- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor Magic V2 - origami
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
válasz
radi8tor #5293 üzenetére
100.000 Ft az Emagnál.
Szerk.
Elnézést! -
Rick4
félisten
válasz
radi8tor #5089 üzenetére
Most mértem infrahőmérővel a kis épített szerveremet, Asrock Q1900-as lap passzív bordával, WD red 3TB vinyó egy 1200-ra visszavett fordulatú coolink hdd hűtővel, plusz tegnap raktam be egy 6 centis ventit, ez alulról fúj befelé, de 12V helyett 5V-on. A borda kívül 32°C, a proci biosban 38°C-on áll, az egész ház belül, pl a cpu fetek, alaplap különböző pontjai, kondik, csatik, kábelek, paneltáp nyák, kondik, ic-k, tehát minden mérési ponton 25-28°C, még 30°C se volt. Épphogy csak melegebb, mint a szobahőmérséklet, pedig 27 órája megy, tegnap ventiszerelés után indítottam. Ha akart volna, átmelegedhetett volna...
HDD 27°C-on, a frissen beépített 6 centis venti egész konkrétan 2°C-os belső hőmérsékletcsökkenést eredményezett, vagyis felesleges volt berakni. A konnektorból a venti nélkül 13.5W-ot vesz fel a szerkezet, a venti legyen 0.5W, mert a leírása szerint 12V-on 0.7W-ot kér, ebben az össz 14W-ban benne van a tápegység és a paneltáp hatásfoka is, hiszen ez a konnektorból, fogyasztásmérővel mért érték. Ha a paneltáp 120W-ra van méretezve, és legalább 85% hatásfokú, akkor a kb 10%-os kihasználtság nem hiszem, hogy nagyon kergetné az elektronokat, minden része hűvös, és direkt megnéztem, egy gramm hűtőborda sincs rajta. Nincs mit hűteni.
-
gyurczy
őstag
válasz
radi8tor #4993 üzenetére
Csatlakozva, tulajdonságok, súgó. A Csatlakozva hibát dob: nem megfelelő funkció. A tulajdonságokra az eszközkezelő lemezmeghajtó Seagate füle jön fel. Infóként még annyit ír, hogy "a lemez offline állapotú, mert egy másik eszközzel redundáns elérési úttal rendelkezik".
Az eszközkezelőben is 4 db Seagate látszik. Akár a fantomokat, akár mind a négyet törlöm, újraindítás után visszaáll.
-
-
nlq
aktív tag
válasz
radi8tor #4862 üzenetére
sztem az N40 lap helyere akarja rakni az N36 os lapot amit siman meg lehet tenni
nem, a halokartya "csak" kinyilt a déli hid viszont full KO
Bugizozi: bocs hogy nem jelentkeztem, viszahozom a cuccodat, es megtesztelem még a tápodat is, mert ha a tap is rossz akkor hiaba cserelsz alaplapot
-
kiskakas
senior tag
válasz
radi8tor #4798 üzenetére
Ugy olvastam, hogy biossal mar korrigaltak a zajos ventit, illetve az volt egy favago megoldas, ha akár 1 disket is raidbe konfigoltál, akkor kb 10%-al lassabban porgott a venti.
"Upgrading to the newest version of the BIOS ROM made the machine quieter. (Version 2013.11.09 21 Feb 2014). " - Forum
Tudtok egyebkent magyar hp gen8 forumrol? Nekem is lenne par kerdesem.
-
nlq
aktív tag
válasz
radi8tor #4660 üzenetére
jaja jol ossze lehet hozni,
bar most én átalltam a Dell T20 szerverre igaz nagyobb a haz (micro atx)
viszont konfigban annyit tud mint egy HP microserver GEN8 annyiba kerul mint a microserver G7 (es olyan halk is)
igaz csak 4 sata van benne alapbol de van benne de az olcso 2 winyos pci-e sata adapterrel 10 winyossa is felbovitheto
cserebe viszont van 2 display port is a vga mellett es intel chip hajtja a gigabites kartyat !!! -
-
parkasz
senior tag
válasz
radi8tor #4554 üzenetére
köszi a kimerítő válaszokat.
első körben akkor marad a bios mod + ssd kombó
igazándiból 2 db hdd lene egy raid tömb a torrenteknek, azaz zömmel a gyerekek mesefilmjeinek
az adatok lennének egy külön hdd (munka és a családi fotók, videók)
+ 1 hdd a biztonsági mentéseknek.
A másik javaslat amit kaptam és komolyan elgondolkodtatott az a minél több lemezt egy SHR tömbbe
a későbbi bővthetőség érekében + egy pedig a gépen kívül az ütemezett mentésre.
azt hiszem xpenology-t rakok rá elsőként és ott próbálok meg bűvészkedni
még egyszer köszi a segítséget! -
Gregman
tag
válasz
radi8tor #4465 üzenetére
Köszi!
Ez a több órányi üzemidő kicsit meglep.
Úgy gondoltam, hogy az UPS igazából arra kell, hogy áramszünet esetén jelzést ad a fogyasztók felé és azok shutdown-olják magukat.
Mondjuk egy router nem tudom mit csinál, gondolom lekapcsol (van mentett konfig és majd visszaáll).
1-2 órás áramszünetnél hosszabra nem emlékszem évekre visszamenőleg, így akár át is lehet hidalni, ez jó hír.Az oldallapra azért gondoltam, mert pl. ODD nélkül vettem, és gondolom ezért nincs benne SATA kábel.
Ezt mondjuk be lehet fűzni, de mit csinál aki VGA kártyával vagy hangkártyával akarja bővíteni?
Úgy látom, hogy a memória slothoz sem nagyon lehet hozzáférni így "bedobozolva". Nekem pl. csak az egyik slotban van 2GB, így gond nélkül fel tudnám bővíteni 4GB-ra. -
Fifi
őstag
-
Fifi
őstag
válasz
radi8tor #4304 üzenetére
Szia!
Ezt tettem, de ott mindössze 3 modult dobott a gép:
KTH-PL316E/8G, KTH-PL313E/8G, KTH-PL316ES/4GViszont ezek egyike sem szerepelt ipon listán, ezért lettem volna kíváncsi, hogy helyettesíthetők-e, pont azért, hogy ne járjak úgy, hogy nem indul el vele a gép.
Amúgy amit kinéztem csak egy betűben tér el KTH-PL316S/8G a kingston oldalán kidobottól. Tehát tulajdnoképpen erre az egy modulra korlátozódik a kérdés, hogy jó lesz-e?
Bye, Fifi
-
bon
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest