- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
for3l
senior tag
válasz
szab.tam #30599 üzenetére
igen, az egy sqd. a vga-n is volt másik hűtő (accelero gtx pro), csak meghaltak a ventik rajta és lusta voltam eddig javítgatni meg ilyesmi, szóval szimplán visszaraktam a gyárit (a szobában nem az én gépem a leghangosabb, este meg így sem zavar)
srácok,
tudom, a karbantartást is elhanyagolom most már - legalábbis nem olyan rendszeresen csinálom, mint kellene/mint anno.
-
TESCO-Zsömle
titán
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
szab.tam #30579 üzenetére
Mikor megjelent, nekem ez a ház volt a szívem csücske:
A Dell XPS 730x...
Ez az első gyári ház szerelőfénnyel, még ha OEM is. Ezt úgy kell elképzelni, hogy van benne egy sor fehér LED, amik akkuról mennek és az oldallap eltávolítása kapcsolja be őket.
A másik ami tetszett az a Design. A ház enyhe trapéz formája, a markáns előlap, a tetszőlegesen konfigurálható fények mind-mind nagyon bejöttek anno.Készítettem is egy skiccet hasonló design-nal. Persze az igények azóta igencsak megváltoztak, de azok főleg a belsőt érintik... Rejtett kábelezés, komolyabb vízezési lehetőség, stb...
-
jones965
Modder
válasz
szab.tam #30579 üzenetére
-"egy ritka ház, amiről nem az jut eszembe, hogy szét kéne fűrészelni, mert úgy fos, ahogy van. 10 házból 9-ről csak a fűrész és a kromofág ugrik be, meg az, hogy semmikép nem kéne. még a lianlik-ről is.-"
-szeretem az ilyen gondolkodás módot. Sajnos szomorú tény, hogy ez tényleg így van.
Ezek inkább tömegtermékek, mintsem felhasználó barát. -
TomiLi
addikt
válasz
szab.tam #30535 üzenetére
Igen! Igazad van sajnos! Viszont egy "előnye" van! Egyre több egyedi és szép gép készül itt ph.-n!
Attól viszont a hideg kiráz amikor 73 milliomodik egykaptafára készült ház jelenik meg, és vannak akiknek még tetszik... persze az újszülöttnek minden új, de itt ph-n...
Kíváncsian várom az új extrém megoldásod! Az első nagyon brutális és hatékony lett!
-
válasz
szab.tam #30020 üzenetére
Így már értem. Olvastam a cikked,. nagyon jó lett. Majd egy csöndes HTPC-re én is kíváncsi lennék, az jól jönne nekem is a TV alá mozizni, letöltögetni, ugye ott mindenképpen passzív kell, nem bírom az zajt.
Az én tervem egy alapi tálcára épülne, vagyis a köré épülne egy szál csiszolt ház, egy 1Tb-os Green merevlemez berakva gumibakok közzé és az egy Himuroba gyömöszölve, egy alacsony fogyasztású kétmagos proci és egy Ninja CU lenne a végcél. VGA-nak jó lenne egy 2600Pro/XT, van rá egy TR HR-03-am.
-
-
imibogyo
veterán
válasz
szab.tam #30010 üzenetére
Értem.
Én is hasonló képen használom a gépeimet, csak nekem a nagy gép a fő gépem. De például ha renderelek, akkor csatasorba szoktam őket állítani és létrehozok egy gigabites renderfarmot. Olyankor nagyon jól jön, hogy több gépem van.
Mondjuk más esetekben, meg csak porfogók. És nekem még csak nem is kompatibilisek egymással, szóval ez is kipipálva.
-
imibogyo
veterán
válasz
szab.tam #30008 üzenetére
Az az elosztó mennyiség....
Így a helyén nagyon jól mutat a "szörny".
És az "elrendezés" is jót tett az összképnek.Amúgy mire kell neked három gép?
Azt értem, hogy az egyik HTPC a másik meg a fő géped, de mire kell a harmadik?Nekem is itt foglalja a helyet egy IBM eServer meg még egy netezős, letöltős gép, de mivel csak a fő gépemet használom, már alig várom, hogy meg tudjak szabadulni tőlük.
-
válasz
szab.tam #29929 üzenetére
Csak azét ilyen előnytelen, mert most kaptam vissza garanciából a vinyóm, a WD5000AAKS-t cserélték WD5000AADS-re, épp újra kellene rakni, de most egy 80-as Samuról megy a konfig. A D14-est szeretem, ez már a második, most a 140-es Slip Streammel nagyon eltaláltam, halk és aránylag hűvös, már csak a ZMFC 1 Plus-al fogom szabályozni mindet 400rpm körül, a Big Boy meg megy majd 200rpm-en. Eh, újabb probléma, hogy fogom én a VGA-t odáig halkítani hogy ne legyen hangosabb, most HDD csere után már a ventik hangosabbak a HDD-nél
-
Cobb
tag
-
KAMELOT
titán
-
yakuza.tora
addikt
válasz
szab.tam #29867 üzenetére
Biztosra akartam menni.
Az enyém egyébként Gigabyte p35ds4 - Q6600@ - MSI 3870x2 OC volt.
Ninja a vga-n? TT Sonic Tower. Könnyebben kezelhető.
-
yakuza.tora
addikt
válasz
szab.tam #29861 üzenetére
"próbáltatok már valamit venit nélkül hűteni?"
Igen, nekem volt egy brutál vízhűtésem, de terhelés alatt ott is befigyelt 6db 12cm-es "L" AC venti. (1000rpm-es) -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szab.tam #29863 üzenetére
És, ha mondjuk berakod a bordát egy ilyen cső szerűségbe, akkor a felfelé áramló meleg levegő magával húzná a másik oldalon a hűvösebb levegőt, ezzel egy ilyen hangtalan áramlatot csinálna. Nem hűlne jobban?
Láttam ilyen erőművet is, ami a felfelé áramló meleg levegő erejével hajtott meg turbinákat. Kicsiben ezt talán lehetne hasznosítani.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
szab.tam #29666 üzenetére
Látom nem egy húron pendülünk
Mondjuk a LED-ek nekem se kellenének, aúgy mindegyik LED-es venti lefele 'néz', ezért a zárt házból alig szűrődik ki fény. A hang meg nem zavar, minden venti full-on megy és teszik a dolgukat.
Proci 4.2-n 31-35 fokos, videokártya VRM 27 fokos, GPU 29
-
-
-
Gh00st
aktív tag
-
-
kircipeti
senior tag
válasz
szab.tam #29287 üzenetére
Koszi a tippeket!
Szetvagni ezt valoban nem szeretnem, ugyhogy valoszinuleg a kesobbiekben a Llano utan beszerzek egy Seasonic X-400 -ast, amit megforditok, vga-m ugye nem lesz es a Ninja-t alulrol felfele megkuldom egy ventivel. Nem illik a kepbe, de a winyok elott maradna meg egy venti elol.
-
kircipeti
senior tag
válasz
szab.tam #29267 üzenetére
Udv!
Nekem mit tudnal ajanlani, hogyan rendezzem el a kuckomat, hogy minel halkabb legyen?
A tobbseggel ellentetben nekem tenyleg nem szazas a fulem sajnos, de azert szeretnem a legjobbat kihozni a gepbol.
Elol egy 800-as Noctua fuj be, hatul pedig egy ugyanilyen kifele. Alul van a VX450, passziv vga es passzivan egy Ninja1. Ha megjelenik a kinezett lap es proci (Llano), akkor arra lesz majd csere, vga kartya nem is lesz benne terv szerint.
Milyen ventiket es hova pakoljak benne? Ugye van hely a tetejen 2db 140mm-esnek is.
Erdemes venni egy Seasonic X-400 tapot a VX450 helyett vagy az nagyon befutene mindennek alul?
-
KAMELOT
titán
válasz
szab.tam #29247 üzenetére
Nem ír senki sem butaságot!
Az ,hogy neki úgy van megcsinálva ,hogy alig van hangja......neki sikerült!
Az ,hogy mást nemérdekel semmi csak ,hogy minél drágább legyen a gép közben meg nem ér semmit azok vessenek magukra!
FSP SAGA II tápomnak is alig van hangja!
Amit nálam nagyon hallani az a proci venti és azt is inkább terhelésnél hallani keményebben!!(#29258) Bloodaxe: ha lenne rá keret akkor megvenném! Nekem a 24-es ami van nagyon is elég mindenre!! Azért 260 000ft egy 30-as DELL monitorért nagyon sok!
100 000ft-t talán még adnék érte! -
Stirbi
addikt
válasz
szab.tam #29247 üzenetére
Ventirács kivágva flexel elöl hátul
, csak tápban van ventirács
, szóval a levegő akadálytalanul halad tehát nincs szélzaj.Aminek volt motorhangja nálam nagyon az
Egyik ventinek sincs motorzaja, sipolást sem ad, a gép 1 méterre van tölem, alváskor pedig 30 centire van a fejemtől, hallásom pedig tökéletes.(Fülorvosnál is nemrég jártam megerősitette ő is
)
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szab.tam #29153 üzenetére
Innen rendeltem riser-t a hangkártyámhoz, mert a PCIe x4 csatlakozó a VGA alá esett és ha a szabad PCIe x16-ba rakom, akkor a VGA-k x8 mennek (remélem érthető volt amit írtam).
7cm-est rendeltem, tökéletesen működik (a hangkártyám ott fekszik a két VGA között). Nem elegáns megoldás, de legalább x16 megy mindkét VGA. -
-
stikyo
tag
válasz
szab.tam #29080 üzenetére
De bizony ott vannak azok, csakhogy nem szorulnak neki a HDD oldalának... az hagyján, hogy nem szorul neki, de lötyögött benne a vinyó
Alul, az elektronika alá eső részen szép nagy thermal pad van, csak oda meg minek... felül, a vinyó tetejéhez érő részen meg fekete szövet van, nem olyan mint a többi oldalon, az nem is biztos, hogy hőelvezető.. Mindenesetre még így is elvezeti a hőt, valamelyest rezgést csillapít, és jól néz ki. Sokkal halkabb viszont nem lett a cucc, ez tény... (@Wind-storm-nak igaza van)
Próbáltam szivacsos rögzítést is, de nem jött be: [link] -
stikyo
tag
válasz
szab.tam #29078 üzenetére
Azt látom, hogy Magyarországon nem forgalmazza szinte senki sem... és hogy 2x annyiba kerül, mint a Himuro... Bár a Himuroban is csalódnom kellett kissé: a hosszabb oldalaival nem ér hozzá a vinyó oldalához: hogy a retekbe vinné el a hőt róla???
Megkentem jól pasztával
-
stikyo
tag
válasz
szab.tam #29068 üzenetére
Köszi!
Hát igen, sajnos nem kivehető, illetve a HDD tartó konzol is popszegeccsel van rögzítve.. azt szívesen eltávolítanám én is. Legnagyobb fájdalmam a táp: mármint hogy nem moduláris. Amúgy minden rendben vele, nincs hangja, és ez volt a célom. Modding szempontjából viszont jobban jártam volna egy CM Silent Pro-val. Nagyon jól néz ki, és a káblei is csodásak.@ Tothgera30: köszönöm, a sapphire 3870-et ezért választottam anno: Nagyon bejön a gyári hűtése! És a mostani elrendezés óta nem melegszik túl ő sem, és a táp sem... (mert vagyok olyan hülye csendmániás, hogy minden a minimum fordulatszámon pörög...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Kerékpársportok
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OpenMediaVault
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Formula-1
- alza vélemények - tapasztalatok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest