-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
$p@rr0w
őstag
Köszönöm a válaszokat, nincs autó akku mindenképpen egy kisméretű 230V-ról használható táp kellene neki.
Dr. Szilikát: Akkor tehát 14V 2A körül lenne optimális, de pár perces ideiglenes használatra nem teszek maradandó kárt ha nem lesz ilyen?
Egy rácsot emel fel, fogalmam sincs hogy mekkora nyomatékkal.
-
ekkold
Topikgazda
Még egy kicsit a régi kondikról: Van otthopn pár darab rég MM gyártányú (Magyar Mechanikai Művek) kondim, az a sorozat aminek aluminium tömb kivezetései vannak M5 -ös menetes furattal, és csavarozott köréssel (pl. saruval) lehet bekötni. Pl. a 80-as években épített QUAD405 erősítőmben is ilyen kondik vannak, és a mai napig hibátlanok (bár manapság kevest használom) Pár éve lemértem néhányat, kapacitás a névleges érték kb. 120%-a, ESR 10...20mΩ körül (ma is simán jó lenne mint lowESR kondi).
Ezek a kondik majd 40 évesek, és valószínűleg további 40 év múlva is kondik lesznek, igaz fizikailag majd 2x akkorák mint egy hasonló paraméterű mai kondi.Azért azt hozzáteszem, hogy nyilván voltak rossz szériák is, pl. a forrasztható lábú sorozatok között gyakran előfordult, ezeket érdemes lecserélni.
-
ekkold
Topikgazda
Némelyik régi kondinak is alacsony ESR-je volt, legfeljebb nem írták külön rá.
"Pufferelni" 100Hz-et kell (a kétutas/graetz egyenirányítás duplázza a frekit), de az erősítő nem csak 100Hz-en rángatja a tápot, hanem ami éppen szól rajta - és ezeken a frekvenciákon is jónak kell lennie a tápnak - tehát akár 20kHz-en is.Régen én is úgy gondoltam, hogy a tantál kondik sokmindenre jók, mert mindenhol ezt olvastam, ezt tanították. Aztán a saját tapasztalatok, meg mérések eredményei után arra jutottam, hogy ez egy nagy tévedés - főleg a régi "csepptantál" kondik egy kalap sz.rt érnek. Az újabb SMD verziók jobbak, de igazából audió erősítőben sehová nem valók...
-
-
-
rednifegnar
senior tag
-
Köszi, de ebből nem tudtam meg az adatokat.
Van egy csomó Lidl-ös tölthető AA akksim, gyerekek távirányítós és egyéb játékaiba vettem őket dobozszám, hozzá való töltővel, ami sorra tette tönkre ezeket a cellákat 3-4 töltés után, illetve egy része zárlatos lett, másik része csak állt sokáig a szekrényben vagy mélymerítve lett, mindegy, ezeket szeretném most felmérni/felújítani, Xbox kontrollerbe meg ilyen-olyan feladatra. Van egy Xtar vc4 töltőm, ami szuper, de csak tölteni tud, meríteni nem.Csináltam egy kisütő szerkezetet egy kiégett helyzetjelző működő fékámpa részéből, mint műterhelés
, egy joule thief-jellegű step-up konverterből, ami képes majdnem teljesen 0-ra lemeríteni a cellát, egy schottky diódából, védelem gyanánt, ami 0.2V alá nem engedi merülni őket, meg egy működésjelző LED-ből. Csak az a baj, hogy egy napig tart vele két cellát lemeríteni és azt se tudom, hogy meddig szabad, a Google nem a barátom, egyszerűen nem találok semmit a témában.
-
aujjobba
addikt
-
aujjobba
addikt
Köszönöm, tudom hogy néz ki a szinusz, elnézést nem tettem idézőjelbe.
A vivőfrekvencia nincs egyelőre kiszűrve, azért látod a képen a modulált szinuszt.
A problémám az volt, hogy a jel negatív fele hiányzott, ez megoldódott a lebegő táppal.
A szkóp és az ő USB portja is a föld testre van kötve, ez volt a gond. -
demars
addikt
Ez nem jó. Ez vagy NO vagy NC. Neki két körös NO kell.
Ez megfelelő lehet, két NO modult kell bepattintani és kész. -
Dr. Szilikát
őstag
Szivacsot nem ajánlják már a tartós hegyekhez, mert rá tud égni a felületre és tönkremehet. A sárga viszkóz szivacs cellulózból készül, nem az igazi, erre a célra. Rézhez jó az is.
A videó szerint is, a bevonatot lehet éppen szikével kapirgálni, még polírpapírral csiszolni is, ha már úgysincs vesztenivaló, legfeljebb egyszer átlyukad. De azért azért aránylag sokat kibír, csiszolgattam én is az egyiket.
-
ViZion
félisten
-
Dr. Szilikát
őstag
Betápnál egy fázisjavító kondival szokták kompenzálni a cos φ értéket, bár manapság van olyan nézet, hogy minek, úgyis túl sok már a kapacitív fogyasztó, nem árt induktívan kompenzálni. Noha a fénycső maga kapacitív fogyasztó, amennyire emlékszem, de arányaiban a fojtó induktivitása dominál.
Itt a fojtótekercs ohmos ellenállásán képződő fűtés jelenti a veszteséget, meg némi örvényáramú vasveszteség is. Az áramot viszont az induktív reaktancia és az ohmos ellenállás összege korlátozza. Ezt most hirtelen nem tudom megbecsülni, de talán ebben van a trükk, ami miatt a hatásos fogyasztás (amit a villanyóra mér) nem is olyan tragikus, mint ahogy tűnik.
-
-
zetecR
addikt
Hogy őszinte legyek, fogalmam sincsi.
Van (volt) egy MG328 teszterem, ami menet közben egyszercsak nem hajlandó működni (áramot kap, LED világít, képernyő nem kapcsol be).
Nagyon érdekel az elektronikai bütykölés, javítgatás és gondoltam, hogy vennék egy ilyen szkópot, ismerkedni, tanulgatni, kísérletezgetni. -
-
-
demars
addikt
Köszi.
Sajnos nekem mindent rendelnem kell, így több nap mire ideér az alkatrész.
Én forrsávos panelt használtam és vezetéket forrasztottam rá, hogy ki tudjam vezetni a ledet, illetve be tudjam kötni a sorkapocsba.
1/4 w -os ellenállásaim vannak itthon (készletben vettem), Rendelek 5w -osat, de mellé akkor már teszek néhány cuccot mert pár db alkatrészt nem éri meg rendelni. -
demars
addikt
Én ma készítettem el ezt az áramkört, nem próbáltam ki mert mikor készre szereltem akkor jöttem rá, hogy 0,5W -os ellenállásokat használtam. Be kell szereznem 22 ohm 5W -osat.
Képet dobnál fel róla?Illetve hogy oldjam meg a kis panel "szigetelését"? Egy műanyag dobozban a trafó mellett lenne a helye, de le kellene szigetelni, hogy ne legyen gond.
-
Batman2
őstag
Ok, akkor ellenállás osztóval próbálkozok, azt nem tudom, hogy a tudok e szerezni, vagy van e otthon régebb, osztatlan rétegű ellenállás.
Mondjuk csinálom vele 1/-es osztást, akkor az 1/10-es osztású mérőfejjel már 1/100-as osztás lesz, ez már biztosan nem kéne kárt tegyen a készülékben akkor sem, ha mondjuk 680V-os csúcsfeszültség éri.
Nem emlékszem már az oszcilloszkóp bemeneti ellenállására, de asszem megaohm nagyságú, úgyhogy akár tized milliamper áram is elég a méréshez.
Köszi, üdv. -
törölt tag
Passz, nagyon rég foglalkoztam ilyesmivel, az akkori munkahelyemen voltak ilyen cipősdoboz méretű brutál robusztus első osztályú jelfogók, azoknál végezni kellett évente ejtésvizsgálatot. Arra biztosan emlékszem, hogy kb. 3x akkora áram kellet a biztos meghúzáshoz mint a húzva tartáshoz, és elejteni meg valahol az ötödénél kevesebb értéken tudtak mint a meghúzási áram. De tényleg rég volt már lehet rosszul emlékszem.
@Dr. szilikát: Csak az egyszerűség kedvéért dobtam be ezt az ábrát (meg csak ilyet leltem
)
-
Az ellenállásmérő által kiadott feszültség halálos lehet egy chipre
Igaz nem vagyok expert a témában, de nem hiszem, hogy ez valós félelem. Tudomásom szerint 1-2V feszültség jön ki egy ilyen műszerből (legalábbis Ohm mérés közben még egy LED se villant fel, vagyis a nyitóirányú feszültségét se érte el az általam használt egyik műszer se, dióda mérés az persze más téma ) amit egy mai bármilyen chip simán elvisel (kivéve, ha sikerül fordított irányból megtáplálni vele, de ±0.5V tápfeszt a legtöbb - általam ismert - chip elvisel fordított irányból is). A többi lábat pedig általában ESR dióda védi. Az meg hogy meghaladja a max tápfeszt és attól menjen tönkre, megint nem túl valószínű: 3,3V alatti digitális chip nem túl gyakori, számítógép processzorok, RAM meg flash chipek amik 2V alatti tápfeszt kérnek, egyik se kimondottan gyakran előforduló cucc egy távirányítóban
Bocs, ha valami hülyeséget írtam, javítsatok ki
-
tomazin
veterán
Elemet csereltem benne ujra, igy az nem lehet gond.
Gyantat nem lattam sehol.
Az nagyon jo lesz, ha kinyirtam rajta valamit a multimeterrel..random rakerestem 25kert adnak egy ujat.Kozben olvasom mashol, h az is lehet elfelejtette magat es csak ujra kell programozni (nem tudtam szebben megfogalmazni)
-
-
jippa
aktív tag
-
fatpingvin
addikt
állítólag? nálunk az utcában kb mindenhol ólomcső viszi a vizet a mérőóráig. Délpest, óváros.
az egészségügyi kontroll meg van oldva végponti monitorozással meg a pumpaállomáson az aktív karbonát szint kontrolljával.
a vicc az hogy amúgy működő megoldás, az ólom-oxid nem oldódik tiszta vízben, és itt tiszta a víz. -
rednifegnar
senior tag
viszont nagy mennyisegben olvasztjak es gozolog az olom ami ipari korulmenyek kozt talan kezelheto, otthon meg nem. persze az olmozott akksit se tiltjak, megis devecserben a hatso udvarban egetik ki tabortuzon. badogosokkal mi az abra azok is eleg sok cint hasznalnak...
-
ViZion
félisten
Igen, kollégám mesélte, h egy bontáskor elhozhatta az ólom csöveket, amit Bergmann csőnek használtak, áram vezetékekhez ez volt a falban...
Gondolom az Ufók nem tudtak így agymanipulálni, az ólom árnyékolt...
Azbesztes cuccból rengeteg van... pl. a palatetők. Ifjú kollégám építkezett, kérdezte ott az áruszállítót, h tud-e helyet a leadásra, mert amit kapott címet az horror drága.
A polgár azt mondta, szedje csak össze, majd szóljon és elviszi, kis pénzért ők ezt elássák jól... Szerencsére talált legális leadó helyet olcsón. De nem az lenne az érdeke a gyermekeinknek, h ezeket adják le jó helyen (ingyen!) és ne egy gödörbe, ivóvízbe és a kajába kerüljön? -
rednifegnar
senior tag
nalunk is meg helyenkent olomcsovek vannak a falban, +100 eves haz. mar 90% rezre lett cserelve. vizcsoben semmi eu problemat nem okoz, persze ha nem nyalogatod magat a csovet.
legnagyobb baja, hogy szeret tupont szeruen kilukadni aztan nyomja bele a falba eszrevetlenul.
azbesztbol a csatorna csoveket szoktak csinalni, azt se nyalogatod. -
mzso
veterán
Kipróbáltam 47k-val úgy 120V esett rajta. Még az is sok, és érezhetően forró volt rövid működés után.
De használhatatlan, mert elkezdett vibrálni a fény. Gondolom max az előtét kapacitással lehetne még játszani, de ahhoz ki kéne bontani a lapkát a ragasztó alól, meg ugye alkatrészt beszerezni. Nem éri meg a vessződséget. -
csmat
senior tag
Sajnos nincs dukumentációja. Előző tulaj csináltatta egy lelkes amatőrrel..
Lehet 2 és három kör, mert van egy mozgásérzékelő a nappaliban meg egy a konyhában és ha jól sejtem egy vezeték nélküli ajtónyitó ? Meg talán egy ablaktörés figyelő..?
Nem tudom ezeket hogy szokták kötni.. -
darvinya
titán
Hálózat szűkülés miatt ez még nem mindenhol elérhető.
Ráadásul a rászabadított tömeges házi napelemek még jobban rontották.Amúgy teljesen megértem, hogy miért csak most kezdték fejleszteni a hálózatot.
Mert senki nem szeret fizetni olyanért, ami nem közvetlenül kapcsolódik a fogyasztáshoz.
Hálózati díjat idén már korlátozták.
Sokszor hallom, hogy kormánynak 12 éve nem tett ez ügyben semmit.
De azt már elfelejtik, hogy 2011-ig hálózat megújítás nem történt, csak foltozás.
Vagy leépítés az eladott szolgáltatóknak.
És ezután jön, hogy mihez kell fejleszteni, kigyártja millió km-es kábeleket.
Összegezve, amit hangozatnak, hogy miért most csak, azok nem is értik mennyi összetevő van, az elégséges kiépítéshez:
-hálózat állapota?
-eszköz, amihez kell fejleszteni?
-össz üzemhez és összehangoláshoz elég?
-alapanyagot ki tudja, mikorra legyártani
-ennek a költségét ki mekkora mértékbe állja
-a jövőben hozzá kapcsolódó eszközök és v.energia termelők?
-melyik vezélő rendszer legyen kiépítve?Hálózat és alapanyagra pont a közelembe lévő építkezés, felújítás, eAutó töltő, stb huzavona a legjobb példa.
Építkezés előtt elkezdték a föld gerinc hálózat cseréje.
Annyi öreg volt a hálózat, hogy 240-esből jó, hogy ha 135 maradt.
A szigetelést lapátolták homok/földdel együtt, mert egyszerűen elfolyt.
Hurrá, itt az új kábel.
3 hónap múlva új kábelt cserélték, mert kiderült, hogy az a 240-es réz, valójában rezes acél volt, ami elpukkant.
S akkor itt az új, minősítet kábel, 6 hónap után kiszedés, mert eloxidálodott az egyik vezető.
Stb.
Elmúlt 4 évben évenként 2x cserélték, hurrá adjuk s zűdölésnek. -
rednifegnar
senior tag
amikor meg egy leolvasas se megy csak ilyen nyogvenyelosen akkor tulzas ilyet elvarni, plane ha meg nem is erdekuk. mas kerdes hogy ez csak kivulrol tunik egyszerunek en emlexem 15 eve a bme elektro levlistan is mar nagy eszmecserek folytak a hazi betaplalasrol es hogy az mennyi egyeb muszaki gondot jelent a szolgaltatonak meg az aramtermelesnek, a gazeromuvektol kezdve a kulso szolgaltatokkal valo szinkron stb, pedig akkor meg szazad ennyi napelm se volt mint most, plane nem okoscuccok meg villanyauto.
az meg felmerult bennem mint kerdes, ha valaki 1 nappail oraval kapja a delejt de kozben ez tobb fazison at jon be akkor mikent van az amper limit? mert pl nalunk van egy nappali 16A-es kismegszakito es csokolom, de ha nekik mondjuk 3 fazison at jon be (marpedig 2 biztosan) akkor 2x16A (16A most epp nem tudom mennyi alapban, nalunk meg annyi van).
ez amugy naluk egy uj epitesu de annyira, hogy a telkeket is nemreg parcellaztak ki valami erdo oldalabol, minden kozmuvet az elmult evben epitettek ki, jelenleg meg ut sincs csak murvaval leszort sartenger. majd megkerdem a megszakitokat (vagyis kerdeztem tole) de benne van egy kulso szekrenyben majd megnezi, elegge antitalentumok delejes dolgokban. -
tillatrilla
senior tag
Szia! 1 fázisom van jelenleg,a szünetmentesem pedig ilyen: [link] Szerintem relés kapcsolása van. A szünetmentes zavar be valamiért,minden működik ups-ről,kamerák,router,stb.. az adapter azonnal eldobja a kapcsolatot ha ups-be dugom.Nem komunikál a lakásban lévő párjával.
-
Pötyi
őstag
Pont ezt kérdeztem volna én is. Egy kétszárnyú automata kapunál teljesen természetes az, hogy az egyik szárny késleltetve, vagy lassabban nyílik/záródik, pont azért, hogy a zár átfedés miatt a másik szárny rá tudjon csukódni.
Kiegészítés:
demars 87595: Abból a szempontból nézted, a dolgot hogy a rázáródó kapuszárny-e a lassabb? (Esetleg véletlenül fordítva lettek visszakötve a szárnyak?)
-
demars
addikt
Nos, csatlakozókat nem mértem (áramot sem). Az egyik motor induláskor lassú, majd gyorsít. A másik teljes sebességgel indul (ez végállásoknál sem lassít, ami korábban viszont működött).
Motorok kábelei jók, azokat cseréltem (kutya lerágta), tekercsek jók (már 3 hete volt ugyan).
230V -os motorok egyébként. Twister230 vezérlés (Proteco Leader szett) -
demars
addikt
Szia. Igen, újra tanítottam, egy zárást kibír, utána összeakad a két szárny. Az egyik szárny lassan indul meg, a másik meg nem lassul.
Kivettem a panelt, előttem van, szemmel látható hiba nincs (égés, füst nyom, elszállt alkatrész).
Jó, hogy írtad az ellenállás mérést, neki sem állok.Múltkor triakot cserélt a másik panelnél, ott fél sebességgel működött az egyik motor. Itt is van két triak, utána olvasok, hogy lehet kimérni (kiforrasztás nélkül).
Van nagyítós szemüvegem
elég gagyi, jó közel kell hajolni, de szépen olvasható az smd alkatrész száma.
-
Tudod mi az érdekes? Pont fordítva tapasztalom, inkább a régebbi izzók bírják jobban, illetve ez leginkább a kompakt fénycsövekre igaz. Van olyan 15 éves kompakt fénycsövem, ami még mindig működik, de az utóbbi 5 évben vásárolt már egyik sem él. Mindegyiknél a driver halt meg, nem a fénycső.
-
aujjobba
addikt
Nade várj amit linkelsz kétágú, az enyém négy.
‘A fali lámpa energiatakarékos fényforrással is használható.‘
‘Fényforrás típusa: normál’
Hol kellene a szellőző nyílásnak lenne rajta egyébként?
Lámpaboltban adták el ezeket nekünk, hozzá a LEDeket is, ha ott se értenek hozzá az már nagy baj -
aujjobba
addikt
Honnan lehet ezt tudni, mármint hogy elegendő a hűtés, és mihez készült a bura?
Ez az egyik a képen.
A másik kör alakú ötágú, de a foglalat kb ugyanez.Dr. Szilikát
Egyelőre kettőt kicseréltem IKEA-s LED-re, hátha az jobb, meglátjuk.
Ami most meghalt mentavill volt, előző Kobi, meg volt még valamilyen arra nem emlékszem.
A mentavill-ben van egy mini trafó ezt a többiben nem láttam, egy dióda is, három kondi, meg egy tranzisztor. A többiek egyszerűbbek voltak jóval.
Egyenirányító híd plusz ellenállások nyilván voltak mindben. -
aujjobba
addikt
Naigen, fizetős különóra, erről beszélek.
Ez így erősen csökkenti az esélyegyenlőséget, értsd a szegény szülő gyereke is szegény marad, ha nem telik különórákra és nem tudja emiatt felszedni a tudást, hacsak nem kiemelten tehetséges és valami ösztöndíjat kap vagy felkarolják.
A tehetős szülő gyereke már korán meg tudja kapni a jobb minőségű fejlesztést, egyértelmű előnyből indul.
Egy jó oktatási rendszernek az lenne a dolga, hogy mindenkinek legyen lehetősége jó minőségű oktatást kapni, származástól függetlenül.Nade ez már igen távol áll a topik témájától, itt befejeztem, elnézést, remélem ezt a pár hsz-t megtűritek.
-
fatpingvin
addikt
testvérem az úrban, nem azért de bepötyögöd a kedvenc keresőmotorodba hogy 1n4148 datasheet és elolvasod az első PDF találat vonatkozó sorait.
nem basztatásból írom de ez tényleg egy olyan dolog aminak másodpercek alatt utána tudsz nézni.
a válasz egyébként nem, 200 mA a max folyamatos árama.
használj 1N4001-et helyette, az 1 amperes.
-
Dr. Szilikát
őstag
Ügyfelek is szokták kérdezni, menüben ki lehet kapcsolni általában a szoftverfrissítés automatikus keresését. Ilyen nem csak okos (azaz netkapcsolattal bíró) TV csinál, miután a DVB-hálózaton is lehet keresni. De DVB-n csak akkor találna, ha a szolgáltató ilyet biztosít. Mint például a MinDigTV is egyes boxok frissítését, sőt régebben egyes TV-típusokhoz is leadtak szoftvert.
Láttam én is néhányszor, a konyhai Sharp TV, pontosan hajnali 4 órakor aktiválja magát, pár percre, sötét képernyő mellett. Azért is feltűnő, mert ennek van egy energiatakarékos készenléti állapota, amikor egy darab LED sem világít rajta. Kereséskor viszont egy kék LED-es alakzat kezd, szokatlanul világítani.
Meg is állapítottam, mekkora véletlen kell ehhez, hogy pont összetalálkozzunk, mivel abban az időben igen ritkán járok arra, és mégis.
-
Koma2525
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
Tiszta a vevő oldal ablak, ez egy új készülék. Telefon videó kamerájával megnéztem és ad jelet. Van egy régi készülékem, és vettem egy újabb verziót ami új dizájnt kapott, de kézzel foghatóan gyengébb a minősége , viszont a távvezérlőnek sokkal gyengébb a jele. Szerintem spóroltak az infra leden, ezért gondoltam kicserélni, hátha jobb jelet adna... -
MasterMark
titán
Köszi.
Illetve hátha tudjátok, ilyen obis műanyag csavarral tervezem felfogatni, ez elbírja a hőjét? (Plusz ilyen hővezető paddal.)
-
aujjobba
addikt
A kapcsolóüzemű konverter - a kimenet rendesen megszűrve - drága, legalábbis egy szimpla 7805-höz képest.
Az olcsóbbakból (34063, 2575) 70-75% hatékonyságot tudtam kihozni (EEVBlog 34063 kísérletében is kb ennyi jött ki).
Persze nyilván én is őskövületnek gondolom a 7805-öt és szerintem is kapcsolóüzeműt illene már használni. -
Batman2
őstag
Sajnos miután levágtam a csatlakozót, illetve a szűrő tekercseket, már nem mértem meg még egyszer, pedig jó lett volna, de már nekem is későn jutott eszembe.
Az egészet már összecsomagoltam, vissza a mikró házába, már nem szedem szét még egyszer, hogy szétbontsam a csatlakozót, van e benne kondi.
Mondjuk hiába esetleg ott lett volna a hiba és a cső még jó lett volna, bontás nélkül úgy sem tudom kiiktatni a csatlakozót, utána meg már sérülhet az egész ház, amitől már biztosan nem fog jól működni, esetleg szétég az egész és már szivároghat a mikrohullám is, úgyhogy így is-úgy is annyi neki.
Ami biztos, hogy mikor szedtem szét, a hátsó mágnes rögtön két félbe esett, lehet már repedt volt, de persze lehet, csak a feszegetésem miatt tört el, bár az első mágnesnél feszegettem a fém házat, az meg sértetlen.
Találtam ilyen hiba leírást, hogy mágnesgyűrű törés és pont ott is a hátsó mágnest mutatja egy ábrán, szóval lehet, hogy az okozta már a cső rendellenes működését.
Mindegy, kimentettem a a mikróból minden használható alkatrészt.
A trafójából megpróbálok inverter trafót csinálni, éppen két napja láttam pár videót mikró trafó ilyen irányú felhasználásáról, olyan 1000W körül lehet a teljesítménye, a házon 750W mikró teljesítmény és 1100W fogyasztás volt feltüntetve + 1000W a grill cső.Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest