- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hát igen, kicsit én is tartok az élettartamtól. Bár az SSD nem adattárolásra való az ára és kapacitásának korlátai miatt, de egy rövid távú adatvesztés is okozhat akkora károkat, hogy ne érje meg kísérletezni.
Gondolom ezért nem terjedtek el még, és talán nem is fognak. Technológiai hátrány...
-
adam526
tag
Sajnos nincsen képem. Nem hiszem, hogy jó helyen volt, mert pont középen a gpu chipjén volt rajta, nem a memóriáján. Ezért leszedtem. Szerinted be kéne még szereznem olyan párnát? Mert amikor szétszedtem, eléggé szétjöttek a párnák. Ezért inkább egy kevés pasztát raktam be. A többi helyre is. De ahogy nézem, elég közel van a hővezető cucc a chipekhez, így kell, hogy dolgozzon a paszta.
-
bocsika
aktív tag
Köszi.
Ma reggel meghozta a futár.A venti mellett a bordát is kicserélték.
Megnéztem az eseménynaplót és majdnem 2 hétig hozzá sem nyúltak a géphez. Tegnap előtt 5kor elindította majd valószínűleg szétszedte. Tegnap 9-re összerakta és tesztelte vagy 1,5 órát. Nincs karistolódás, stb. és még a billentyűzetből is ki lettek szedve a morzsák -
zsolthee
senior tag
Megnéztem, de sajnos nincs a gépben WWAN kártya
A memória fedél alatt van neki előkészítve a hely, a kábel már gyönyörűen oda van vezetve. Ilyen kategóriájú gépben én már beleépíteném ezt a modult alapbólTudom nem ide tartozik, de tud valaki szolgáltatófüggetlen 3G-s USB-s modemet ajánlani? Úgy tudom, hogy van ilyen kütyü...]
-
kacsyx
aktív tag
Még decemberben tettem fel az Ultimate verziót az akkori meghajtókkal, abban a sorrendben ahogy Spyduck írta egy régebbi hozzászólásában. Nálam így minden simán ment és megy azóta is (ujjlenyomat olvasó is, QLB is). Szerintem az a lényeg, hogy amit csak lehet kézileg kell feltenni HP weboldaláról, nem pedig a Win Update rendszerére bízni, azzal lehetnek bajok.
Pl.: valamelyik nap felajánlotta frissítésre az AuthenTec Inc. driver frissítését a Win Update, nem éreztem szükségét, de gondoltam feltelepítem vele, erre egy az egybe kilőtte az ujjlenyomat-olvasót. A friss AuthenTec drivert leszedtem és minden ment tovább rendesen. Aztán másnap jött az e-mail, hogy hibás volt a frissítés.
Ezért szerintem célszerűbb a weboldalról frissíteni, ott nem találkoztam még hibás meghajtókkal. -
v-roland
csendes tag
-
v-roland
csendes tag
Szia!
Igen azt szeretném pont, hogy ha tápról megy, akkor maximumon pörögjön a ventilátor.
Frissítettem a BIOS-t. A rendszer konfigurációban amit lehet állítani, az a nyelv, boot beállítások és van egy ilyen, hogy "Processor C4 State". Ez lehet az? (Azért nem próbálom ki, mert ha nem az, akkor nem akarom, hogy esetleg valami gond legyen belőle.)Üdv,
Roland -
Igen, mindenkinek mások az igényei. Én itt ülök az ablak mellett, aki volt már nálam, tudja. Soha nem volt gondom a 20"-os fényes kijelzővel, a legnagyobb napsütésben sem.
Vannak olyan gépek is, amik a legnagyobb terhelés mellett is halkabbak az asztali PC-knél, pl. a HDX-ek.
A két kategória más-más felhasználóknak készült, mármint a Pavilion és a Business. Természetesen van akinek ez kell, van akinek az. Én csak azt nem szeretem, amikor valaki teljesen jogtalanul lenézi és leszólja a másik tábort, esetünkben a Pavilionokat. Akkora hülyeségeket lehet itt olvasni róluk - persze nem pavi tulajoktól, hanem a másik tábortól - hogy nem állom meg szó nélkül. Látod elég egy hozzászólás, ahol meg sem említettem a pavilionokat, és a megrögzött ellentábor képviselői egyből megint azt hozzák ki végeredményül, hogy a pavilionok szarok. Pedig ez nem igaz. Más gépek, más felhasználóknak. Személy szerint én pl. nem tudnék akár egy elitebookot használni, mert ránézek a képére és elsírom magam, olyan szegényes. Nekem nem tetszik egyik business gép sem, még akkor sem, ha leejthetem a földre komolyabb sérülés nélkül (amit a gyakorlatban feltételekkel kezelnék). Nektek meg nem tetszenek a pavilionok. Na bumm, és akkor mi van? Legalább meghagyjuk egymásnak azt, amit a másik szeret
De ne fikázzunk egy gépet csak azért, mert nekünk nem tetszik.
-
Szívesen megnéznék egy statisztikát, hol használják többet a gépeket: beltérben vagy kültérben. Tud valaki ilyet? Én pl. mindig szobai körülmények között használom, itt bent viszont egy fényes kijelzőnek sokkal szebb a képe.
Ha nem szereted az ujjlenyomatokat, de fényes lakkozású gépet akarsz, akkor a fehér (moonlight white) remek választás. Sokkal kevésbé látszanak rajta, és a színe is nagyon szép.
Szerintem örök vita marad az is, hogy játékra vegyél PC-t. Van, aki szerint így van, szerintem viszont nem állapot, ha egyszerre két vagy több gépen kell jelen lenned. Pont azért jó egy hordozható gép, mert mindig ott van veled, ha szükséged van rá, és nem kell folyton az asztali PC-del szinkronizálni. Ha pedig erre van szükséged, nem árt, ha játszani is tudsz vele szabadidődben. Nem rossz dolog az, ha kiülsz a télikertbe vagy a sörsátor alá a haverral és egész éjszaka nyomjátok a GAME-t. Ezt asztali PC-vel nem tudod megcsinálni.
-
sanyixXx
senior tag
tehát a gép az alábbi:
HP 6730b business notebook
Intel dual core P8400 2.26 ghz
2 GB RAM
250GB HDD
HP care pack garancia 2011. októberig
Windows Vista Business oprendszer
ujjlenyomatolvasó, WLAN, kártyaolvasó, IEEE 1394 FireWire, Lightscribe DVD író170-180 pénzt megér ez? 2008-as gép.
-
-
Scrym
tag
Köszi!
Közben megoldódott, le tudtam kapni az Intel oldaláról egy chipset drivert (mert persze a HP Support és a Windows Updata szerint nincs szükség Win7 alatt chipset driverre). És utána megoldódott egy időre, majd egyszer megint behülyült, majd utána frissítettem a win7-t és most már jó! (kopp kopp)
Én annyira nem ismerem még a win7-eket, gondoltam az Ultimate-ban biztos bent van minden ami kell.
Köszi mégegyszer! -
kacsyx
aktív tag
A múltkor nálam is ezt csinálta. Pár ikon csak úgy eltűnt filmnézés alatt. Aztán jobb híján nekifogtam visszamásolgatni az asztalra a Start menüből, de rá kellett jönnöm, ha onnan másolom, akkor csak egy "üres" ikont fog tenni az asztalra hivatkozás nélkül.
Van némi káosz még a Win7-ben -
Chaser
legenda
Kell hdmi vagy dvi, nem jó. Sajna "B"-ben 150k alatt nincs olyan ami nekem jó és asis-hoz ha jól vettem ki több garit nem is lehet venni.. Viszont amiket most kinéztem presariot meg 4510s-t, azokhoz nem találtam garkiterjesztést
Adott helyről vásárolnék, ahol nem tréfálkoznak, szóval netto 150k-m lenne, de ebbe még bele kell férni a garkiterjesztésnek is.
VR: tényleg nem jó, a nicked ment a linkbe
ezt akartam, ha visszalapozol van még egy rakat vásrolható + gari, csak meg kell találni melyik milyen típushoz jó...
-
albi31
aktív tag
igy van,ra is tapintottal a lenyegre..szivas...a tobbirol nincs info-m,bar szerintem senkinek nem engedtek meg..a Fujinak tuti hogy nem
..akkor meg erted a gondolatmenetet..
..nem tudok rola..csak most par honapja ismerkedem a DV-s szeriaval..ma is veszek 1-t...tudod,valaki a gyufaskatujat meg a belyegeket gyujti..en a DV-ket -
albi31
aktív tag
..nem vagyok sertodekeny,abbol mar reg kinottem
...mint emlitettem,mindket notim van vagyis volt,mert 7vegen az AMD-t elvittek...so well...hasznaltam mindkettot,a leirtak tapasztalatok,nem masok,nem az interneten olvastam..stb...
...en sem a kondikra gondoltam,hanem a chipekre meg a hoingadozasokra erzekeny alkatreszekre...
..hat az hosszu lenne ha itt nekilatnank az olommmentes technologianak....ha nincs szerviztapasztalatod,akkor mindegy..es ezt te se vedd sertonek,mert nem annak szanom... -
albi31
aktív tag
..annál a 10C-nál sem mindegy,de kb annyi...vagy picit több...
-valaki ezért vesz 10-15eFt-t hűtőpadot,hogy 10C-kal lejebb menjen a hőmérséklet...eladásnál majd magyarázd el,hogy hát ez azért kellett,mert .....
-kevesebbszer kapcsol be a cooler,mármint ha pl csak netezel(Intel)
-hosszabb élettartam,mert nem melegszik minden akkorát,kisebb a hőingadozás...na és álatlában ezért mennek tönkre..plusz az olommentes technologia...
Nekem van mindkettőből,és had ne mondjam,hogy sosem fogok AMD-s gépet venni....néha amikor nem figyelek oda,akkor nem veszem észre,de amikor igen,akkor a falra mászok a cooler-től...film közben észreveszem....hát.... -
jorden06
senior tag
Tudom nem nagy a különbség 16:9 vs 16:10 között, de akkor én már inkább az utóbbit preferálom, csak szélesebb valamennyivel. Meg egyébként is, 16:9 filmnézéshez jó nem? Egy üzleti gépnél meg miért ezt veszik figyelembe... Mindegy.
Mintha úgy láttam volna, lesz i3 szériás gép is, annak meg gondolom jobb lesz a fogyasztása is korrekt teljesítmény mellett.
-
cellpeti
nagyúr
Mikor telepíteni akarom azt írja,ki,hogy ehhez a Windows szolgáltatások ki- és bekapcsolását használjam. Ott meg ez van
-
doddencs
senior tag
-
cellpeti
nagyúr
Annak idején nem hiszem,hogy játékokra találták ki a notikat.
Sztem ha valaki a legújabb gamekkel akar nyomulni, az már magába hülyeséget csinál,hogy notit vesz. Legyen 400k egy gamer noti. 400k-ból már olyan asztalit lehet összeállítani,hogy szinte megszólal. Nézegettem én is,minden "drága" egy notihoz. 8600GT itt a PH-n is még 30k. Asztaliba egy 4870 tart kb itt és ugye nem kell mondani,hogy a porba alázza a 8600GT-t.
A megjelenítésről nem is beszélve(monitor/monitorok).
Mondjuk egy HDX18/HDX20 notit szívesen beválalnék!
-
zetecR
addikt
Ezt értem, csak azt nem, hogy a 6910p-m gyári tápját, ha bedugom az advanced dokkolóba úgy, hogy a dokkolón/ban semmi nincs, ami különösebben fogyasztana (plusz HDD, ODD, USB-s kütyü), mégsem tölti, mégsem tudom használni pl a soros portot, stb.
Viszont ha 120W-os tápot dugok rá, rögtön világít a kis zöld LEDecskéje... -
doddencs
senior tag
OS nyelve lényegtelen, bárki tud már magyar OS-t szerezni, a kulcs a lényeg.
De amúgy asis-nál ott a matrica, ott a kulcs.. akkor hogyan müködik. Gondolom azért nem adnak OS-t, mert hátha akié előtte volt a noti, felhasználta.
De lehet, h. nem. Akkor lutri és lehet tudod használni, vagy letiltják (ha van ilyen) a kulcsot a microsoftnál? -
doddencs
senior tag
Tudom h. renew-nál ez a hivatalos szöveg, de én ebben nem vagyok 100%ig biztos, hallottam mást is, de lényegtelen. Meg vagyok elégedve vele.
"Ez sem igaz így
Latogass ide es olvas nb_store hszeit."
Nagy nehezem ráleltem a rengeteg hsz között, h. melyikre gondolhattál. Azért valamennyire igazam van, max elméletileg nem így kellene lennie persze (ez egyértelmű)... de hát a gyakorlati számít. -
-
kutga
félisten
Üdv!
Kössz a segítséget, bár lehet inkább hanyagolom a dolgot, nem szeretem ezeket a keretprogramos megoldásokat amik lépten nyomon beleszólnak mit csinálok a géppel, folyton ugatnak a frissítések miatt és ütköznek más alkalmazásokkal. Ha ez nem csinálja akkor üdítő kivétel.
Még egy furcsaságot tapasztaltam már elég sokszor és nem igazán tudom hova tenni.
A jelenség a következő: szabályosan leállítom a számítógépet (lényegtelen hogy tápról vagy akksiról), lehajtom a gép tetejét, és most jön amitől eldobtam az agyam...van úgy - már többször is előfordult - hogy amint lehajtom a tetőt, egyből elkezd világítani a az előlapi HDD led, és a gép "elindul". Nem jut sokáig azonban ha felhajtom az LCD-t vmi olyasmit ír ki, hogy a BIOS frissítés nem volt megfelelő, nem találta meg a fájlt, vagy vmi ilyesmi. Nem tudtam teljesen megjegyezni mert ilyenkor kikapcsolom.
A fura hogy utána midnen gond nélkül működik, és nem tudom olykor miért áll le így, míg máskor ez a jelenség elő sem fordul. Tapasztalt már vki hasonlót?
Egyszer az előző laptopom (Lenovo N100) is csinált ilyet, ott a Nero automatikus leállítása után magától "felébredt"...
-
apuc
őstag
Én a gyerekért kapott beiskolázási-utalványból
vettem az Office depóban egy notiba való Toshibát tartójában.
1 éve 25 ezerért egy 250 gigásat.
Azóta ha el nem felejtem mentegetek rá ami fontos.
Szerintetek ha neadj Isten a notiban lévő eredeti(sajna csak 160 gigás)betojna,akkor ha beletenném a rackből a 2.5-colos háttértáramat,arra is simán felmenne a DVD-n a HP-től elkért és küldött gyári Win Vista?
Nekem nem volt elég a back-up partíción lévő,amivel vettem,ezért kértem tőlük.
Arról előbb lementeni valahová mindent,utána oprendszer ráinstall aztán ami kell rárak??Sima ügy lenne?
Remélem nem kell ,csak érdeklődés szinten .. -
jorden06
senior tag
Ugye most csak viccelsz?
Msn 3 beszélgetéssel, firefox ~40 lappal, uTorrent, néhány windows mappa, Comodo IS, minden elérhető driver HP-ről feltelepítve, + full HP ProtectTools és kiegészítői, ez így 10-15% procihasználat és ~1,1GB RAM.
Neked ez a 64bit miatt van, vagy hogyan lehet
-
jorden06
senior tag
Ilyen nekem is volt a hanggal, mindig át kellett állítani a kimenetet hangszóróról fülesre... Újratelepítés megoldotta, igaz az a hangzavar amit leírtál nekem is jelentkezik olykor. Lehet, hogy a SMAX ekvalízerével lesz gond (dinamika-tartomány, brilliance, stb..)
Maga a rendszer mennyire gyors, miután már felpakoltad a drivereket?
-
kutga
félisten
Közben kicsit utánanéztem.
Én egy ilyet akartam belerakni, de ez nem passzol hozzá:
Az enyém 1 GB-os, de a lényeg a képen látszik, a gépben lévő foglalatban a memória alsó részén lévő kivágás a szélről inkább a modul közepére került, így nem megy bele.
Ugyanennél a boltnál megnéztem a DDR2-eseket, és konkrétan az a fajta ami elvileg passzol, az ez:
Mindkettő DDR2-es, itt nem is forgalmaznak DDR3-ast. Remélem érthetően fogalmaztam. Azért vagyok meglőve, mert a gépben lévő modulra nincs ráírva hogy mennyi az annyi.
-
TomBoy1986
veterán
Amúgy érdekesnek találom az esetet, mert szerintem nem a cellák haltak meg rajta, hanem inkább az elektronika. Ugyanis még most is azt írja, hogy 89%-os töltöttséggel rendelkezik az akku és lassanként csökken csak a dolog, valamint természetesen a gép nem vesz fel róla és rá töltést...
-
Niquis
aktív tag
a kérdés azokra vonatkozott, amiken meg nincs.
amiket említesz, mind régebbi dizájn. aktuálisak közül a probook szériában dívik a "lik" elhagyása. az aggaszt engem, hogy ez általánossá válik, mert eddig leginkább a hp-k stílusa állt hozzám közel, és elég tanácstalan volnék, milyen noteszt vegyek (ha a kérdés esetleg aktuálissá válik). -
Miki85
tag
Mit is takar ez a renew? azt láttam hogy újra értékesített termék, de egész pontosan erről mit kell tudni.
Amúgy amit mutattál nem rossz viszont ott néztem ezt: [link]
Mennyire van különbség a kettő közt? Látttam hogy van közte pl a videokártyában, kijelzőben, egyikhez jár op.rendszer. Viszont egyiknek 1 másiknak 2 éves garanciája van.Ja azt nem írtam még igen, hogy a notebook átlagos felhasználásra lenne, videot néha szerkesztek,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Stellar Blade
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mini-ITX
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged