Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mac!

aktív tag

válasz spyduck #3366 üzenetére

100k-ért T400/500, hol? :Y

Itt aprón és másfelé is eddig a 150-200k környékén láttam őket legolcsóbban, de inkább 200k-hoz közel. Ez néha még így is a bolti ár fele, és ahhoz képest, hogy ezek a gépek gyakran bontatlan "0 percesek", valóban érdekes lehet az eredet. Itt találod az egyik magyarázatot a dologra, a másikat az itteni aprón olvastam ricoox kolléga "felvilágosításában". Remélem többé-kevésbé pontos leszek: a gépek megrendelésre összeállított konfigok, amit végül mégse vesz meg a megrendelő, így a lenovo szerződéses partnerei (pl. ricoox) "elpasszolják" olcsóért. Mi pedig nagyon örülünk. :DDD

Az, hogy ez mennyire okos dolog a lenovo részéről, az lehet kérdéses, de gondolom, egyrészt ez bele van építve a gépek árába, másrészt a raktározással járó költségek, és az erekre a termékekre jellemző magas amortizáció elkerülése érdekében tesznek így. Illetve a megfigyeléseim szerint ezek a gépek többnyire 2-3 hónappal a gari kezdete után kerülnek meghirdetésre. Amely időszak tartalmazhatja az eredeti megrendelés "türelmi idejét", illetve akár egy hasonló megrendelésre való meghatározott idejű várakozást, de lehet, hogy ez a ketyegő gariidő miatt nem is lehetséges. Tehát a lenovo önköltségi áron (vagy akár az alatt kicsivel) adja tovább a szerződéses partnereknek, szerintem. Akiknek komoly előnyt jelent továbbá, hogy a gépeket használt (0 perces) termékként már ÁFA mentesen árulhatják. Amire a saját hasznot rátéve is kijöhetnek a bolti ár felébe kerülő gépek.

Új hozzászólás Aktív témák