- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
didyman
őstag
válasz
body007 #53177 üzenetére
200 W? Akkor ez az erősítő maga az élet értelme, az örökmozgó, a berendezés, amit mindenki keresett: A bevitt, kb. 20-30 W teljesítményből annak majd tízszeresét állítja elő!
Én sem javaslom, hogy Ebayről vegyél alkatrészt, ki tudja, mit kapsz. Pláne olcsóért. Kondiból meg elég egy egyszem 10.000 uF.
-
Kernel
nagyúr
-
didyman
őstag
válasz
body007 #53169 üzenetére
A graetz hídnak, amit linkeltek neked, négy lába van, ezeken jelölve egyértelműen az AC bemenet és a DC kimenet. Minden láb közé (gyakorlatilag minden diódával párhuzamosan) érdemes kötni a széleken egy-egy kb. 47 nF/60 V-os fóliakondenzátort. A kimenetre kötöd a pufferkondit, amperenként 2000 uF-dal számolva, ez 10.000 uF lesz, 25 V-os feszültségűt válassz. A pufferrel érdemes párhuzamosan kötni egy kb. 1 uF-os fólia kondit is. A vezetékek legalább 1,5-ösök legyenek a híd és a kondi között, valamint a kondi és a nagyáramú pontok, illetve a ház között. Alapvetően, minden táppont a kondiról ágazzon el, minél rövidebb vezetékkel. Ez az egyszerű verzió. A kimeneten várható tápfeszültség kb. 15,8 V lesz.
-
Kernel
nagyúr
-
Kernel
nagyúr
válasz
body007 #41776 üzenetére
Ha közvetlenül a motor akkujára kötöd, akkor mi történik?
Kicsit az az érzésem, mintha váltóáramot kötnél a stabilizátor bemenetére, amit az nyilván nem tolerál. De azt nem tudom, hogyan kerülhet oda váltóáram, esetleg hibás a generátorban az egyenirányító dióda, de akkor az ütközésbe kerülne az akkuval is, vagyis ez így látatlanban elég nehezen megfogható.
Normális esetben a generátor által előállított váltóáramot, amiből a diódás híd után lüktető egyenfeszültség lesz, végül az akku simítja el, vagyis kvázi puffereli.
-
válasz
body007 #41775 üzenetére
Valami nem kerek
Aksin tök jó a dolog, szabályzom is mint írtam. Beteszem a mociba - csak krokodil csipeszekkel + IN és - IN-re a lámpa áramát a kimenetre meg a műszert - 5 másodperc és úgy átfórosodik nem tudom tartani, gyors le is kapcsoltam. Kicsit vártam, a tekerentyűt tekertem (az 5 mp-s próba ciklus alatt), változott is a kimenő fesz. de ugyanúgy forrósodik. És a moci hangján is hallani ha rákapcsolom az áramot (felkapcsolom a lámpát), h visszaesik egy hangyányit a fordulat holott csak a műszer van a végén nem izzó, magyarán "mintha" fogyasztana a konverter... Jah, és egy újjal próbálkozom nem a füstössel -
Kernel
nagyúr
válasz
body007 #41770 üzenetére
-In és -Out a panelon is közös, az a GND / Test.
A többit így nem látom át, mit/hogyan kötöttél, de az biztos, hogy ennyitől nem szabad tönkremennie.
Egy aksival próbáltam le a dolgot, ami 10,5 V-ot adott le és a konverter másik oldalán is annyi jelent meg.
Ha tekered a potmétert, csökkennie kell, ez jelzi a normális működést. A potméter végtelenül tekerhető, ha nem változik, akkor a másik irányba kell elindulni. Arra is vigyázni kell, hogy a fémrész ne záródjon sehová véletlenül, tekerés közben.
-
dave0825
őstag
válasz
body007 #41766 üzenetére
Mármint minden ilyen index-hez (ilyet rendeltem), vagy minden darab ledhez? Gondolom az indexek elé.. És tényleg működik? Elég ennyi? Ha tényleg megoldható ilyen egyszerűen, akkor nem kínlódok vele semmit, veszek pár forintért 20ohm-os ellenállást, és kész
Lehet hogy hülye kérdés, de párhuzamosan, ugye?!
Kernel kolléga 100ohm-osat írt oldalanként, szóval vagy darabonként 20ohm, vagy kettesével 100? Vagy próbáljam meg mindkettőt? Az a biztos szerintem.. -
Ribi
nagyúr
válasz
body007 #41595 üzenetére
Ohh, ebbe biztos van beépítve, azt hittem sima led lett belehergelve.
Hát fene tudja. Ha egy helyen kiég az index, akkor is gyorsan villog, hogy tudd valami nincs rendben, lehet azt érzékeli, hogy mind2 ki van égve és amiatt van megzakkanva. Auto/motor elektornikához értő egyén kell ide. -
Kernel
nagyúr
válasz
body007 #41589 üzenetére
Ezeknek nem sok, de a generátorszabályzót (vagyis a töltőfeszültséget) az akku hosszú távú egészsége miatt érdemes ellenőrizni.
Az sem egy normális dolog, hogy amit járműbe terveznek, nem bírja a járműves üzemet, tehát már csak ezért is megnézném a feszültséget. De ezeknél a lámpáknál állítólag amúgy is lehetnek minőségi problémák, alulméretezés, panaszkodott már más is.
-
PHM
addikt
válasz
body007 #34936 üzenetére
Előfordulhat, hogy a tápkábel ere van megtörve a törésgátló mellett.
Ha bekapcsolva a készüléket, a kábel mozgatásakor hol működik,
hol nem, az ilyen hibára utal.
Mondjuk ez a gyakran mozgatott készülékeket fenyegeti elsősorban.
Viszont a javításhoz ebben az esetben is meg kell bontani a burkolatot. -
PHM
addikt
válasz
body007 #34932 üzenetére
"Az érzékelőt rövidre zárva nem megy a gép"
Akkor sajnos ott valószínűleg más baj is lesz.
Ha reed relé van az érzékelőben, akkor azt rövidre zárva működnie
kellene a kávéfőzőnek.
A fűtőszálat meg kéne mérni, nem szakadt-e, valamint, ha van a
fűtőszállal sorba kötve hőkapcsoló/bimetál, hogy átad-e. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
body007 #24834 üzenetére
Egy doboz szép színes kijelzővel. Hogy miért árulják? Mert megveszik...
Itt van egy ilyen példány vaterán, ez még egy normálisabban megfogalmazott verzió: [link] de volt itt korábban egy gyöngyszem, akinek a hirdetője még a 220V-s korszakban élt. Mikor ezt szóvá tettem, kioktatott hogy a hazai feszültség közelebb van a 224-hez meg ingadozik, stb.
vodkaboy22: igen, felesleges két csatoló kondi egy jelútba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- ASUS Dual RTX 4060 OC 8GB GDDR6/Garancia 26-07-27/
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged