- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
válasz
sellerbuyer #5150 üzenetére
Azért a HP házért kár volt, főleg így szétbarmolni.
-
bon
őstag
válasz
sellerbuyer #5150 üzenetére
Nagyon igénytelen.
-
válasz
sellerbuyer #4781 üzenetére
Szerintem ez nem driver gond, inkább kábel.
-
*Ropi*
félisten
válasz
sellerbuyer #4781 üzenetére
Akkor valami nálad van elkefélve, mert biztosan ezzel a driverrel megy a Gigabites link. Konkrétan 108 MB/s konstans olvasást sikerült kifacsarni belőle, ha jól emlékszem.
Az IPv4 ellenőrzőösszeg tehermentesítése legyen letiltva!
-
fogtunder
nagyúr
válasz
sellerbuyer #4783 üzenetére
Legrosszabb esetben vegyél egy Intel hálókártyát és kész, fentebb pont volt ajánlott típus.
Amúgy őstagként illő lenne szerkeszteni a hozzászólást flood helyett.
-
*Ropi*
félisten
válasz
sellerbuyer #4775 üzenetére
Ha jól emlékszem ezt tettem fel egy ismerősnek. Holnapig fent hagyom.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Részemről passz, nem Windows van rajta 3 éve.
-
DLDKox
aktív tag
válasz
Én debian-t használok ott megy szépen gigabiten.
Broadcom hivatalos driverrel próbáltad? [link] -
Rick4
félisten
válasz
sellerbuyer #4773 üzenetére
Ahogy írtam, egy próbát tehetsz, máshol ugyanez a név W7 X64 driverként van fent.
-
Rick4
félisten
válasz
sellerbuyer #4771 üzenetére
Ezzel? [link]
-
sellerbuyer
őstag
válasz
sellerbuyer #4770 üzenetére
A Broadcom driver 100Mb/s, a HP driver már tudná elvileg az 1Gb-t, viszont automatán nem csinálja, ha pedig átkapcsolom 1Gb fullra, akkor azt mutatja az adapter újraindítása után, hogy nincs kábel bedugva, magyarán nem műxik rendesen. Van egy driver vhol, amivel rendesen megy 1Gb-en a hálózati adapter?
-
válasz
sellerbuyer #3416 üzenetére
Ez teljesen más...
wiggen123: Néhány alaplapon jumperelhető, hogy a VSB jelenjen meg az USB-n, de szerintem ennél a deszkánál nincs ilyen. Ha barkácsolni akarsz, magad is megoldhatod, de a garinak annyi.
-
*Ropi*
félisten
válasz
sellerbuyer #3416 üzenetére
Kikapcsolt állapotról beszélt.
-
DopeBob
addikt
válasz
sellerbuyer #3400 üzenetére
Most komolyan, minek fáradsz egyáltalán egy ilyen hozzászólás megírásával?
-
J00hnny
aktív tag
válasz
sellerbuyer #3402 üzenetére
Nem várok a semmire. Konkrétan azt sem tudod miről beszélsz. És hogy megnyugtassalak, annyira keveseket érintett a probléma, hogy a RENGETEG felhasználói kérésnek eleget téve a HP kijavítja a hibát. Persze, mint írtad ez a probléma szerinted nem is létezik. Peace!
-
worxland
addikt
válasz
sellerbuyer #3402 üzenetére
" hanem tévével akarja üzemeltetni, amin ráadásul még d-sub sincs (millióból egy ilyen LCD/plazma van köbö!)": ez konkrétan hülyeség, a Samu és az LG sok idei/tavalyi tévéjén már (sajnos) nincs D-Sub.
-
J00hnny
aktív tag
válasz
sellerbuyer #3400 üzenetére
Kár ennyire csodálkoznod, a válasz nagyon egyszerű. Nálam a TV az egyetlen monitor lehetőség, így szükségem van bizony a HDMI-re. És nem kitérő válaszok vannak mindenhol hanem tőlünk nyugatabbra bizony nem nehéz gyorsan inkább ATI kártyát beszerezni mint a probléma megoldásra várni.
-
nvyktor
aktív tag
válasz
sellerbuyer #3277 üzenetére
Igen, én is innen szedtem a képet...
De gondoltam nem linkelem be a konkurens oldalt... -
teleguru
csendes tag
válasz
sellerbuyer #3142 üzenetére
Ez a kártya nagyon hasonlít a GT 520 ra... Valami hasonlót vettem anno én is 10e körül... A Full HD nézés 10% ban terheli a proci N40L nél
-
golya87
őstag
válasz
sellerbuyer #3142 üzenetére
Que?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
sellerbuyer #2736 üzenetére
Ezek közül az a legolcsóbb, amit McSzaby linkelt.
-
Nagytalp
senior tag
válasz
sellerbuyer #2568 üzenetére
Sajnos a kettő nem megy együtt. Nálam 4 db displayport van a VGA-n így próbálok majd 4 db monitort hajtani.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
sellerbuyer #2566 üzenetére
Miért akarsz két helyről járatni két megjelenítőt?
VGA kártyán csak 1 port van? -
[BiG]
csendes tag
válasz
sellerbuyer #2198 üzenetére
Kipróbáltam néhány dolgot, de nem jutottam előrébb...
BD3D továbbra is szaggat.
K-Lite codek pack telepítés mit változtat önmagában?
Amit még ajánlottak BD3D-re az a Total Media Theatre, de az is ugyanúgy szaggat mint a PowerDVD.
Szóval, aki játszott már le az NL40-en BD3D-t tényleges 3D-ben az írja le mivel tette légyszi. Szóval nem SBS3D hanem BD3D.Köszönöm!
-
nvyktor
aktív tag
válasz
sellerbuyer #1985 üzenetére
Nos.
A FreeNAS logikája másképp működik.
Amit ő kötetnek hív, az igazából egy virtuális tárterület, maga a megosztandó mappa.
Amikor ezt már létrehoztad, akkor tudsz a kötethez ún. megosztásokat rendelni.Ez azért két lépcsős, hogy adott esetben egy kötethez egyszerre több megosztást tudj csatolni.
Tehát ezt nem úgy kell értelmezni, hogy a "kötet" az egy lemez aztán kész.
Igenis a kötetekre való szétbontás a megoldás a graf. felületen.De mint krealon írta, chmod és chown parancsokkal a konzolról megoldható szétbontás nélkül is.
@slashing: azárt a FreeNAS alapja BSD rendszer, azt nem mondanám 1-2 évesnek...
Mi backup szervernek használjuk a FreeNAS-t, szintén microserveren (igazából esxi alatt), és semmi gond nincs vele. Beállítottam, megy. -
nvyktor
aktív tag
válasz
sellerbuyer #1979 üzenetére
Szia!
1. Létrehozod a csoportot, felveszed bele a usereket.
2. Létrehozod a köteteket. Ezekhez tudsz beállítani jogosultságot a "Kötetek / /mnt/KÖTETNEVE/ / Jogosultságok beállítása alatt. Itt tudod felvenni a csoportokat.
3. Létrehozod a megosztásokat.
CIFS (windowsos) megosztás esetén (de a többi is így működik) a "Megoszás / CIFS Shares / Minden CIFS Shares" menüpontra kattintva kijönnek a megosztások, ott tudod szerkeszteni az engedélyezett, vagy tiltott hostokat.Vagyis nem a csoportnál állítod a jogot, hanem az erőforrásnál, amihez hozzáfér.
A fentiekből nekem úgy látszik, hogy kötetenként szét kell bontanod a dolgot.
Én ezt FreeNAS-8.0.3-RELEASE-p1-x64 (9591) verzión néztem, lehet azóta van más mód is.krealon megoldása is kiváló, de ahhoz tudnod kell konzolozni alapszinten...
-
krealon
veterán
válasz
sellerbuyer #1979 üzenetére
A permissiont a konyvtaron kell beallitani.
A chown es chmod parancs a jo baratod.
-
krealon
veterán
válasz
sellerbuyer #1977 üzenetére
3 csoport letrehozasa a harom mappa hozzaferesehez es a felhasznalokat a megfelelo csoportba betenni.
A hozzaferest termeszetesen csoprt szinten kell szablyozni. -
válasz
sellerbuyer #1818 üzenetére
Na, frankó. Eddig minden kérdésére feleltem. Már párszáz hozzászólás óta erőlteti, hogy egy 30e alapot akar egy summa 200e rendszer alá betenni. Párszor leírtuk, hogy nem. Amikor a végén már abszolút nem ide illő kérdéssel jön, miért baj, hogy kértem, ne ide offoljunk, menjen át egy megfelelő topikba?
Amúgy ha ötször leírod, hogy nem jó, még hányszor kell?Témát befejeztem.
-
Egon
nagyúr
válasz
sellerbuyer #1820 üzenetére
Sértődőművészkém, úgy látom még mindig itt vagy, pedig már órák óta beígértél egy elhúzást...
Látom, nem tudod elviselni, ha a "szívedcsücske" mikroszerverecskédet - vélt vagy valós - támadás éri...
Pár apróság, ha már megszólítottál. Egyrészt nem ártana megtanulni különbséget tenni a "pofátlan hencegés", és a tényközlés között. Másrészt jó lenne különbséget tenni egy off-ba tett és egy normál hsz között (nem véletlen van lehetőség "szürkítésre"). Harmadrészt pedig igen kicsi vagy ahhoz, hogy engem küldözgess akárhova - ahhoz meg pláne, hogy kussoltass...
Pá, örültünk hogy benéztél... -
csballago
csendes tag
válasz
sellerbuyer #1796 üzenetére
Ez csak akkor ilyen könnyű ha a memória tesztelését nézem. A videokártya esetében nem ilyen egyszerű a helyzet, hiszen pont a hangkártya részének tesztelése lenne a lényeg, nem pedig a vizualitás része.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
sellerbuyer #1740 üzenetére
-
Mindreader
tag
válasz
sellerbuyer #1702 üzenetére
Igen, másra úgysem használnám. Én is remélem, méregettem azért előtte, elméletileg pont jó lesz. Igazából az aksinak nem tudom még pontosan hogy hol lesz a helye. Még egy távmenedzsment kártyán gondolkoztam és akkor azt hiszem itt a vége a bővíthetőségnek, legalábbis ami a házon belüli lehetőségeket illeti.
-
Mindreader
tag
válasz
sellerbuyer #1700 üzenetére
Korábban már linkeltem, én most ez vettem meg bele: LSI Megaraid 8888-ELP, kábelekkel (2 belső, egy külső), aksival, RAM-mal, + alacsony profilú hátlappal 135 USD-ért ideadták. Letölthető hozzá Win 2003-2012 -ig driver + persze a Linux driverek. Utolsó firmware + management software frissítés: 2012 Jun 18. Egyetlen félelmem hogy esetleg nem fog rendesen beleférni a házba.
Remélhetőleg jövőhéten megjön és akkor be tudok számolni a tapasztalataimról, első körben 3 SSD megy rá RAID 5-be, de lehet hogy átdugom erre a rendszer SSD-t is.
-
Mindreader
tag
válasz
sellerbuyer #1697 üzenetére
Igen ám de ezen az alaplapon nincs LSI chip, hanem az SB820 szolgáltatja a SATA portokat. Én szerintem a legegyszerűbb magyarázat az SFF-8087-es csatira hogy annak kisebb e helyigénye, én nem hinném hogy tudna SAS-t.
Jim Tonic:
De azért egy néhány éves, mai napig támogatott SAS vezérlőt az ember töredék áron megkap, nem kell feltétlen újat venni, ezen a szinten máris van létjogosultsága a SAS vezérlőnek a Microserverben szerintem. -
sellerbuyer
őstag
válasz
sellerbuyer #1692 üzenetére
Ja igen és ami még szintén gyanús: az állítólagos SATA vezérlőnek a kezelőfelülete és minden egyéb pontosan megegyezik a G5-ben használt LSI chipes HP SAS/SATA vezérlőjével!
Nyakam rá, hogy SAS vezérlő van az alaplapon... Alapból nem ismeri fel ugyan a SAS vinyót (teszteltem), de ez csak firmware kérdése.
Szólhatnánk ukrán barátainknak, hogy piszkálódjanak már utána kicsit a kérdésnek... Aki jó angolból (vagy oroszból) és még látogatja az ukrán fórumo(ka)t, megtehetné, hogy legalább rákérdez a dologra.
-
Honkydoo
őstag
válasz
sellerbuyer #1690 üzenetére
Végülis, ha nagyon akarasz, vehetsz bele egy SAS vezérlős kártyát.
Mindenki azzal jön, hogy ez egy "30k-s szar" vagyis csak olcsó dolgokat lehet belevenni.Szerintem a microserver egy nagyon jó alap, rengeteg bővítési lehetőség kis helyen. (Ha kisarkítjuk akkor 3db PCI-e port) Amibe azt raksz amit csak akarsz.
Miért ne lehetne belerakin egy 100.000 Ft-os kártyát, egy 30k-s gépbe, ha a hardver (és a szoftver) nem akadály, de a célodnak ez felel meg a leginkább.
-
törölt tag
válasz
sellerbuyer #1690 üzenetére
ugy latom az amd a szervereibe is kulon sas vezerlot tesz. gondolom ha lenne utokepes sb-juk sas-sal, inkabb azt hasznalnak...
-
törölt tag
válasz
sellerbuyer #1688 üzenetére
egyelore az sb820m southbridge-re nem talaltam ilyen modot. erdekes lenne tudni h belul mi van (gondolom sajat fejlesztesu vezerlo), illetve hogy lehet-e rajta fw-t cserelni.
az h a sas visszafele kompatibilis a sata-val, adhat kicsi bizakodasra okot, hatha nem kell hozza hw support. ezt is ki kene deriteni.mod: az amd-s doksi alapjan viszont van FC is a chipset-ben. bar az nem alternativa.
-
Honkydoo
őstag
válasz
sellerbuyer #1675 üzenetére
Ebben azt írják, hogy csak sata vezérlő van benne.
-
válasz
sellerbuyer #1675 üzenetére
Ööö, mesterkedés nélkül is SAS vezérlős, nem? Hivatalosan is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest