Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blasto
csendes tag
válasz
cucuska79
üzenetére
Ja ! Akkor én értettem félre...
Szóval, az egyik haver adott el néhány napja egy HP Gen8-as szervert ugyanilyen paraméterekkel, annyi különbséggel, hogy E3-1230-as CPU volt benne. Azt 100 eFt-ért simán elvitték. Szerintem ezért 90 eFt teljesen jó ár, ha az iLO is rendben muxik -
válasz
cucuska79
üzenetére
Ha a 200w-os tápos szervered van és nincs beleerőltetve 8HDD, akkor létezik low profile 1050ti, ami tud mindent gyorsítani, vagy ami tuti belemegy azok a 1030gt-k de ott korlátozottak az encoder képességei ha jól emlékszem.
PLEX-hez utána kellene nézni mire elég a 1030gt. -
Haugland
aktív tag
válasz
cucuska79
üzenetére
Holnap már átvehetem az ipon-nál a rendelésemet, így az lesz a befutó

Úgyhogy 'sajnos' már minden szükséges hardverelem megvan, hogy mehessen az ESXI telepítés + win7 és Xpeno virtuális gépként... ettől úgy félek mint az állsat...de hát ez va, neki kell(ene) állni egyszer

-
Snoop-y
veterán
válasz
cucuska79
üzenetére
Hat ez sok minden fuggvenye lehet.
Pl:
disk a szerverben amirol masolsz lassu
vagy csak nagy az I/O terheles eppen a gepen (valami ir vagy olvas adatot rola folyamatosan)
celgepen lassu a disk
kabel problema
ha routeren keresztul van osszekotve a ket gep akor lehet a server router kozotti hiba de lehet a router celgep kozott is problemaNekem 110 Mbyte/s korul van a ket gep kozott ( csak viszonyitaskent )
-
Dave™
nagyúr
válasz
cucuska79
üzenetére
Röviden: egy menedzsment processzor az alaplapon, ez mindig megy ha áram alatt van a gép, segítségével távolról is el lehet érni a szervert (be/ki lehet kapcsolni, távoli médiát lehet csatolni stb.), van virtuális konzol (monitor, billentyű és egér böngészőn keresztül), ez vezérli a ventilátorokat stb. A funkciók egy részéhez advanced licenc kell, a géppel együtt csak basic licenc van, így azért sokkal korlátozottabb a használhatósága.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
cucuska79
üzenetére
Olvasgattam a témában akkor picit és azt írták szinuszos forrás kell neki, szóval az olcsóbb kvázi-szinuszos szünetmentesek kiesnek.
Van egy ilyen topik, itt nézz körül vagy kérdezz rá.
-
-
válasz
cucuska79
üzenetére
nyugi, nem te vagy az egyetlen, aki desktop OS-t akar rátenni

én windows 10-et mókuskodok rá, de mivel nincs szükségem mind a 4 hdd helyre (meg csak a rack-1 2 sata3-as), ezért rack1-be nyomtam be a merevlemezt (majd SSD lesz ott véglegesen).
Windows 10 felmászott, Administratorként belépve sikerült feletelepíteni a HP service pack DVD-ről automatizálatan az összes drivert meg desktop környezetben felesleges bloatware-t
Most egyelőre itt tartok. Mivel időhiányban szenvedek, és szeretném h közben működjön a HTPC-m, így az NL36-osból még nem lapátoltam át a diskeket, és a VGA-t sem. Így most még bootolás után teljesen halk a masina. Mindezt úgy, hogy a raid vezérlő nem aktív, AHCI módban fut a háttértár.
Az iLO-t annyira még nem értem, annak még utána kell olvasnom.
[ Módosította: radi8tor ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Dell notebook topic
- Projektor topic
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Spórolós topik
- Házimozi haladó szinten
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Renault, Dacia topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- 2K Gamer PC - Ryzen 7 5700 / RTX 5060 Ti / B550M / 32GB RAM 3600MHz / 1TB SSD / 650W Silver
- Gamer PC , i9 14900K , RTX 5070 , 32GB DDR5 , 2TB NVME
- Asztali PC i7 , 13700K , RX 7900 GRE , 32GB DDR5 , 1TB NVME
- I5 8500 RTX 2070 16GB DDR4 500GB NVME 1TB HDD NOCTUA HŰTŐ
- eShark Karuta Gaming Egérpad - XL eladó 90cmx40cm
- 27% - Lenovo LOQ i5-14400F / 32GB DDR5 / 1TB SSD / RTX 5060! BeszámítOK!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- iPhone 17 256 GB Black - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Kezeli és működik az ECC.