- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz
martong #40488 üzenetére
Nem biztos, hogy tényleg elég, de úgy gondolnám, hogy ha így érintkezik valamivel az elég, tényleges tapasztalatom nincs ezzel kapcsolatban.
Csak rákeresve a neten böktem az elsőre -
darvinya
titán
válasz
martong #40485 üzenetére
Én ezt külső doboz/szekrénnyel oldanám meg.
Azaz ebben a bobozban lenne a trafó, fényerő szabályzó egység.Gondolom a plafonban csövezéssel van ott a 230V.
Ezt kivenném és helyére tenném a 12V-ot.
Gondolom függesztet habszivacs lenne.
Itt mérettől függően egy külön vezeték megspórolható lenne, mert maga a függesztés lenne + - ág.
Persze ügyelve, hogy ne legyen zárlat, stb.Trafó méretezéshez viszont kellene, hogy mennyi/milyen LED-et kell kiszolgálnia.
A másik, hogy egy dekoráció lenne?
-
darvinya
titán
válasz
martong #40483 üzenetére
Én nem ajánlom a habszivacsba trafót rakni, és nincs kevesebb hő termemelő trafó.
Inkább a 12V jönne a plafonból, mint 230V.
Fényerő szabályzót sem tudom hova tenni, mert azt hogyan érnék el a habszivacson.?Kellene tudni, mekkora a habszivacs, mekkora max. megvilágítás(mert lehet 5 LED-el is megvilágítani), fényszabályozás hol történjen, stb.
-
mexel
veterán
válasz
martong #40077 üzenetére
Köszi, de erről nem sok szó van a cikkben, inkébb a led a fő téma. Tény hogy említik a CE-t mint China Export
Erről van más álláspont is:
"China Export
A különbség a CE logó és az állítólagos „China Export” jel között
Felmerült a gyanú, hogy a CE jelöléshez nagyon hasonló jelölést alkalmaznak egyes kínai export árukon, ami 2008-ban az Európai Parlamentig jutott. Ez az Európai Bizottság szerint tévhit, ilyen jelölésről nem volt tudomásuk. Ez a CE jelölés helytelen ábrázolásából adódhatott, ugyanakkor kezdeményezték a jelölés közösségi védjegyként való bejegyzését és tárgyalásokat folytattak a kínai hatóságokkal az európai normák biztosítása érdekében."
Wikipediáról -
Kernel
nagyúr
válasz
martong #40029 üzenetére
Egy ilyen LM2596-ra épülő szabályzó – aminek USB-csatlakozó nélküli változata még annál is olcsóbb, csak ez nem fix kimenetű, be kell állítani 5V-ra a trimmerrel: [link] – hivatalosan 7V-ot igényelne a stabil működéshez, ami a gyakorlatban lehet talán valamivel kevesebb is.
Így elvileg 7 vagy 8 db cellával lenne jó megtáplálni, így elkerülhető lenne túlmerítés, miután cellánként 0,9V alá menni már kártékony lenne.
Linket javítottam.
-
Kernel
nagyúr
válasz
martong #40019 üzenetére
A standard 7805 stabilizátor minimum 3V többletet igényel a bemenetén, vagy jobb esetben 2,5V körül is még stabil. A KA78R05C már korszerűbb, kollektorkimenetes szabályzó, ennek 0,5V is elegendő.
Viszont a merülési folyamat során kezdetben úgyis magasabb feszültségről kell indulni, hogy legyen tartalék is, ahol már 500 mA áram esetén a hatásfok elég rossz lesz.
Vagy lehet építeni kapcsolóüzemű szabályzót is, ami jobb hatásfokú, bár ennek fényében én nem nagyon szórakoznék az építéssel: [link]
Vagy itt van a feszültségnövelő változat: [link]
-
darvinya
titán
válasz
martong #40019 üzenetére
Nem rossz ötlet.
De mivel AA-a akku 1.2V-os és az USB 5V-os.
Ha sorba kötsz 4 db akkut akkor is csak 4.8V ad le, alacsony feszültségnél nem fogja tölteni.
5db akku sorba kötve 6V ami meg nagy és emiatt nem fogja tölteni.
Berakható lenne egy feszültségszabályozó, de akkor akku teljesítménye elveszne rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest