- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
-
ekkold
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Hölgyek, Urak! Eléggé elkanyarodtunk szerintem a hobbi elektronikától, légyszi ne OFF-oljatok tovább. Ha a kamerás témát folytatni szeretnétek, akkor annak megfelelő témában tegyétek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
darvinya
titán
válasz
tboy93 #41859 üzenetére
Mint mondtam, van egy magyar cég aki megcsinálta okostelos vezérlést.
De az nem csak ajtónyitó, hanem egy komplett védelmi rendszer, mint teloknál Avast/Cerberus.
Tehát lopáskor nyomonkövetes, távoli blokkolás, stb.Átépíteni elég nehéz, mert vevő oldalról is kell program ami visszafordítja app-ból kapot kódot.
-
Kernel
nagyúr
válasz
tboy93 #41853 üzenetére
Autós alkatrészboltokban szokott lenni többféle kapcsoló, amelyiket be tudod építeni:
http://www.argep.hu/trend/AJTO/Ajtokapcsolo.html
Egy vagy két lyukat kell fúrni hozzá és lehetőleg fémrudas kapcsolót érdemes venni, mert a műanyag könnyen letörhet, rakodás közben.
Régebben Puntónál csináltam olyat, hogy lent nagyon jó helyet találtam neki, de mivel rövid volt a kapcsoló rúdja, az ajtó belső oldalára felragasztottam még egy lapos műanyag kondenzátort, távtartónak és ütközőnek. (Lehetett volna bármilyen darab műanyag, csak az volt kéznél és pont megfelelő vastagságban.)
-
Ribi
nagyúr
-
Kernel
nagyúr
válasz
tboy93 #41846 üzenetére
Ilyen módon nem tudsz belenyúlni a rendszerbe, legfeljebb az általam írt lehetőség lenne. Annak is lehet egy olyan kockázata, hogy gyakorlatilag "mellékeled" a távirányítót az autóhoz, még ha jól elrejtve is, de a tolvaj megtalálhatja.
Nem tudom, milyen riasztó van egy 2001-es Hondában, de általánosságban egy klasszikus riasztó:
Először van egy kis rádióvevő. Az RF-jel demodulálása után előáll egy kódolt impulzussorozat. Ez egy vezérlőprocesszor bemenetére kerül, ami intézi a többi logikai dolgot, a parancs értelmezését, a relék, immobilizer stb. működtetését.
Gyakorlatilag a processzor bemenetére kerülő kódot kellene lemásolni, majd megismételni, de ugrókódos trükkök is vannak, ami ezt tovább bonyolítja.
A tolvajok által használt kódmásoló is elvileg úgy működik, hogy veszi az RF-jelet, amit szintén demodulálni kell, a kódot eltárolja, később azzal modulálni kell a kimenő RF-vivőt, illetve valahogy az ugrókódot is kijátsszák, állítólag az sem sokat ér.
-
Ribi
nagyúr
válasz
tboy93 #41846 üzenetére
Mint írtam nem 1 relét nyit, hanem a procinak szól, hogy nyomták a gombot, az meg nyitja az ajtókat és immobilizert elereszti (ha van). Mondjuk kérdés mikori az autó. Mondjuk ha régi akkor talán csak 1 relé, de jobb esetben akkor sem csak ennyi. Ha újabb akkor biztos CAN buszos és akkor nem egyszerű a dolog és jobb egy meglévő terméket megvenni.
-
Ribi
nagyúr
válasz
tboy93 #41842 üzenetére
Ja hogy + vevőt szerelsz bele?
Így rákeresve van pár kapható kütyü. Lehet egyszerűbb valami meglévőt megvenni, mint gyártani. De ez már tényleg autó elektronika is.
Kernel: mostani autókban valami kernbusz van, a beépített KP zár is azon keresztül komunikál az ajtó zárral, szóval nem csak 1 relé van. Megkapja a jelet, az meg a központi procinak mondja meg hogy nyissa az ajtókat. De ez tényleg lila köd. Legalábbis remélem nem csak 1 relét kell meghúzni, mert az nem valami biztonságos -
Kernel
nagyúr
válasz
tboy93 #41842 üzenetére
Ha bármilyen úton el tudod érni, hogy a telefonnal meghúzass egy relét, akkor a relével már tudod kapcsolni a riasztó vevőjét. Egyszerűen a gomb átzárásával.
A relé helyett lehetne persze félvezetős kapcsolót is alkalmazni, FET-es, tranzisztoros megoldást, de aki nincs otthon a témában, annak egyszerűbb egy relével elintézni.
-
Ribi
nagyúr
válasz
tboy93 #41840 üzenetére
Nem értek hozzá, de szerintem a teló nem tud bármilyen frekit kiadni magából, a riasztók meg sejtem viszonylag szabvány frekin működnek. Meg kell nézni, hogy milyen frekin megy a kpzár/riasztó. Ha azt valami módon tudja a teló, akkor van esély, amúgy 0. De ez csak első reakció. Illetve elvileg az NFC nagyon korlátolt távon működik, ami a motroháztetőben lévő vevőhöz nem ér el, hacsaknem vezeted ki valahova az ablakhoz és közel tartod a telót. Így esetleg működhet, de még mindig akkor ha rfid frekin megy a riasztó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Bomba ár! Dell Latitude 5401 - i5-9400H I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3089, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest