Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Magnat

veterán

válasz MrSealRD #127330 üzenetére

Szia,

kérdés sztem, h mire használod ... én tettem egy kitérőt az elmúlt pár évben a Legionok felé, és tavaly amikor lecseréltem a meglévő Legionomat (I5 9550H proci ha jól emléxem) egy újabbra, amiben 13700HX dolgozott, igazából a mindennapokban nem nagyon éreztem a különbséget, persze ahol kellett a cpu ott igen, de általános dolgokra (böngészés, excel, irodai dolgok) igazából semmit ... kivéve persze a hangját, 16 mag 24 szál már kéri a hűtést, aztán egy idő után annyira zavart a ventik hangja, h inkább normál helyett csendes módban használtam, ami persze visszafogja a rendszert, de mint mondtam, alap dolgoknál nem igazán lehetett észrevenni ... aztán az akku megmakkant a gépben és beadtam gariban cserére, addig visszaálltam a régi gépemre, aztán végül arra jutottam, h inkább visszaállok asztali gép + olcsó (de könnyű, mert a Legionokatat nem jó cipelni, az egyikhez 300 wattos töltő volt, az önmagában 1.5 kg) laptop vonalra: vettem egy viszonylag erősebb asztali konfigot AMD alapokon 64GB rammal, meg mellé itt a HA-n egy T495s-t: 16GB ram, érintős kijelző, az akku 99%-os, vmi 30 ciklussal ... 75k volt, igazából ez is elég átlagos felhasználásra, ha meg virtualizálni kell valamit vagy ilyesmi, akkor távolról elérem az asztali gépet és megfuttatom ott amit kell :)

Új hozzászólás Aktív témák