Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
válasz
kircipeti #29280 üzenetére
nagyon félek tanácsot osztani, mert én is sok mindent próbáltam, és sok kidobott pénz látta kárát. így most sem fogom tenni.
inkább a láthatóan rossz irányokba pofázok bele, hogy úgy ne.
de mostanában szokásos pár alapelvem.
jól szellőző, halk gépet a legjobban alsó tápos házban lehet kialakítani.. ez nálad adott.
ha passzív a táp, akkor az alaphelyzethez képest fejjel lefelé kell rakni. azaz, ráccsal fölfelé. ilyenkor a kéményhatás kintről friss levegőt szív át a tápon, ami fölfelé, bent a vga felé távozik.
ventis tápnál a venti forgási irányát kell megváltoztatni. (garivesztős mutatvány...)
következő venti a vga-n.
és fölötte a procin, szintén fölfelé fújjon. ha elég nagy a ház tetején a lyuk, oda már nem kell venti, úgyis kimegy a meleg. ez esetben hátra tilos ventit rakni.
csak a baj az, hgy drága háznál az ember nem vágja kia az oldallapot, és rá
csozza be. pedig ez esetben nem árt. 2 gépen megcsináltama lékelést, és tökéletesen működik.nekem amíg nem volt passzív cpu hűtőm, és toronyházam, hanem csak a sima cm690, addig 3 venitvel megoldottm a az egész gépet, a feljebb leírt módon. táp passzív, gtx480 2 venti, mugen2, majd ninja copper 1 venti. tehát alulról, fölfelé. az oldalsó rácsozaton pedig majd ott és úgy közlekedik ki-be a levegő, ahogy neki jól esik. jó esetben az összes meleg fent fog kijönni, és esetleg a vga környékén oldalt is.
ha az oldal nincs szétrácsozva, akkor valahol alul friss levegőt kell bepumpálni.
a hdd-ekt már nem a helyükön tartom, hanem alul, valamilyen hangtompító dobozban. a szerencsés a táp előtt, valamilyen, passzív léghuzatban.
de ezt sokan nem tudják megtenni, hanem elölre kerül, akkor meg venti kell elé, és máris jönnek az örvények, borul a függőleges légáram....tehát:
én már nem a pár, kis helyen történő erős befújás + kiszívást tartom jónak, hanem szitát csinálni a házból, (gyakrabban sem kell takarítani!), és valahol középen, a vga és proci környékén függőlegesen fölfelé megmozgatnia levegőt. hogy ne álljon. -
Wind-Storm
őstag
válasz
Jó kis ház.. én is hasonlót szerettem volna csak én már az újabbakból amik már belül feketék.
Mit szeretnél csinálni a gépeddel egyáltalán, halkítani vagy jobb hűtést elérni?
A ventirácsokat mindenképp érdemes lenne eltávolítani ahol csak lehet (itt nagyon könnyű dolgod lesz..) ez kedvez mindkét lehetőségnek.. -
Recon666
Közösségépítő
válasz
Mondjuk kezdetnek ez megteszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged