-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Headless
őstag
válasz
KFORboy #72828 üzenetére
nekem a gyártatós verzió is megfelelő lenne ha tudnám merre forduljak. csak így az ismerősi körben már nem nagyon foglalkoznak ilyenekkel.
üzletből nem gyártanak a gyártó (leica) nem hajlandó csinálni pedig felvettük a kapcsolatot velük ezzel kapcsolatban.
szóval ha tudtok itt budapesten olyan boltot, kollégát aki esetleg vállalhatna egyedi gyártású eszközöket, várom akor pü-ben is ha ez itt fórumban tilos lenne.
-
Headless
őstag
válasz
KFORboy #72826 üzenetére
az a baj nekem ez így elsőre kínai, a kérdés, hogy a jól láthatóan kis helyre betudnám ésszerűen építeni? az a baj arduino az sokkal nagyobb, biztos kéne egy külön hely neki stb. prőbálnám az egészet minnél kompaktabbra.
esetleg az nem tudom mennyire lehetséges, hogy tegyük fel egy kondit raknék be és a külső feszültséget lezárom, akkor lehetne ideje kikapcsolni a műszernek? maximális terhelés 7,4v 1A de ilyenkor leginkább low power módban van nem mértem konkrét fogyasztást, annyira lehetőségem sincs.
nem tudom kondi kisülés milyen feszültséggörbe mentén történik, az egyszer van/egyszer nincs? vagy valami szép lassú lefutású görbe alatt csökken a feszültség? nah meg mekkora kondi kéne bele, hogy egy 30-40 másodpercig tudjon menni, mennyire veszélyes egy ekkora kondi, befér-e?
azt nem szeretném, hogy visszakapcsoljon, nekem annyi kell, hogy kikapcsolhassam az eszközt vezérelten. mert se ssh, se webes felületen nem lehet kikapcsolni, csak gombbal, és ha nincs ott senki fizikailag nem tudom kikapcsolni. nyilván okoskonnektorral (időzítős konnektorral) elvághatom az áramot tőle, jó esetben nem is lesz vele semmi de azért biztonságosabb szabályosan leállítani.
-
Headless
őstag
Sziasztok!
Korábban ítt kérdeztem és építettem egy "tápegységet" most az lenne a kérdésem, hogy ilyen kis méretben van-e valami ésszerű módja annak, hogy neadjisten távolról (ethernet,wifi), vagy könnyebb esetben sima időzítő kapcsolóval, csökkenteni kimeneti feszültséget, hogy az eszköz akkumulátor védő funkciója bekapcsoljon, és kikapcsolja az eszközt?
Jelenleg ezem van. ez egy sima fesz szabályozó én arra gondoltam egy plussz ellenállást beköthetnénk az előremenő ágba, egy időkapcsolóval. fontos, hogy az idő itt 4-5 óra lenne.
és az kéne, hogy "megjegyezze" az időzítést és bekapcsoláskor azonnal induljon el egy visszaszámlálás az építéskor beállított idővel.
-
Headless
őstag
válasz
KFORboy #72774 üzenetére
Szóval azt mondod inkább külön cellakat kéne venni, és a védő/balance/töltő áramkört külön megvenni?
én konkrétan ilyen előregyártott cellapakkokban gondolkoztam, egyszerűbb lenne. [alliexpress] ez konkrétan 3s3p li-ion. Vagy ezeket egyáltalán nem ajánlott bepróbálni?
itt egy liitokalas például igazából minnél nagyobb annál jobb
[link]
ezek a 20-25 USD termékek túl szép, hogy igaz legyen kategória? amúgy túl merítés valószínű nem fog fennálni sose, a túltöltés annál inkább, mert lenne olyan, hogy éjszakára lenne feldugva, csak akkor vennék, ha ez tényleg nem okoz gondot ezeknek.ezek a töltők sima 12V-os töltők jól gondolom? mert ilyenem van pár, vagy ezek valamennyire emelt feszültségűek? 12.6v? mert a leírásban az szerepel, hogy 12.6v a töltőfeszültség. ideális lenne a csatlakozó a most összerakott kis töltőmodulomhoz.
-
Headless
őstag
sziasztok szeretnék venni 18650-es cellából epített akkukat, tudtok valami biztos forrást, ahonnan nem lesz gond vele?
3s2p konfigurációban gondolkoztam elsőre ebay, amazon tele van velük minőség nem tudom milyen töltésük odafigyelés mentes amik bms-el rendelkeznek? vagy speciális töltök szükségesek ebben az esetben?
-
Headless
őstag
sziasztok!
van egy corumba el varrógépünk. és olyanngondunk van, hogy amint bekapcsoljuk függetlenül a lávezérlőtől maximumon megy.
A lábvezérlő működik ami igazából egy változtatható ellenállás, ahogy nyomom be a pedált csökken le az ellenállás. szóval azt a részt kizárnám alapállapotban szakadást jelez, szóval az rendben van.
szóval elkezdtem mélyebre ásni itt viszont már túl sok minden van, de az látszik, hogy előző évszázad.
szóval az 1,3-as pinen jön a lábvezérlő változtatható ellenállás és a 8,11-es pinen jön a 220v váltóáram.
a motor a bekötött 4,5,6,7 pinen van. és jelenleg ez az ami folyamatosan forog amint áramot kap a board.
9,10-es pin az alsószál adagoló motor.itt egy kép az áramkörröl és az elemekről. Kérdésem, hogy mi mehetett el benne?
-
Headless
őstag
válasz
Headless #72165 üzenetére
Mégegyszer, bocsánat,
ilyen feszültség szabályozóhoz is szükség van kondenzátorra, vagy ez már tartalmazza?
[link]itt csak beforrasztom lecsavarom a pot metert, hogy megfelelő output legyen és kész vagyok, jól gondolom?
Persze még valami házat kell neki találni, hogy ne a gyári akkukat kelljen szétbombázni. Fából mennyire szabad ilyeneket csinálni? ügye eléggé tűzveszélyes a fa, ha a valami baj történne... és szinte biztos, hogy nem lenne felügyelve, javarészt éjszaka menne. Szóval inkább valami műanyag házat kéne néznem. kontakt pad-nek meg jó aluminium, vagy inkább rézt kéne?más kérdés, mennyire melegednek ezek?
-
Headless
őstag
válasz
Headless #72162 üzenetére
Ahogy nézem
egy ilyen elég lehet.
https://www.hestore.hu/prod_getfile.php?id=5002
ha a Vi=9 V, akkor a tipikus összeköttetés esetén R2/R1=0,28 ha jól számolok, ekkor Vout=7,4 lesz.
Mi alapján döntsem el, hogy mekkora ellenállást rakjak fel? minél kisebb, de azért közel az arányhoz? és inkább nagyobb felé menjen el az arány, így kisebb lesz a fesz.
pl R2=330 mOhm;R1=1,2 Ohm
ebből R2/R1=0,275
így Vout=VIn-1,25*(1+R2/R1)=7,40625 Vvagy most átnézve a bekötést én azt gondolom, minnél nagyobb ellenállás kéne, szerintem. De javítsatok ki ha rosszul gondolom
de az arány szerintem stimmel,
33kOhm/120kOhm mehet.A programozási áram mekkora lesz? gyanítom nagy ellenállásal eléggé kicsi. Szóval elég a feszültségre figyelnem az ellenállás vásárlásakor?
hosszú kábel miatt kell mindkét kondenzátor, ez a dokumentáció szerintinek kell lennie.
Az eszköz nem fogja hiányolni a 3. pint? gondolom töltöttség, termikus adatokat szolgáltatna. de ügye ez így nem nagyon lesz.
-
Headless
őstag
igen külsőleg kell tölteni
glk312-es töltőnk van de van többféle is. több helyel stb...
elviekben én is összeraktam, kb, hogy veszek egy 9V-os tápot, és valami feszültség szabályozóval egyetemben bekötni fixen egy kiherélt akku házba, és beforrasztani a pólusokat, a kivitelezéssel vannak bajaim
-
Headless
őstag
Sziasztok egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy rendelkezem az alábbi eszközökkel:
-Leica BLK360 laser scanner
-akkumulátor hozzá (GEB212)A probléma ott kezdődik, hogy az eszközről le kell tölteni az adatot, ami olykor 2-3 óra. Az akku általában 1-1,5-öt bír. Vagyis terepi munka után este még legalábbaz első akku lemerülését meg kell várni, akkut cserélni s utána lehet otthagyni az eszközt éjszakára, így egy akkuval lemerülve indulhat útnak a felmérő a következő nap.
Amit szeretnék csinálni az az lenne, hogy veszek egy megfelelő tápot, erre van egy mintám is erről képet rakok be (9v,1.5 A). És azt közvetlen bekötöm pólus helyesen egy kibelezett akkumulátorba, a kérdésem az, hogy milyen buktatói lehet egy ilyen tápegység építésnek, félamatőrként neki álljak-e ha nem, akkor tudtok-e valakit akihez fordulhatnék ilyennel kapcsolatban.
Tönkretenni az eszközt semmiképp sem szeretném, ugyanis kicsit drága ahhoz, úgyhogy bármilyen segítségek elfogadok.
Az külső tápegységet amit fotóztam azt már valakik használják, de az egy developer kit, és nem lehet megvenni közvetlen a leica-tól. súlyra és elmondásra csak kibeleztek egy létező akkut és a pólusokat rákötötték a tápegységre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Házimozi haladó szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Mini-ITX
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Megújult a PROHARDVER!
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest