- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
golya87
őstag
Nem tudom milyen módszerre gondolsz, de BIOS-t azt egyféleképpen lehet cserélni. Pendrive-ra HP toollal feltenni a bioshoz szükséges dolgokat, majd kicserélni a módosított biosra a pendrive-on lévő fájlokat. Nagyvonalakban, nem túl pontosan ennyi. Fentebb linkeltem egy oldalt, a biosok kapcsán, az a leírás jó.
-
xsak
tag
Ha a helyi hálózatodról szeretnél csatlakozni a gépre, akkor a remminában add meg a gép nevét/ipcímét.
Ha kintről szeretnéd elérni, akkor port-forward-olni kell a vnc portját (5800 asszem) a router külső lábára, célszerű valamilyen dinamikus dns megoldással egy nevet regisztrálni a routerednek.Én konzervatív vagyok (vagy félős, gyáva, akármi), nem szívesen raknám ki a vnc portját a világ felé, nálam csak ssh-van beengedve. Miután beléptem ssh-val, egy ssl tunnel-en keresztül lépek be távolról vnc-vel a gépe(i)mre.
-
-
lovi27
addikt
Semmi értelme gyorsabbat beletenni. A Kingston ezt a két típust ajánlja a HP MicroServerbe. A 8 GB az ajánlottal valamivel drágább.
-
Én is külön vinyóra tettem a rendszert, de nekem egy noti vinyón van. Egyszerűen azért van külön, hogy ha kiveszem valamelyik HDD-t valamilyen oknál fogva (nem ritka), attól a szerver még nem áll le.
Nagy sebességű (7200-as) 320GB-os notivinyó van benne. Egyszer majd kicserélem SSD-re, bár szinte felesleges. -
Enigma^
csendes tag
Ha Samba-val van a probléma akkor próbáld meg a következő sort a [global] részbe beírni:
socket options = SO_KEEPALIVE TCP_NODELAY IPTOS_LOWDELAY IPTOS_THROUGHPUT SO_SNDBUF=65536 SO_RCVBUF=65536Sajnos a Samba legendásan szar gigabites sebesség terén, itt nem az Ubuntu-val van a gáz, én már szívtam vele Debianon is bőven.
-
teleguru
csendes tag
Miylen op rendszert raktatok a microserverre? Ha linuxot akkor beállítottátok a hdparm-ban azt h leállíthatja az x ideje nem használt meghajtókat? Nálam ezzel a beállítással a 3db winchesterből 2 nem megy. 1 is csak azért mert arra tölt a torrent kliens. Ha használnám valamelyiket kb 10mp et kell várnom h felpörögjön viszont energiát és HDD üzemidőt spórol... ubuntu alatt /etc/hdparm
-
Thusor
őstag
Közben megoldódott ez a probléma.
Van egy másik ilyen HP szerverem is a munkahelyemen. Ezen ubuntu server 12.04-et futtatunk. Szerettem volna feltenni rá a további illesztőprogramok menün keresztül a grafikus illesztőt, ezt letelepíti de nem képes feltelepíteni. Azt írja ki, hogy az illesztőprogram telepítése meghíusult.
-
zsolt501
nagyúr
Távoli asztal esetén nem jelenik meg a hibernálás lehetőség, ezért én az asztalra csináltam egy parancsikont
amire kattintva végrehajtja a hibernálást.
A parancsikonba ezt az útvonalat kell megadni: %SystemRoot%\System32\shutdown.exe /h
Cél helye: system32
Cél típusa: alkalmazás
Ha így van a parancsikonod beállítva akkor távoli asztal esetén is gond nélkül és egyszerűen tudod hibernálni.
-
zsolt501
nagyúr
Ha azt szeretné, hogy ne legyen elérhető a hibernálási funkció, kövesse az alábbi lépéseket:
Kattintson a Start gombra, majd írja be a Keresés megkezdése mezőbe a cmd szöveget.
A keresési eredmények listájában kattintson a jobb gombbal a Parancssor elemre, majd válassza a Futtatás rendszergazdaként parancsot
A Felhasználói fiókok felügyelete párbeszédpanel megjelenésekor kattintson a Folytatás gombra.
Írja be a parancssorba a powercfg.exe /hibernate off parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
Írja be az exit parancsot, és nyomja le az ENTER billentyűt a parancssorablak bezárásához.
Ha elérhetővé kívánja tenni a hibernálási funkciót, kövesse az alábbi lépéseket:
Kattintson a Start gombra, majd írja be a Keresés megkezdése mezőbe a cmd szöveget.
A keresési eredmények listájában kattintson a jobb gombbal a Parancssor elemre, majd válassza a Futtatás rendszergazdaként parancsot
A Felhasználói fiókok felügyelete párbeszédpanel megjelenésekor kattintson a Folytatás gombra.
Írja be a parancssorba a powercfg.exe /hibernate on parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
Írja be az exit parancsot, és nyomja le az ENTER billentyűt a parancssorablak bezárásához. -
nvyktor
aktív tag
MAC cím alapján megy.
1. BIOS-ban beállítod
2. mc-wol.exe-t letöltöd
3. bármely számítógépen (a microserverrel egy hálózatban) kiadod a mc-wol MACcím utasítást.A MAC címet kettősponttal kell elválasztani, a kötőjelet nem szereti.
Sok sikert!
Szerk.: persze lehet, hogy van más mód is, pl kellően okos routerből indítva...
-
goldnarmz
aktív tag
Most nézem csak, hogy hülyeséget írtam múltkor.
Windows Serveren a következőt kell tenni:
Start -> Administrative tools -> Remote Desktop Services -> Remote Desktop Session Host Configuration
A panel bal felső sarkában "RD Session Host Configuration" -re klikk
Középen "Connections" alatt található "RDP-Tcp"-n jobb gomb -> Properties
Itt vedd ki a pipát az
"Allow connections only computers running Remote Desktop with Network Level Authentication" mezőnél.
Így már minden gép fog tudni csatlakozni távoli asztallal. -
ZCoyote
őstag
Én például csak a munkahelyemről jelentkezek be ahol fix ip van és a belső hálómról. Csináltam egy tűzfal szabályt ahol ezt a két címet/tartományt engedélyeztem. Ha nagy ritkán máshonnan kell belépnem akkor a logmeinnel bejelentkezek a gépre és hozzáadom azt az ip-t is ahonnan akkor be szeretnék jelentkezni.
-
Fex
tag
Szia!
A valami.dyndns-work.com:3389 az a routeredre mutat ugye?
A routerben a 3389-es portot továbbítod a géped 3389-es portjára? (port forwarding)
Ja, és ebben az esetben a távoli asztalhoz kell beírni a valami.dyndns-work.com:3389-et, nem a böngészőbeÜdv,
Fex
(telnet és nslookup a barátod
)
-
bugizozi
őstag
Gondolom gyorsan lekapsz mindent, aztán seedeled vissza...szvsz én olyan ~20-ra állítanám, hogy az a 20 menjen felfelé normálisan
De a Beállítások/Beállítások/Sávszéletsség -> kapcsolatok száma pontban szépen eljátszogathatsz a számokkal, én is ezzel szórakozom mostanság, hogy nekem hogy a jobb, viszont nekem csak 0,5 Mbit a feltöltésem....T rulz
-
sxboy
tag
nem használ több helyet, mint a win7, csak valami hozzáértő kitalálta, hogy legyen 160GB. egyébként nem ajánlom a WHS-t, alkalmatlan a feladatra. Inkább WinServer2k8R2 legyen, kevesebbet eszik, ha jól konfigurálod. Nekem OMV lett végül.
Viszont nálam 1,2-1,5GB RAMot használt állandóan. És nem a fenntartott résszel együtt, az efölött volt.
-
-
bugizozi
őstag
Helló!
1) én a Server 2008 R2-n a hálózat típusát otthoni hálózatra állítottam, így a \\ipcim\C$ paranccsal látom az egész meghajtót bármelyik gépről otthon.
2) tudnod kell az IP címet, amit a szolgáltatótól kapsz, illetve a routeren engedélyezni a 3389 portot a microserver felé
3) DLNA-t nem állítottam még be, de itt egy láírás, hogy Windows 7-en hogyan kell.
-
sipi83
aktív tag
Sziasztok!
Összeraktam az a réggebbi hozzászólásomban írt konfigot. A rendszer, a Win7 egy Samsung 470-s SSD-n van. Adattárolásról pedig három HDD (2 és egy 1 TB, illetve van még egy 640 GB-is) gondoskodik.
Telepítés gond nélkül zajlott, miután megcsináltam a BIOS mod-ot. Így már van AHCI mód, megy a TRIM is.
Amire használom: 20"-os monitoron mint PC, 46"-os TV-n mint HTPC, amúgy meg 24 órában megy a torrent.Eddig nagyon elégedett vagyok vele, a hangja kicsit hallható, de nem zavaró, simán tudok aludni is 3 méterre tőle. Böngészés és általános használat közben is jól muzsikál. A Youtube-on található 1080p-s videókkal megküzd, de még élvezhető.
Filmeket XBMC-vel játszok le, és hála a DXVA-nak, minden mkv konténerben lévő filmemet szépen viszi. Van pár blu-ray rippem is, a lejátszás OK, bár a beletekerésnél már tapasztaltam némi lagot.
Hangkártya hiányát egyelőre a DAC orvosolja, majd jön egy rendes HDMI-s házi-mozi erősítő hangfalakkal, mint a rendszer befejező eleme.
Összességében nagyon jó vétel volt.
Aki kicsit is hezitál a vételén, ne tegye. -
641147
csendes tag
Két hónapja egy N40L pörög nálam, addig egy D-Link DNS-323 teljesített szolgálatot éveken keresztül. Meg voltam vele elégedve, ám mikor üzembe helyeztem a Microservert el is felejtettem, hogy volt valaha NAS-om.
Ne hezitálj, mert nagyon jó vásár és technika.
Hozzáfűzöm, hogy sok időm nem volt vele foglalkozni, de így is tökéletes.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
Gonodold át azt a fogyasztás dolgot még egyszer: Idle with 2 WD Green 2TB AV drives 25W - profi műszerrel mérve.
Továbbá én biztos nem bosszankodnék a lassú Dlink menüjével, hanem gyors uTorrent webUI-t használnék és Remote Desktopot (távoli asztali kapcsolat).
Ha DVD írót is raksz a gépbe, akkor még át se kell másolni a cuccokat írás előtt, de ez is növeli a fogyasztást - sajnos.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Everest / AIDA64 topik
- EAFC 25
- Fotók, videók mobillal
- Asztalos klub
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Anime filmek és sorozatok
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Macbook White 13" unibody
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest