- WayteQ blog: Megérkezett az x995 androidos GPS
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
-
chab7
addikt
válasz
audi100td #49994 üzenetére
Wow, nem semmi leírás, köszönöm
Most kezembe vettem újra az R52-t mert a T500-on futtatok egy memtestet (17 perce fut, eddig 0 error), addig ezen böngészek.
Hááááááát, a kijelzőt azt végérvényesen megszoktam a T500-ban. Brutális a különbség.
Mondjuk most figyelem, hogy ezen is csak opera van megnyitva + a pdf fájl és 55 fokos a proci, már most hogy elindítottam a gépet. Nagyjából tehát azonos. Viszont az R52-nek a külsején és a kiáramló levegőn nem érezni annyira, a T500-on jobban érezni is a hőt. Viszont a venti ezen jobban forog, 3500 körül. Jobban hallani is, pedig eddig büszke voltam milyen csendes gépem vanNa a T500 meg még csendesebb.
Szerintem majd szétszedem, pasztázom portalanítom (biztos van benne még ha netán évekig csak be volt is dobozolva) és hátha még hűvösebb is lesz. -
chab7
addikt
-
lapa
veterán
válasz
audi100td #49981 üzenetére
nincsen olyan, hogy linux, és pont erről beszélek. annak sincs értelme, hogy az én thinkpadem kevesebbet fogyaszt. konkrét típusokról, konkrét kernelekről van szó. innentől kezdve a "linux többet fogyaszt" értelmetlen továbbra is.
én x200s kapcsán utoljára 3.0-val meg nagyon röviden 3.2-vel néztem, azok többet ettek, mint a 2.6.32. ennek a másik oldala az lehet, hogy újabb cpu platformokon meg újabb gpu-knál a jobb támogatás miatt alacsonyabb lesz. ezt nem tudom.
én nem azt mondom, hogy kevesebbet eszik. azt sem mondom, hogy ugyanannyit. azt mondom, hogy utána kell járni a konkrét konfig és driverek kapcsán mindkét világban, meg azt, hogy nekem ugyanannyit evett minimimon mindkét rendszer azonos x200s konfigon. az első sleepig...
érted, azzal van bajom, hogy egy 2 éves jelenség kapcsán "olyan érzésed van", és ez alapján magabiztosan kijelented. ez így nem jó, még akkor sem, ha a valóság ezzel egybevág.
-
lapa
veterán
válasz
audi100td #49978 üzenetére
én ezt továbbra is vitatom, a 4,x wattokat szimplán nem hiszem el továbbra sem, a 6,0-6,5w-ok (x200s-nél) meg nagyjából hasonlóak voltak, akárhogy mértem több esetben és géppel. azt viszont simán elképzelem, hogy használat közben mondjuk 3g meg ilyesmi jobban (takarékosabban) megy win alatt. meg az, hogy sleep után reprodukálható nálam win7-en a +2w... de van most egy x64 win7-em lemezen, majd ha nagyon ráérek megnézem az is ezt csinálja-e.
én inkább azt mondanám, hogy mindkettőnél végig kell nézni a dolgokat, amíg az adott géphez kapcsolódó, valóban alacsony fogyasztást eléri az ember. ennek szerintem jóval több igazságtartalma van, pláne a sok tényező egymásra hatása miatt (lásd hdd, ssd, második hdd, fp, mindenféle appok...). szóval szerintem az a fontos, hogy powercfg -energy vagy powertop / powertop2 és utána figyelni batterynél mennyi az annyi. és nem egyszer megnézni, hanem különböző események után (sleep, hibern, 3g, ultrabay kivétel...) is.
nem vitaindítónak gondoltam, csak ezt így kijelenteni szerintem túlzás.
persze az is igaz, hogy olyan, hogy "linuxozik" olyan nincsen. olyan van, hogy valamilyen konkrét releaset használ. ahogy xp sem = win7, ubuntu 12.34 sem = debian 56.78, hogy példát említsek.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #49855 üzenetére
Megnéztem x200t-n, hw-es gyorsítás biztos van, chrome mellett semmi anomáliát nem tapasztalok. Más böngészdét nem használok.
szerk: Próbálj másik drivert. Én most olyat használok ami tökéletesen működik, de fény OSD nincs. Sysupdatessel van fényerő, csak úgy random dobálja a fényerőt főleg böngészde alatt, azt nem sokáig használtam. Lehet ott nálam is bugzana.
-
Tin
veterán
válasz
audi100td #49846 üzenetére
ja, szerintem csak félreértettél. nem globálisan mondtam, hanem a típuson belüli beszállítókat tekintve. szinte minden thinkpad komponensből van olcsó és ócska, illetve drága és minőségi, billentyűzetből, kijelzőpanelből, tapipadból, dvd íróból, és ahogy látom, az olcsóbb thinkpadekbe gépekbe az olcsót teszik.
pár éve simán kicserélték a billentyűzetemet az általam kért NMB típusra, fél éve annyit mondtak, hogy azt tudják belerakni ami jön, ami nyilván a legócskább Chicony. -
Tin
veterán
válasz
audi100td #49843 üzenetére
Véleményem van, abba az irányba meg nem szeretnék elmenni, hogy a ThinkPad topikban nem lehet a Lenovo-ról negatív véleményem.
Elég régóta használok laptopokat, láttam már egykettőt. A Dell-nek szarok a driverei, a HP meg egyszerűen nem jön be.
A Lenovo-val nincs különösebb bajom, de már nem olyanok, mint régen, sem ügyfélkezelésben, sem garanciális ügyintézésben.
Ennek ellenére a driverei és a gépei még mindig egészen jók, de simán belerakják a legócskább minőségű billentyűzetet a gépedbe. És már kérni sem lehet helyette normálisat, mint régebben, hogy cseréljék le. NMB-t majdnem 3 évig használtam, nem használódott el annyira, mint a Chinony 3 hónap alatt, például.
-
btudos
nagyúr
válasz
audi100td #49832 üzenetére
Többféle keyboard van a szigetesek közül is. Nekem van kétféle (lecseréltem a gyárit egy backlit-re), és a backlit sokkal kényelmesebb, finomabban járnak a billentyűk mint a non-backlit eredeti keyboardnál. A kiosztás megszokható (T42p után az elején fura volt a T430, de hamar átszoktam), a minőség meg gondolom gyártófüggő.
Nekem T430-am van, de van a cégnél T530 is, a FHD kijelző TN-ek között tényleg álom (a T430 HD+ kijelzője elbújhat szégyenében), de az alap kijelzővel nem találkoztam. A váz rendben van, zsanérok 10 hónap intenzív használat alatt nem gyengültek. Ha a billentyűzet nem deal breaker, akkor szerintem nem lesz gond vele.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #49747 üzenetére
Nálam soha nem volt ilyen hiba chromban, évek óta azt használom.
intel HD4500 alatt sem volt hiba.szerk: letix: De menne. Volt inteles 1400-es T60-am, most inteles ugyanolyan T61-ről írok. Gyárilag nem volt inteles T60 1400-es kijelzővel, de megoldható.
Shadowfax: Nem fog összejönni, a uk seller úgy hülye ahogy van, inkább le se írom az ajánlatát
Találtam egy kínai tagot, nála egy darabnál is 23k, részemről az lesz a vége.
x200 x200t venti kompatibilitással kapcsolatban fogadnék még tippeket. Egyik eladó úgy hirdeti x200 x200t, másik x200 x200s x201, nem tudok rajta elmenni.
-
-
válasz
audi100td #49498 üzenetére
T61-ben melyik a legjobb kijelző? Nekem most Samu van, de nem vagyok odáig érte...
Minképp matt-ot szeretnék és LG-t, csak nem tudom melyik az igazi, aminek tényleg szép szinei, illetve képe/fényereje van...
15,4 a kijelző méret 1680*1050 - ez van most: Samsung LTN154P2-L05
Talán ez: LG-Philips LP154W02-TL10...? -
-
donjohnson
addikt
-
-
Tim82
félisten
válasz
audi100td #49249 üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy nem a Dell-ek BIOS-ai a ludasak ilyen esetben, hanem úgy általában a Lenovo/HP wifikártyák nem működnek máshol, csak Lenovo/HP gépekben (köszönhetően a gyártó-specifikus firmware-jüknek). A Dellnél mintha nem lenne whitelist.
A probléma megoldása talán a wifikártya firmware-jének átírása lenne, gondolom.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #49182 üzenetére
Azt nem tudom, gyári. Amit nem értek, nem világít ok, de menüben bekapcsolható. És mért mondja minden leniovo GPS progi hogy a GPS-t más használja.
Eszközkezelőben úgy jelenik meg: f3507g mobile broadband driver
Driver szó mért van a végén pl?
Inetelligens kártyaolvasóknál is ott van, ott pl nincs a végén driver szó.
A wifi led is világít ha van hálózat ha nincs, ezért kellene sztem a wwan lednek is világítana.szerk: Amúgy frankó kis gép, HVX120 benne a panel, a thinklight hiányzik csak
-
qwertly
addikt
válasz
audi100td #49116 üzenetére
Sajnos az a baj,hogy ezt láttam és tényleg jól nézet ki,csak volt valami pénzügyi zavar a jövőbe így nem mertem megvenni amíg az meg nem oldódik.Közben meg elvitték.
Más:lenovo thinkpad x200 olcsón lehet magyar billentyűzettett venni,és ilyen noti megvásárlásakor mire kell figyelni. -
Tim82
félisten
válasz
audi100td #48888 üzenetére
Felsoroltam a lehetséges megoldásokat, ennyi, valóban nem gondoltam végig.
A minőségbeli szórással a saját korábbi véleményed alapján meg egyet kell értenem.
-
Tim82
félisten
válasz
audi100td #48885 üzenetére
Ami a hűtőt illeti, notebookreview tesztjében a T410-re is "bagolyszárnyas" ventilapátot írnak. Nem lepne meg, ha valamilyen módon - BIOS frissítéssel vagy akár valóban egy updated hűtésverzióval - részben orvosolták volna a zaj-problémát, de gondolom, önmagában az, hogy zajosabb az elődjénél, nem volt alap a cserére.
Most kicsit olvasgattam külföldi fórumokat és minden panaszkodóra jut egy másik fórumozó, aki közli, hogy az ő T410-e meg csendes.
Chaser: hát, olvassanak utána, majd döntsenek ők. Mi csak nézőpontokkal tudunk szolgálni.
-
Francia91
veterán
válasz
audi100td #48746 üzenetére
Én ennél újabbakon a képarány miatt nem gondolkozok. Ki nem állhatom a 16:9-es képarányú notebookokat. Én megszoktam a 16:10-es WSXGA+ kijelzőket, felbontásban ennél alább nem adom, ez a képarány munkára meg tökéletes. Az, hogy filmnél két csík ott marad alul és felül, a legkisebb problémák egyike
Egyedüli negatívum a T500-ason a T60p-mhez képest a kijelző minősége. T500-ban Samsung panel van, T60p-ben LG-Philips volt, picivel szebb színekkel, de nem olyan egetverő a különbség. T500-nak viszont bitang fényereje van a T60p-hez képest -
qwertly
addikt
válasz
audi100td #48707 üzenetére
Sajnos ezért vagyok most sz@ban mert azért fel is hívtam az egyik szervizt 06--1-371-0272 ahol elmondtam sztorit és ott a hölgy is közölte,hogy a panel cserénél megkel bontani a gépet így minden képem marad nyoma és a gari ugrik.Úgy-hogy nem megy az,hogy közlöm a szervizbe hiába törött a panel én külső monitorról használom.Ha mondjuk a HDD vagy a wifi-fel van épen az alaplappal gond gond van.
-
qwertly
addikt
válasz
audi100td #48690 üzenetére
Szia!
Köszi a választ,a vastagságban súlyban.Én a HP-hez képest légiesnek láttam a Thinkpadet.Lehet csak azért mert a HP notebookban egy 9 cellás akkumulátor van.Amúgy a HP az elcseszett 1.8 HDD amivel nem tudok megbarátkozni és a kevés usb port.De jó lesz tartalék gépnek,apróért nem adom el.
Chaser:ehhez nincsen semmilyen telepítő dvd lemez ha a nettől letöltők egy windows 7 64-bit OP akkor annyiszor rakhatom fel erre a notira ahányszor akarom mert a bios-ból megy az aktiválás?
-
mdk01
addikt
válasz
audi100td #48566 üzenetére
ritka jó széria volt
...de furcsa ezt olvasni olyan mintha most vettem volna és már 3,5éves.Francia:
Zsanéroknak nekem 3év garancia előtt 1héttel húztak utána a szervizben, mert volt egy 1cm-es holtjátéka. Fél év után kb. ugyanolyan lett. Nem zavaró, de hát 3,5 éves és használom....ennyi.
A "W" környéki hibogás típushibája neki de azt is rendbe rakták a gari lejárta előtt vhogy, azóta megszűnt és nem szedtem szét hogy mit csináltak vele, de sztem másik klav. van benne mert a gombok nyomása is kicsit más volt, de nem biztos.
A 3. dolog ami a 3éven belül nekem előjött az a ventilátor zörgése volt. Ez a 2. év után jelentkezett de kivártam még vele a 3.évet és ezt is megcsinálták a szervizben. Nem tudom hogy újat kaptam vagy csak megzsírozták de hangtalan azóta is. -
brd
nagyúr
válasz
audi100td #48566 üzenetére
De csak a Win beépített driverével van; más, nem AHCI driverrel tudtommal nincs. Tehát, ha egy chipset driver pl. feldobja az IDE/Compatible módú drivert, akkor már nincs TRIM. Legalábbis, eddig ezt tapasztaltam.
A GC az a nem TRIM-elt blokkok takarítását (is) csinálja, és a TRIM/AHCI meglététől függetlenül tud működni.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #48558 üzenetére
De működik a a trim AHCI nélkül is
Nálam is úgy van. Én is azt hittem hogy nem, SSD topikban mondta valaki, kipróbáltam azóta úgy van.
szerk: dying_star: Nem valószínű vram halál, 1080p film szépen eszi a ramot. Ha mpchc-ben minden effektet bekapcsolsz 256MB nem is elég hozzá.
-
lapa
veterán
válasz
audi100td #48408 üzenetére
oké, nem rémlett. pedig pár napja zsíroztam újra az édesanyámnak adott t61 ventijét, mert két nappal a látogatásunk után (80 km) mondta, hogy most akkor fan error... hozzáteszem 60 éves édesanyám derekasan lebontotta a palmrestet + billt, de a fújkálás akkor már nem segített. azért gondoltam sokfélét a lenovoról az úton, de ennél nagyobb bajunk sose legyen.
(leginkább arra gondoltam, hogy t61-et elvihetné a megáradt nagyduna, édesanyám meg ellenne egy jó kis x-szel. persze ilyen nem lesz, amíg az nv gpu ólommentesei bírják)
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
audi100td #48352 üzenetére
Bár nem volt érintőképernyős, azért ThinkPad 360P megjegyzendő, mint első hibrid
-
bads1
aktív tag
válasz
audi100td #48362 üzenetére
Mit értesz ez alatt az egyenetlen háttérvilágítás alatt? Az oldalain/alján lévő beszűrődő világosabb részt fekete háttérnél? Mert az csak minimálisan jelentkezik töksötét képnél, engem egyáltalán nem zavar (ilyen monitorom van). Sztem ez max filmnézéskor sötét jelenetekkor jöhet elő, vagy ha olyan képpel dolgozol, de mondom én marhára nem veszem észre, tesztekben sem húzzák le nagyon e miatt.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
audi100td #47357 üzenetére
Ebay-es példány, az eladó csak ennyit adott meg.
De megírtam neki a gpu-z programot, és azt mondta, hogy rev. A2.Az lehet, hogy 2007-es gép rev. A2 legyen?
Ezt küldte:
http://gpuz.techpowerup.com/13/04/27/cwz.png -
Chaser
legenda
válasz
audi100td #47319 üzenetére
Még ebayen se nagyon van ilyen T61p
Amúgy ha a kijelző az elődleges, nem is aranyárban van FHD 16:9-es IPS panel. Nem tudom milyen lehet egy T510 panelje, de gyanítom az biztos veri. Majdnem sikerül múltkor egy FHD E5520-at vennem, abba jó lett volna
Bár a mostani T60 kijelzője 110%. Ez már nem az, amiről múltkor beszéltünk. azt hittem az már a csúcs, tévedtem.
-
Tikakukac
titán
-
-
spyspyspy
csendes tag
válasz
audi100td #47071 üzenetére
amit az oldalon találtam és passzolt, minden. Kokrétan azt hiszem gm45
tudtam mit veszek, de azt azért nem gondoltam, hogy az intel atom s10 legalább így, ha nem gördülékenyebben megy ennél. És ebben 3 gb ddr3 van és nem 2 gb ddr2 mint a net bookbna.
Akku megoldódni látszik. 5 órát bír, de azt stabilan. Mondjuk 9 cellás lenovo akkutól ami 9%osan van elhasználódva azt gondoltam, hogy megy többet is. Egyébként szuper a gép, biztos, hogy amint tudom lecserélem egy izmosabbra.
-
válasz
audi100td #47018 üzenetére
Sorry,nem a magicianben volt ilyen opció,csak számomra ez "áttetsző" dolog.
Csak hogy mindenki tudja:
Start menu -> Futtatás -> msconfig -> Startup/Automatikus indulás fül -> Kikeresed a "Samsung Magician"-t és kiveszed a pipát.
"Leokézod". Ha kérdi, nem akarod újraindítani. -
válasz
audi100td #47016 üzenetére
Ehhez annyit fűznék hozzá,hogy nekem a T510-ben egy 250-es Samsung 840 van(non Pro).A magician fel van telepítve a masinára,hagyom csücsülni a háttérben és sem altatásból,sem más állapotban nem találkoztam még hibával,főleg nem kékhalállal. Amúgy be lehet állítani,hogy ne induljon az OS-sel.
-
Pisztillus
senior tag
válasz
audi100td #46977 üzenetére
Köszi a javaslatot, de nem vált be. Ezt is próbáltam, de arra is csak annyit közölt, hogy nincs megfelelő hardver... Sőt, feltúrtam a guglit, és lekaptam pár drivert kínai oldalakról, de semmi. Ami működik a nagytesóknál, ennek nem megy. Egyszer biztos megoldják, addig így marad. (Ha nem futna időnként a Diablo 2, akkor maradna az X4500...
)
-
Borote
addikt
válasz
audi100td #46939 üzenetére
6 óra kellett hozzá, hogy valaki szóljon nekem?
Köszi
És ez nem az első link, amit ma elcsesztem... o.O ERRŐL van szó, de már jegelték.
-
Gondwana
addikt
válasz
audi100td #46901 üzenetére
WDC WD7500BPVT, Lenovotól származó Win7x64 Prof telepítőlemez, install alól formatálva, az első adag update lefuása után nincs Windows Update többet - amígnem...
-
Tikakukac
titán
válasz
audi100td #46904 üzenetére
2+1 van nálam is. Volt akinek megoldotta, de olyat is olvastam akinek nem. Mindegy, nekem nem kell, kikapcsoltam és cső, 3 giga ram untig elég mindenre
Gondwana: Ja 3 giga ram, és a kép esik szét, oprendszeren belül nem, nagyjából bármit elindítva viszont igen. De így most jó. Max majd bugázok egy 4 gigás modult és cserélem ezt a 2-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Minecraft
- WayteQ blog: Megérkezett az x995 androidos GPS
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen processzort vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Eredeti játékok OFF topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- DELL Latitude 5520 Intel Core I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓS BILLENTYŰZET!
- Asus Vivobook 15 X1504ZA-BQ1420 2 hónapos GARIS!
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Egyedi ékszerdobozka
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest