- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
magyarzoltan #5109 üzenetére
Warez kulcs?
-
DreadZozzy
csendes tag
válasz
magyarzoltan #4972 üzenetére
Nem, csak SATA.
https://support.hpe.com/hpesc/public/docDisplay?docId=emr_na-c03793258
-
DreadZozzy
csendes tag
válasz
magyarzoltan #4923 üzenetére
Windows Server fut rajta? Ahhoz van iLO configurator program, amivel ki tudod resetelni szintén az iLO-t.
-
DreadZozzy
csendes tag
válasz
magyarzoltan #4921 üzenetére
Próbáld kiresetelni az iLO-t.
https://blog.thestateofme.com/2015/01/21/howto-factory-reset-ilo-4-on-hp-microserver-gen8/ -
dchard
veterán
válasz
magyarzoltan #4895 üzenetére
Az AHS kikapcsolása és a log törlése csak abban segít, hogy a túlírást megállítod, illetve az AHS log törlésével jelentős hely szabadul fel a flash-en, így az új ILO-ban alkalmazott jobb wear leveling talán el tudja mozgatni a hibás blokkokat. Ezek után a már linkelt recovery media-val - ha incs túl sok hibás blokk - még sikerülhet az IP-t helyreállítani és elindítani. Csodák nincsenek, de ez a legjobb esélyed.
-
dchard
veterán
válasz
magyarzoltan #4893 üzenetére
Igen, bár a virtual drive tetű lassú, tehát lehet hogy praktikusabb USB-re kiírni és onnan boot-olni. Múltkor egy rohadt 120mega netboot image-et 15 percig töltikézett, azt hittem az agyam megáll (ráadásul egy rendes Gen9 szerver...).
A többit amit írtam azt megcsináltad? Ha aktív az F10 akkor szinte biztosan flash túlírási probléma lesz, de ha még nem nyírta ki teljesen a flash-t, érdemes gyorsan kikapcsolni az AHS-t és töörlni a logot.
-
dchard
veterán
válasz
magyarzoltan #4891 üzenetére
Boot közben az F10 megjelenik mint választható opció? Le is lehet tiltani (BIOS) ilyenkor boot közben nem látod az F10-et, csak az F9-et és az F12-t. De sajnos az is megtörténhet, hogy a nand flash az alaplapon elfáradt, ilyenkor az ILO sem működik rendesen. Van hogy az újafromázás (már a flash memóriáé) segít, az Intelligent Porviisoning-ot is újra lehet írni a flash-be, de a túlírt flash-re ez az esetek jó részében már nem sokat ér. Akárhogy is, ILO frssítéssel és az AHS log letiltásával és törlésével kezdeném, utána ellenőrizném, hogy nics-e letiltva az Intelligent Prov a BIOS-ban, utána meg megpróbálnám recovery-ből újra rakni az IP-t: https://support.hpe.com/hpesc/public/swd/detail?swItemId=MTX_923c2214ad9247a6adc85f1425#tab-history
-
RazoR
veterán
válasz
magyarzoltan #4312 üzenetére
Nem szeretnék jelentősebb összeget belefektetni a cserébe, ez meg olcsó proci.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
magyarzoltan #4169 üzenetére
Szerintem is. Nem ér meg ennyit postástól. Én fogtam egy sűrű szita szerű anyagot, talán szúnyoghálót és lapos mágnesekkel felfogattam az ajtóra. Tökéletesen működik.
-
válasz
magyarzoltan #4163 üzenetére
Gen8 esetén a pci-e slot biztosan sokkal többet tud ennél, sokan nvme ssd-t tesznek bele. Az elméleti maximum ugye 8GiB/s (gigabyte), a gyakorlatit nehéz megmondani, egy 100G-s ethernet kellene hozzá, meg olyan cpu ami ki is bírja hajtani a buszt. Viszont az biztos, hogy nvme-knél még bőven nem a pci-e a szűk keresztmetszet, röhögve kiszolgálja a mai csúcs 2-3.5Gbyte/s-t tudó ssd-ket is. Proci persze kell alá ebben az esetben is.
-
PpenoO
őstag
válasz
magyarzoltan #4157 üzenetére
Én amikor megvettem a gen8at leteszteltem és B120i által kreált raid0 single array disken lévő adatokat simán tudtam olvasni usbs rackből másik gépre dugva.
Itt azt írják visszafele is működik a dolog, azaz eredetileg AHCI környezeben futtatott meghajtót is tudsz raid0 single arraybe tenni B120ivel adatvesztés nélkül.
-
kiskakas
senior tag
válasz
magyarzoltan #4158 üzenetére
van ilyen sata kártyám, gen7-ben használtam is, de nekem közel nem hozott sata3 sebességet!
-
válasz
magyarzoltan #4157 üzenetére
Nem általánosan gondoltam a kérdést, mert ez ugye nagyon eltérő lehet. Szóval én kifejezetten a Smart Array p120i egylábú raid0 vs. AHCI-re gondoltam, ugyanazon gépen belül.
A másik gépben olvasás amúgy simán megoldható, csak meg kell nézni hogy honnét kezdődik a partíció a disken.
-
foltang
csendes tag
válasz
magyarzoltan #4150 üzenetére
Ha a winyókat egyesével különálló RAID0-ba config-olod (normálban mennek, csak logikailag RAID tömbként kezeli a BIOS), akkor tud boot-olni róla. A bibis csak az, hogy az 5. port nem SATA III, csak SATA II.
-
válasz
magyarzoltan #4150 üzenetére
Megy, csak bootolni nem tud, én is most szoptam ezt végig sajna, nem találtam megoldást, illetve mindenhol azt írják, hogy így működik sajnos. Fontolgatom, hogy az embedded sd slotba teszek egy kártyát, amin csak bootloader lesz, és azzal azt indítok, meg onnét amit akarok.
-
válasz
magyarzoltan #4148 üzenetére
5. portról csak akkor bootol, ha be van kapcsolva a smart array (raid mód), ahci-ben csak az elsőről hajlandó (pontosabban a legalacsonyabb számú slotrol, ha az 1-esben nincs disk, akkor a 2-esben levőről, stb...).
-
válasz
magyarzoltan #4142 üzenetére
Szerintem kezd el nyomogatni, elég egyszerű az egész, nincs mit róla nagyon írni, vagy kb. olyasmit lehetne, hogy az IP cím beállításoknál adod meg az IP címet, az "open remote konzol" menüpontra pedig megnyílik a remote konzol
Persze vannak benne enterprise dolgok, de azokat úgysem fogod használni (remote support, federation, stb..).
Licence amúgy csak egyféle van (advanced), ha az nincs benne, akkor nincs remote media a konzolon, azaz nem tudsz pl. iso file-t mountolni a virtuális dvd romba, illetve maga a konzol is csak az OS indulásáig működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Ryzen7 2700X/ RTX2060/ 32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia / ingyen foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged