Új hozzászólás Aktív témák
-
freemanone
addikt
-
fogtunder
nagyúr
először az üveg felfogatását kellene megoldani, de nincs időm elmenni egy üvegeshez, hogy lebeszéljem vele, a neten pedig csak korlátokhoz, zuhanyzó ajtókhoz való szerelvényeket találok. belevágni semmiképpen sem akarok sehol, pláne nem az elejébe, a HDD keret elé elé viszont könnyen rögzíthetó egy plexi lap, ahogy itt is van
-
erre kíváncsi lennék honnan veszed észre hogy gyenge egy átlag ember szemével nézve?
CPUt bármit megeszik? meg!
RAM elfér benne? el (az emberek 95%-a 2 modult használt, szóval 2 slot bőven elég)
HDD is? persze
elindul, megy mint a karikábahugyozás? simán!hol mutatkozik meg az ALSÓ árkategóriában hogy itt bizony egy gyenge lapról van szó?
-
PlayMax
nagyúr
Be van csavarozva 2 csavarral legalább de sajnos akkor is lóg a kártya....
"Méretre vágok egy led tartó rudat és lefóliázom."
Honnan tudok pontosan szerezni led tartó rudat ,nem látom hírtelen magam elött hogy miről is lenne szó...
Haver ajánlott damilt ,hogy kötözzem fel vlhova a házba ,mindenesetre jó lenne már egyenesbe hozni szegénykét. -
mihione
őstag
Szerintem itt a pasztazas nem lett az igazi,egyik haverom segitett felrakni de benazott a csavarral es fel kellett szedni a hutot.A paszta ugye mar szet lett kenve es utana ismet ra lett rakva szerintem igy levegos lett :/.Elfogyott az mx 4 is de van valami ipari cucc,szurke es elvileg surubb kicsit.Lehet majd ujrarakom mert kicsit sokallom jatek alatt a 68 fokot a legmelegebb magnal.Igaz mondjuk hogy 4,8 ghzen megy de talan ennel jobbat is el lehetne erni.Annyira nem volt macera a felrakas se,pedig nem szedtem ki az alaplapot.
-
rup1u5
nagyúr
Az lesz majd a következő egyszer...
KAMELOT:
Ilyen apró extrákra egyáltalán nem gondoltam. A funkcionalitás volt a lényeg. És mindenképpen átlátszó csövet szerettem volna, hogy lássam a folyadékot, meg a buborékokat. Először kék folyadék volt a terv.Amúgy neked nem 980Ti-d volt?
-
Burt1793
veterán
Köszi.
A ház alap forgói 5V-on mennek, a ház szabályzásával, a nagy noctua 7V-on megy alapból, hangtalan, a kicsi lent szintén 5V-on. Vettem nanoxia ventiket a házban lévők helyére, de sajnos hangosabbak 5V-on, persze nagyobb levegőmennyiséget szállítanak, viszont nincs rájuk szükség, így pihennek valahol a többi modding cuccal együtt.
Nanoxia beépítve:
Annyi plusz van még, hogy ez a 3 db 2-2 terrás HDD kapcsolható gombbal az előlapi ajtó nyitása után, ha csak az ssd megy, hangtalan az egész a fent leírt ventibeállításokkal. CPU-n az Ashura 4-500 RPM-en forog, netezés közben ez ilyen. Viszont a gép kis szerverként működik a családi házban, szóval 1 HDD szinte mindig megy.
Érdekesség: jó 20 kilót nyom a gép így.Ezzel fusson a betörő.
Azt hiszem, hogy ezt a konfigot kifuttatom, amíg bírja, marad, most már nem cserélgetek elemeket. Ha elavul teljesen, akkor egy új összeállítás értelmesebb lesz pár év múlva. Az i7 2600k vadi új volt, amikor beleraktam, lehet, hogy már 6 éve... azóta kétszer pasztáztam csak, először CM hűtő volt rajta, később került rá az Ashura (táppal, házzal együtt), nagyon jó cucc. A VGA is újabb, a RAM és az alaplap a procival egykorú. A vicc az, hogy az SSD is 5 éves már, hibátlan.
Legközelebb passzív gépet csinálok magamnak is, HDD-ket NAS-ba dobva. A csíkszélesség csökkenésével egyre elérhetőbb a passzív hűtés árban és teljesítményben is, azt néztem, hogy egy i7-est is le lehet hűteni biztonsággal 30 ezer forintból, lassan pedig dVGA se nagyon kell már, annyit tudnak az IGP-vel a procik.
-
Burt1793
veterán
Ez jó, akkor tökéletes megoldás a fórumtársnak, ha kevés a szabályozható port-ja.
(#60770) Grózi: Köszönöm, hogy kijavítottál, később nekem is jó lesz ez, amikor új gépet építek és esetleg nem lesz a házon ilyen kapcsoló vagy szoftveresen szeretném kapcsolni. Nem sok alaplap van, amin 4 külön port van erre, bár lehet, hogy emiatt.
-
Burt1793
veterán
Mert azt az X Ampert két ventilátor kapja meg, nem egy. Vagy mára ennyit fejlődött a technika és beállítható, hogy mennyit kérsz a fan portra? Nekem szerencsére a házon van egy kapcsoló, az mindet szabályozza egyszerre, bár a 4 venti alapjáraton is szép dolgozik. Én 3-at szívóra és egy nagyobbat fújóra állítottam, jobb a békesség.
-
-
fogtunder
nagyúr
+1, az SSD-k mehetnek az alaplapi tálca hátoldalára, ahol a helyük van egyébként. sajnos a ház hátránya, hogy ehhez ki kel szedni az alaplapot, de én megcsinálnám, 20-30 perc max.
illetve kábelfésűk a harisnyázott kábelekre, a 8 PIN ATX-et még megpróbálnám kicsit szebben elvezetni. amúgy szép build és az egyik kedvenc házam.
-
fogtunder
nagyúr
+1, a design és a fehér fényezés együtt nagyon durva, nem is csicsa, de nem is annyira full minimál, mint a Fractal házak, ők néha már kicsit túlzásba is viszik. a fehér miatt nagyon jól világítható a belseje, és sajnos ritka, hogy a fehér házak belsejét is fehérre fújják a gyártók. szerettem a Phanteks P400-amat is, de ez sokkal jobb.
-
LLKobe
veterán
Valóban szép, de a gratulációkat annyira nem értem.
Nem akarok senkit megsérteni, de az egyetlen "kézi" munka ezen a gépen a kábelfésűk felhelyezése, egyébként pedig csak meg kellett vásárolni az alkatrészeket.
Ezzel nem degradálni akarok bármit is, nekem is tetszik és elfogadnám, de azt nem értem a vásárláshoz miért kell gratulálni -
Cirkaloo
tag
X5650-ek stockon, de amíg az ilyen physics score-t az új i7-ek még csak karcolgatják, addig nincs szívem húzni rajtuk.
A két i4-es hűtő csak azért kellett, mert a gyári sugárhajtóműveket a szomszéd faluban is lehetett hallani, ha felpörögtek.
(Na meg persze így hűvös az egész cfg, csak az északi híddal szívok még, de majd valami lesz arra is...)
-
Outblast
tag
-
MikiASD
tag
Bocsi a minosegert.
Elég kezdő vagyok meg sajnos. Rendben megpróbálom behajtani, az ssd-t is megpróbáltam ott bekötni úgy nem állt volna fejjel lefele, de sajnos olyan merevek a táp kabelei hogy az is nagyon feszült. Egyébként gondolom atx-es lappal sokkal jobban nézne ki. Érdemes lenne cserélni egy skylake-es atx lapra egy i3-6100-ra az i5-4440-et?
Ventilátorokat is cserélném kell, mert a gyáriak sajnos elég hangosak. -
maniacc93
tag
Ahogy azt spanglee001 irta es linkelte is Arozzi Monza. Es teljesen igaza van amit a szekekrol ir. Sajnos eleg orult arakat elkernek csak egy szekert, nekem is ezert esett a valasztasom erre ami most van. De ha minoseget akarsz akkor sajnos ki kell fizetni erte amit kernek 100k+
Ha akkor tudtam volna amit most, akkor nem ezt a szeket vettem volna. Inkabb vartam volna meg es egy jobb minosegu szeket veszek. Ez jol nez ki, de a fekete festek nagyon hamar lekopik, a kerekek nagyon sz**ok, alig lehet guritani a szeket.
holapito: Ahogy jones965 mondta elol es felul 12cm-es Thermaltake Riing ventik vannak. Hatul pedig 2x 8cm-es be quiet Silent Wings 2.
-
spanglee001
addikt
ő lesz az pont tegnap kezdtem keresgélni az ülő alkalmatosságokat, ő képviseli a megfizethető, és már használható kategóriát. én ezzel szemezgetek , de nem valószínű, hogy elkap a gépszíj és megveszem, vga-ra szemrebbenés nélkül kiadok 250et de feleennyit, sajnálok székre költeni
külföldről sem találtam olcsóbban
pedig 60-70k ért már nem húznám a számat annyira...
-
imibogyo
veterán
És elveszne pont a lényeg, legalábbis számomra. A vizuális érték... Ha már egyszer a hogyan is néznek ki a gépeink topikban vagyunk.
Szerintem ez így pofás ahogy van.Mondjuk én amúgy sem használok porszűrőt egy gépemben sem. Annál vagy sűrűbben szerelem, vagy sűrűbben cserélem, hogy foglalkozzam vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ASUS TUF Gaming F16
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest