- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blasto
csendes tag
válasz
cucuska79 #5086 üzenetére
Ja ! Akkor én értettem félre...
Szóval, az egyik haver adott el néhány napja egy HP Gen8-as szervert ugyanilyen paraméterekkel, annyi különbséggel, hogy E3-1230-as CPU volt benne. Azt 100 eFt-ért simán elvitték. Szerintem ezért 90 eFt teljesen jó ár, ha az iLO is rendben muxik -
válasz
cucuska79 #5034 üzenetére
Ha a 200w-os tápos szervered van és nincs beleerőltetve 8HDD, akkor létezik low profile 1050ti, ami tud mindent gyorsítani, vagy ami tuti belemegy azok a 1030gt-k de ott korlátozottak az encoder képességei ha jól emlékszem.
PLEX-hez utána kellene nézni mire elég a 1030gt. -
Haugland
aktív tag
válasz
cucuska79 #1559 üzenetére
Holnap már átvehetem az ipon-nál a rendelésemet, így az lesz a befutó
Úgyhogy 'sajnos' már minden szükséges hardverelem megvan, hogy mehessen az ESXI telepítés + win7 és Xpeno virtuális gépként... ettől úgy félek mint az állsat...de hát ez va, neki kell(ene) állni egyszer
-
Snoop-y
veterán
válasz
cucuska79 #1477 üzenetére
Hat ez sok minden fuggvenye lehet.
Pl:
disk a szerverben amirol masolsz lassu
vagy csak nagy az I/O terheles eppen a gepen (valami ir vagy olvas adatot rola folyamatosan)
celgepen lassu a disk
kabel problema
ha routeren keresztul van osszekotve a ket gep akor lehet a server router kozotti hiba de lehet a router celgep kozott is problemaNekem 110 Mbyte/s korul van a ket gep kozott ( csak viszonyitaskent )
-
Dave™
nagyúr
válasz
cucuska79 #1475 üzenetére
Röviden: egy menedzsment processzor az alaplapon, ez mindig megy ha áram alatt van a gép, segítségével távolról is el lehet érni a szervert (be/ki lehet kapcsolni, távoli médiát lehet csatolni stb.), van virtuális konzol (monitor, billentyű és egér böngészőn keresztül), ez vezérli a ventilátorokat stb. A funkciók egy részéhez advanced licenc kell, a géppel együtt csak basic licenc van, így azért sokkal korlátozottabb a használhatósága.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
cucuska79 #1421 üzenetére
Olvasgattam a témában akkor picit és azt írták szinuszos forrás kell neki, szóval az olcsóbb kvázi-szinuszos szünetmentesek kiesnek.
Van egy ilyen topik, itt nézz körül vagy kérdezz rá.
-
-
válasz
cucuska79 #1356 üzenetére
nyugi, nem te vagy az egyetlen, aki desktop OS-t akar rátenni
én windows 10-et mókuskodok rá, de mivel nincs szükségem mind a 4 hdd helyre (meg csak a rack-1 2 sata3-as), ezért rack1-be nyomtam be a merevlemezt (majd SSD lesz ott véglegesen).
Windows 10 felmászott, Administratorként belépve sikerült feletelepíteni a HP service pack DVD-ről automatizálatan az összes drivert meg desktop környezetben felesleges bloatware-tMost egyelőre itt tartok. Mivel időhiányban szenvedek, és szeretném h közben működjön a HTPC-m, így az NL36-osból még nem lapátoltam át a diskeket, és a VGA-t sem. Így most még bootolás után teljesen halk a masina. Mindezt úgy, hogy a raid vezérlő nem aktív, AHCI módban fut a háttértár.
Az iLO-t annyira még nem értem, annak még utána kell olvasnom.
[ Módosította: radi8tor ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest