Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sopi

senior tag

válasz Kácsa #30143 üzenetére

Szia!

Köszi a gyors reagálást és a linket! :R
    Az angol nem gond, mindent úgy szoktam keresni én is.
    Driver fent van + pár beállítást én is módosítottam, de nem mindet:
    - Interrupt Moderation: ezt nem teljesen értem miért kapcsolja ki, amikor pont akkor kap több interrupt-ot a rendszer, ha nincs semmiféle moderáció. Én hagytam alapbeállításon.
    - Jumbo Packet: Nálunk a cégnél nem használunk ilyet, így hagytam kikapcsolva.
    - Flow control: Hasznos opció ha priorizált forgalmat akar megvalósítani egy program, így hagytam alapbeállításon.

Viszont most 25perc zenehallgatás során egyszer sem rosszalkodott, remélem így is marad :) !
    A Power Assistant-ot természetesen nem tettem vissza és a HP Support Assistant-van letiltottam az automatikus frissítéseket, nehogy visszategye a problémás LAN drivert.

Köszi,
    Sopi

• Sopi

senior tag

válasz Sopi #30138 üzenetére

Hali!

Sajnos úgy néz ki mégsem oldódott meg :(.
    Nekem is pont olyan Intel hálókártya van benne, mint a tiedben. Nekem egy HP-s driver volt fent hozzá (Intel 82579LM and 82579V Gigabit Ethernet Driver for Microsoft Windows 11.15.16.2001 - sp57086.exe), most pedig feltettem első próbaként egy újabbat, amit az Intel oldaláról szedtem le (Intel_PROWinx64_v17.4.exe).

Kácsa: Te melyik verziót tetted fel, ami megoldotta a problémát?

Üdv,
    Sopi

• Sopi

senior tag

válasz Kácsa #30134 üzenetére

Hali!

Meg volt a Hp Power Assistant uninstall és úgy látszik, hogy meg is oldotta a problémát!
    Köszönöm a segítséget :) !
    Próbáltam kereni korábban neten, de nem akadtam rá semmi ilyenre. Így, hogy már mondtad, hogy miről van szó, meg is találtam a hivatalos leírást a problémáról + fórum topicot ITT és ITT.

Majd meglátjuk, hogy ez megoldotta-e esetleg a képernyő villogási problémát is.

Üdv,
    Sopi

• Sopi

senior tag

Sziasztok!

Van egy HP EliteBook 8460p-m, amire Windows 7 Professional SP1 64bit ENG van telepítve és fent van minden szükséges HP szoftver (frissítve HP Softpaq-al). Van benne egy SSD a rendszernek és egy HDD az optika helyén.
    2 problémám van:
    - a hang egyszerűen csúszik időnként, pedig már többféle szoftverrel, többféle hangeszközzel néztem (részletek lentebb)
    - ha nincs a dokkolójána a gép és nem nyúlok hozzá egy ideig, akkor elkezd villogni a kijelző, egész konkrétan a fényerő hol normál szintű (amit beállítottam), hol annál kevesebb, de mégsem teljesen minimum (részletek lentebb)

Hang:
    Próbáltam már analóg fejhallgatóval az oldalsó fejhallgató csatlakozón, illetve dokkolón keresztül is.
    Próbáltam már USB-s fejhallgatóval is, aminek ugye semmi köze elméletileg az integrált audio modulhoz.
    Ezek alapján valami mélyebb alrendszerben lehet akadás. Elképzelhető, hogy hardveres hibája lenne? A szoftverek a legfrissebbek, ahogy írtam nincs ismeretlen eszköz az eszközkezelőben.
    A hibajelenség nem alkalmazás specifikus, mert ugyanúgy tapasztalom VLC-ben, mint mondjuk Chrome/FF-nél YouTube-ot hallgatva. Pontosan úgy tudnám leírni, hogy teljesen változó időközönként laggol a hang, azaz mondjuk zenehallgatás közben egy tized másodpercnyi rész megcsúszik és 3szor hallom, majd megy szépen tovább vagy épp egy röpke időre kihagy és utána folytatja.
    Így is használható a gép, de baromi zavaró tud lenni, amikor épp jobban rákezd és mondjuk 1 percen belül 5-6szor is csinálja. Van, hogy már inkább nem hallgatok zenét melóhelyen napközben, mert idegesít...

Villogás:
    Nincs bekapcsolva a fényérzékelő és nincs beálítva automatikus világítás lekapcsolás adott idő után.
    A villogás (pontosabban fogalmazva fényerősség változás 2 szint között oda-vissza) teljesen szabályos ritmusú.
    Valami ötlet, hogy szoftveresen variálható-e?

Természetesen a végső megoldás a garanciáztatás, csak mivel céges gép és rengeteg dolgom van belőve rajta, ezért nem szívesen telepíteném újra a gépet, mivel az kb. egy teljes napom elvinné, így örülnék, ha bárki bármi okosat tudna nekem mondani és megkímélne csomó herce-hurcától :) !
    Előre is köszönöm!

Üdv,
    Sopi

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés