- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
BluEyes #19525 üzenetére
Értettem!
Mintha valamelyik fórumon olvastam volna,hogy egyes gépeken a BIOS-t downgradelni kellett,hogy az XP rendesen felmenjen.Erre gondoltam konkrétan.Amennyiben ez nem így van,akkor mindenkitől elnézést kérek és ne vegyétek figyelembe azt az egy sornyi "hülyeséget".
A többi remélem értékelhető segítség volt.Chaser
öszi,tényleg gondoltam az AHCI módra is,csak azt már elfelejtettem beleírni.
-
-
válasz
BluEyes #17923 üzenetére
Nem értem miért húztad fel magad ennyire...front van???
Nem kioktatni akartalak, felőlem azzal tisztítod a kijelződet, amivel akarod. A többieket tájékoztattam az általam használt és nagyon jól bevált módszerről, amit nem fórumból vettem, hanem a gyakorlatból. Több mint 10 éves, több ezer eladott gép tapasztalatával a hátam mögött.
A Clin eleve ablaktisztító, a mosogatószer meg nem igazán. Bár néhányan még a kocsijukat is ezzel mossák
-
válasz
BluEyes #17903 üzenetére
Nem kell ezt túlbonyolítani. A szappant és a mosogatószert FŐLEG nem ajánlanám kijelzőtisztításra.
Én több, mint 10 éve Clin-t és Szilvia-t használok, ez a legjobb és leghatékonyabb. Nem szabad elfelejteni, hogy csak annyit fújjatok rá, ami nem folyik be a kijelző keretéhez, mert az árthat az elektronikának.
Vannak speciális kijelzők (Sárkány, Envy, Touchsmart gépek), amiken még a Clin nyoma is megmarad. Ezt puha törlőkendővel, SZÁRAZON kell letörölgetni, miután Clin-nel lemostátok. Így eltűnnek a csíkok is, amit az ablaktisztító hagyott rajta.
-
norot
csendes tag
válasz
BluEyes #16023 üzenetére
milyen folyamatok mennyire terhelik a milyen sebességen futó processzort, ami ilyenkor hány voltot kap?
A processek 0%-ot esznek, néha a chrome és a foobar2000 beugrik 2%-al.
A magok 5-8%-on vannak, a HT-s virtuális magok 0-3%-on. Néha felugrik 10-12.
Az energiaazdálkodás (meg a turbo boost) működik, visszaveszi a szorzót 9x-re, és néha felugrik 22x-ra, ha terhelés van.
A CPU-Z (meg más se) nem ír feszültséget.
Ami fut: total commander, chrome, foobar2000, hwinfo32, cpu-z.
CPU 58 fok, gpu 67. Kezdem tényleg elhinni, hogy valami nem stimmel. Amire rájöttem, hogy ha lekapcsolom a külső monitort (kettő helyett csak egyet kell meghajtania), akkor 5-6 fokkal hűvösebb lesz. -
-
bnorci71
addikt
válasz
BluEyes #15408 üzenetére
isten vagy
a broadcomos link tökéletes volt. én meg keresgéltem 1 órát össze vissza mindent amikor itt volt a szemem előtt a jó link.
sikerált minden felkiáltójelet eltüntetnide azon még most se térek napirendre hogy HP egy ilyen notebook mellé miért sajnálja azt a nyomorult driver lemezt.....
bezzeg" Ne lopj szoftvert kártyát......" azt van eszük mellétennianno az NX6310 esetén se értettem,
tényleg neked megvan még az nx6310?
-
bnorci71
addikt
válasz
BluEyes #15408 üzenetére
az eszköz ID honnan varázsoljam elő?
ipconfig /all ra nem hozza fel csak azt hogyAlagútadapter isatap......
Adathordozó állapota: leválasztva
fizikai cím 00-00-00.....eszközkezelőbe ilyesmit tudtam találni
QOS-BRCM1051
ebből én broadcomra gondolok, de a vista64 driver nem ment fel.
megyek szétnézek a broadcom oldalán -
bnorci71
addikt
-
dutsh
aktív tag
-
dutsh
aktív tag
válasz
BluEyes #14820 üzenetére
Köszönöm szépen a tanácsokat, most próbálgatom ki, az első pontban említett nem müxik, nem találja a megfelelő eszközt a driver...
A második pontban lévőt próbálgatom még...
A harmadik pontban említetted a kézzel beleírós sztorit, ezt csináltam is, de most, hogy újra rágondolok, hogy mit csináltam azt nem értem, h erre a gépre meg az RS880M jelzés szerint az vonatkozik, hogy HD4200 van benne, de ez az ATI Catalyst™ PC VENDOR ID (1002) LIST-ben 9710-es modellszámmal jelenik meg, nekem meg az eszközkezelőben 9712-est ír. Nem értem ezt igazán. Amúgy everest is sima 4200-at ír. -
Gardo
tag
válasz
BluEyes #14067 üzenetére
A Cpu-Z szerint a chipset: i943/940GML. Ő is kiírja rendesen a benne lévő proci típusát, minden adatát, de alul csak 1 magot "lát"...
A Bios version: F.0E, 1.24 - Elvileg ez a legfrissebb.
Egyébként ha "nem megy benne", akkor miért ismeri fel? Vagy ez a "dolog" független egymástól? Üdv!
-
ANT
őstag
válasz
BluEyes #11264 üzenetére
Köszi a tippet, de sajna nem jött be!
Ebből Win reinstall lesz. (Amúgy is esedékes volna.)SeniorTilla: a bios downgrade se jött össze. Kiírta a telepítő, hogy "ez a verzió nem kompatibilis a hardveremmel".
De ahogy viszaolvastam, ezzel se vagyok egyedül.
De ha van tuti tipped, hogy honnan vadásszak működő F.07 bios verziót, oszd meg velem is. -
Dusee
őstag
válasz
BluEyes #10484 üzenetére
köszi szépen, sikerült
ujra paztáztam a cpu-t, meg nb-t, kitakaritottam a bordát, ventillátort, billentyűzetet.
borda és ventillátor között nem akarok hazudni, kb 2 cm vastag szövetté összeállt por volt
csináltam pár képet a dolgokrol:
szmötyi1
szmötyi2
alja még takarítás elött
cpu kiszedve, megtakarítva
cpu és nb megpucolva
nb külön
everest takarítás elött
everest takarítás után
látható, és érezhető is a különbség! -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
BluEyes #10276 üzenetére
De mint mondtam, ez azon nem segít, hogy a HCF nem támogatja a középkategóriás VGA-kat, sok notiban az int. HD3200 mellett nem HD34x0 van, hanem HD36x0, együtt nem is tudnak dolgozni, de a diszkrét VGA ki- bekapcsolása sem megy referencia meghajtóval, buherált inf-fel sem.
És ami nincs azt szintén nehéz moddolni...Szerk.: A VGA-drivereket leszámítva a Vista és a 7 tök ugyanaz, a HP Supporton a Vistás driverek még sem frissültek, szép.
-
bocsika
aktív tag
válasz
BluEyes #10259 üzenetére
Az IDT-st tuti piszkálja. (szobatársamnak dv5-je van és mondtam neki hogy rakja fel ezt a drivert és hátha neki is lesz SRS beállítása, de nem lett. Úgy látszik felismert valami és csak a normál beállítások voltak elérhetők ) A többiről nem tudom. De egy átlag felhasználónak bőven elég ha onnan letölti. Ha valami gond lenne és mi itt nem tudunk neki segíteni akkor a szervizben fogják lehurrogni (ha egyáltalán csinálnak vele valamit) hogy csak a gyári oldalas drivereket használja.
Ismerősnek javítottam a gépét mivel nem működött a wifije. Volt hozzá neki egy cd telis-tele driverekkel de egyikkel sem akart menni az a fránya wifi. Így feltettem az Everestet és az megmutatta hogy az cd lévő egyik dríverrel sem működhetett volna mivel egy másik gyártó terméke volt a wifikártya. És meg sem néztem tözetesebben azt a cd-t. Kitudja mi lehetett még rajta.(emachines volt a gép és broadcom driver volt a cd-n vagy három de intel wifi link volt a laptopban )
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
BluEyes #10259 üzenetére
Pl. A Hybrid CrossFire nem szokott működni referencia Catalysttal (moddolttal sem), így nem minden esetben jó a gyártótól leszedni a drivert. Az IDT az Analog Deviceshez hasonlóan ha jól tudom nem is ad ki referenciameghajtót, tehát nincs is lehetőség mást használni, csak a HP által továbbadottat. (Azokat a herélt szutykokat, amik Windows Update-ről jönnek le, meg csak muszájból használja az ember, ha semmi más nincs.)
-
N4ri87
senior tag
válasz
BluEyes #8768 üzenetére
Minden hp oldalról letöltött fájl sérült? na ne! Amúgy meg másik géppel töltöttem le. Exe file-hoz meg minek használnék tömörítő programot? De most előjött egy másik hiba: leállításkor kékhalál 0x0000009F: DRIVER_POWER_STATE_FAILURE. A félre értések és további lámázások elkerülése érdekében még egyszer leírom: jogtiszta xp, gyári cd-ről vagy hivatalos honlapról beszerzett driverek.
De azért kösz a választ
Üdv.: Zotya -
Mania
senior tag
válasz
BluEyes #8622 üzenetére
Végre sikerült feltenni az XP-t 1120eh-ra.Csak az x86-os meghajtót integráltam, és úgy gond nélkül felment.Driverek sem okoztak problémát kb. 1 óra keresgéléssel mindegyik meglett(A Vistás driverek egy része jó XP alá is
).
Ami még visszavan:
- Mute gomb állandóan piros(megoldása folyamatban)
- IDT vezérlöpult elövarázslása -
Mania
senior tag
-
Vivec
csendes tag
válasz
BluEyes #5455 üzenetére
Akkor lehet hogy a helyszín az oka? Lehet itt nagy a páratartalom, vagy van vmi nagy elektromágneses sugárzás a közelben, vagy az ufo-k jártak erre, komolyan már nem tudom mire gondoljak. Holnap visszaviszem a francba, és visszakérem a pénzem, megérte egy hetet rááldozni... És még mindig nem tudom, mivel dolgozzak.. Szeretem az ilyet.
Kb 10 éve, még a CD hőskorában volt egy CD ROM-om, ami az istennek se ment normálisan. Percek alatt olvasott be pár MB-ot, elvittük a szervizbe, tökéletesen ment... Hazavittük, megint szar volt. Elvittük az egész gépet szervizbe, tökéletesen ment!!Persze, kicsit se néztek hülyének, jók ezek a dolgok
-
hanka
tag
-
tototos
addikt
-
varadi_gergo
csendes tag
válasz
BluEyes #3037 üzenetére
Igazad van megprobalok legkozelebbi windows installalasnal egy Drivert az inteltol leszedni. Az a baj tehat hogy ritkan csinalja az eszet, es semmi rendszeresseg nincs benne
Amit megfigyeltem hogy akkor ment ki legtobbszor a kep (jobban mondva akkor ontottek le egy vodor festekkel a kepernyot) ha Yahoo Messenger, egyszerre megy Winamp-al meg esetleg meg van nyitva egy ket weblap. De hat igazan nem latok osszefuggest ezek kozott. Igaz azota mar csereltem windows-t is es ezeknek a programoknak a verziojat. Amugy egy nagyon huvos laptoprol van szo, ami alig melegszik. A videokartya ventilatora csak akkor kapcsol be ha valami komolyabb jatekot jatszok. Most peldaul mar nem csinalta 4 napja ezt a figurat, pedig ejjel nappal megy, ezert nem gyanakszok tulmelegedesre. Ha 4 nap alatt nem melegszik tul, akkor 1 het alatt sem.
-
-
-
bnorci71
addikt
válasz
BluEyes #2384 üzenetére
Jelentem megvan a hiba oka
Tehát nem illika működő hálózatot szércincálni és másképp összedugnimert úgy nem fog menni.
Kikapcsoltam notit modemet összekötöttem öket modem bekapcs majd noti és lám müxik.Ezekután direkt kipróbáltam mi van ha notiból kihúzom a lant és a routeren keresztül kötöm össze, hát semmi szó szerint, mert nincs net. IP cím megújítása se vezet eredményre Újra közvetlen noti-modem kapcsolat lám így működik. Na ezek után volt megint modem áramtalanítás majd modem-router-noti használatos összekötés és megint müxik
-
bnorci71
addikt
válasz
BluEyes #2354 üzenetére
Szia!
Sima kábelekkel próáltam abból is vagy kettővel.
Router és gép közé cross kellene? Sima kábellel van öszekötve és megyen gyönyörűen semmi gond.
Hát másk routerres próbára nncs nagy esély ,de holnap ha lessz időm kicsit jobban belemerülök a próbálgatásba. Ma meginterjúvoltam a cégnél az ámitástecnikusokat, a tanács a ipconfig/release > ipconcig/renew kipróbálása volt.
Linuxal még nem próbáloztam holnap lehet arra is sort kerítek. -
Maxiri
tag
válasz
BluEyes #2317 üzenetére
A jó beszélgetésben én is egyetértek
. De most nem arról van szó, hogy az intel az isten, hanem arról, hogy egységesebb, összekapottabb, jobban menedzselt cég. Ez nem azt jelenti, hogy néhány jó AMD-s notebook modell ne hagyjá ott az intelt. Csak nehéz az AMD-nél jó konfigot összepakolni, hisz nem olyan egységes. Részemről offtopik vége, csak ezt hozzáfűztem.
-
Goose-T
veterán
válasz
BluEyes #2314 üzenetére
Neked tényleg fogalmad sincs, miről beszélek. Részemről a kommunikációt befejeztem az irányodban, lévén nincs értelme. Legyél szíves te is abbahagyni az offolást ebben a topikban, mert szerintem senki sem kíváncsi rá. Én elmondtam, hogy az egyik platformot miért preferálom jobban, mint a másikat, te viszont csak alaptalanul szarozol mindent.
-
Goose-T
veterán
válasz
BluEyes #2312 üzenetére
Kezdjük ott, hogy az AMD-nek semmilyen egységes, piackész mobil platformja nincsen, ami a Centrino-val összevethető lenne, csak a notigyártók válogatják össze találomra az alkatrészeket. Akkor mit is tesztelnek mivel? Idén fog megjelenni az első egységes platformjuk, a Puma, de még ebben sem lesz benne a WLAN vezérlő (mivel nincs nekik).
Még egyszer elmagyarázom, hogy megértsd. Nem az alkatrészek a fontosak, hanem az évek óta használt és bevált munkamódszer, amivel fejlesztik a platformot. Ez ott van az Intelnél, és nincs ott az AMD-nél. Ez olyan tapasztalati tőke, amit nem lehet pénzzel helyettesíteni.
-
Goose-T
veterán
válasz
BluEyes #2309 üzenetére
A platformban mindig változnak a komponensek, ez egy dolog. A korral haladni kell. A lényeg az, hogy bármikor frissítik a platformot, mindig hosszú ideig tesztelik együtt az egészet, és ez a lényege a dolognak - hosszú távú együttműködésre képes, egymással maximálisan kompatibilis építőelemeket kapsz a gépedbe.
Szerk.: ne offoljuk szét a topikot.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Lenovo Ideapad L340 Gaming
- Acer Nitro V 17 AI Gamer Laptop!Ryzen 7 260/RTX5070/32gb Ram/2tb Ssd/2560x1440-165hz IPS!
- 17" SNSV - N3450 proci, 12GB RAM, 256GB SSD - patika állapot, kitűnő akku!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest