- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
szab.tam #37122 üzenetére
Gondolom tiszta sor, hogy én eddig is egyet értettem azzal amit mondasz, nem kell nekem semmit sem bizonyítanod, lényegében elemi fizika.
És ténylegesen JOBB lenne a radiátor átszellőzése, de függőlegesen is ELÉG. Biztosan nyernék 2-3 fokot a vízen és 5-8 fokot a procin, ha fektetve lennének a radik, de az úgy egyszerűen helypazarló és te voltál a lakásomban tudod, hogy ez nem fér bele, hacsak nem a "szekrény-háta" ötlet kerül megvalósításra.
Még azon gondolkodtam, hogy mi lenne ha megcsinálnám a tornyot, de úgy, hogy amikor nagy terhelést kap a gép, akkor fel lehessen nyitni oldalra a radiátorokat vízszintes állapotra.
-
imibogyo
veterán
válasz
szab.tam #37119 üzenetére
Na ez egy jó megoldás, csak nem tudom, hogy a kis lakásban hova fektetek le egy felhőkarcolót.
Most még az jutott az eszembe, hogy mi lenne ha modulárisra építeném meg. Szóval először csak a felső kis részt, aztán majd ha egyszer újra rászánom magam a vízhűtésre akkor majd hozzácsavarozom az alját.
(#37120) fatal1ty1984: nekem is mindig tetszettek a hibrid házak. Gyáriban is van ilyen megoldása a Xilencnek, bár az toronyház és nem is a legszebb, de nagyon praktikus.
-
vtomi2
őstag
válasz
szab.tam #36742 üzenetére
Pedig nem nehéz elrendezni őket, én sem vagyok benne vmi nagy guru, de sztem jól sikerült. Autós játékra meg a NFS Shiftet ajánlom, igen jó, épp azt nyomom most
Hát kábeled az van rendesen látom
Azelőtt nekem is volt, de most elkezdtem szelektálni, meg áttálni wirelessre, és kezd megoldódni a probléma.
-
becsitibi
senior tag
válasz
szab.tam #36697 üzenetére
Thx!Szerintem is jó ez igy,bár a ventiket még mindig nézem hogy melyiket,az a lényeg hogy fekete legyen 12 cm-es fehér vagy ezüst leddel,lehet visszatérek az enermax ventikhez,méghozzá ehhez:apollish vegas silver,csak tudja nekem meghozni valaki kis hazánkba,aki tud infót,már bombázhat is pű be.
Ezt most komolyan kérdezted?
?Úgy néz ki a képen mintha készen vettem volna:[link]
Szerk:Hallod azon ne múljon,eljössz hozzám,és 5 perc alatt megcsinálom az összes sata kábeled...
-
-
Atke
senior tag
válasz
szab.tam #36671 üzenetére
szab.tam kollégának
ajánlom figyelmedbe EZT a logot
Már többször akartam kérdezni, hogy miért nem próbálkozol azzal,hogy a ház lapjaira(oldallap,tető,hátlap) elvezetni a hőt? Gyakorlatilag mint ha egy Himuroba építenél egy komplett gépet. Gondolom hogy borsos lenne az ára egy akkora bordának, de a sok apró se olcsó gondolom...Én tuti így valósítanám meg a fanless elméletemet, mert szerintem hatásos,kompakt és tetszetős is lenne... -
sanyek2
senior tag
válasz
szab.tam #36401 üzenetére
Persze! Nagyon egyszerű:
Végy egy VGA hosszúságú plexi rudat.
Szükség lesz egy 1000-es esetlegesen javításhoz egy 2000-es finomságú csiszolópapírra.
5mm-es fémfúrószárra van még szükség, és vékony, max 10mm széles kétoldalú, átlátszó ragasztóra.
Fúrj leddel megegyező mélységű lyukat a közepébe.
A külső felületet denaturált szesszel alaposan töröld le.
Ess neki 1000-es papírral, ha túl finom, keress durvábbat.
Emlékeim szerint 1000-el csináltam.
Csinálhatod gyorstokmányos fúróval ha lusta vagy csiszolni, de én hosszirányban csiszoltam.
Így szebb, nem annyira látszik a csiszolás nyoma.
Ragassz a rúd másik végére öntapadós fényvisszaverő (króm hatású) matricát, szikével igazítsd a rúdhoz. (jobban megvilágítja a visszaverődő fénnyel, így nincs szükség 2 ledre)
Led világítást beizzítani, majd újabb denaturált szesszel való törölgetés után ragassz fel kétoldalú ragasztót. Ami nekem van, maradéktalanul eltávolítható, és átlátszó. (Nevetségesnek tűnhet ragasztani, de nagyon stabil, és mindenféle szerkezeti módosítás nélkül felhelyezhető)
Érdemes a VGA-t is a lapból kivéve gyengén megtörölni az alkohollal, elvégre ha kiveszed-visszarakod, pont ott taperolod a karit, így zsíros a felülete.
Na ez volt a prototípus. Majdnem ilyen szép mint a jelenlegi is.
Aztán hozzájutottam homályosító matricához.
Utóbbival dolgozva: denaturált szesszel zsírtalanítás, majd körbeteker, és kész. xD -
sanyek2
senior tag
válasz
szab.tam #36395 üzenetére
Igen, a venti tényleg probléma. De nem szeretném megbontani a gépházat, pl hogy alulra kerüljön a venti. Viszont ez eddig eszembe se jutott, ezért készségesen várom a további ötleteket..
A VGA világításhoz nincs link, ugyanis azt én tákoltam össze a semmiből..
De abszolút nem nehéz..Bárki meg tudja csinálni. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
szab.tam #36373 üzenetére
Ilyesmi terveim nekem is voltak... Mármint hogy fogok itthonról minden "jó lesz az még valamire" f*st és egybegyúrom valami nagy sz@rrá...
Szendrő József egyszer egy vidéki színházban, egy főpróbára volt hivatalos.
Miután megnézte, a rendező és a társulat izgulva várta a véleményét.
Szendrő csak ennyit mondott:
- Fos...
A rendező nyelt egyet és megkérdezte.
- És ha majd egy kicsit összeáll?
- Akkor még lehet szar...Jut eszembe: Nem tudnál kölcsön adni egy combos AMx hűtőt? Kéne valami amíg összeáll a vizem. Bár most 2-3 hétre ráülnek a lapomra garancia címén, szóval nem sürgős...
-
sanyek2
senior tag
válasz
szab.tam #36284 üzenetére
Köszönöm szépen az építő szavakat! Még a gépház belső-alsó alumínium színnel kell kezdenem valamit. Gondoltam van itthon átlátszó UV reagens vegytintám, lefestem, de akkor kell bele UV led is. Még várok ihletre.
A VGA szélét még megpróbálom kihangsúlyozni, egy 340 fokban meghajlított plexivel, amit homályosítok, és valami márkanevet belegravírozok. Így a közepe a mostani világítás lesz, de azon a radius-on nagyban körbefut majd a plexi. Nem tudom mennyire érthető a tervem..
Amúgy nem neon csőPlexi rúd homályosítva. Még azon is változtatni szeretnék ma. Erősebb fénye lesz az új homályosítási technikámmal.
Mégegyszer köszönöm az építő jellegű kritikát! -
N_A_S
veterán
válasz
szab.tam #36276 üzenetére
a ventiket nem is volt egyszerű beszerezni, itthon nem lehet kapni... Phobya Nano-2G 12 PWM Silent 1500rpm Red LED Double Blade
amúgy brutál a vas, élőbe még szebb! nekem legjobban a ház tetszik, meg az előlapi kontrol panel. tegnap előtt mikor beszerelte acsi a 680-akat nagyot nevettem mikor megrogyott az asztal a konfig alatt
-
ZetorGumi
addikt
-
ZetorGumi
addikt
válasz
szab.tam #36190 üzenetére
szab.tam: Majd egy kicsit később, mert olyan kupleráj van most itt, hogy égnek állna mindenki füle-farka, még az enyém is.
radi8tor1: Jöhet.
Destructo: Később rakok még képet, de köszönöm.Amugy van egy pár kép, az építés folyamatáról, és a végén egy-két frisebb kép. [link]
-
szab.tam
nagyúr
válasz
szab.tam #36169 üzenetére
ekl 3x3 cső, az ugye 6 befeszülési pont
öö. 2x3....becsitibi
ha nem a saját fejem után alkotok, korlátok nélkül, akkor könnyen hiba csúszik be. mint pl.a mine2-nél is. azt konkrétan valakinek akartam készíteni, de most szüneteltetem, átgondolom, mert így nem lesz jó.... -
válasz
szab.tam #35744 üzenetére
Köszönöm az elismerő szavakat,sokat jelentenek. És ahogy ígértem,a cikkel igyekszem.
Szerk:Életem első próbálkozása volt,egy napom elment vele,1-2 szálat újra is kellett csinálnom,nem is lett a legszebb,de az én tetszésemet elnyerte.
Máskor meggondolom,hogy harisnyázok-e újra,tényleg pepecs egy munka. -
krx21
nagyúr
válasz
szab.tam #35711 üzenetére
Az oké, de van mini és micro is:
MicroATX/Embedded ATX (244×244 mm)
Mini ATX (284x208mm)
Sőt itt az összes szabvány:
WTX 356 × 425
AT 350 × 305
Baby-AT 330 × 216
BTX 325 × 266
ATX 305 × 244
EATX (Extended) 305 × 330
LPX 330 × 229
microBTX 264 × 267
NLX 254 × 228
Ultra ATX 244 × 367
microATX 244 × 244
DTX 244 × 203
FlexATX 229 × 191
Mini-DTX 203 × 170
EBX 203 × 146
microATX (min.) 171 × 171
Mini-ITX 170 × 170
EPIC (Express) 165 × 115
Mini ATX 150 × 150
ESM 149 × 71
Nano-ITX 120 × 120
COM Express 125 × 95
ESMexpress 125 × 95
ETX/XTX 114 × 95
Pico-ITX 100 × 72
PC/104 (-Plus) 96 × 90
ESMini 95 × 55
Qseven 70 × 70
mobile-ITX 60 × 60
CoreExpress 58 × 65 -
TESCO-Zsömle
titán
-
pook20
aktív tag
válasz
szab.tam #35539 üzenetére
erre fele nem nagyon ismerem az utca neveket viszont ha azt mondják hogy XY kocsmától a második utca akkor térkép nélkül oda találok!
más:
voltam bent érdeklődni az egyik számtech boltban ott kérdeztem a uv ledes ventiket vs uv festékről /franc hogy piszkálja a fantáziámat....
/azt mondta hogy náluk van egy uv reagens ház és csak a gyári uv ventik vannak bent,és a sötétben virít mint az atom... akkor most mi a helyzet vele?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged