- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
-
ekkold
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Hölgyek, Urak! Eléggé elkanyarodtunk szerintem a hobbi elektronikától, légyszi ne OFF-oljatok tovább. Ha a kamerás témát folytatni szeretnétek, akkor annak megfelelő témában tegyétek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
kuntics #86367 üzenetére
Szokott lenni ezekben Zener-dióda, ami a magas fordulaton generálódó nagyobb feszültség ellen védi, az esetleg nedves időben pedálozót. Az lehet elvileg zárlatos is, mérni kellene.
Népies nevén dinamó, noha még a veterán autókban volt dinamó (egyenáramú áramfejlesztő / DC), így a laikusok számára azóta is minden dinamó. De a kerékpároknál ezek már régóta permanens mágneses szinkron generátorok (AC).
DC alkalmazáshoz egyenirányító is szükséges.
A lámpában lévő elektronika oldja meg valószínűleg azt is, hogy alacsony fordulaton még csak villog, mivel kisebb teljesítmény generálódik, így ezt rövidebb időszakaszokba tömörítve elérhető, hogy megfelelő fényerőt adjon, még így is.
-
ViZion
félisten
-
PHM
addikt
-
Kernel
nagyúr
válasz
kuntics #44815 üzenetére
Az USB csatlakozó 5 V-ot igényel, nem károsodna 4,5 V-tól sem, ami egyébként sem fog rendelkezésre állni, mint már említettem.
De ez nem jó megoldás, mert az USB 5 V-ra belül egy töltőáramkör csatlakozik, ami 4,2 V-ra tölti az akkut. Az akkura csatlakozik általában a fogyasztó, vagyis esetünkben a lejátszó elektronikája. Valamilyen akkura általában szükség van, egyfajta pufferként. Ez nem egészen olyan, mint a laptop, ami akku nélkül is működik a töltőről, ami nem is töltő tulajdonképpen, hanem tápegység.
Vagy ki kell próbálni, hogy USB-kábelről, belső akku nélkül működik az a szerkezet?
Szerk: mire megírtam, utána láttam az előzőt.
-
Kernel
nagyúr
válasz
kuntics #44811 üzenetére
3,7 V csak a névleges feszültség, egyfajta átlagérték.
Li-ion akku feltöltve 4,2 V, a használat során ez 3,7 V alá is csökken, de van egy minimális feszültség, ami alá nem szabad menni, mert károsodhat, erre van beépített védelem is.
Ni-MH akku névleges feszültsége 1,2 V. Frissen töltve 1,3 V körül szokott lenni, 0,9 V alá nem szabad meríteni.
3 x 1,3 = 3,9 V
3 x 1,35 = 4,05 VUtóbbit arra az esetre írtam, ha töltés után közvetlenül 1,35 V lenne az üresjárási feszültség, de ez amúgy is igen hamar lemegy, terhelés hatására.
-
zka67
őstag
válasz
kuntics #44811 üzenetére
Szia, egy APE8800N-36-HF-3, kb 100 Ft-os, 3.6V-os stabilizátorral meg tudod csinálni. Összvissz két kondi kell még hozzá, az adatlapján megtalálod a bekötést is.
Kapcsolót mindenképp tegyél az elem és a stab ic bemenete közé, mert különben leszívja az elemet, még ha nem is használod a lejátszót.
Egyébként lehet, hogy nem is kellene bele a stab ic, mert szerintem van a lejátszóban is valamilyen feszültség szabályozás, azaz lehet, hogy elmenne a 4.5V-ról is, de ezt csak saját felelősségedre próbáld ki, nem garantálom így látatlanba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Eladó egy wittings steel hr sport hibrid okos óra dobozával töltővel
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest