- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
Nemár, bamnano-nak jelen esetben abszolút igaza van.
Milyen környezet adott? Hol vannak pontosan megfogalmazva az elvárások? Az illető "komoly" szervert szeretne, ennyi derül ki. Ez a vas - sok tekintetben - nem nevezhető annak. Már boncolgatták mások is: pl. redundáns táp híján, a vas határait feszegető kihasználtság mellett, hol várhatod el a megfelelő rendelkezésre állást? És ez csak egyetlen, pici paraméter... A proci sem túl izmos benne. Abszolút SOHO kategóriás cucc (és ez markánsan látszik az árán is...): 4-5 felhasználónál többel semmiképpen nem terhelném. Ennyi.[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
bambano
titán
még annyit: privátban szakmai kérdésre választ várni disznóság.
ha publicban ír választ, azt más is olvashatja, gugli kereshetővé teszi, megmarad a nagy közös tudástárban. a privát meg ment a levesbe, a következő kérdezőnek is meg kell írni a választ, és így tovább.tehát akkor jársz el helyesen, ha nem írsz közérdeklődésre számot tartó kérdésre privátban választ.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
először is: hülyeséget ne kérdezzen senki. egyrészt itt segítünk másoknak, ami nem egyenlő azzal, hogy megoldjuk helyette minden problémáját. normálisan ez úgy működik, hogy mindenki megpróbálja megtenni a szükséges erőfeszítéseket, hogy célját elérje, és ha megakad, akkor segítséget kap. vagy belefut valami nehezen eldönthetőbe és akkor más, aki már végigmolyolta, irányba állítja. de az úton neki kell végigmenni.
másrészt meg időnként (most nem célzok a konkrét esetre), felbukkannak olyan kérdések, hogy valaki szeretné 5 perc alatt leszívni a másik agyából az összes infót. én a magam részéről ebben nem vagyok partner.
a konkrét esetről:
nekem microserver nem volt még a kezemben, még erősen agyalok azon, hogy lesz-e. viszont több teherautónyi rendes szervervas volt már a kezem alatt, a legkisebb netfinity 5000-estől az 570-es vagy 590-es regattáig meg az f20-as sharkig. tehát azt, hogy milyen egy rendes szerver, tudom, mert munkaköröm volt, hogy tudjam. azt is jól látom, hogy ez az n40l ez nem az. viszont az a kérdés, hogy mi az n40l, elég tág témakör, mert attól, hogy nem szerver, még sok irányban lehet nem szerver. következmény: felelősségem biztos tudatában ki tudom jelenteni, hogy egy n40l sok diszkkel, raid5-nek szar lesz. hogy abszolút nagyon elviselhetetlenül szar lesz vagy csak közepesen ótvaros híg fekália, azt nem tudom, mert ahhoz a kezem közé kellene kapni egyet pontosan ugyanolyan diszkekkel, mint amilyen a kérdezőnek van, de ez most nem valós lehetőség. másrészt azt sem tudom megjósolni, hogy amikor a kérdező meglátja az általa összebarkácsolt megoldást, az neki mennyire lesz csalódás. Amikor majd véleményt ír róla, abban mennyi lesz az objektív és mennyi az önigazolás. Ezt mind nem lehet tudni.
Ha lehet hozni a szokásos autós hasonlatot: azt lehet tudni, hogy a 3 hengeres 1.0-ás htp skoda fóbia rossz autó. De hogy más mennyire elégedett vele, azt én nem tudhatom, az szubjektív egyéni preferencia.
ui: az 590-es regattáról annyit, hogy két procimag plusz négy giga ram aktiválásához szükséges licensz kulcsot 22 misi plusz tréfa zséért kaptam hozzá. Egy io dobozában 88 darab pci-x csatolónak volt hely, és nem egy io doboz volt hozzá, hanem vagy 4. a szűk keresztmetszet is ritkaság volt benne. Nekem ez a szerver.
fentiekkel sem fényezni nem akartam magam, sem megbántani senkit, csak lássuk már, hogy egyes kérdéseknek, bizonyos fajta kérdésfeltevésnek nincs értelme.
-
bambano
titán
"Egyedül raid5-el nem tudom, hogy boldogulna a microserver, mondjuk 5-6 disk esetén (cpu miatt) - ki kell próbálni.": rosszul.
egyrészt kell hozzá a cpu, másrészt egyszerre kell hajtani az összes sata vezérlőt. pesszimista vagyok a végeredményt illetően.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Fex
tag
Szia!
4 gép, bár nem produktív környezet
Ad
ad (core)
exch2010
win7Mindez 8 Gb rammal.
"...Az emberi tényezőt minden rendszer működtetésébe bele kellene tervezni, mint egy olyan random hibagenerátort, ami mindenképpen működésbe lép, csak nem tudjuk, mikor, hogyan, miért és milyen kaotikus belső logika alapján...."
-
nvyktor
aktív tag
-
bambano
titán
ez így nem túl jól meghatározott kérdés.
mit fognak csinálni a guestek? mert ha lesz rajta 200 guest, mindegyiken egy webszerver, ami napi 3 oldalletöltést produkál, akkor lehet, hogy bírni fogja. Egy ph! szintű szájtból meg egyet se.Ez a gép szerintem nem virtualizálásra való, ahhoz kevés benne a lóerő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest