombbal, illetve bámit elő lehet így keresni amire szükséged van. Érdemes használni a jobb oldali menüt is, pl. a Kezdőképernyőnél rögtön meg lehet vele jeleníteni az összes telepített alkalmazást. A "Metro" alkalmazásoknál is ez a menü lesz mindig segítségedre az aktuális beállításokhoz, stb.
szerk: Ha még nem magyar a Win8-ad és szeretnéd, hogy az legyen, vezérlőpultban a területi beállításoknál le tudod tölteni és telepíteni a magyar nyelvi csomagot.
-
audi100td
nagyúr
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Vezérlőpult -> Hardver és hang -> Eszközök és nyomtatók -> Egér (Win7 alatt is itt volt elhelyezve)
-
audi100td
nagyúr
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Telepítetted az ultranav drivert? Nálam lehet konfigurálni a szokásos helyen: [link]
-
audi100td
nagyúr
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Melyik driver nincs meg? Ha intel vga-ra gondolsz akkor nem is lesz, csak Sandy Bridge-ig visszamenőleg ad támogatást a sunyi intel.
-
nap
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Pár éve vettem egy x120-ast, ismerősnek, az volt 100+windows.
-
buvartacsko
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
gondolom attól függ milyen hardver konfiguráció.

állapot, garancia stb -
audi100td
nagyúr
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Én ezt vettem és választhattam sima meg lenovo változat között.

De van nála 1333-as Kingmax is 7k-ért, 1600-as Kingston meg 8-ért.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Kb. egy hónapja volt. Biztos nincs már fent.
Ja és bocsánat, ez használt volt.
-
Tin
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
mert mindig menni kell, ahogy mondod

de egyébként nincs vele semmi gáz, egyáltalán nem kritikus a dolog, de pont azért gondolkozom a T530-on, mert erről épp lejárt a gari, az meg erősebb és 16GB-ig bővíthető, plusz belecsapok egy 256GB-os SSD-t, és utána kényelmesen használható.
de ettől függetlenül fejlesztőgépnek szerintem minél több a ram, annál jobb. sokan nem gondolják, hogy valaha megtelhet, pedig fejlesztőeszközökkel és szerver termékekkel simán

az egyik itteni sql szerverben is kb 100 giga ram van, nem is valami hú de nagy szolgáltatások futnak rajta (persze az adatbázisok azért terrásak), mégis pillanatok alatt benyalja az összes ramot.
-
Tin
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
hát, ha fut 3-4 visual studio, meg van nyitva 3-4 ssms, és nagyobb adatbázisok vannak a gépen a fejlesztéshez, akkor egyáltalán nem fura. és ezen nem tudok csökkenteni, 3-5 projekt fut egyszerre, és heti szinten mindegyikhez hozzá kell nyúlni, nyitva van vagy 10 total commander is, bár utóbbi nem fogyaszt sokat. meg hát egyéb szerver termékek is futnak (pl. biztalk), illetve a debuggolásra használt tool-ok is mind eszik a memóriát.
amin most dolgozom gép (8 giga ram, core 2 duo e8500), a ram 2-3 óra alatt megtelik, és utána már lassabb a gép. 16-al valamivel jobb lenne a helyzet.
akár lehet állítani mennyit egyen az sql vagy bármi más, akár nem, a jelenlegi ram-árak mellett a legegyszerűbb megoldás ha veszek bele ramot.
az ssd egyébként sokat segít a dolgon, használatban többet, mint a ram bővítés, de a kettő együtt az igazi.
-
ZollR
tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Melyik ThinkPadhez?
A Legegyszerűbb 3.6mbps-es Sierra modemek az X60/X61 és T60/T61 modellekhez ~5-6k, az Ercicsson modemek az X200 és T400, ill T500 modellekhez ~10-11k, a GOBI2000 ami az X201 és T410, ill T510 gépekbe megy kb 13-15k. A GOBI3000 ami az X220 és T420, ill. T520 modellekbe megy max 20 ezer, de láttam már hozzá nem értőtől olcsóbban.
A legújabb LTE képes modemek amik az X230, T430 és T530 gépekbe mennek 40k fölött, de ezt még nagy valószínűséggel nem kapsz használtan, vagy bontottan. -
audi100td
nagyúr
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Igen, ez egyébként nem mSATA, hanem microSATA, gyakran keverik.
-
audi100td
nagyúr
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Megfelelő adapterrel sima sata helyre.
-
cellpeti
nagyúr
válasz
CharlieDrop
üzenetére
nem tudod pontosan hol és mi a neve? Quick Path?
-
HXY
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Belépőszintű dedikált kártya. Régen elment. De manapság már nagyon gyengének számít.
Az integrált HD 4000 is jóval erősebb.Full HD filmeket, illetve régi játékokat elvisz. Pl. CoD 4
-
azbest
félisten
válasz
CharlieDrop
üzenetére
rossz helyen nezed

webshopokban is lattam mar. Telepito lemezes upgrade valtozat a boltban talan 18ezer huf, de online ms-tol lemez nelkul (iso) 30 euro + afa (35), ha lemez is kell, akkor +15 meg afa. Upgrade advisort meglevo win alol inditva kinalja fel a vasarlast. Egyik gepemen van xp matrica, gondolkodom is vasarlason (jan 31ig ennyi). De van msdnaa (dreamspark) hozzaferesem, igy onnan is van licenszem, hogy kiprobaljam.A nem upgrade verzio dragabb.
-
Tim82
félisten
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Arról az apróságról nem is beszélve, hogy a kategóriára sem figyelt - betette a 15", asztali notebook-ok közé.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Chaser
legenda
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Egy másik hirdetést másolt ki. Árulnak fenn egy gépet, egyedi ragasztó megjelölés van rajta a szellőzőknél. Erre azt mondta a tag DNS megjelölés - nem tudom, én ilyet még nem láttam -. Aztán az a marha azt hitte ez valami extra fícsőr' és kimásolta azt is az idiótája

-
Tikakukac
titán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Kegyetlen olcsó.
0 napos reg
Az eladó hülyeségeket ír és büszke is rá
Az egész szöveg egy már másik, létező gép hirdetéséből lett kimásolva.
Felrakás óta be sem jelentkezett.Ha ezek közé && kapcsolatot rakunk akkor megkapjuk ezt a hirdetést. De írtam is, ha személyesen meg lehet nézni itt Pesten, már hozom is el. Ez a fajta csalás a lehető legbénább, nem tudom mennyi sütnivalója van a kedves barátunknak.
Az ilyet el kell kezdeni etetni, akinek van ideje játszhatna a telószámmal egy kicsit. Ha él.
-
btudos
nagyúr
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Mert láthatóan lövése sincs az eladónak arról hogy mit jelent az amit kimásolt egy másik valós hirdetésből, mindezt egy 0 napos regisztrációval tette.
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Szerintem fan error!

(T43-am csinálta annakidején, új ventivel ment tovább)
-
Gondwana
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
-
Tim82
félisten
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Kis türelemmel keresgélve. Ki kell fogni, de annyira nem ritka azért.
-
Tim82
félisten
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Szerintem 60k, 64 bites CPU-val is csak max. 65k a reális ár érte. Kis türelemmel keresgélve 70-75k körül már X61 tabletet kapsz.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
És egy utolsó kérdés, megér-e úgy 70-72 ezret egy csak WACOM-os X60 Tablet?
3GB RAM-mal és 160-as vinyóval L2400, GMA 950köszi
és elnézést a fárasztásért

-
audi100td
nagyúr
válasz
CharlieDrop
üzenetére
IPS, AFFS, PVA, szóval ahogy a lenovo féle elnevezés is utal rá, széles betekintési szöggel rendelkeznek ezek a kijelzők.
szerk: X60t-ből elvileg létezik már multitouch is: [link]
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Az, hogy a kijelző csak ceruzával érintős. Csak arra reagál, az ujjadra nem.
Legalábbis remélem jó mondom.
-
Borote
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Nemsokára veszek SSD-t, akkor a Win7 előtt megpróbálok rá egy Win8-t is, hátha működik majd rendesen

Bár az enyém csak Wacom only. -
audi100td
nagyúr
válasz
CharlieDrop
üzenetére
vatera/teszvesz, expressz, apronet, jofogas
vagy külföldről ebay.de/at/co.uk, de szerintem ebben az árkategóriában nem éri meg a magas postaköltség miatt
dabgergo: viszonylag új modell, ennyi idő alatt nem igen találni használtat, max ebay-en
-
fkenny
senior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Igen, javarészt max 50%-os terheléssel win7 alatt. Linux alatt valamivel kevesebb

-
audi100td
nagyúr
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Netre, divx-re még egy X40 is elég lenne, de én is X60-at vagy X61-et javasolnék, alig kerül többe és nem kell szenvedni az 1,8"-os vinyóval.
-
fkenny
senior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Ha még a FHD filmeket is el-el viszi, de a 720p közül szinte mindet minden gond nélkül. Tökéletes lesz neked az X60
-
brekiisti
tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Üdv 99% hogy bill cserés lesz
-
!Overdose!
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
A smartservice-t szokták ajánlani.
-
ro_bert17
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Akkó meg kéne póbálni egy másik billentyűvel. Garanciális még?
-
ro_bert17
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Külső billentyűvel? Vagy másikkal?
-
azbest
félisten
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Ahogy előttem is írták még inkább kisérleti jellegű a html5. A másik probléma, hogy a legtöbb böngésző nem támogatja html5-ben a h264-et licenszelési okokból (ami támogatja azzal pedig más probléma van), és a notimat egy broadcom video decoder erősíti, ami h264-ben jó, lásd aláírásomat
Flash alatt szépen működik a hardveres dekódolás, csak a flash 11 óta pixeles volt a kép a feketelistázás miatt... végre megint jó 
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Tudtommal nem az összes videó megy html5-ben, mindenesetre a youtube.com/html5 oldalon be/ki lehet kapcsolni a dolgot

mp
-
audi100td
nagyúr
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Nem tudom, de nálam egy videókonvertálás is felfűti a procit annyira mint pl. prime95. Nem tudom mivel tesztel az illető, lehet maga a program nem terhel folyamatosan és azért esik le az órajel.
-
audi100td
nagyúr
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Full terhelésen elvileg nem szabadna visszavennie az órajelet, kivéve ha túlmelegszik, de szerintem 80 fok alatt ilyet nem csinálna, sőt ebből kiindulva 100 fok alatt sem, de lehet rosszul értelmezem. Nem tudom mi okozhatja a problémát.
-
Gondwana
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Van egy ilyen szappan a cégben, azzal kalibrálok itt mindent. Tudom, hogy létezik jobb is, de nálunk csak annyi a követelmény, hogy a Fuji Frontier kalibrációmászkálásától kisebb legyen a pontatlansága, amit bőven tud.
-
lapa
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
sajnos ez magyarország. egyesek annyira elfoglaltak, hogy heti 4-5 hónapjuk is foglalt.
-
salieri.
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Sony cellát érdemes kerülni szerintem
-
salieri.
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Power Manager
Aida 64
Everest -
ro_bert17
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Nyugodtan kicserélheted nagyobb kapacítású hdd-re. Esetleg az eredetit hdd-t megtartva az odd helyére tehetsz serial ultrabay slim keretet, amibe mehet még egy hdd.
-
mutyuru
aktív tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Jaja, en is erre gondoltam, csak olyan gyengus hw van alatta, hogy talan egy nagyon lebutitott WinxXP meg epp elszalad rajta, de Win98as gep volt. Linuxot fontolgatom epp.
Azert kivancsi lennek olyanoknak a visszajelzesere, akiknek van hasonlo geppel tapasztalata.
-
Fifi
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Tudom, munkahelyen én is használók, sőt XP-t.
-
Psychonaut
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Ez engem is erdekelne, nekem valami ilyesmi a tippem:
T7600, ATi X1400, 1GB RAM, 120GB HDD, a/b/g/n WLAN, Bluetooth, FPR - vagy ennel jobb.SZERK: amugy mennyi az annyi? (ha nem titok)
-
Chaser
legenda
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Nincs kopva, fényesedve, kijelző gyönyörű, magyar lokalizáció, aku 80+ % panasonic, zsanérnak félcentis holtjátéka van. Egy ssd a hdd helyére és pár évig el lehet vele lenni

Psychonaut: Nem hw-esen fullos, hanem állapotilag
x1300, T2400, 2GB ram, 80GB hdd. Teljesen felesleges T7600-ot belerakni, volt olyanom is de csak mert fillérekért jutottam hozzá
Kódoklásoknál persze gyorsabb, de az árából kijön egy ssd
n wifit ezekbe nem lehet tenni gyári bios-szal ami támogatott, de kaptam egy hackelt biost ami végre működik, azzal éppen mehet bele 2 antennás n wifi, pl intel 5100. -
Fifi
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Ebben lehet valami, mert a magyar lenovo nekem is német nyelvű windows telepítő készletet küldött a garancia keretében. Viszont ki nem próbáltam, hogy telepítéskor van-e lehetőség a nyelven módosítani.
Számomra ez olyan idegen, nekem az a természetes, hogy egy oprendszeren belül akár alkalmazásonként más nyelvet használok, ha úgy tartja úri kedvem és ezt már több évtizede tudják a unix alapú rendszerek. Tudom ez üzlet és a róka bőrének tipikus esete ....
-
Fifi
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
A garancia világgarancia. Például ennek keretében már meg is kértem a magyar lenovotól az eredeti telepítő lemezeket, ha egyszer eladom a gépet, akkor meglegyenek majd.

Szóval a garanciát nem a boltnál, hanem a lenovonál idehaza intézed.Linux user vagyok, de ha jól tudom akkor bárhonnan beszerzett és bármilyen nyelvű windowst regisztrálhatsz a gépen lévő licence kulcsodnak megfelelő kategóriában. Tehát ha win7 32bit fullextra verzió járt a gépedhez, akkor a havertól, boltból, torrent oldalról letöltött win7 32bit fullextra német/angol/japán verziót telepítheted és a géppel kapott kulccsal regisztrálhatod. (lehet, hogy nincs ilyen windows, ez csak példa volt.
)
Azaz a regisztrációs kulcs nem telepítő médiához, hanem a laptophoz van rendelve, de majd egy hozzáértőbb eligazít a jogi útvesztőkben. -
Fifi
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Én Gondwana javaslatára körbenéztem a http://www.nbwn.de/-nél, amit ezúton is köszönök, mert tavaly ott sikerült vennem egy T410s-t.
-
audi100td
nagyúr
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Szerintem itt az aprón érdemes keresgélni, a különböző használt laptopokkal foglalkozó boltokban általában magasabbak az árak, vagy esetleg osztrák német, UK eBay.
-
audi100td
nagyúr
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- RITKA ASUS ROG Strix G15 Electro Punk gamer laptop, i7-10750H, GTX 1660 Ti, szép állapotban,dobozzal
- Lenovo ThinkPad P15s i7 / 16GB RAM / 512GB SSD / NVIDIA T500 / FHD IPS / Garancia!
- HP EliteBook x360 830 G8 i7 / 32GB RAM / 512GB SSD / Érintőkijelző / 2in1 Prémium üzleti laptop!
- HP EliteBook 840 G11 Ultra 7 / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD+ IPS / Garancia 2027-ig!
- Alienware m15 R5 gamer laptop, Ryzen 9 5900HX, RTX 3070, karcmentes, 360Hz!
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- Apple iPhone SE 2020 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 10% tól elvihető BANKMENTES , KAMATMENTES , RÉSZLETFIZETÉS Legion Slim 5 16APH8 - Type 82Y9
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Sőt, én sima Skype alatt is megpusztulok már a beépített valamiktől. Ha szükséges, akkor jó, patent, de azért illik áldozni a rendes minőségre.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha valaki ezt nem vállalja be nem is ThinkPad-fan