- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
#T430 14" #intel hd4000 3 kijelző egyszerre linuxon
Régebben emlékszem ide is írtam, hogy inteles t430-as gépen próbáltam rájönni, hogy lehetne egyszerre használni két külső megjelenítőt és az lcd-t. Win alatt ezt nem igazán lehet megcsinálni, mindig csak 2 tud aktív lenni. Olvastam róla, hogy esetleg trükkösen linux alatt képes 3 megjelenítőre is.
Na most ubuntu 16.04.3 lts alá felvarázsoltam az intel driver pakkot és meglepetésemre aktív a noti lcd-je is a két fullhd mellett. Kis noszogatás kellett, mert hiányzik a repóból a megfelelő mesa lib, de ppa-ból felmegy [link] és a 2.0.2-es intel graphic installer való elvileg hozzá, nem az újabbak.
Szóval, kipróbáltam többféle kombinációt és úgy tűnik, akárhogy variálom a 3 megjelenítőt, megy linux alatt. A log szerint most hdmi1 -2 -3 aktív, szóval kicsit fura, ha két órajel lehet csak
A dokk egyébként 4337-es, nem usb3-as és nem esatás változat.Egyéb finomhangolás:
Alapból a youtube videólejátszáskor megtört a videó, nem jól szinkronizálódott a kijelzőhöz. Ezért megadtam konfigban, hogy ne törje a videót ez alapján.
Mondjuk ez némi teljesítményvesztést is okozhat. Sajna a dri3 módban nem hat a TearFree, alapból dri2 módban van.
Dri3 módban úgy láttam framdrop nélkül ment 3 darab 30fps fhd youtube, de még a 60 fps-ből is minimális framedroppal ment 3 példány, de nagyon töredezett a vsync.
Dri2+TearFree nem töredezik, de kevés framedrop még 1 lejátszáskor is megesik.Plusz, hogy ne 16-235 színtér legyen, hanem teljes, amit hdmi-n az intel driver bután kezel, ezért megadtam a userem
.xprofile fájljában, hogy állítsa full range-re a hdmiket
xrandr --output HDMI1 --set "Broadcast RGB" "Full"
xrandr --output HDMI2 --set "Broadcast RGB" "Full"
xrandr --output HDMI3 --set "Broadcast RGB" "Full"
Szóval így nem mosott fakó kép van a full skálát használó monitoraimon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Ford topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- Hardcore café
- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- További aktív témák...
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3282
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3327, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest