- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Ekkor érkezhet Európába a HyperOS 2
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
játékokban vibrál a kép elég erősen.
És csak játékokban ? Mert az így furcsa lenne.
Szerintem linkeld be, úgy többet tudunk mondani.
Szerintem ha jól sejtem, talán az lehet az első probléma, hogy viszonylag hosszú kábelt használsz árnyékolás nélkül. Ami a Low Profile VGA-kon van néhány cm-es, ott még elmegy árnyékolás nélkül, de hosszabbnál már nem nagyon. -
And
veterán
"nem tudtam rakotni minden vezeteket,csak a h es v sync-t a szineket es azok foldeleseit."
Az alapszintű működéshez más nem is kell. De az árnyékolatalan és / vagy illesztetlen kábelvezetést a VGA nem szereti (ahogy bármely más nagyfrekvenciás analóg jelre sincs épp jó hatással az ilyesmi), ezért ilyen jeleknél erősen kerülendők a natúr szalagkábelek, meg hasonló vacakok. Szóval szerintem ott nem biztos, hogy a bekötéssel van a probléma, hanem lehet, hogy egyszerűen nem megfelelő minőségű a jel vezetése. -
And
veterán
A VGA-csatlakozók bekötése: [link], de gondolom, ezt v. egy hasonlót már úgyis megtaláltál.
"a szalagkábel az gyári dsub csatlakozó madzagja,egy low profile vga-ról leoperálva."
Hát igen, sajnos erre a fajta (amúgy külön simán beszerezhető) csatlakozóra kizárólag szalagkábelt tudsz kötni, a mechanikai kialakítása is olyan. Nem hinném, hogy a gyári kábel árnyékolt lenne, mivel azt nagyon nehezen lehetne kivitelezni. Ott szerintem csak kétféle módszerrel lehet védekezni a zavarok és az illesztetlenség ellen. Az első maga a rövid (!) kábelezés volna, a csatlakozót a lehető legrövidebb, legfeljebb pár centi szalagkábellel kellene a VGA-aljzatra kötni. A másik módszer az erek elszeparálása lehetne, a jelet vivő (VGA_R, -G, -B) szálak közé GND-t illesztve, ahogy azt az ATA80-as kábelnél is csinálták. De sajnos te utólag ezt nem tudod kialakítani, mivel a szalagkábel-csatlakozó kiosztása (így az erek sorrendje a kábelben) már adott. Ezért marad az első lehetőség. Tisztességes távra VGA-t vezetni sajna csak erenként (mármint a konkrét képjelet vivő három eret értve) árnyékolt, 75Ω-ra illesztett kábellel lehet. Azt is számításba kell venni, hogy egy PC-ház belseje nagyfrekvenciás zajforrásokkal igencsak terhelt, ezért a leírtak arra fokozottan érvényesek. -
Ebit
addikt
így.xp alatt még mindig jó.köszönöm az eddigi segítséget!
Most érdemes lenne,űjraolvasni a 8382 hsz-t.
A hibakeresésnél,mindig érdemes visszamenni,addig az állapotig,amig jól műkődőtt,és az időközi változtatásokat kizárni a lehetséges okok közül.
Bekötéseket,meg müködtetés előtt célszerű újból ellenőrizni. -
Kernel
nagyúr
válasz szente #61614 üzenetére
Pedig kontakt spray-vel szokás, szükséghelyzetben sebbenzinnel hígított műszerolaj, de az nem olyan hatékony:
https://prohardver.hu/tema/hobby_elektronika/hsz_57939-57939.html
Műanyag fogaskerekekre van speciális, fehér szilikonzsír, valahol láttam eBay-en, de ott sem az olcsók közé tartozik. De annak idején videoszervizben sem volt ilyen, csapágyzsír is megtette.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz szente #61617 üzenetére
A kenő spray-től is tökéletesen meg szokott javulni (ha nincs egyéb, maradandó hibája), emiatt nem érdemes venni még egy másikat is.
Műanyag fogaskereket, csigahajtásokat stb. gyárilag nem egyszerű szilikonzsírral kennek, hanem speciálisan adalékolt, amitől nem áttetsző, hanem fehér, esetleg sárgás lesz a színe. Abból is van lítiumos például, bár nem tudom, hogy konkrétan azt használják-e.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz szente #61619 üzenetére
Teflonos rémlik, csak hirtelen nem ugrott be. Állagáról valószínűleg felismerném, de én is csak készülékekben láttam ilyet. Kenőcsszerű anyag, ami nem verődik ki könnyen a helyéről.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz szente #80119 üzenetére
Van egy hideg és meleg LED-sor, valószínűleg közös pozitív.
Áramgenerátoros drivernél nem használnak ellenállásokat. Amikor ellenállások biztosítják az áramkorlátot, lehet fix feszültségű a driver, illetve az is PWM-szaggatott a szabályzáshoz, itt például a negatív ágon kapcsolgatva.
Pontosabban át kell látni a LED-hálózat megoldását, de a kép is túl szűk látószögű.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz szente #80130 üzenetére
Nem hinném, hogy esélytelen, TV-szervizemben háttérvilágításokat javítok, ahhoz képest bizonyára nem lenne ellenfél ez sem.
De így fórumon keresztül korlátozottak a lehetőségek, illetve vállalni sem tudnám, mert a fórum nekem csak anonim hobbi, így csak elvben tudok hozzászólni.
Mindamellett gyakoribb a LED-ek hibája. De pl. a 12 V-os LED-szalaghoz, 12 V-os driver kellene. Itt azért van több tisztázandó feltétel.
-
fatpingvin
addikt
válasz szente #84337 üzenetére
kétlem, esetleg olyat tudok elképzelni hogy egy preparált USB plug aminek a tápágára van kötve egy kisebb elkó (47 uF?) meg egy korrektebb kerámia vagy fóliakondi, világi gányolás de hátha csak a szarul szűrt tápfeszültség okozza, azon talán segít
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Dr. Szilikát
őstag
-
-
-
-
ViZion
félisten
válasz szente #92911 üzenetére
Esetleg a korábbi C karakterisztikájú megszakítókat a szekrényben B-re cserélték, akkor újra kell tervezni a fogyasztás elosztását a házon belül...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
mezis
félisten
válasz szente #92919 üzenetére
Az a dagi jobb szélen érintésvédelmi Fi relé. Ha a rajta fázison átfolyt áramból 30mA-el kevesebb folyik vissza a Nulláján, akkor kapcsol le.
Nekem egyszer egy nagyon közeli villámcsapáskor is leoldott. Egyébként pl hűtőszekrény leolvasztott vize is a kompresszoron végigcsorogva is okozhat leoldást.mezis
-
őstag
válasz szente #92921 üzenetére
A szomszéd néninél a bojler okozott ilyet. Hosszú ideig (majdnem egy évig) csak havi-kéthavi időközben vágta le az ÁVK-t, már-már kezdtük azt hinni, hogy unatkozik, és direkt csinál valamit. Aztán eljött a pont, amikor nem tudtuk neki visszakapcsolni, akkor derült ki, hogy a bojler. Fűtőszálcsere után rendbejött.
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
-
biker
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Kupon kunyeráló
- Politika
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- New Game Blitz - 2024
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- További aktív témák...
- ÚJ/Újszerű APPLE MACBOOK AIR 13 - M2 (MLY13MG/A) Csillagfény - 8GB/256GB SSD- 9 Ciklus - 2+ év gari
- Yoga Slim 7 Pro - 5800H/16GB/1TB, 2.8K OLED 90Hz
- Panasonic Toughbook CF-54-3 i5 2,6 GHz 8 GB RAM 256GB SSD
- Getac UX10 G2 i5-10210U 8GB RAM 256GB SSD Win 10 Pro
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest