- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nlq
aktív tag
válasz
parkasz #4693 üzenetére
nezd meg a szervered ip jet (erdemes a router altal kiosztott alhalozatba tenni de a dhcp altal nem kiosztott ip re
pl 192.168.0.1 a routered, dhcp val osztja a 0.100 tol 99 -et akkor en mondjuk a 192.168.0.2 re allitanam a szerver IP-t
ezutan a routerben megkeresed a DMZ menupontot enable-be teszed es a szerver ipjet irod be neki
saveled esetleg ujrainditod..aN40L nek nem kell port (sot egyik vasnak sem... az hogy milyen portot kell atengedni a szoftvertol fugg amit futtatsz rajta
gondolom xpenologyt futtatsz ahhoz a portlistat itt talalod szolgaltatasonkent levezetve:
http://www.synology.com/hu-hu/support/faq/299csak azokat add hozza amit az internet felol (is) akarsz hasznalni !!!
-
nlq
aktív tag
válasz
parkasz #4691 üzenetére
egyebkent mostanaban cheatelnek a szolgaltatok is !!!
nem titok hogy elfogytak az ipv4 cimek...nem egyszer futok ossze olyannal az ugyfelnel, hogy rendes netet fizet, de a modemje egy alhalozaton log, es a kulso ip cimrol nem lehet portot forwardolni...
en mostansag elore egy dmz-t szoktam allitani ha ugy megy akkor allitom a portokat es kapcsolom ki a DMZ-t
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
parkasz #4689 üzenetére
Nem portokat kell megnyitni, hanem portforwardingot kell belőni.
Esetleg a torrentes topicban kérdezz rá erre, ők biztos tudnak valami leírást linkelni hozzá. -
nlq
aktív tag
-
nlq
aktív tag
válasz
parkasz #4657 üzenetére
nem fogja formazni egybol, de szerintem nem is fogod tudni rola az adataidat atmasolni...
az esata porton azert nem latja a winyot, mert bios hack kell hozza (bios atiras utan az ide modot disable-be kell tenni), ugynis az alap HP biossal csak ide modban latja az esata es a belso kulonallo sata portot igy erre csak optikai meghajtot illetve szalagos cuccot tudsz alapbol dugni
a winyorol az adataidat ugy tudod atmasolni, ha a gepedbe dugod bele es onnet halozaton tolod at
ja most latom ezt mar javasoltam neked a xpenology forumon...
-
gerokrisz
tag
válasz
parkasz #4630 üzenetére
Én a gno-t használom. Mivel a legtöbb helyen is azt említették ahol keresgéltem leírásokat. De amit linkeltem fentebb ott a lehető legfrissebb változat van. Nekem tökéletesen működik. Igaz a versio 2 frissítés, és az usb kezelés nem ment elsőre, de én hibáztam, most már tökéletes. csak sajnos a legújabb verzióra nem lehet frissíteni mert a syno tett bele valami védelmet.
De úgy olvastam már dolgoznak rajta -
gerokrisz
tag
válasz
parkasz #4618 üzenetére
Én is ma tettem be a tápventi csere után egy swif2 120 at.
Remélem nem lesz vele gond. Így már jobban hallható a csend. Már csak a vinyókkal kéne kezdeni valamit
Lehet lecserélem mindet 2,5ösre hátha úgy halkabb lesz, és akkor már teljesen jó.
Illetve nekem is xpenology van fent. jelenleg a 4458 alap, majd most akarom rászenvedni a 4458 v2 őt, mert azt olvastam hogy a legfrissebbet nem ajánlott. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
parkasz #4553 üzenetére
Szia!
Érdemes felrakni a moddolt BIOS-t.
Pendrive vagy SSD? Ez attól függ milyen oprendszer megy rá. Egy átlagos oprendszer fél év alatt kinyírja a pendrive-ot a sok kis fájl írási műveletek miatt. Létezik olyan oprendszer, ami csak olvas pendrive-ról RAM-ba majd onnan dolgozik csak. Ebben én nem tudok segíteni neked. Nekem SSD-n van.
Lehet két RAID-et létrehozni, de eléggé lassú lesz, ha mindkettő használatban van egy időben. Az alaplapi RAID ilyenre nem használható, csak oprendszer alattiban lehet két külön RAID-et csinálni (vagy normális RAID kártyával). Az elgondolás működőképes, de akár lehetne a 4 lemezből egybefüggő RAID6 (biztonságosabb RAID5-nél).
A gyári ventilátor nem hangos. A 4cm-es tápventi a hangos, azt éri meg kicserélni. Mindemellett az sem mindegy milyen fordulatszámú ventit raknál a 12cm-es helyére. (lekapcsolja a gépet ha nem forog eléggé a venti) Kábel bekötése is más a gyárinak, mint egy PWM-es csatlakozónak (erre is figyelni kell esetleges cserénél)
Tápba igen a 4cm-es lownoise jó. Azzal megy nekem már több, mint 3 éve szinte egész évben 0-24.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Melyik tápegységet vegyem?
- VoLTE/VoWiFi
- SSD kibeszélő
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteDesk 705 G3 MT AMD PRO A10-8770/8GB RAM/120 GB SSD/250 GB HDD
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest