- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
stikyo #29086 üzenetére
Na így már igen
. Mondjuk én a pocihűtőre raknék egy Artict F12 PWM-es ventit, úgy nagyon menne a táphoz az egész és nem lenne szedett-vetett képe
. Ez 400Rpm-től 1500Rpm-ig pörög, tehát minimumon hangja sem lenne
.
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz
stikyo #29072 üzenetére
ő nem tudom, mire gondolt.
én amit élből kivágnék:
a hdd tartót. felesleges. látom, amúgy is himuro-t használsz. (megsúgom, quiet drive jobb. most újítottam be 2-t..)és a tetejénél a belső rácsot. sokkal szabadabb lesz a hőáramlás fölfelé. akkor a a hátsó ventit kivheted. a függőleges légmozgást a helyesen fölfelé álló procihűtő amúgy is biztosítja.
a 3. konfigomnál pont így van egy cm690 házban. kicsit megritkítottm a tetejét. 1 db. venti van bent össz, a ninja copper alján. többszörös funkciója van. alulról, a 300-as zen és a passzív, kis 8400gs irányából szívja levegőt, és tolja fel a cpu hűtőre. a meleg felül magától kijön, ha hátsó ventivel nem kavarunk be a gravitációba, és nincs felül semmi az útban...
ok, hogy aránylag kis teljesítméányű gép, de 1 ventivel megoldottam az egészet...csak hát egy ilyen szép házat vagdosni. de ha ügyesen van vágva, akkor nem ekll fújni, elég csak ecsettel lejavítani, matt feketével...
1 db. zalman fanmate 2-re, (vagy másra), kötött 1200-as s-felx. (vagy hasonló kategória), a cpu alján. minimumra letekerve gyakorlatilag nem hallható közelről sem, 1200-on meg játék alaltt is lehűt mindent egyedül, ha így van elrendezve.
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz
stikyo #29067 üzenetére
tetszik a házad!
néztem már a gyártó oldalát, de számomra 2 fontos dolgot nem látok:
- a hdd tartó konzol csavarral eltávolítható-e, vagy oda van szegecselve?
- a tetőn van egy tégalap alakú lék szerűség. az csak dísz, vagy teljesen eltávolítható. (keresek olyan házakat, ahol kb. ekkor hely megnyitható, flexelés nélkül. nem ventit akarok oda tenni. teljesen átjárható nyílás kell...)szerk:
közben látom már. ezt is flexelni kell. nincs kivehető panel....
[link] -
jones965
Modder
válasz
stikyo #25335 üzenetére
Szép amit véghezvittél, szvsz kihoztad a gépből, amit lehetett ( bár nem ismerem a lehetőségeidet
), úgy hogy aero szavaival élve tőlem is megkapod a "csokit".
De:- láttam a fórum hsz-id alkalmavál, hogy sokat töltögettél fel fotókat, és írtad is hogy sok időt töltöttél el vele. Annyi megjegyzést engedj meg, hogy pici oldalfényt adhattál volna a gépház belsejének fényképezése idején, mert a fehér háttérfény nagyon elnyomja a sötét belsőt. Ettől függetlenül jár az elismerés, és talán a viszontlátás is az oldalon.
-
Zodicus
senior tag
válasz
stikyo #24875 üzenetére
Köszönöm szépen.
Harisnyázásba nem vágnék bele, de igazad van. És a két eltérő venti elhelyezés az kb 15perc volt, mert most így tetszik és talán halkabb is így (SWIF-el). A ház aljába meg nem tudom hogy hogy tervezték, de 2db 12es venti nem fér el.
Neked is
D1Rect. A proc hűtőt majdnem megvettem tőled, de aztán kiderült, hogy a NINJA2 Mini Rev.B-t küldték.
-
Krisinto
őstag
válasz
stikyo #24794 üzenetére
nagyon jó így a gép,és még azok a kábelek sem zavaróak!
Kicsit lehetne javítani,de nekem így is nagyon tetszik!
Esetleg még annyit próbálhatsz,hogy amelyik kábelnek nagy az öble,azt bezsúfolod a hátlap mögé és jó is lesz.BR4D:
Mehetsz panaszkodni a modiknak,csak van aki ennél is jobban offol.Azt nem veszed észre,hogy mindig te vagy a felbujtó...eddig nem sok embert zavart.A fórum az fórum,azért van,hogy megoszd az emberekkel a tapasztalataid,és segíts nekik de ha ellátogatsz másik szakmai topicba te is láthatod.Részemről ennyi.Én veled nem foglakozom,de nem is írom le,hogy miért páran a PH.-n tudják,hogy mi is van valójában.Veled nem érdemes foglalkozni,ilyenekért kiverni a hisztit ennyi idősen kicsit gáz... -
nemethati
senior tag
válasz
stikyo #24794 üzenetére
Egyértelmű: beszívott egy dongót vagy egeret, tisztítsd ki
Szerintem a géped így jó ahogy van, mi a gond a HDD stabilizátorral?
Talán szétvágva és meghajlítva mehetne a táp - ODD rekesz közé takarni a kábeleket. Máshova szerintem felesleges, nem is beszélve arról, hogy valószínűleg újra is kéne festened.BR4D: leld örömöd az általad említett tevékenységben
-
UdVi86
aktív tag
válasz
stikyo #24398 üzenetére
Igen, pontosan annyi.
A QD pedig a Quiet Drive, egy HDD csendesítő doboz.Én is bepakoltam a harisnyázott kábeleket a gépbe. Sajnos az új gépház építés jelenleg áll, de majdcsak lesz belőle valami. Így egyenlőre maradt a Codegány. Belül feketére festve még nem is lenne olyan rossz, de erre nem akarok pénzt költeni. A 4 pin hosszabbító is harisnyázvva van, de nem tettem be, mert úgysem nagyon látszana. Előlapi gombok kábelei, venti kábelek és az az egy sata még meg lesz csinálva.
-
csuki00
tag
válasz
stikyo #24398 üzenetére
Én is csak ajánlani tudom a HX 450-est! Nekem is az van és nagyon csendes játék alatt is. (persze nincs több kártyával "terhelve")
Szerintem nincs sok értelme a venti forgását figyelembe venni. Mindegyik más. Két 1000RPM-es között is nagy különbség lehet a hangot illetően. Szerintem a HX 450-essel nem foghatsz mellé. -
stikyo
tag
válasz
stikyo #24393 üzenetére
Egyébként a legnehezebb talán a kábelek hátul való elvezetése volt, nagyon kis hely van nekik (hát igen, kis ház a 331..) Gondolkoztam egy moduláris tápegység beszerzésén, sokkal egyszerűbb lett volna (főleg a CM Silent Pro sorozat tagjaival: [link])
De egyelőre nem: meg kell találnom a leghalkabb (de nem passzív mert az kvadrága) tápot...Eddig ezek a versenyzők:
- Corsait VX450
- Arctic Fusion 550
- CoolerMaster Silent Pro 500W -
Aryan
senior tag
válasz
stikyo #24385 üzenetére
Jó pofa, jól feldobta a hangszigetelő a belsejét
(#24386) Cthulhu Dawn: Régebbi konfigból megmaradt, egyébként tényleg sok
Szidtam is, mert nem volt egyszerű bekábelezni így a házat, anno egy HX520 volt csak meghalt és ezt adták cserébe.
(#24387) gooool: na az jó ház, az ember úgy sem évente cserél jobb esetben házat
(#24388) tatabánya: nem tudok
, de viszont egyre több gyártó dob ki fehér házat (Apple-s szín), de egyébként többen is foglalkoznak itt a ph-n festéssel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest