- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- WWDC 2025: Nagy változásokat hoz az iOS és iPadOS 26
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magisk
- LTE frekvenciák
- Négy modellből áll a Xiaomi idei rolleres kínálata - bemutató
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az ellenállásmérő által kiadott feszültség halálos lehet egy chipre
Igaz nem vagyok expert a témában, de nem hiszem, hogy ez valós félelem. Tudomásom szerint 1-2V feszültség jön ki egy ilyen műszerből (legalábbis Ohm mérés közben még egy LED se villant fel, vagyis a nyitóirányú feszültségét se érte el az általam használt egyik műszer se, dióda mérés az persze más téma ) amit egy mai bármilyen chip simán elvisel (kivéve, ha sikerül fordított irányból megtáplálni vele, de ±0.5V tápfeszt a legtöbb - általam ismert - chip elvisel fordított irányból is). A többi lábat pedig általában ESR dióda védi. Az meg hogy meghaladja a max tápfeszt és attól menjen tönkre, megint nem túl valószínű: 3,3V alatti digitális chip nem túl gyakori, számítógép processzorok, RAM meg flash chipek amik 2V alatti tápfeszt kérnek, egyik se kimondottan gyakran előforduló cucc egy távirányítóban
Bocs, ha valami hülyeséget írtam, javítsatok ki
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagyon meghúzza a nadrágszíjat az Intel
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- Milyen routert?
- Futás, futópályák
- WWDC 2025: Nagy változásokat hoz az iOS és iPadOS 26
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest