- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerii
addikt
válasz
SeniorTilla #50069 üzenetére
Igen, láttam hogy jegelted, pedig majdnem rárepültem. A gyengébb MX150 tartott csak vissza. Bár ha lesz még ilyen konfig, akkor lehet elcsábulok.
A közeljövőben várhatóak ezek a gépek 10gen procikkal egyébként? Lehet megvárom a jövő évet, mert nem sürgős a csere, csak a 8540p gépem már kicsit öreg -
gerii
addikt
válasz
SeniorTilla #50061 üzenetére
Nem akarok 360-ast, csak a lehető legerősebb konfigot. Az Envyben sajnos a 10W-os MX150 van, nem a 25W-os, így az is kiesik emiatt.
Szóval marad a Pavilion. -
gerii
addikt
válasz
SeniorTilla #50059 üzenetére
Köszi a választ, igazából 14"-ban i7, MX150/250 kártya és hdmi csati mindenképp kell, olyan 350k-ig gondolkodva a Pavilion adja a legtöbbet.
Az Envy is hátsó szellőzésű sajnos, és nincs hdmi sem. Azért az "vicces" volt amikor a cégben valaki kapott egyet, és nem lehetett rádugni egy monitort sem...Azt tudod esetleg, hogy csak 1 slotos-e a RAM bővíthetőség szempontjából ebben a típusban: 14-ce3013nh ?
-
gerii
addikt
Üdv!
Egy Pavilion 14" gépet nézegetek, és sokat használom a mostani gépemet is külső monitorra kötve, lehajtott fedéllel. Ami feltűnt az új, vékony HP gépeknél, hogy lehajtott fedéllel hátul nem tudják rendesen kifújni a levegőt (Envy, Spectre), és a Pavilion is elég necces, mivel csak pár mm-es rés van szabadon:
Kérdés:
Lehet ezt így használni általános otthoni böngészős, Word-ös feladatokra? CAD-re ha használnám, akkor felnyitva is tudnám működtetni, csak egy kicsit gáz, hogy hátul nem hagytak ki neki helyet...
Ezért is gondolkodom a Zenbook ux433-on, mert azon nincs "lefalazva" a hátulja, viszont a Pavilion korszerűbb belsővel van szerelve, és olcsóbb is. (Tudom-tudom most is Elitebook 8540-em van) -
gerii
addikt
Üdv!
HP EliteBook 8540p videókártyája elkezdett csíkozni, kellene egy új/használt.
Spare Part: 595820-001 néven futTud valaki olcsó új lelőhelyet, mert én csak 300$ körül láttam?
Ebay-en sem épp baráti.Használtan honnan lenne érdemes, akár magyar forrásból is?
Köszi!
-
gerii
addikt
válasz
SeniorTilla #44401 üzenetére
Az biztos, hogy a piac legundorítóbb kijelzői voltak bennük, minden túlzás nélkül.
-
gerii
addikt
válasz
SeniorTilla #44312 üzenetére
Volt aki írta hogy vett.
A lényeget nem tudja senki, csak a ph tagok: a mobilappon 1 perccel előbb nyílt meg az áruház. Simán lerabolják ennyi idő alatt (tavaly is ez volt).
-
gerii
addikt
Üdv!
Akinek van esetleg 8540p gépe NVS 5100M kártyával, és próbált már DP kábellel 2560x1080, vagy 2560x1440-es monitort az, erősítsen meg, hogy kiadja normálisan ezt a felbontást
2560x1080-as moncsit kötöttem össze DP>HDMI átalakítóval, de nem jól jeleníti meg a képet. Gyanítom, hogy HDMI-n csak fHD-t tud. Így az a kérdés, hogy csak DP portos monitort vehetek-e fHD felbontás felett?
-
gerii
addikt
-
gerii
addikt
Szabályozni nem akarom, mert így is 40-50-60 fokos a gép, pasztázás után is, egy i7 640m + Quadro kártya adja a hőt rendesen, még úgy is hogy nem játszok már vele.
Ebay-en néztem én is őket, de nem tudom mennyire hamisítják ezeket, vagy van-e megbízható eladó mint Sincerity például.SZIGMA: Nem szedtem még szét, csak egybeépítve szoktam takarítani. Rákerestem hogy néz ki szétszedve, de a csapágyazásáról nem találtam biztos infót, képek alapján réz/bronz siklócsapágyas lehet, ami tud kopni (főleg hogy a gép hátulja meg van emelve).
Ha kicserélem, szétszedem kíváncsi leszek mennyit kopott. -
gerii
addikt
Üdv!
HP Elitebook 8540p-ben lévő 2 antennás Intel Centrino 6200-as wifi modult ki lehet cserélni 7260-as AC verziósra szerintetek? Mindkettő MiniPCIE-es. Az antennák gondolom működnének AC-vel is, csak 2 csatornásként, 3 helyett?
-
gerii
addikt
Ha már kijelzők: pont a múlthéten gondolkoztam el erősen a 8540p-m fHD kijelzőjének a cseréjén DreamColor-ra. Nagy nehezen megtaláltam a panel típusát is, LP156WF3 SL B2, kb 50-60$-ért már lehet venni. Találtam hozzávaló LCD kábelt is 15$-ért.
Amit nem tudok:
- nVidia Quadro NVS 5100M tud-e 10bit -es színeket megjeleníteni
- 1-2 mm-rel nagyobb a panel szélességben, hosszúságban mint a mostani
- a service manual szerint a DreamColor-os notiknak egyedi a zsanér, káva cikkszáma (képek alapján nem látszik eltérés, ha van is)30k-ból meg lehetne csinálni, de a 10bit-es színmélységet még ki kell deríteni ( lehet hogy driveresen van korlátozva)
-
gerii
addikt
válasz
szata.68 #38428 üzenetére
A logó hamis (vagy kegyetlen ritka), nincs mellette a kis négyzetben a TD06 felirat (nálam AV08 volt). A leírás sem olyan, amit betámadni lehet utólag (ahogy én csináltam).
Ezzel lehetne mit kezdeni, ha szállítana Mo-ra, jó leírás, a kép is eredetit ábrázolhat, így betámadható ha hamisat küld. Hopp most néztem a 2. kép a hamisról van, szóval trükkösEgy hasonló, itt a leírás nem elég jó.
Ennek például elég jó a leírása, de ez is fake.
Betámadni akkor lehet, ha nem akkora a kapacitás; nem olyan mint a fotón; nem egyezik a leírással. Szóval olyat keress mint az első szerintem.
-
gerii
addikt
válasz
SeniorTilla #38383 üzenetére
Láttam hogy nem ugyanaz a felirat, olyat mint az enyém nem lehet kapni. Ezzel volt a legnagyobb az egyezés, az AV08 felirat például a képen is megvan.
Viszont amit kaptam az nem olyan mint ami a képen van, pl: négyszögletes HP logós, amit a kutatásaim során a vagy "fehér holló" vagy "hamis" jelzőkkel tudtam illetni. Szóval direkt nem ilyen logósat akartam venni, erre...
Viszonylag drága volt, 60$, ezért gondolkodom refund-ban, mert 40$-ért tudtam volna olyat mint amit kaptam.
A kérdés, hogy eredeti lehet-e ezek ellenére szerintetek (programok alapján?)Ha eredeti, akkor csak partial refund-ot kérek, mondjuk 20$-t.
-
gerii
addikt
A HP Battery Check mennyire megbízható program?
Rendeltem eBay-en új, eredetinek mondott akksit, ezt kaptam:Az eredeti pedig ez:
Valóságban fenti- új; lenti -régi, eredeti:
A rendelten 5100mAh van feltüntetve, a program szerint viszont 4400mAh-s csak. Az üzemidő sem túl acélos, kb 2 órás (a régi 4 órát ment hasonlóan használva).
Vélemény?
-
gerii
addikt
válasz
PTomi92 #37907 üzenetére
Ezt telepítsd fel: Szoftver - Megoldások: HP SoftPaq Download Manager
Itt mindent megcsinál helyetted a program. (Ajánlott még a Support Assistant is.)Az én kérdésem:
HP 8540p akksija (HSTNN-LB60 73Wh) haldoklik (4 éves), minden nap 1%-kal kevesebb a maximum töltése, most 48%-on áll. AC-n használtam a gépet évekig, szóval érthető a dolog. BIOS-merítést csináltam, de nem javult, szóval kell egy új akksi.
Ahogy néztem nem nagyon találok gyárit, csak utángyártottat. Van valakinek tapasztalata ilyen akksikkal? Honnan érdemes venni? Vagy esetleg cellákat cseréltessek valahol? -
gerii
addikt
Üdv!
Tudtok valami típushibát ezek között? Az első 3 közül.
Melyik lenne a jobb vétel, minőség, tartósság szempontjából?Köszi!
-
gerii
addikt
válasz
FRENK1988 #33201 üzenetére
Egy gyors guglival ezt találtam BIOS visszaállításra: Link
Írta a supportos csávó hogy nem minden gép támogatja ezt a funkciót.
A másik hogy lehet hogy ez nem segít.Nekem volt egy olyan esetem hogy 3-4 pittyegést produkált a gép miután télen kocsival utazás után bekapcsoltam (rázkódás, hideg után), de 5 perc múlva simán indult. Azóta sincs semmi baja, lehet hogy ez csak elővigyázatosság volt, vagy valami.
Röviden a linkben írtak:
1. Kapcsold ki a gépet2. Csatlakoztasd elektromos hálózatra
3. Nyomd meg a WIN + B gombokat és tartsd lenyomva a gép kikapcsolt állapotában
4. A gombokat lenyomva tartva nyomd még meg a Bekapcs gombot és minimum 3mp-ig tartsd lenyomva (mind a 3-at), majd engedd el őket
kb 40 mp múlva bejön egy ablak, közben sípolhat a gép. -
gerii
addikt
válasz
Koszta #33199 üzenetére
Akkor nincs ötletem.
Feladatkezelőben nálam a NOD-ot sem mindíg írja ki CPU használatra.
Pl volt hogy rohadtul pörgött a proci, de a feladatkezelőben minden 0%-on volt.
Régóta csinálja a gép, esetleg nem csak frissítéseket tölt, telepít a háttérben?CCleanert és ilyen izéket én nem használok, amikor próbáltam akkor egy idő után érződött a gépen hogy nem százas, újra is tettem. Én arra szavazok hogy évente egyszer újra kell tenni az egészet és akkor minden jó.
-
gerii
addikt
válasz
Koszta #33197 üzenetére
Magyarul akksiról gyorsabb a gép?
Ezt csak egy program, folyamat okozhatja, pl egy szar vírusirtó, ami folyton ellenőrizné az egész hdd-t. Gondolom megvan pakolva a vinyód, és nem NOD32-t használsz?
Ha akksiról használod, akkor minden nem létszükséges folyamat abbamarad, pl a venti is kevesebbszer kapcsol be, innen gondolom hogy csak ez lehet.
Szerk: most nézem hogy Win8-at használsz, azt nem ismerem, lehet hogy valami új feature próbál kedvesledni -
gerii
addikt
válasz
FRENK1988 #33194 üzenetére
Üdv!
Fentebb írtam már egyszer, de ez a hibalista:HP honlapján vannak infók, de röviden:
LEDs blink 1 time - CPU CPU not functional
LEDs blink 2 times - BIOS BIOS corruption failure
LEDs blink 3 times - Memory Module error not functional
LEDs blink 4 times - Graphics Graphics controller not functional
LEDs blink 5 times - System board General system board failure
LEDs blink 6 times - BIOS BIOS authentication failureSzóval a BIOS-szal van valami, de azért nézd meg a HP honlapján is.
-
gerii
addikt
válasz
SeniorTilla #33185 üzenetére
Pont hogy nem jár jobban. A C2D procis gépek pedig mik, ha nem normálisak? Teljesen jó még a pár éves járékokhoz is. Csak az SSD dob vagy 50.000 Ft-nyi processzor+RAM+VGA sebességet ha a használt gépeket nézzük.
Azért nem mindegy hogy egy böngészőt 5mp alatt nyit meg egy 60.000-es gép vagy egy 600.000-es gép, vagy azonnal megnyitja. Ugyanez pl Office-nál is megvan.
Nem kell zsír új SSD-t beletenni, de ha már egy 60GB-ost adnak 20 alatt újonnan, akkor használtan mennyi lehet, 10-11? -
gerii
addikt
válasz
BullKoxa #33181 üzenetére
Én alapból nem vennék AMD-s laptopot, főleg nem használtat.
Amit érdemes lehet venni az a HP Elitebook, Probook, Lenovo T széria. Ezek a gépek nem halnak könnyen, és kisebb a valószínűsége hogy azért árulják őket mert tömkrement valami bennük.
60-ért azért szebb és egész más kategóriás gépeket kapni, érdemesebb lenne egy 6730B-t vagy egy 8xxx-es szériás gépet venni.Saját követelményeim ezek lennének:
fényes kijelző - vacak
Intel Core 2 Duo proci
említett szériák egyike
nem AMD-s
videókártya - saját igény szerint.HA-n van pár darab: link1 link2 link3
Lenovo: link1 link2Amit feltétlenül megcsinálnék, hogy vétel után SSD-t tennék a gépbe!
-
gerii
addikt
válasz
magyarchris #33126 üzenetére
Kezd azzal hogy MXM II vagy III a kártya foglalata! Szerintem II, szóval a csati egyezhet.
A második kérdés hogy befér-e a házba, vagyik ugyanolyan-e az alapterület, hűtőbordák.
Én régebben egy 8600M helyére kerestem valamit, és az ATI kártyák is jók voltak bele, egy kis köszörülés után!
Notebookreview.com-on vannak ilyesmi topicok, vagy google-be keress rá, ott is kidobhat ilyen átalakítással foglalkozó oldalt.
A harmadik ami fontos hogy a vBIOS megegyezik-e. Van olyan cég aki egyedi vBIOS-t tesz bele, és semmi nem egyezik meg vele.Saját példám:
8600GT M helyére kellett valami. Egyedi vBios-a volt, tehát semmilyen NVIDIA kártya nem volt jó hozzá.
Viszont az ATI kártyák közül a 3650-es jó volt, illetve még pár modell.
Mindkettő MXM II-es, ugyanúgy néznek ki, tehát befér a másik helyére, de a hűtőbordából ki kell venni pár milit Dremel-lel.
Mindezt leírták pontról pontra valami oldalon,onnan tudom én is. -
gerii
addikt
válasz
stevewonder #33120 üzenetére
Üdv!
HP honlapján vannak infók, de röviden:LEDs blink 1 time - CPU CPU not functional
LEDs blink 2 times - BIOS BIOS corruption failure
LEDs blink 3 times - Memory Module error not functional
LEDs blink 4 times - Graphics Graphics controller not functional
LEDs blink 5 times - System board General system board failure
LEDs blink 6 times - BIOS BIOS authentication failure -
gerii
addikt
válasz
norral #21421 üzenetére
közben megnéztem a képeket róla ebay-en, mert egy kicsit máshogy képzeltem el mint ami.
Szóval a megoldása az lehet hogy kifúrod nagyobbra a lemezt, és teszel a csavarra egy perselyt, ami tökéletesen illeszkedik.
A perselyt meg úgy kell megcsinálni hogy a csavarra való anya külső hatlapfejét le kell esztergálni/csiszolni kerekre.
Ezután csak ráhatjod a csavarra és össze is lehet csavarozni
Amúgy minőségre, alakra jó minden a caddy-vel?
A külső műanyag borítás ami kilátszik a gép oldalán nem lötyög, illeszkedik pontosan?
Ha ezek rendben vannak rendelek egyet én is -
gerii
addikt
válasz
norral #21416 üzenetére
vagyis nagyobb a caddy furata mint a csavar?
max annyit lehet kipróbálni hogy a caddy furatába hajtasz egy hernyócsavart és abba vágsz egy akkora menetes furatot mint amekkora a gépen van.bár nem biztos hogy működne, mert minimum a furatok különbségének akkorának kell lennie mint a menet vastagsága hogy ne essen szét a kifúrt hernyócsavar.
-
gerii
addikt
válasz
norral #21334 üzenetére
Hol/mennyiért vettél caddy-t ha szabad kérdeznem?
rizso:
A sűrített levegőnél, legalábbis ami nekem van kis flakonos, le szokott fagyni néha a kiáramló levegő és mint a szárazjég, elillan egy idő után, főleg ha nem függőlegesen tartom a flakont.
Ez gondolom nem tesz jót a dolgoknak, vagy nem számít? -
gerii
addikt
válasz
norral #20920 üzenetére
Köszi az infót!
Közben meghallgattam és a RAM fedél alól jön a hang, úgyhogy merészkedtem levenni a fedelet és alatta a RAM modul mellett van egy laposelem, ami gondolom a rendszeridő, és a bios beállításokért felel.
Lehet hogy az adja ki a hangot.A fedél levétel garivesztéssel jár, nem tudja valaki? Mert ha nem akkor felhívom a HP-t, és mesélek nekik is a hangról...
-
gerii
addikt
válasz
norral #20908 üzenetére
Grat a géphez!
A hűtésével nem lesz gond, nagyon jól megcsinálták, a bill-re meg tudsz venni rávaló fóliát, én is a gép vételekor kértem tőlük, 2K volt.
Megnézhetnéd hogy neked is csinálja-e az akksi-s morse kódos hangot, amit írtam kicsit fentebb, kíváncsi vagyok hogy normális-e?
-
gerii
addikt
http://www.nbookszerviz.hu/
Én ide vittem anno, de nem siették el, kb 3 hét volt, 30K, 6 hónap gari amit túl is élt a gép.Más:
Tegnap észrevettem este egy érdekes dolgot a 8540p -n:
Hálózatról ment, akksi benne, majd este kikapcsoltam a gépet és kihúztam a tápkábelt a KONNEKTORból. Ezután kb 10 mp-el elkezdett a gép morse-sni, de úgy mint pl a Titanicban mikor távíróztak. Nem volt hangos, de aludni nem tudtam tőle, ezért kiderítettem hogy ha kihúzom a tápkábelt a GÉPből azonnal megszűnik a morse hang. Elég volt csak egy pillanatra kihúzni, mert amikor visszadugtam már nem is szólt.Megnéztem ugyanezt a műveletet akksi nélkül és úgy nem csinálja.
Szóval vagy az akksi csinál valamit, vagy a táp, vagy egymással nem bírnak...Valakinek ötlet, tapasztalat?
-
gerii
addikt
válasz
norral #20888 üzenetére
Mármint a StarCraft2? elvileg játszottam vele a régi gépemen, ami grafikusan kb fele volt a 8540p-nek, szóval sztem maxon menne.
Crysis2 mediumon simán elfut 30fps körül.
Bad company2 is simán jól fut
HAWX fullHD max grafon
ezekkel játszottam eddig, de bővel jó minden játékra.
Amúgy egy érdekes dolog: a Crysis, és a HAWX is kiírta hogy nem támogatott vid.kártya, és hogy szarul fog futni blablabla, de mégis fut.
Kíváncsi lennék hogy ha a driver-ben, vagy a játékban beállítanák a kártyát mint támogatott eszközt, akkor mennyivel tudna többet -
gerii
addikt
válasz
norral #20883 üzenetére
Mondjuk nekem a rendelt (ingyenes) telepítő lemezekkel elég sok idő volt felhúzni a rendszert, mert az SP1 nem volt rajta, így win telepítés és driverek kb 1-2 órát vett igénybe, az SP1 meg a többi win frissítést csinálta még 2 óráig, szóval kb 4 óra volt mire nem sírt hogy vannak még frissítések amiket fel akar tenni...
-
gerii
addikt
válasz
norral #20877 üzenetére
Felhívod a HP-t és kérsz tőlük lemezeket, így nem kell backup-ot sem csinálni.
A drivereket meg a legegyszerűbb úgy feltenni ha leszeded a HP Softpaq programját és az a gép hardvervizsgálata után kiírja hogy mit kell telepíteni, mit ajánl, stb, és le is szedi őket automatikusan, sőt frissítéseket is keres ha pl havonta elindítod a progit.
Nekem is a 160-as SSD verzió van, és így csináltam én is.
A VGA drivert is azt tedd fel amit a progi ajánl, jelenleg a 268.83-as a legújabb HP-s, az nVidiás asszem 290 körül jár, de az lehet hogy nem jó, mert ugye NVS a kártya. -
gerii
addikt
válasz
Declare #20758 üzenetére
Ha mégsem az új széria kellene, akkor segítek dönteni:
Ezt nézd meg, ennyi pénzért még SSD-t is kapnál
Amit belinkeltél 8560-ast, abban csak 4GB RAM van, i5-ös proci, és HDD, ami valszeg 5400rpm-es.
A 8540-esben 8GB RAM, i7 proci, és Intel X25-M SSD van (ezt olyan 60-70-ért lehet kapni kb), és 80.000-rel olcsóbb a gép. Összességében olyan 100-150-nel.
Én is CAD-re használom, összességében meg vagyok vele elégedve.
Teljesítményben sem jobb a 8560 ahogy néztem, viszont az Intel HD3000-es gépeket felejtsd el az ilyen használatra!3DMark06-ban 7200 körül teljesít a gépem, Crysis 2 mediumon 30fps küröl megy 1280x720-on, Bad Company 2 ugyanilyen beállításokkal 30-40fps.
A szűk keresztmetszet a videókártya ahogy észrevettem, de legalább nem fog megsülni mint az előző gépemben lévő; a hűtése kiváló a notinak, a bill is az, illetve szinte minden.
Az SSDről annyit hogy kattintással indul minden program, max 3 mp-en belül már lehet dolgozni; egy Word 2010-es egyoldalas dolumentumot -azonnal- megnyit, a böngészőt szintén.
Szóval nem feltétlenül gyorsabb az újabb széria, a sok marketingbullshitet meg el kell felejteni
-
gerii
addikt
válasz
tkazmer #20636 üzenetére
Elvileg meg lehet csinálni, de nem biztos.
Ha újrarakod a kapott lemezzel a rendszert, akkor lehet hogy nem ISO/DVD-re kell kiírni a mentést, hanem egy partíciót kell kiválasztani a célmappának.
Ezt a partíciót viszont a Win telepítésekor kell létrehozni, tehát kell egy X GB-os "C" partíció, ahova a Win-t teszed, és kell egy Y GB-os partíció amire majd a Recovery megy.
Az Y GB kb 20-40GB lehet, de ez attól függ hogy mekkora a Win.
Nekem az ISO fájl 27GB lett ha jól emlékszem, szóval legalább 30GB fog kelleni.Remélem érthetően írtam le, de nem biztos hogy így működik, csak azért gondolom hogy igen, mert a Recovery létrehozásakor lehetett választani a célmappák közül: DVD/ISO/meghajtó.
-
gerii
addikt
válasz
tkazmer #20619 üzenetére
Nekem is hasonló problémám volt egy 8540p-vel, és utánaolvastam a win-nek, viszont azt írják hogy nem lehet a 32<>64 bites között váltani. Nekem eredetileg 32-es járt volna hozzá, csak kapott közben +4GB ramot és 64-esre cserélték a wint.
Hívd fel a HP-t és kérj telepítő, driver lemezt, egy héten belül kiküldik, azzal lehet telepítgetni, és le is törölheted az összes partíciót, megmarad a garancia, megkérdeztem én is.
A system recoveryvel sztem nem kell foglalkoznod ha úgyis újrarakod a rendszert, igazából csak kiírhatod vele a rendszert DVD-re.
Én kértem lemezt, bootoltam róla, minden partíciót töröltem, majd telepítés, driverek, update-ek(rohadjanak meg hogy SP1 nélküli Win DVD-t küldtek, 5 óráig tartott mire mindent feltett a gép)- ezután érdemes csak lementeni a rendszert, mert akkor legközelebb nem kell 5 órát szopni...
Ezzel kapcsolatban annyit nem tudok, hogy a Win biztonsági másolatával csináltam a mentést(külső winyón ISO-ba), de visszaállítani nem tudtam mert azt írja ki hogy nem lát ilyen fájl-t a meghajtón, akkor mi a hiba?
-
gerii
addikt
válasz
SeniorTilla #20576 üzenetére
Elég fincsi gép az írtak alapján, sztem valamivel 100 felett van az ára, legalábbis ha munkagép kéne használtan én megvenném
Hasonló konfigom volt, 8600M GT-vel de nem Hp, és most fog másodjára behalni a VGA-ja, ezért is cseréltem le, szóval nézz utána hogy a VGA a szériahibás korszakból való-e!KZP: Gariban nem cserélték ki? Elég bizarr hogy több széria óta ilyen dolgokkal nem foglalkozik a HP, elférne meg pár minőségellenőr főleg a qrva drága gépek során... (még jó hogy kb féláron vettem
)
-
gerii
addikt
válasz
pumukli23 #20566 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Az akksi igazából csak egy irányba mozog, mert a rögzítőfülek nem elég vastagak anyagukban. Egyébként ugyanezért lötyög az ODD takarófedele, de az jobban; lehet megkérdem a szervizt nem-e cserélik ki.
A sípolás/ciripelés akkor "normális" (hogy tennék a tervező párnája alá mikor alszik
)
A hűtése viszont tényleg jó, fémhideg csuklótámasz
, és csak játék alatt sikít de az kibírható.
-
gerii
addikt
válasz
pumukli23 #20521 üzenetére
Felhívtam őket, elvileg a héten meg is jön a lemez.
Közben észrevettem pár hibát még a gépen (8540p):
-lötyög az akksi egy kicsit
-lötyög az ODD tálca takaróeleme, nem is kicsit, elég bazári...
-sípol a gép mint a régi 486-osok, de ne mtudom hogy melyik alkatrésze(k), mert pl sípol olvasás/írás közben az SSD, de sípol a gép a weblapok görgetésénél is. persze ezt csak csendesebb helyen lehet hallani, de akkor is... a fülemnek biztosan nem használ a frekvenciája
Másnál is ez a helyzet? -
gerii
addikt
Ezt Spyduck írta egy másik topicban:
C - win 7 32 bit
D - recovery
E - hp tools
F - filmek, progik, játékok stb.....C meghajtót megformáztam és ráraktam egy 64 bitet. Azóta nincs F11-es leehtőség az indítás elején. Azért nem gondoltam, h ilyen után van megoldva.....
Na mind1, kérek majd egyet a HP-tólAzok alapján amit írt lehet hogy az én gépemmel is ez a helyzet, ezért nem működik a recovery. Annyi a különbség hogy nekem van F11 lehetőség és be is tölti, de csak az üres kékséget látom, majd újraindul a gép.
Namost ez a 8540p akciós volt( a 300.000-es fHD, i7, SSD verzió), és a dobozán is 4GB RAM-mal árulták(valójában 8GB van benne), szóval eredetileg lehet hogy ennyi volt benne amikor rárakták a windowst, ami 32 bites lehetett, lévén 32bites DVD-t kaptam.
DE a gépen előretelepített win 64bites, most is az van rajta. Ezt lehet hogy a 4-ről 8GB-ra történt RAM upgrade után kellett feltenniük hogy tudja kezelni a több RAM-ot. DE elfelejtették a recovery-t is 64bitesre állítani.Ezt az egész történetet csak én találtam ki most, nem tudom hogy igaz-e!
Szerintetek?Ezért lehet hogy nem működik rendesen a recovery, és ezért kaphattam 32 bites DVD-t, mikor a gépen 64bites a Windows???
Igazából azért vagyok rápörögve a témára mert nem tudom hogy a HP garancia megmarad-e ha letörlöm az összes partíciót és újrapartícionálom.
Illetve hogy az újratelepítéshez honnan szedjek 64bites telepítőt, ha a recovery-ben nem 64bites van.Akinek ilyen gépe van vagy tudna segíteni azt megköszönném, már jó lenne tisztán látni hogy most mit is kaptam.
-
gerii
addikt
Kiírtam a recovery dvd-ket, illetve még a gépen is rajta van, ezért gondoltam kipróbálom hogy működik-e. Újraindítom, a gépet, bootol a recovery, és behozza a kék képernyőt az egér kurzorral. Viszont ezután semmi, a kurzort tudom mozgatni az üres kék képernyőn, de úgy 5 másodperc után újraindul a gép...
Gondolom ez nem normális, de mi lehet a baj? -
gerii
addikt
Egy érdekes dolgot hallottam: az eladó azt mondta hogy a HP nem adja el a teljes PC részleget; a notebookokat, szervereket továbbra is gyártani fogja.
Nem tudom mennyire igaz, de majd kiderül. -
gerii
addikt
válasz
OgreImre #20475 üzenetére
Köszi a válaszokat, megvettem a gépet
baromira össze van rakva, ami negatívum hogy a bill kicsit hangos, és a karácsonyfaizzóktól is félek egy kicsit, de majd este kiderül, és a csuklótámasz ledsora lötyög.
írok egy kicsit a vásárlásról annak aki ilyet akar venni ( HP Elitebook 8540p ):
Bontatlan doboz, oldalán 1-2 infó a gépről( hibásan van megadva a 4GB ram), majd kibontás után átnéztem a gépet, egyben van
, a biosban, vagy miben meg lehet nézni a ramot (8 GB ténylegesen).
A Win a dobozban egy DVD-n is rajta van, Professional, de ez csak 32 bites?
mindenesetre a csuklótámaszon a matrica Vista Basic- ezt le lehet kaparni?
A gépre viszont egy 64bites Win7 Prof HUN van ráeresztve.Írtátok hogy érdemes legyalulni az SSD-t, de mik is vannak rajta pontosan?
A recovery-t kiírtam, az egy partíció, van a HP tools - az mégegy, és van a rendszer, de az eredeti DVD-n akkor 32-es van csak vagy 64-es is?
A licensz megint egy kérdés mert nem egyezik a gép hasán lévő a rendszertulajdonságban lévővel.Röviden: honnan szedjek 64bites Win-t és melyik a jó termékkód?
-
gerii
addikt
válasz
szpal17 #20470 üzenetére
"Hát akkor ezek szerint olyan környezetben élsz ahol erősen porosodik a gép."
Koli...
Akkor nem alulról hanem felülről kell belepiszkálni, szóval nem kell rohangálni a szervízbe vele
Köszi!Amúgy még ami eszembe jutott hogy a VGA nem váltható ahogy spyduck kolléga írta a blogjában? Ezt lehet tudni hogy harveres vagy szoftveres oldalról akadályozzák?
Még valami:
Ha valahol megbontom(RAM,HDD,bill), akkor ugrik a gari, vagy nem? Szoktak kis matricákat ragasztani az alján a fedelekre? -
gerii
addikt
Üdv!
azt szeretném kérdezni hogy az Elitebook 8540p akciós fullos konfigjával elégedett-e az akinek van?
Illetve egy olyan dolog, hogy a ventit hogyan lehet kipucolni, mert a gép hasán nem láttam leszedhető burkolatot ahol ki lehetne normálisan szedni. vagy mennyire jellemző hogy beporosodik. mert a mostani gépemet félévente ki kell pucolni, a venti és a hűtőrács között egész szőnyeg keletkezik, és így a gép is szenved, melegszik.Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Lenovo Ideapad L340 Gaming
- Acer Nitro V 17 AI Gamer Laptop!Ryzen 7 260/RTX5070/32gb Ram/2tb Ssd/2560x1440-165hz IPS!
- 17" SNSV - N3450 proci, 12GB RAM, 256GB SSD - patika állapot, kitűnő akku!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest