- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danecay
addikt
Értem de hogyan lehetne erről megbizonyosodni vásárlás előtt? 3500ft egy ilyen fénycső + a házhozszállítás ami a dolog törékeny jellege miatt megintcsak majd ennyi. Jó lenne ha nem ezt követően derülne ki, hogy nem működik a dolog. Az armatúrát szét tudom szedni ha ott valamilyen leolvasható paraméterből lehet valami konklúziót levonni.
-
Danecay
addikt
A pára miatt nem aggódom, nem zárt fedél alatt lenne és használtam már akváriumhoz csak a gyárilag hozzávaló teljesítményű fénycsővel. Elsősorban az elektronika miatt kérdeztem, mert csak van benne valami tápegység vagy trafó vagy annak megfelelhető cucc, (nem tudom nem értek hozzá, ezért kérdezem) ami akkor vélhetően a maga 21W-os teljesítményéhez van méretezve. Arra, hogy az elektronikát tönkre teheti a teljesítménykülönbség nem gondoltam, mert max nem tudja kiszolgálni a fényforrást ezért gyengébben világít vagy be sem indítja, gondolnám én ami persze lehet nem így van. Csak abból indulok ki, hogy egy 100W-s erősítő sem megy tönkre ha 200W-os hangfalakat kötök rá
Ez tisztán az én, de nem biztos, hogy helytálló paraszti logikám
-
-
sztanozs
veterán
Írtam, hogy kékre rápróbáltam - tehát terhelés nélkül és terhelés alatt is rámértem a bemenő 230V-os ágra. A páka terhelése alatt nem volt változás - tehát megvolt a 230 V kisebb terhelés alatt is. Sajnos nagyobb terheléssel nem tudtam mérni, a vasalóra túl gyorsan leoldott. Más nem volt kéznél ami teljesítményben a kettő között lett volna.
A szivattyúval nem tudtam mérni, annak a dugaljja nem túl könnyen elérhető helyen van - főleg ha szétszedett állapotban akarok rámérni a dugaljra. -
PitLee
őstag
Ennyire nem értek az elektronikához, de mi van ha szivattyúval is van gond és esetleg szorul és nagyobb az áram felvétele ?
itt a relé doksja nekem nem sokat mond
https://www.manualshelf.com/manual/afe/brd-ss-124lm/datasheet-english.html -
-
rednifegnar
senior tag
es oda is van irva a leirasba hogy legalisan nem hasznalhato:
"Az Osram LEDriving HL gen2 Off-Road, közúti forgalomban nem használható sorozatával, a legmodernebb LED fényforrásra cserélheted a hagyományos fényszóróizzóidat. "
jogszabalyokkal alatamasztott iras:
https://webshop-hungary.hu/2017/04/07/szabalyos-vagy-sem-led-es-fenyforrasok-az-autoban/"Mivel gyakorlatilag a összes fontos lámpatípus esetén megkövetelik a fényforrás jóváhagyási jelét, körültekintőnek kell lennie mindenkinek, aki a gyári halogén vagy normál izzóját le akarja cserélni mondjuk LED-esre. Csak E-jellel ellátott LED fényforrást tehetnénk be autónkba. Ilyen azonban nem létezik (még).
Egyes okfejtések szerint egy LED fényforrás sem kaphat jóváhagyási E-jelet, mivel a foglalatra vonatkozó szabvány pontosan leírja az izzószál méretét, pozícióját. LED esetén pedig ilyen nincs." -
-
darvinya
titán
A hűtés meg van, és borostyán sárga a LED.
Csak a fényerő a kérdés, emiatt nem szeretnék ellenállást rakni, mert azon annyi feszültség esne, hogy lehet már nem is világítana.plömplöm
Miért is nem mennék közútra és normálisan vizsgázna?
LED helyzetjelzővel és tompított/reflektorral ment vizsgára, és átment.
Amúgy hogyan oldanák meg feketén, mikor fényképet kell mellékelnie vizsgabiztosnak a központi rendszerbe.Új.autók már csak LED-es.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
És ecaddsell,
Nem, ez egy hordozható eszköz, műanyag házban. Gyakorlatilag egy komplett érintőképernyős számítógép alacsony fogyasztású procival, plusz két mikrovezérlővel meg a körítésükkel a nyákon. Maga a nyák 8 réteges, külön GND layerekkel ahol nem viszünk jeleket.
*igen, az ethermet kondis leválasztással jut be, azon kívül csak táp megy be a készülékbe.
Csináltam egyszerű EMC szondát meg spektrum analizátort egy DVB-T tunerből és koax kábelből, azzal sikerült is mérni 125MHz-en csúcsokat. Az említett LAN IC-nél egy kisebb csúcsot magán az IC-n, egy nagyobbat meg a quartzon mértem. A Quartzon magán a 25MHz-et is mértem, ami elvileg normális.
Ezen kívül még a pcb túloldalán lévő SSD egyik pontján mértem 125MHz-et, még egy kicsit nagyobb amplitúdóval is, mint a quartzon.
Most a gond az, hogy nem tudom, hogy pontosan honnan mérték a 125MHz-et, még az sem 100%, hogy ez az alaplap a forrás. -
fgabor87
tag
Egy darab van benne, de azt megnéztem, tökéletes állapotban van. És amúgy most este derült ki, hogy a ma délutáni próbámnál nem csak a gépben lévő olvadót égette el, hanem leverte a kismegszakítót is, ami legalább 16 amper, de lehet, hogy több(nem néztem meg mekkora). Csak este vettük észre, hogy men megy a fűtés, akkor kezdtük keresgélni, hogy mi lehet.
-
-
törölt tag
Akkor a fázis tolást nem a kapacitás hozza létre menet közben. Valami újjat mondtál köszönöm
Igen az indító kondenzátor túl sokat tol ezért kell lekapcsolni, de azért nagyobb az indító nyomaték.
Ezért szokott 2 db kondi jelen lenni, az egyiket folyamatos üzemre meretezni a másikat meg az indításkor jelentkező nyomaték többlet előállítására. Ha az utóbbira nincs szükség akkor az el is hagyható -
törölt tag
Helló
Olyan nincs hogy egyfazisu villanymotor.
Vagyis valahogy el kell érni hogy ne lüktető mágneses mező alakuljon ki. Ezt több módon szokták megoldani. Ebben az esetben 2 db tekercset tették kb 90 fokban egymástól. Ilyen motorokban a billenő nyomaték dönti el szükség van-e indító kondenzátorra.
Az üzemi kondenzátor biztosítja a megfelelő fázis tolást üzem közben.
Vagyis ha egy kapacitás van csak az üzemi.Nekem ezt tanították annó.
-
Dr.Burn
őstag
Graetz igen. Elvileg a maximum amit elvisel az 700V, ha jol latom. [link]
A ket IGBT is birja az adatlap szerint egeszen 600V -ig(most nincs tobb a collectoron, mint 110VDC. [link]
(#72463) Attix70 : Hat csak annyi van rajta, hogy 110V 10amp. Ez egy indukcios szerszam. Van tobb fele fej hozza. Tudsz csavart melegiteni. Horpadasokat javitani stb. Autoszereleshez, es javitashoz van.
-
Ja, én is méregettem még az éjjel pár feszültségesést. De kicsit több kéne, mint 2 érték, majd jövő héten felveszem (akkor lesz pár napom itthon)
@weiss : Köszi! Az adatlapja alapján, ami nekem kell most, az ilyesmi lesz.
De egyre kevésbé biztos, hogy ez okozza az eltérést. Jövő héten visszatérek rá, adok neki állítható feszültséget, és meglátjuk.@And : Ja, amit még nem említettem. Ez az ebay-es Max471 modul feszültségmérős is, értsd, van egy osztó a betápról, amit az Arduinoval mérhetsz. Na, ha sikerül megfordítanod a tápot, akkor az Arduino ADC-jének is annyi (az előző modullal sikerült, igaz, azon fordítva tették fel az osztót, de már nem kockáztatok).
-
-
-
And
veterán
(Egy hangkártyából felharmonikusok hiányában elég nehéz négyszögjelet kinyerni, különösen aszimmetrikus kitöltéssel, 10 kHz felett.)
passatgt, a témához: viszonylag egyszerűen megoldható mikrokontrollerrel, hogy egy soros porton kapott adat (ami a kitöltési tényező, a kívánt felbontástól függően kettő vagy akár csak egyetlen byte-on) alapján PWM-et állítson elő. A számítógép oldalán ekkor csupán az adat hardveres / virtuális soros portra küldését kell megoldani. -
ecaddsell
aktív tag
Amikor kivettem az elosztót és úgy próbáltam a PC tápot (ez volt az utolsó próba) akkor mi nyelte be az impulzust? Akkor semmi nem ment tönkre...
Kár ezt magyarázni. Csak a bajom volt azzal az elosztóval. Megnehezítette, hogy megkeressem mi romlott el, mást nem csinált.
Villamosságban kevésbé jártasak simán bepánikoltak volna azon, hogy sorra hullanak el az eszközök, holott csak annyi történt, hogy az egyik ipari hulladék magával rántotta a másik ipari hulladékot.
Mindkettőt meg lehetett volna rendesen is csinálni. -
ecaddsell
aktív tag
Ugyanarról az áramkörről ment a TV, a NAS meg már nem emlékszem mi. Gondolom mindig abban a pillanatban keletkezett a túlfesz amikor a PC bekapcsoló gombját megnyomtam. De vsz. hagyjuk, a PC tápja meghibásodott, az elosztón keresztül is lehúzta a kismegszakítókat, meg miután az elosztó meghalt elosztó nélkül is. Semmi másnak nem lett gondja csak az elosztónak, az se akkor ment tönkre amikor a PC tápja, hanem csak később.
-
Ribi
nagyúr
Nem mondom, hogy olcsó, de hivatalos kanadai ár:
ME-6837 Bicycle Gyroscope $475.00
Biztos drága a szállítás vagy mi.
Másik vicces a biztosíték.
Bármi eketronikai boltban ez 100Ft.
A legdrágább nagyfeszültségű cucc tizedébe se kerül -
Ribi
nagyúr
-
qqzs
őstag
Ez erre lett tervezve ,tobb hetes folyamatos mukodesre. De hihetetlen hogy sehol egy info a motor teljesitmenyerol. Meg a leirasban sincs semmi. Ez a robbantott abra mutatja hogy a gep egy nagy attetelen keresztul forgat 2dobot tele kaviccsal meg vizzel max 2 kg es a cucc gordul benne tehat nagyon nem kell neki erolkodni. ...nagynehezen talaltam egy hasonlo geprol annyit hogy kb annyit fogyaszt mint egy 20wattos izzo.
-
qqzs
őstag
-
-
-
vtechun
veterán
a minimulti:
alul látható a kondi, a baloldali ami az érintett motoré. Sajnos nem vagyok otthon, így nem tudok jobb képet csinálni. Ez így volt egyébként belegányolva a dobozba....kjani18: milyen izzóra gondoltál és hova kössem pontosan? köszi!
-
mezis
félisten
Miután a motorjával kb 30perc alatt teljesen lemerítettem az akkumulátorát (kisebb fokozatban), bő 3 óra kellett a teljes feltöltéshez. Katalógus szerint 4 óra kellene. Akár az is lehet, hogy az elektronok száma alapján még kb 75%-os a kapacitása, talán egy enyhe frissítés is volt ezzel a merítgetéssel/töltéssel, de nem hiszem hogy a nagyobb áramot tartósan ki tudná adni. Nem szórakozom tovább vele, megy vissza az ismerősnek. Sokat megtudtam az Li akkumulátorokról, köszönöm az információkat, tippeket, segítséget !
-
-
Barret001
addikt
-
A probléma hogy Te 0,4A a porszívó meg ennek a többszörösével terhel.
Szépen beesik 1 vagy akárhány cella feszültsége és lelövi a védelem az egészet.
Mint az a gépkocsi indítóakku ami képtelen megmozdítani a motort, de a kisrádiódat 3 napig működteti.
1-2C körül teszteld, tuti hogy fél perc alatt meghal a pakk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest