- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Hirdetés
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
-
ekkold
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Hölgyek, Urak! Eléggé elkanyarodtunk szerintem a hobbi elektronikától, légyszi ne OFF-oljatok tovább. Ha a kamerás témát folytatni szeretnétek, akkor annak megfelelő témában tegyétek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
terapeuta007
aktív tag
veszel egy muanyag dobozt ebayen és beleraksz egy step upot lehet oat kapni amiben micro usb töltő rész is van egyben. csak ugye ahogy már irtuk cellánkent védelem kell ha parhuzamba kötöd.
-de ugy lehet jobb ha sorba kötöd es ugy egyetlen darab védelembe bekotod minda 4-5 cellát.
-csak akkor 5v step down kell. nem step up(ugyanugy 90% hatasfok szoval nem vesztessz energiát a step up hoz viszonyitva)
-meg veszel egy 0v-24v alithato step upot és azzal megoldod a toltést 5v-rol.(itt viszont már vesztesz 10%toltőáramot a parhuzamos koteshez viszonyitva
a step up hatasfok miatt )
-de érdemes mellécsapni ilyenkor egy female dc csatlakozot is ha van 12v+ tápod akkor gyorsabb toltést folytathatsz le
-(ez viszont előny a parhuzamos koteshez képest )( 5v 2A ről mire feltoltod azokat az akukat az nem keves ido,de 12v+ feszrol és ugyanugy 2A rol már más tészta.)Kernel: LFP akku 3,2v-on adja le energiája 80%át szoval ami nergia kinyerheto belole 2,5v alatt az szerintem a tarolhato energiajanak 1%a korul lehet
-
Kernel
nagyúr
18650 LFP adatlapokat megnézve 3,6 esetleg 3,8 V-ig tölthető típust is látok, a power bank viszont 4,2 V-ig tölt. Legfeljebb úgy lehetne használni, hogy valami mással töltöd.
Kisütés nem lenne probléma, mert 2,5 vagy 2,0 V-ig meríthető típus is van, miközben a Li-ion védelmek lekapcsolási értéke 2,5 V szokott lenni, vagyis annál lejjebb nem meríthet a power bank sem.
Itt legfeljebb az kellemetlen, hogy ha 2,0 V-ig meríthető, akkor marad még benne kihasználatlan töltés.
(#63915) gyenesmartin
Egy végfokot standard környezetben használnak, olyannak nincs értelme, hogy van egy erősítő, amit nem is lehet használni semmivel gyakorlatilag.
Vagy akkor a terheléssel nem stimmel valami (pl. impedanciában nincs leterhelve rendesen a kimenet) vagy belső hiba, ami viszont általában féloldalasan szokott jelentkezni először, de ez is olyan dolog, hogy meg kell vizsgálni alaposabban, kiderülhet akármi.
-
Kernel
nagyúr
Ha hálózati táp, akkor 20W IR LED driver. De a találati listában természetesen nem az elsőre gondoltam, hanem a 15-20 V / 700 mA driverre.
Van egy másik fajta is, 600 mA és 17-38 V, ami a fehér LED-ekhez való, míg az IR LED-nél 16-17 V nyitófeszültséget írnak. Gyakorlatban nem zárom ki, hogy működne az áramgenerátor kisebb feszültségen is, de láthatóan nem ezt ajánlják hozzá.
-
mezis
félisten
Pont most állítottam be ehhez hasonló két trimmerest 2x12V 5W-os LED-hez.
A feszültséget pontosan be tudtam állítani 12 V-ra, de az áram limit kicsit furcsán működik.
Rendben csökkenti a feszültséget ha túl akarom lépni a beállított értéket, közben zöld jelző LED-ről kék LED-re vált, aztán pirosra (ha tovább terhelem). Az áramlimit beállító trimmer működése nem világos számomra. Lehet, hogy a három trimmeres az igazi.Itt van egy jobb magyarázat.
-
PHM
addikt
(#41175) mezis:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bluetooth hangszórók
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- iPhone topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Be Quiet! Silent Base 601 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB NZXT H710I Be Quiet 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 3100 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S2 TG Chieftec 500W
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest