- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Google Pixel topik
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
-
ekkold
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Hölgyek, Urak! Eléggé elkanyarodtunk szerintem a hobbi elektronikától, légyszi ne OFF-oljatok tovább. Ha a kamerás témát folytatni szeretnétek, akkor annak megfelelő témában tegyétek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lompos48
nagyúr
A D-S dióda (ha van) ugyanúgy mérhető, mint mármilyen p-n átmenet.
Ahhoz, hogy az IRF tesztelése biztos eredményt adjon, kell egy egyszerű mérőáramkört összerakni, majd az adatlap 3. oldalán a Fig.1 jelleggörbe alapján polarizálni és mérni. Egyszerű kizárólag műszeres mérés nem lehetséges.
(#47096) Kernel Igaz!
-
Kernel
nagyúr
Bétamérő szokott mérni alacsony bétákat is, de ha így is kétség merülne fel, akkor próbakapcsolásba lehetne tenni, bázist egy trimmerrel szabályozni.
JFET-nek van az áramgenerátoros működése, ami tesztcélokra is használható:
MOSFET meg olyan, hogy ha mérés közben ellenállásmérővel S-G között feltöltöm, azt megtartja (miután feszültségvezérelt). A feltöltés polaritásától függően, D-S között zárlatra kapcsol vagy szakadásra.
Ha az S-G lábat zárom, D-S között szakadásnak kell előállni.
Nagyon ritka eset, hogy egy ilyen félvezető az alapteszteken átmegy, de üzemi körülmények között mégis hibát produkál. Például zajos, gerjed, szakadozik. Mindamellett előfordulhat.
-
Kernel
nagyúr
Próbára nincs túl nagy jelentősége, minél nagyobb kapacitás, annál inkább rövidzárat képez nagyfrekvencián.
Sokkal fontosabb, hogy nem tekercselt, kerámia kondi legyen, ami jobban közelít az ideális kondenzátorhoz. (Illetve van még egyfajta kondi, ami nem kerámia, de nem is tekercselt.)
Erősítő más téma, mert ha beteszünk egy ilyen gerjedésgátló negatív visszacsatolást, az értelemszerűen beleszól a felső határfrekvenciába, korlátoz, fázismenetet befolyásol. Ezért ott jobban oda kell figyelni, hogy kompromisszumot találjunk, tehát ne is gerjedjen, de ne is romoljanak a HF tulajdonságok.
Egy ilyen tápkörnél viszont nem szükséges olyan gyors szabályzás, illetve nem is lehetséges, ha a kimeneten még elkó is szerepel.
Egyébként azt is meg lehet tenni, hogy az IRF Draint megszakítva, beiktatni oda egy ampermérőt. Ha az áramgenerátor végig tartja a stabil áramot (akkor is, amikor a sönt már leül), akkor utóbbi körben van a hiba.
Ha az áramgenerátor árama "múlik el", akkor meg elől van a gond.
-
Kernel
nagyúr
DC-szabályzókör lévén ennek oszcillálni egyáltalán nem szabadna, talán gerjed valamelyik tranzisztor, amit a B-C közé forrasztott 100 nF kerámia kondival lehetne esetleg megfogni.
Olyan is előfordulhat, hogy bezajosodik valamelyik, ez leginkább cserével derül ki, mert a kölcsönhatások miatt nehezen mérhető a zaj forrása. Lehet belső kontakthiba, kis BC-knél előfordul néha, olyankor időszakosan teljesen szakadt valamelyik láb, hőtágulásra reagál.
A kölcsönhatások egy részét úgy lehetne kivédeni, hogy az IRF9540 Draint megszakítva, egy műterhelést kötni az áramgenerátorra. Ha megszűnik a gerjedés, akkor annyit már lehetne tudni, hogy a hiba az áramkör második felében, a tulajdonképpeni söntszabályzóban van.
-
Kernel
nagyúr
Attól függ, melyiken, de az osztásviszony megváltozása a lényeg.
A képlet alapján is számítható, de ránézésre is látszik. Az IC mindig úgy szabályoz, hogy a két láb között a referencia álljon elő, ami ennél 1,25V.
Ha az ADJ lábat GND-re kötöm, akkor a kimenet 1,25 V lesz.
Ha az ADJ lábat osztóval feljebb emelem, akkor megy felfelé a kimenet is.
Innen kezdve csak osztás kérdése, amihez persze nem árt figyelembe venni az említett elhúzó hatást is, vagyis végeredményben az R1 maradjon néhányszor 100 ohm tartományban.
Szerk: mire leírtam, eltűnt.
-
Kernel
nagyúr
Ha ki van képezve egy vékony fóliaszál az átmenetnél, az ki is éghetne éppen, de ha nincs is, a hangsúly a rövidre záráson van ilyenkor. Vagyis a TVS-dióda a védőföld felé zárja a koax. belső erét (melegpont).
Tunerek bemenetén is előfordulnak antiparalel diódák, mivel itt a hasznos jel alacsonyabb szintű, mint a diódák nyitófeszültsége, ezért normál gyorsdióda is alkalmas a célra. Varisztorok viszont jóval nagyobb feszültségre szoktak készülni, ezért sem használatos.
De ez csak maga a jelbemenet, ami egyébként is ritkán sérül, vagyis viszonylag ritkán kell tunert cserélni, villámkáros készüléknél. Ebben szerepet játszik az is, hogy sok bemenet kapásból úgy kezdődik, hogy van egy tekercs, ami egy szűrő vagy rezgőkör része, és eleve föld felé zár. (A nagyfrekvenciát engedi tovább.) Némileg más a helyzet persze az aktív antennatápos tunereknél, ami 5 V-ot is ki tud adni.
A nagy áramok a GND-körökön szoktak például fóliát égetni, vagy a fólián kiképzett szikraközök is át szoktak húzni a feszültségtől, és főleg a tápegység bemeneti részénél. De elszállnak szekunder diódák is, meg azután is akármi, súlyosabb esetben.
-
And
veterán
Szerintem azt elnézted, a magyar és angol wiki-n is 780 nm-t írnak a CD-hez. Egyébként:
"Initially, CD lasers with a wavelength of 780 nm were used, being within infrared range. For DVDs, the wavelength was reduced to 650 nm (red color), and the wavelength for Blu-ray Disc was reduced to 405 nm (violet color).", innen: [link]. -
kovy79
őstag
A témához: [Potméter méretezése hűtéshez]
A múltkor ezt említettem itt a topikban, csak nem volt időm megkeresni.(#45558) Kernel, én is használtam ilyet, de pár hét után furcsa volt, hogy nem megy a venti,illetve után kellett állítani (mindig le volt a minimum közelébe szabályozva)...
-
-
ozzy711
őstag
-
the_blu36
tag
Elküldtem már neki, talán rögtön a legelső visszakérdezésemnél, ezt válaszolta:
"Chris,
Yes, follow the voltage conversion instructions and change the fuse to the value specified for 230V operation."Ezért kérdeztem hogy most ezzel mit csináljak
Kérdeztem tőle, hogy lehet-e esetleg vásárolni cseretrafót, amivel jó lenne, vagy ha nem, adja meg a trafó adatait, de arra nem is válaszolt. Lehet, hogy a support egy vakvágány lesz.
-
MasterMark
titán
Ami azt illeti egy Canton Plus C passzív szub elé kellene egy végfok. A mostani Denon UPO-99 nem igazán bírja, mert nagyobb terhelésnél lekapcsol. (Erről Lompos48-cal beszélgettem anno, ha még emlékszik.) Ehelyett szeretnék valamit, ami jobban bírja teljesítményben, de azért a minőség maradjon.
Mivel ugye az aktív szubokban D osztályú erősítő van, ezért nézegettem, hogy annyira végülis nem drága, de ha ilyen sokba kerül hozzá az áramellátás, akkor már nem jó üzlet.
-
Kernel
nagyúr
Egyrészt feltöltődhet a karosszéria a földhöz képest, vagyis ilyenkor a kondenzátor egyik fegyverzete a talaj lesz, másik a fémváz. A feltöltődésben szerepet játszhat a száraz guminál fellépő dörzshatások, valamint a száraz levegővel, annak portartalmával való dörzsölődés.
Ennek kivédésére szokták a például a buszok karosszériáját is földelni, egy lelógó földeléssel, sőt régebben személyautóknál is lehetett látni ilyet, ami mára kiment a divatból.
Nem zárom ki, hogy az ülésben is fel lehet töltődni, a fémvázhoz képest, ami az egyik fegyverzetet képezi, másik maga az ember.
De ha kilépek, földpotenciálra kerülök, ezután érek a kasznihoz, ami szikrázik, akkor lényegében azt a kondenzátort sütöm ki, ami a talaj-fémváz között képződött.
-
Lompos48
nagyúr
Főleg @PeachMan figyelmébe
A 20W terhelhetőséget az oroszok adják meg. Ellenben az 1.8W nincs ellentmondásban a 3A-rel. Csak ehhez telítésben mért 3A-t jelent, amikor a tranzisztor néhány tized voltra van leültetve. Valamelyik kép olyan TO220-as tokban mutatja, ahol nincs meg a hűtőborda. Ez azt jelenti, hogy a szilíciummorzsa alapterülete elég a 3A-hez, de borda és bordához kapcsolódó lemez hiányzik a tokból. Ilyen létezik. Erre utal a "mivel nem ér hozzá semmihez" megállapítás is.
Egyébként szerintem nyugodtan helyettesíthető a SOT32-ed tokozású ősi BD433...437 család bármelyikével. Így még "hatalmas" disszipációs tartalék is marad a 32 (vagy 36?) W-ig. -
Kernel
nagyúr
Ezt fordítva kell elképzelni: létezhetett például olyan videokártya (vagy egyéb készülék is), amit szoftveresen át lehet állítani, hogy a HDMI-kimeneten YUV-komponens jelet adjon ki, ami a hozzá mellékelt kábellel működhetett is.
Noha teljesen eltérő műfaj, nem csak az A/D eltérés miatt, hanem a HDMI a szimmetrikus jelátvitel elvén, érpárakkal működik, míg az RCA földelt, aszimmetrikus jelátvitel. De ha nagyon akarja például egy kártya gyártója, meg tudja oldani, hogy működjön. (A HDMI-kábel árnyékolása lehet a GND.)
Más kérdés, hány vásárló létezik a világon, akinek az a kábel pont megfelelne?
Itt inkább arról lehet szó, hogy sokan keresnek ilyen vagy hasonló kábelt, hiszen fórumokon is rendszeresen felmerül a téma. Miattuk érdemes lehet forgalomban tartani, mert sok a figyelmetlen ember, aki esetleg el sem olvassa a leírást. Vagy más esetben tudatosan át is verhetik a vásárlót.
Nem kizárt, hogy ebből jelentős forgalmat lehet generálni. Valakinek bizonyára megéri.
-
Lompos48
nagyúr
Nem mondom, hogy nincs igazad és nincsenek benne ellenállások. De ha tápként 34V-tal számolunk és áganként 350mA-rel, ha. átlag 3.2V-osak is a LEDek, akkor is elég áganként 1W-os, 6 ohmos ellenállás (mondja Ohm, ismétlem én). 3.3V-nál márcsak a fele. Azok pedig már nem nagyok, SMDben fémlapra szerelve simán beférnek akárhova.
-
Lompos48
nagyúr
Ahogy elnézem, kisillabizálható 3 sor 10-10 LEDes sorozat a tokban. Ebből következtethetnék egy kis értékű ellenállás szükségletére. A fémtok ráadásul még beszerelést is engedélyezhet. Az ágankénti 350 mA pedig nem kér egy bazi nagy ellenállást. Persze mindez feltételezés. És ez mindamallett, hogy az előtétellenállások kegyetlen harcosának tartom magam.
-
Ribi
nagyúr
Ahogy nézem PHM is ezt írta kb. Mert elvileg mind1, hogy a + és A fel van-e cserélve. Illetve van olyan kapcsoló ahol a közepe és a gnd fixre van kötve leddel, mert a + felől kapja a delejt. Ki kellene mérni melyik pont mit csinál melyik állásban és a ledet megnézni külön világít-e még.
-
Kernel
nagyúr
Akkor kár, hogy nem írtam tegnap, én is erre tippeltem, mert amikor a PS/2 átalakítóról volt szó, ott szerepelt Data / Clock, ahol első a D+, második a D- lábra kötendő, ha jól emlékszem.
Más kérdés, hogy USB-nél nem Data / Clock van, mert itt a két vezeték egy jelet visz, csak földfüggetlen, szimmetrikus módon, ami javítja a zavarvédettséget, nagyobb adatsebességet tesz lehetővé.
Meg persze azzal sem okoz kárt, ha ezt a kettőt felcseréli:
-
-
nem úgy gondoltam, hogy ilyen frekvenciát ad ki a telefon, hanem épp azt, hogy mondjuk bluetoothon keresztül egyéni kódot küld egy bluetooth vevőnek ami rá van kötve a riasztóra. Így a riasztó nem a rádióhullám frekvenciát figyeli hanem a bluetooth vevőt.
Kb úgy hogy a vevő megkap egy jelet ami ha rendben van akkor nyit egy áramkört, valami ilyesmire gondolok.
-
artiny
őstag
rákotottem telefonra annal nem volt annyira zajos csak ha maxra csavartam az erositot es akkor is halk volt a sugas.
Ennel es az elozo gepnel is ez volt .... (elozon is alaplapi hangkartyat hasznaltam). Egy fali konektrra van rakotve minden(hosszabittok es elosztokkal >> pc,router,monitor,zene,nyomtato,lampa), es a falban megy a tv antenna is(kabel, panel ház).
-
Bennedek
tag
Igazából potival is lehet közelíteni, de mivel van otthon load-cellem így eléggé adta magát a megoldás, meg hát ez a legtutibb. Valamint potit viszonylag nehéz lenne átéttelezni, mivel kis úton szeretném megoldani a lineáris működést. Ilyen, viszonylag kicsi mozgásnál pedig a potival kevésbé jól lehetne mérni.
De szerintem ezt a témát zárjuk rövidre, load-cell lesz ez biztos, az eredeti kérdésem igazából nem is arra irányult. Mert annak az elektronika része egyszerűbb is, mert 0-tól indul és nem kell referencia feszültséget előállítani egy másik műv. erősítővel és az érzékenységét simán tudom potival állítani. -
Bennedek
tag
Dupla rugót fogok használni, a load cellt a második rugó csak egy bizonyos út után fogja meghúzni. Igen nem fog ténylegesen felkeményedni csak hasonló érzés lesz. Igaz hogy a load-cell elmozdulást mér lényegében, de emberi léptékekben gondolkodva az az elmozdulás közelít a nullához úgyhogy én nem mondanám rá hogy elmozdulást mér.
Darvinya:
Nem az a lényeg hogy mi a maximum, hanem hogy milyen könnyen tudod megtartani egy bizonyos értéken ahol még pont nem csúszik meg. És az erőt sokkal könnyebb érezni és adagolni mint az elmozdulást.Persze az egész sokkal jobb lenne egy tényleges hidraulikus rendszerrel egy nyomás szenzorral, de ez olcsóbb és közel hasonló érzés és hatás érhető el vele.
-
Lompos48
nagyúr
Természetesen nem az audiofil "klub" tagjainak találták ki. Attól még hallgatható, ha nem stúdióminőségű az igény. A 300kHz átvitelbe ellenben én nem nagyon kötnék bele. Azt pedig végképp nem kellene elfelejteni, hogy egy maximum 1W kipaszírozható teljesítményt nyújtó IC-ről van szó.
De van egy pozitívum: igen, az adatlapot mindig alaposan át kell böngészni. -
Lompos48
nagyúr
...Magyarra fordítva, az 5W izzónak kb 29ohm, a 21Wosnak kb 7ohm az ellenállása....
Ugyan az akku töltésére ez nincs befolyással, de a fenti kijelentés CSAK a nominális feszültségen izzó égőre igaz. Hideg(ebb)en az ellenállása (jóval) kisebb. Ezért pukkannak el néha az hálózati égők, ha a bekapcsolás pillanata esetleg a színusz csúcsával esik időben egybe. Műszerrel leleplezhető tény. Határesetben akár a 10x-es arány is előfordul(hat).
-
Hm, lehet, hogy rosszul gondolom, de az addig oké, hogy ha rákötöm a 12V-os adapterre a 12V / 5W vagy 12V 21W izzót, akkor ki tudom számolni a körben folyó áramot, de ha már az akksi is a körben van, akkor (mivel annak is van ellenállása, és összeadódik az izzó és az akksi ellenállása), némileg kevesebb áram fog folyni, mert nagyobb az eredő ellenállás. Nem? Persze ha kevesebb az áram, az valószínűleg nem probléma, de mérni sosem árt.
Labortáp, hát az pont nincs itthon.
-
martong
tag
Vannak zárt táp kockák, azok ha rendesen érintkeznek a betonnal, akkor elviszik a hőt szerintem.
Ez tetszik, hogyan keressek ilyenre? Akár bele is lehet ragasztani vmi hővezető anyaggal.
A habszivacs forma közvetlenül a plafonra lesz ragasztva, nem lesz függesztő vezeték.
A trafó méretezést meg tudom csinálni, csak azért kérdeztem, hogy a túlmérettel nyernék-e? Amúgy még nincs meg a végleges teljesítmény.
-
-
mezis
félisten
Az a szomorú ebben, hogy általában nem azokat nyúlják le, akiknek semmit sem jelent az a10 - 20 ezer Ft, (mert nem is foglalkoznak ilyen apró tételekkel) hanem többnyire azokat, akiknek alaposan oda kell figyelniük a kiadásaikra. Ezáltal könnyebben be lehet adni nekik ezeket a csoda megtakarító meséket. Várják, remélik a csodát. A fogyasztó védelemnek jobban kellene védeni a rászorultakat....
Én még a Zsigulis időkben, az "átkosban" ugrottam be egy "fogyasztás csökkentő" készletnek. Volt benne egy karburátor "torokszűkítő", aminek a feladata a turbolencia növelése által az üzemanyag cseppek további "aprózása". Aztán a szerelési útmutató végére érve írták, hogy akkor most cseréljem ki a karburátor két benzin fúvókáját a mellékelt két fúvókára. Szemmel láthatóan szűkebbek voltak a gyárinál. És ez valóban jelenthetett fogyasztás csökkentést, hiszen a szűkebb keresztmetszeten persze, hogy kevesebb üzemanyag fog áramolni !
Talán ezért is hagyták az állami szervek a bizniszt működni.Ja, hogy kisebb lett a motor teljesítménye ? Lehet, hogy annyi is elég nekem...
A "rezgőnyelves" hókuszpókusznak már nem ugrottam be.
-
Lompos48
nagyúr
Azt hittem 5V-os táplálásról szól a történet. Az 1.8V elég lesz, ha nem 78XX stab. IC van benne. A dióda söntölése jó ötlet, de én kiegészíteném ezt a műveletet egy antiparalell diódával (lehetőleg Schottky, nem a sebessége, hanem a VF-je miatt) a tápbemeneteken és egy biztosítékkel bármelyik ágban. Igen, az ember vigyáz, ha tudja veszélyt, de attól még hibázhat.
-
darvinya
titán
Nem bírja el +1V-ot a készülék?
Vagy 0.33Ω 1W ellenállásal kicsivel 5V-alatt lesz.Lompos48 mester
Nem e okozhatja a puffigásomat, hogy nem építettem ki külön az áramkörhőz való 4.5V-os tápot, hanem csak a meglévő 4.5V-osról vettem le.?
Vagy a potméterem okozhatja ezt a hibát, mert az egyik A250k-s(ALPHA) poti mindkét végállásban annyira kitér, hogy zárja a középsőt.? -
darvinya
titán
-
darvinya
titán
160mA -es nem rossz, csak elég messze van most.
Azért pontosíthatnád mik lenne a kinézet irányelve.
Vagy keresel egy,lakatost és akkora dobozt legyártatod.
Bár igen nagynak tűnik 45cm×25cm×6cm.
Ekkorában elég sok a légüres tér, mint CD lejátszó.(#39460) Lompos48
Akkor szerinted így értelmetlen?
[ Módosította: Qru ]
-
Kernel
nagyúr
100 W alatti TV-tápokban látni 2x27 vagy 2x39 mH értékeket, vagy van itt például egy csatlakozóba épített:
Ez egy 100 W LCD táphoz tartozik, ahol a tápegységen még további szűrőkörök vannak. Miután itt kettős szerepről beszélünk (védelem hálózatból befelé és kifelé), a képen látható fő szerepe elvileg a befelé irányban történő zajvédelem, amit valószínűleg a fémes árnyékolás is elősegít.
A tápegységbe épített szűrők pedig főleg a táp saját zaját szűrik, kifelé irányban.
Egyébként ezek bifilárisan tekert toroid magos tekercsek.
-
Kernel
nagyúr
Hasonló teljesítményű és konstrukciójú roncskészülékből (TV, PC-táp, nyomtató vagy akármi) érdemes kitermelni. Az előbbi képen látható, csatlakozóba épített szűrő inkább csak kiegészítő szokott lenni a gyári készülékekben.
Például 100 W feletti, aktív PFC-s, LCD TV tápok esetében utána a panelon következik még két toroid, plusz a velejáró kondenzátorok.
80-100 W alatt, ahol PFC nem nagyon szokás (főleg a képcsöves TV-knél egyáltalán, vagy ritka esetben passzív PFC előfordulhat), található összesen egy vagy két toroid kör, ahol az alkatrészek mérete a teljesítménnyel egyre csökken.
Egyszerű trafós tápegységhez viszont talán elég lehet a képen látható cucc is, mert ott az impulzusok kevésbé játszanak, mivel a szekunder oldalon elhelyezett pufferek impulzusait némileg csillapítja a trafó saját impedanciája, persze itt sem mindegy a teljesítmény nagysága.
-
Gyula84
veterán
ilyen nem jó? ejj de szép ára van
-
Lompos48
nagyúr
Erre csak kis mesével tudok reagálni:
Amikor ezeket a tranzisztorokat tokozzák, akkor egy nagy matricába 4 darab, kétszer 50-50 tranzisztorból álló szalag kerül. Így kell elképzelni:
Az egyetlen szálon, ráadásul egymáshoz képest fordítva elhelyezkedé tranzisztorokat szét kell választani, el kell távolítani a széleket összefogó ragasztószalagokat is az epoxyba öntés után a piros vonalak mentén.
Ha ezt körömvágóval csinálják, akkor lehet egyenetlen a lábak hossza, ha szerszámmal, akkor egyformák. Ha a vágószerszámot úgy képezik ki, akkor pedig teszés szerint.
A rajz a "wire" TO92-re vonatkozik, aminek a tetején látszanak a szálak végei és keresztmetszetük egy kör. A rács (grid) esetén a lábak fent nem látszanak ki, és mivel a rács egy lemezből stancnizott struktúra, emiatt bármilyenre lehet alakítani, persze, a standardok betartásával.
-
-
törölt tag
Én régi videókból bontanék ki (mármint a belső árnyékolólemezek közül). Egyrész vékony, így könnyű megmunkálni, másrészt nem kizárt, hogy mu-metall-ból van.
Szóba jöhetnek még a vegyhorganyzott lemezalkatrészek, mert ott nem kell szenvedni a festék eltávolítással, majd a felületkezeléssel (floppy-k, ODD-k dobozai)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- Villanyszerelés
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- World of Tanks - MMO
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Be Quiet! Silent Base 601 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB NZXT H710I Be Quiet 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 3100 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S2 TG Chieftec 500W
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest