- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
devil-k #5297 üzenetére
Nekem egy épített gépem van azokból az alkatrészekből, amit felsoroltam, a vásárlást elég sok utánaolvasás előzte meg, ma se vennék mást. Akár win7-tel is nagyon gyors, de pl oprendszer nélkül is megy pl biosfrissítés, a borda is passzív, és nem is kell neki semmi, az egyszem WD RED vinyómat egy ilyen coolink venti hűti 5V-ról:[link]
illetve hogy befelé is mozogjon a levegő, aluról kapott egy 6 centis ventit, szintén 5V-ról, nem tudom, mennyit forog, de majdnem meg lehet számolni a fordulatokat.
. 30 centiről már nem hallani semmit, a levegő susogását sem, épp csak egy pici légkavarás van. A borda sok sok nap működés után is kézmeleg, a vinyó a smart szerint is 32°C. A lap, és a paneltáp elmegy 10 évet, nekem ennél több nem kell, viszont olcsó volt, a ház volt 13 tápegységgel, a lap 20, a 2X2GB RAM meg 7 ezres, tehát összesen 40, kicsi az egész, mindössze 5cm vastag a ház, el van dugva, nem látszik, nem hallatszik. Akinek mások a preferenciái, annak nem ezt kell vennie.
Ja, ami nekem fontos volt: van HDMI kimenet is, tehát közvetlenül erősítőre van dugva, onnan szívja le a hangot.
-
Rick4
félisten
válasz
devil-k #5292 üzenetére
Persze, hogy érdemes magadnak gépet összerakni, de a fő kérdés, hány db vinyód lenne benne? Amennyiben 1-2 elég (ez ma már amúgyis 6-8-12 TB tud lenni), elég egy kisebb gépház, egy asrock Q1900-as lapocska, meg 2x4GB ram. házzal együtt 40-45, és a lemezt ugyanúgy másba is be kell pakolni. Talán 10W-ot eszik, és win7-tel is reszponzív, fürge rendszer lehet, tehát akár egy htpc rész is működhet a winre telepített kodival, az itx lap passzív hűtéses, 17X17cm, két vinyóval nem foglal majd túl sok helyet.
Mellesleg nem vaktában ajánlgatom, nekem is ilyen vagy, nagyon elégedett vagyok vele. Karácsonykor vettem, azóta ment a vinyó (a többi is, de ennek van számlálója) 5700 órát, tehát nem sokszor volt kikapcsolva, és hibátlan. A VGA része kodival kpben- minőségben egy raspberry2-t csúnyán otthagy, megy minden film, kiváló a 3D is, nekem bejött.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
fogtunder
nagyúr
válasz
devil-k #5289 üzenetére
a Gen7 alapvetően nem hangos, viszont a tápegység ventilátora hajlamos azzá válni aránylag rövid időn belül.
hogy érdemes-e kiváltani a régi eszközt, ahhoz nem ártana tudni, hogy mivel nem vagy elégedett és mik az elvárások, de egyébként kb. bármelyik x86-os procival szerelt szerver teljesítményben a sokszorosát tudja hozni egy ilyen ARM-os cuccnak.
az oprendszer meg nagyon ízlés kérdése, kb. annyi válasz lesz rá, ahány embert kérdezel. ha szereted a DSM-et, akkor rakhatsz rá Xpenologyt, ami ugyanaz lesz, de egyébként rohadt nagy választék NAS oprendszerekből, igényektől függően.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
devil-k #5289 üzenetére
Mindenképpen megéri a csere. Sokkal olcsóbban lesz egy erősebb géped + bármilyen oprendszer felrakható rá.
Attól függ mire akarod használni.Hangja az változó, van aki szerint halk, van aki szerint kicsit hangos.
Az enyém tápventi csere után hangtalan lett. Évekig egy szobában aludtam vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen autót vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Diablo IV
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- BestBuy topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus Rog Strix G16
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest