Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fero02

    veterán

    válasz darvinya #67091 üzenetére

    Annak sem használtak mást a maga idejében, mint a csőnullás, vagy később az osztott nulla erű kábelt. Egyedül a híradástechnikában használtak papír szigetelésű, ólom csöves és acél páncélszalagos kábelt (BM kábel), de volt szerencsém azokhoz is. Egyrészt.

    Másrészt ilyen helyeken saját TR állomások voltak, minimum ÉHTR-ek, és abból is több. Primer oldalon körzárási/körbontási lehetőséggel, szekunder oldalon szintén + üzemzavar esetén önálló aggregátorokkal.
    Ilyen helyekre nem hinném, hogy te csak úgy bejutottál, hacsak nem voltál BM alkalmazott.

    Harmadrészt a korábbi meséd nem igazán passzol ezekhez a dolgokhoz.

    "Igen, dolgoztam, nem 1x volt 25kA transzformátor állomásban dolgoztam, miközben épület olyan volt, mint a szita és persze szakadt az eső, és szolgáltató nem engedte lekapcsolni hálózatot.
    320-as kábellel küzdeni 5°C-on esőben, miközben élő volt.
    Munkavédelem gumiruha, azt ima ne akkor legyen átütés, mert sok nem maradna."

    Eleve, milyen az a 25kA-es TR? Csak mert a TR-eket VA-ban szokták megadni. kA meg pl zárlati áram.
    Szakadó eső vs FAM tevékenység: Egyetlen szolgáltató sem hülye, hogy ekkora kockázatot vállaljon fel, hogy "szakadó esőben" dolgoztasson bárkit is. A FAM BSZ-ban kerek perec le van írva, hogy maximum jelentéktelen mértékű csapadék esetén lehet FAM beavatkozást végezni, ami kb a nagyon gyengén szemerkélő esőben ki is merül. Továbbá egyetlen dolgozóról sem vagyok képes elhinni, hogy a saját életét kockáztatná bármilyen FAM tevékenység miatt. Erre senki nem kötelezhet senkit.

    A kábel technológiai utasításában le van írva, hogy milyen hőmérséklet alatt nem is lehet vele dolgozni (ez pedig általában pont az az 5°C), ha nincs betartva a technológia utasítás, akkor ugrik mindennemű garancia. Ilyen értékű kábelnél ezt szintén nem vállalja fel a szolgáltató.

Új hozzászólás Aktív témák