Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• lapa

veterán

van egy olyan problémám, hogy a T21 nem hajlandó standbyba menni ubuntuval.

a shutdown menü "standby" parancsára el se alszik, háttérpilácsos fekete képernyő marad egérrel, ha moccansz megmutatja a bejelentkező képernyőt.

echo standby > /sys/power/state parancsra elalszik (jeee), de visszakapcsoláskor fagyott képernyő van.

próbálkoztam a thinkwiki acpi-s mutatványaival is, de eddig nem találtam meg a nyerő kombót.

volt már pár sikertelen próbám más boot paraméterekkel is, ha valaki tud ennél konkrétabb megoldást megköszönném.

más: valahol olvastam, hogy egyes 20v gépek elfogadják a 16v tápot is, csak a csatlakozót kell kicserélni. én most csináltam egy ilyen próbát (90w táp dugaszával), de sikertelenül, az x200 ugyan elindult de villogott a dugasz led és nem működött rendesen.

így poszthumusz megkérdezném, hogy érdemes-e megpróbálnom egy 65w dugasszal is, vagy inkább hagyjam, és könyveljem el a dolgot urbánlegendként?

a "miért" mindössze annyi, hogy a táp egy "ibm" feliratú 16v dc táp, amit - ha működne róla az x - versenyeztetnék a másik két itthoni dc táppal. amik közül eddig a régi, "thinkpad" feliratú vezet (1,03A) az új "lenovo" feliratúval (1,16A) szemben. kigondoltavolnaugye.

más 2: ebből a "thinkpad" feliratúból van itthon egy rossz darabom, ami az optimista énem szerint csupán kábelcserés (világít a DC lámpesz). namost ezen a cuccon nemigen találok fogást. van valakinek infója hogyan kell szétszedni?

itt a B terv satuba befogás és illesztésnél vasfűrésszel körbevágás lenne.

Új hozzászólás Aktív témák