Új hozzászólás Aktív témák
-
GumisPeter
senior tag
válasz
AXisBOLD #62454 üzenetére
Köszi.
Az idei gépem ismét az Asus támogatásával készült, és ha már egy Aura lapot kaptam, gondoltam kiemelem az rgb-t.
Ezért kezdtem el keresni egy olyan folyadékot, ami sűrűbb állag mint a viz, mivel a 40cm-t a buborék tul gyorsan abszolválta, nem volt elég látványos.
3 hónap és számtalan anyag kutyulása után jutottam el eddig, ez egy 4 anyagból kikevert zselés trutymó...
3 dolognak kellett összeállnia, ne habosodjon, ne opálosodjon a keverésnél, és a pluszba kevert ezüst szemcsék ne ülepedjenek le ,
Szóval volt vele türelemjáték mire ez igy összeállt.
Hab a tortán, hogy ha bizonyos nyomással töltöm át a tartályba, képződik a sok kis buborék, amiket nem visz el a nagy buborék.Ezen látszik a csillámpor benne.
[link]Vga csak 1 van benne, Alphacool Nexxxos gtx hűtő.
-
jones965
Modder
válasz
AXisBOLD #62299 üzenetére
A vga takaró lemezét cseréltem le, és bár a fotón nem látszik, az egész plexiből lett megépítve, és a vga takarót is az alsó box ( ugyancsak festett plexi) csavarjai rögzítik. Ploterrel elkészítem a kívánt sablonokat, majd festem.
No meg szerintem esztétikusabb lett, ma még elkészült a szponzori logó fal, és visszakerült a gép a fiamhoz. -
-
ULPIUS
őstag
válasz
AXisBOLD #62000 üzenetére
Szerintem amugy nem ronda ott nalam az a kis arctic f9, foleg, hogy f12 -esek vannak hatul-felul, csak hat szokatlan helyen van az atlag userek szemenek, en mindig is gányoltam kicsit a gepeimet ilyen olyan megmaradt cuccokbol
Itt inkabb az a baj, hogy nem sokat er, bar az a -3 fok is kimeli talan a vga-t, na meg az en szememet a hofokok lattan.
Kabel: ebay-t, ilyesmit nem hasznalok, magyar shopok kinalataban csak hosszu harsinyazottakat talaltam 4-5 ezerert, annyibol mar inkabb veszek mondjuk egy jofele ventit, sztem penzkidobas, azert ez nem egy high end pc.
Igy utolag az nzxt sleeved led-et is banom kicsit, az is tobb mint 4k volt, pedig akar ventivel is bevilagithattam volna a gepet, pl kek lepa bol.quiet-al, na mind1, majd egyszer talan -
ULPIUS
őstag
válasz
AXisBOLD #61994 üzenetére
Igen lehetne meg csiszolni, akartam harisnyazott kabelt de egy kicsit dragak ahhoz, h par centi kilatszodjon...
Az a venti tartja a turbotna jo, nem, az -3℃-ot jelent egyebkent a vganak, mert a radirol nagyon megy ra a meleg. Igy le tudtam vinni terheles alatt 76-77℃-ra 80rol. Ehhez a turbohoz jutottam hozza jo aron, es hat nem a legjobb a hutese ugyebar, ilyen front radiatorral pedig kulonosen elonytelen. Ez ideiglenes megoldas, tervezek hidbrid arctic hutest a vga-ra, tekintve, h jelenleg eleg nehez jobb 1060-ashoz jutni, szoval inkabb az mint kartya csere, bar azzaleg buknam a referencia kartya design-t ami nekem nagyon tetszik....
Nehez az elet -
-
hszilard666
veterán
válasz
AXisBOLD #61579 üzenetére
Elfordítva nem töccik
Pedig az egyedi is király, nekem volt, időigényes és sokat kell szívni vele, de a legjobb hűtési megoldás 24/7 re.A kompaktokat nem kell karbantartani
Azért jobb szerintem kívülről, mert így friss levegő megy át a radin, mintha belülről fújna kifele. Valamint a vga is a házba fújja a napszelet nálam, szóval sokkal melegebb lenne a CPU. -
hszilard666
veterán
válasz
AXisBOLD #61573 üzenetére
Javítva.
MOD:
Amiben egy kicsit csalódtam az a ház. Zajong a ház teteje néha és akkor meg kell nyomnom a tetejét hogy abbahagyja, valamint túl keskeny az a része ahol az alaplap van. Csak referencia magasságú kártyák mennek bele, talán egy picit magasabbak, nekem pölö a windforce nál a tápkábelek nyomják az oldallapot, ez nagyobb probléma upgrade et tekintve, mivel a ház nem képes fogadni combosabb nonref kártyákat mondjuk EVGA kingpint, vagy galax HOF ot, mert kilógnának a házból. A keskenységből adódik hogy a házba nem megy bele semmilyen értelmes léghűtő, csak kompaktok, így pölö hybrid VGA-t nem tudok bele tenni mert nem férnek el a csövek és nincs hova tenni a plus1 radit. Ezen kívül még külső radival sem lehetne a cuccba rendesen épített vizet összehozni (moddolás nélkül) mivel a egy blokkos VGA nem férne el az oldallaptól. overall szeretem a kuckót, mert tetszik ahogy kinéz, valamint aranyos és nem túl nagy. A nagytestvérében pont azt neme szerettem (air 540) hogy túl nagy, sok volt benne a kihasználatlan hely. Szóval tudom ajánlani a házat! -
lanw
aktív tag
válasz
AXisBOLD #61160 üzenetére
A hátsó ventilátorra van rászerelve,azért tűnik ilyen nagynak. Máshova a csövek miatt nem tudom felrakni.
Btw. lótúrót nem ér,csak az sli miatt gondoltam felrakom,mert elég komolyan belehet fűteni vele egy egész családi házat,és cm 212 alatt 80ig szaladt a proci. Ezzel kb nyertem 12 fokot.
-
Laraxior
titán
-
mihione
őstag
válasz
AXisBOLD #61051 üzenetére
Nem bantasbol de egyaltalan nem mondanam olcsonak itt hv-n se aki ezeket csinalja,kb majdnem annyi mintha megvenned a boltban.Viszont nemreg nyilt egy bolt ahol minden hozzavalot meg tudsz venni,igy se jon ki tul olcson,viszont ha egy meglevo tapot alakitasz at az ugy mar egesz korrekt aron megvan.En most kukaztam vissza az elozo modularis tapom kabeleit amiket mar beharisnyaztam,veszek hozza csatlakozokat es megcsinalom toldo kabelnek.Igy szerencsere olcson kijovok,bar 24 pinest azt csinalhatok ujat mert ocsem szetszedte :'D
-
Burt1793
veterán
válasz
AXisBOLD #61034 üzenetére
Igen, bocs, félrement.
Mindegy, ha kevés lesz az IGP belekerül valami hasonló.Világos, hogy a proci kibírja a 80 fokot is, de hosszú távon (egész napi menetben), amikor persze nincs 100%-ra terhelve, milyen hőmérsékleten érdemes tartani? Ahogy néztem most 40 fokon volt pár óra járás után, telepítgetéssel, ez természetesen jó, de meddig engedjem venti nélkül?
-
Burt1793
veterán
válasz
AXisBOLD #61032 üzenetére
Ő ragaszkodott az intelhez, azt szereti.
Tényleg inkább processzor kell ahhoz, amit csinál.
Ha nem jó a dolog, be lehet rakni valami VGA-t, de oda is venti nélküli kéne, viszont akkor már sok lesz talán a hőforrás.
Vízhűtés hangos a semmihez képest, mindenképpen passzív kellene, de mondom, a mostani gépében egy i5 2400 és egy nvidia gtx 550TI van, egy játék se volt feltelepítve, soha.
-
Burt1793
veterán
válasz
AXisBOLD #61028 üzenetére
Próbáltam figyelni, a tápot ismertem, a többi pedig minőségibb cucc. Szerintem típuson belül is lehetnek eltérések a gyártás miatt.
Ja, a monitor 65 ezer, egér 12 ezer, bill 10 ezer, hdd átalakító 7 ezer.
A 250.gigás ssd 20 ezerrel okcsóbb.
Ez így már mínusz 115 ezer forint. -
Burt1793
veterán
válasz
AXisBOLD #61026 üzenetére
Monitorral, egérrel, billel, külső hddvé alakító tárolóval és egy be quiet straight power 10 500W-os táppal (a seasonic eddig másik gépben volt, ez már két éves) volt kicsit több, mint bruttó 320 ezer, de céges a cucc... 😃
Ipon árak.
Nagyon bejön. 😃
Semmi hallható cicergése nincs a tápnak, lapnak, procinak. Olyan, mint egy telefon, vagy tablet. -
tatabánya
senior tag
válasz
AXisBOLD #22343 üzenetére
nekem is ilyen házikóm van, de nem terveztem, hogy a nap nagy részében a belsejét nézegetem, így nem is igazán zavar a kábelrendezés. csupán a fotók kedvéért meg akkor ne rakj bele tápot se és máris rendezett tiszta belsőd lesz, ha meg használni is akarod valamire a gépet az nem fog gyöngyszem lenni, ugyanúgy enni fogja a por.
-
csokad
senior tag
válasz
AXisBOLD #22329 üzenetére
köszi. hát most szomorú lettem. am most olvastam az Asgard után ilyesmit találtam róla szal tényleg jobb lehet: "Elegáns kivitel, festett belső, Rácshálós hajlított élű előlap, Porszűrő betét, Szerszámnélküli szerelhetőség, 120mm előlapi ventillátor, kábel menedzsment,"
bár lehet megpróbálom lpasszolni és veszek 16k ért Lancool K58/56-ot(amilyen neked van Cthulu) vagy XIGMATEK Midgard-ot. ja meg a harisnyázásról annyit hogy én abba bele sem vágok. ismerősöm meg nincs ezért inkább harisnyázott kábeleket veszek
Cthulu Dawn: nem akarsz 1:1 -ben házat cserélni?megmutathatnád mit tudsz abban xdd nekem meg lenne egy fasza házam
-
csuki00
tag
válasz
AXisBOLD #22323 üzenetére
a procihűtő noctua párost beszéltük meg. De nem a toast nál. Most már emlékszem a kettő között volt egy átmenet nagy sp házam. Még emlékszem kérdezted, is hogy a noctua rezgéselnyelő gumicsavarját , hogy raktam fel mert neked nem sikerült.
egy x3 720 BE-m van alap órajelen cpu 34 magonként 22fok ( nem igazán tudom melyik lehet a valós adat túl nagy az eltérés ráadásul a magok nem lehetnének hűvösebbek mint maga a proci, de ez amd "hiba" )
Játékoknál talán egy 15-20fok plusz. noctua 1000 rpm-en forog.
Amúgy ez a hűtő rohadt jó az árához képest sőt a hyper tx3-as még olcsóbb is.
Ezt a szigetelőszalagos megoldást lehet kipróbálom. Csak az a bajom vele, hogy a front audio kábel épp hogy csak eléri a dugajt. Szívem szerint kicserélném.
-
csokad
senior tag
válasz
AXisBOLD #22329 üzenetére
köszi. hát most szomorú lettem. am most olvastam az Asgard után ilyesmit találtam róla szal tényleg jobb lehet: "Elegáns kivitel, festett belső, Rácshálós hajlított élű előlap, Porszűrő betét, Szerszámnélküli szerelhetőség, 120mm előlapi ventillátor, kábel menedzsment,"
bár lehet megpróbálom lpasszolni és veszek 16k ért Lancool K58/56-ot(amilyen neked van Cthulu) vagy XIGMATEK Midgard-ot. ja meg a harisnyázásról annyit hogy én abba bele sem vágok. ismerősöm meg nincs ezért inkább harisnyázott kábeleket veszek -
csuki00
tag
válasz
AXisBOLD #22320 üzenetére
Nem tudok velük mit csinálni... sajna elég hülyén csinálták meg gyárilag.
Igen tudom már egyszer már mondtad, amikor a régi gépemet mutattam. Az egy fehér gmc toast r-2 es volt.
Van még pár ötletem a házzal, hogy lehetne szebben megcsinálni, de most nincs rá keret... majd talán egyszer.
-
PartyShan
aktív tag
válasz
AXisBOLD #21699 üzenetére
Köszönöm. Igen sajnos van lepattogás. Szerintem nem annyira jó a festék. Igaz csak ott pattog le ahol a fém felületek érintkeznek. Nem olyan nagy dolog így lefújni a házat. Kifúrod a popszegecseket felcsiszolod a felületet aztán zsírtalanítod és lefújod olyanra amilyenre szeretnéd. Én fújtam még rá matt lakkot is. Az nagyon sokat dobott rajta. Nélküle egy picit csillogósabb lenne. A harisnyázás volt tökölüs meló mivel csak home made szerszámokkal tudtam szétszedni a hosszabítókat.
-
JanR
addikt
-
adamka16
őstag
válasz
AXisBOLD #20297 üzenetére
melyik részére gondolsz?
a belső az szinte ingyen volt. szivacs, akkor a vezetékre a fekete összefogó is ingyen.
a víznél a radi ingyen, tartály is mivel én csináltam, szivattyú 7e, procira a blokk 4e, a csövezés 200 ft, meg a munka, de az is ingyen mivel én csináltam mindent benn. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest