- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
ha legközelebb nekiállok, asszem vége a gánynak.
a kábelekre sosem fogok tudni figyelmet fodítani, de:
nem lesz 8-10-es ecsettel való vastagon, foltosan felkenés...
nem lesz bordaössznyomkodás.(pedig megvolt romanikája.)
az asztalra, vagy a földre kiraktam egy részét, és mazsolásztam, nyomogattam....blok, hőcső, lemez. (már megvan az 1.3 kw elvi max hőelszállítású passzív hűtőblokk, + csőrendszer + lamella tervem)
aluprofil konzol, fokozatnentes, nutban csúsztatható rögzítések, rács, plexi. -
szab.tam
nagyúr
az 1. képen jól látszik:
az alalplapi tálca előtt, a táp és a optikai részek alatt nyitott rész van. én az alsó burkolatot fel sem tettem, az oldalélek sarkainál a házat megeltem pár mm-rel.
ahogy a meleg ömlik fölfelé, az húzza be a hideget. márha tudja. és nálam tudja.
pont ezért nyitottam alul, és a rácsozással oldalt.
a rácson jön a hideg a cpu-nak és a tápnak.
alul pedig laposan ráhúz az egész alaplapra, ramokra. illetve a táp alulról is kap, mert az első műanyag burkolat mögött üreg van, és ott is megvagdostam a tápot rögzítő keretet, hogy a passzív táp rácsait ne takarja be. -
szab.tam
nagyúr
láttam a konfig leírásodban, hogy van cm690-ed, meg némi vonások is ismerősek voltak, (nekem is van), de azt hittem, ez egy külön, 690-től eltérő ház.
mondjuk, el is tér kissé...b+, nem semmi.
(nah, nem ömlengek tovább...)
be is linkellek a barkács topic-ba, mert volt ott nemrég egy látványtervekre nyálat verő valaki,a ki most épen a pihijét tölti. fikázott is valakit, helyre is tették. nem a látványtervre kell nagyra lenni, hanem ami kész van...
-
szab.tam
nagyúr
gyönyörű!
teljesen a szívem és ízlésem szerint való. (csak a kék ledeket bszdsnám ki belőle, kb. fél perc alatt....)
a többi hibátlan. már mentem is el a galériát.a rácsok adnak neki egy diszkrét agresszívitást. nem úgy mint a gusztustalan transformers házaknál, hanem közeben megmarad a letisztult eleganciája.
mint egy jól sikerült autó optikai tuning: hűtőmaszk, spoiler...
szerk:
bocsánat a hülye kérdésért: a rácsokat ugye te csináltad? hogy néz ki a ház eredetiben? -
peetmaster
senior tag
Hogyhogy én erre eddig nem találtam rá?
Nagyon komoly! Szerintem akkor meg is van a befutó, csak még jól szét kell nézni, hogy hol jutok hozzá a legolcsóbban postával együtt.
Köszi mindkettőtöknek a segítséget! Majd jelentkezek (képekkel), ha már megvan a cucc.
enormous: gyönyörű
-
gooool
őstag
A harisnyarendelésről már lecsúsztam,meg nem is nagyon bocsátkoznék ennyire mély átalakításba.
Az összes rendszer venti egyébként AC F12-es,ami elöl van az is.
A procihűtőről lekerül a venti,így teljes fekete valójában fog csillogni,illetve elforgatom 90fokkal.
A VGA pedig egy XFX HD4830 lesz,aminek fekete nyákja van.A bővítőhelyek lemezeit lefesteni jó ötlet,a Silverstone házakban is hasonló megoldás van.A matricákat megnézem majd.
-
mrbig25
őstag
Tudom, hogy hülyén néz ki, ezért írtam, hogy még kell egy-két ventilátor stb...tehát még nincs egyáltalán befejezve.
aero. : A logout-os cikkben a képek nagyon sz@r minőségűek lettek - a kis méret volt a cél, viszont átestem a ló túloldalára, így a minőség rovására ment az egész. Most próbáltam egy kicsit jobban odafigyelni.
A ventilátor azért szív, mert így a levegőt egyből az Ultra90-re nyomja, így a procihűtő tetején lévő (szintén szívó) ventilátorral tökéletesen át van szellőztetve a borda.
(ha úgy raknám a ventit a HR-03-ra, hogy ráfújja, akkor a procihűtőre aljára úgy kéne a venti, hogy a bordán át fújjon, ez esetben viszont a két ventilátor között 1mm hely van és nem kapnak egymástól levegőt - végigkísérleteztem több módon is, és ez vált be a legjobban - ebben a dög melegben 35°C a GPU [2D-ben] még így is, hogy a venti csak szív a bordáról) -
jones965
Modder
-Simán belecsavarni a kártya furatába? (Ha jó értem) Elég erős az úgy?-
feltételezem hogy nem akarsz plusz terheket rakni erre a rögzítési pontra, vagy ennél fogve megemelni a gépet.
Nálam a mostani takarólemezt 4 ponton rögzítettem így. -
nemethati
senior tag
Nem, csak ezt találtam ingyér
Le is fóliáztam szépen "tükörfóliával", hát mit mondjak: igencsak oda kell figyelni, a legapróbb dzsuva is meglátszik alatta. Pár db "pattanást" így sem tudtam kikerülni, pedig szépen le lett csiszolva a felületgepetto86: felülre a proci fölé, úgy látom máshova nem is nagyon tudnád rakni. Egy kis fúrás-faragás
-
-
jones965
Modder
A hőleadó felület számít, minál nagyobb, annál gyorsabb a hőleadás. A talp vastagsága sem mellékes jelen esetben, mert minél vékonyabb ( figyelembe véve a szerelhetőséget), annál gyorsabban tudja a hőközlést eszközölni.
Fölösleges a fet áramkörökön túlengedni a a talpat jelentősen, még ha el is férne. -
Fr3eWar
őstag
Én is gondoltam, hogy aluból megcsinálom magasabba. Az eredeti tervek is úgy néztek ki hogy, 20-25mm magas lesz a cucc, de itthon csak 10mm magas réz volt. A másik meg hogy, magasabb munkadarab esetén nem lehet még 5mm-es marót sem használni mivel annak a megmunkáló hossza kb 13mm a és a patronba befogva csak 20mm volt a tejes hossz, magyarul egy 20as anyagmagasságnál már a szerszámbefogóval is martam volna ha addig el nem törik a szár. Vastagabb szerszám esetén pedig nagy lenne a hulladék. De még úgyis fogok variálni.
A réz pedig tudtommal jobb hővezető/leadó mint az alumínium. Majd szerzek egy kis aluméneumot és nekiesek. -
nemethati
senior tag
-
UdVi86
aktív tag
Az alsó tényleg kicsit mosógép filinges.
Az lcd panellel van a legnagyobb gond, ugyanis ha fentre teszem, akkor nem látom, de a nagy kivágás mellett jól mutatna. Belenézne az ember a gép belsejébe és közben a hőm. vagy a hardver adatokat látná a kijelzőn.
Elől fent is lehetne, csak lelóg a mögötte lévő ventik elé. Ezért kicsit ronthatja a légáramot. Meg itt pl. filmnézés közben zavarhat, amikor ugye nem kíváncsi az ember a hőm.-re.
A mosógép meg ilyen öszvér megoldás lett, de valahogy furcsa nekem is. Az alapötlet ugyanis egy kocka ház volt.Amúgy kicsiben lehet fel se tűnne, ahogy írod. 28x28x35cm-es a ház.
-
W.
tag
Basicet könnyebb beszerezni, már Engusznál van. Csak számolj utána: 18k a sima 690, a 690 II basic meg 25k. És már csak egy vázfestés(minőségi) kerül a külömbözetbe, és még ott az új szebb design, a kábelrend miatt kivágott lyukak az alaplapi tálcán, HAFos HDDtartó... szerintem nagyon megéri
-
W.
tag
-
W.
tag
Nekem már nincs mit elpasszoljak, max a vastelep venné be, Csúnya Li tervezhette, iszonyatronda, amit lehet lebontottam belőle, így legalább szellőzik
Most itt az ősöket győzködöm hogy mennyire szebb lenne a szoba egy ilyen fekete szépséggel
ráadásul kajak megéri azt a plusz zsét, egy sima 690 átfestése lenne ennyi, és még van benne egycsomó hasznos cumó
-
subaruwrc
félisten
meglátom majd, csak ha kivágom akkor éles marad, arra gondoltam kellene rá gumi perem hogy ne hámozza meg a kábeleket amikor átvezetem hátra.
majd amikor kifestem feketére akkor úgyis atomjaira szedem a cuccot, majd akkor átalakítom. a kábel átvezető hagyján de a ventirács is rossz helyen van mert a chieftecen köbö 6 centivel hátrébb kezdődik ami annyit jelent hogy a felét letakarja.... -
subaruwrc
félisten
korrektos lett.
valószínű majd flexelhetem szét a házam ha egyszer odajutok hogy beszereljem az új tápomat ( chieftec 1kw) mert a kábel elvezető nyílás nem ekkora tápokhoz van tervezve és nem tudom hátul elvezetni őket, mert a nyílás a táp oldalánál van, nem mellette..... -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged