- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Galaxy Watch8 Classic-ot tessék!
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vízben és fagyban verné a Vivo hajlíthatója a Z Foldot
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az ellenállásmérő által kiadott feszültség halálos lehet egy chipre
Igaz nem vagyok expert a témában, de nem hiszem, hogy ez valós félelem. Tudomásom szerint 1-2V feszültség jön ki egy ilyen műszerből (legalábbis Ohm mérés közben még egy LED se villant fel, vagyis a nyitóirányú feszültségét se érte el az általam használt egyik műszer se, dióda mérés az persze más téma ) amit egy mai bármilyen chip simán elvisel (kivéve, ha sikerül fordított irányból megtáplálni vele, de ±0.5V tápfeszt a legtöbb - általam ismert - chip elvisel fordított irányból is). A többi lábat pedig általában ESR dióda védi. Az meg hogy meghaladja a max tápfeszt és attól menjen tönkre, megint nem túl valószínű: 3,3V alatti digitális chip nem túl gyakori, számítógép processzorok, RAM meg flash chipek amik 2V alatti tápfeszt kérnek, egyik se kimondottan gyakran előforduló cucc egy távirányítóban
Bocs, ha valami hülyeséget írtam, javítsatok ki
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A25 5G / 8/256 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest