- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobilhasználat külföldön
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothferenc
aktív tag
válasz
King Unique #49742 üzenetére
Kapcsolo csekkolva, kozepen volt eddig, nem nyultam hozza. Most, hogy lassu lett, probaltam mindharom allasban, de nem lett valtozas. Megvarom az uj caddyt tesztelni.
-
tothferenc
aktív tag
válasz
King Unique #49738 üzenetére
igen, ez volt a terv, de most nincs a környezetben már olyan lapos, amiben van optikai meghajtó.
rendeltem egy másik caddy-t kemény 12 dodóért, megjön, és kipróbálom vele. A meghajtóval semmi gond nincs, azt már kizártam. Remélem nem a lapos ODD csatolója adta meg magát és ezért nem működik a caddy megfelelően....
köszönöm a válaszodat. -
scarabeus86
tag
válasz
King Unique #49718 üzenetére
Megoldódott! Valóban driver gond volt, feltettem az Intel RST ezen verzióját, így már látja rendesen a HDD-t.
Köszönöm a segítséget! -
M5Norbi
őstag
válasz
King Unique #49711 üzenetére
Igen a CSM módos telepítéssel sikerült megoldanom.
Sajnos fejből nem tudom de a pendriveról való bootoláskor kellett megadnom hogy ne az UEFI módon telepítse.
Eleve úgy is jelent meg mintha több pendrive lenne.
Telepítés közbenibújraindításoknál mindig külön meg kellett neki adni de rendesen feltelepült.
A BIOS pedig alapból CSM+UEFI beállításon volt (az nem biztos hogy ugyanígy nevezte MSI lapnál csak rémlik.Én is driver problémára gyanakodtam csak szerettem volna rákérdezni erre a lehetőségre.
És köszönöm
Elvben eddig a HDD tökéletes volt de lefuttatom következő lépésben.
Aztán kicsit akkor még a Win10 topikban kérdezősködöm hátha lesz egyszerű megoldás.Ha nem akkor veszek egy új HDD-t aztán tiszta telepítés után erről átmásolom az adatokat.
Ezt meg vagy eladom ha tökéletes HDS szerint vagy megtartom majd kitalálom.Mindenesetre köszönöm a segítséget.
-
Alg
veterán
válasz
King Unique #49708 üzenetére
Gyors önteszt. 50 perc után lelőttem.
Kondíció 100% elvileg, viszonylag új - valami 1500órát járt eddig.
Megnéztem a futó folyamatokat de semmi különlegeset nem találtam. Kicsit takarítottam, most már elviselhető sebesség de még így sem az igazi... lehet csak elszoktunk a HDD-től, mindenesetre megy majd bele egy SSD.
CrystalDiskMark: nem mutatott semmi egetverő lassulást
-
Televan74
nagyúr
válasz
King Unique #49695 üzenetére
-
Televan74
nagyúr
válasz
King Unique #49693 üzenetére
Köszi a válaszod,akkor csak néha hangoskodik. Azt meg elviselem.
-
L.Szabi
tag
válasz
King Unique #49689 üzenetére
Igen, nem volt rajta semmi, direkt azért szedtem le mindent, hogy az új ssd-re gond nélkül felmenjen a win10 és ne legyenek fennakadások, ehhez képest az egész napom ráment...
Pontosan nem tudom mi oldotta meg a problémám, de biosban állítgattam, más portra csatlakoztattam a hddt+lemez kezelőben is babráltam valamit.
-
Gainka
őstag
válasz
King Unique #49685 üzenetére
Köszi a választ, akkor igy lesz, mivel véges a tárhely muszáj leszek venni még egy vinyót, és majd akkor meg oldom az összevonást, köszi!
-
Borokafa
őstag
válasz
King Unique #49657 üzenetére
Köszi. Win10 telepítés és frissítés nálam is megoldotta.
-
törölt tag
válasz
King Unique #49651 üzenetére
Köszi a választ.
Próbáltam állítgatni a wdidle programmal, teszteltem 8, 10, 30, 60, 90 másodperccel. Mindig volt olyan, hogy egy hangos kattanással csapta ki a fejet (10 parkolásból talán egyszer), ami szerintem nem egészséges, ilyenkor a Power Off Retract Cycle Count is növekedett. Letiltottam megint, lehet ebből probléma, ha a fej folyamatosan a lemez felett áll?
-
stigma
addikt
válasz
King Unique #49637 üzenetére
-
stigma
addikt
válasz
King Unique #49635 üzenetére
Hi, köszi szépen.
Akkor fogok egy ubuntu iso-t, kipróbálási módba elindítom és ott formázom meg gparteddel.Köszi a gyors segítséget.
-
frankstork
aktív tag
válasz
King Unique #49614 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ! Megnézem a lehetőségeket, és reflektálok ha érdemi előrelépés lenne.
-
válasz
King Unique #49625 üzenetére
Sikerült, köszönöm!
-
válasz
King Unique #49625 üzenetére
Uhh, köszi a terjedelmes választ!
Használtan vettem aprón, és konzolhoz szeretném beüzemelni külső csatlakoztatással, exFAT-ra formázva. -
biker
nagyúr
válasz
King Unique #49620 üzenetére
köszi
Ott az 5év garit ki vette és honnan? A WD red és Ironwolf is 3 év mindenhol... -
AMD Power
titán
válasz
King Unique #49593 üzenetére
Köszönöm szépen a segitséget. Már másolok is rá ezerrel!
-
AMD Power
titán
válasz
King Unique #49591 üzenetére
Nem volt particiónálva. Most megvan jó lett.
-
AMD Power
titán
válasz
King Unique #49589 üzenetére
-
cintula187
addikt
válasz
King Unique #49583 üzenetére
Elnézést.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #49539 üzenetére
Az meg a másik, hogy ha a rendszer számára fenntartott partíció a másik fizikai meghajtóra került és jelenleg használja a Windowst, akkor a HDD-t eltávolítva jó eséllyel nem fog indulni. Valamint ha a Windows 10-nél a gyorsindítás (fast startup) be volt kapcsolva és úgy lett leállítva a rendszer, akkor a HDD-t másik gépbe áttéve probléma lehet emiatt a fájlokhoz történő hozzáférésnél (példa).
-
Peterhappy
őstag
válasz
King Unique #49530 üzenetére
Értem, ezt nem tudtam.
Magam is jobban örülnék, ha kiderülne, hogy a kábellel van gond és nem a csatolóval, ugyanakkor minden más gépen gyönyörűen működik a vinyó, azonnal felismeri. De az előfordulhat, hogy ott is mindig a 2.0-s portokat használom és 3.0-sokon már szintén gubanc lenne. Na erre még ránézek, ezzel így kvázi ki is lehetne szűrni a hibát. -
Peterhappy
őstag
válasz
King Unique #49528 üzenetére
Igazad lehet, tény hogy valóban nem annyira stabil a csatlakozás, mint amikor pl. egy PD-t dugok a portba. Lötyög, bár hiába mozgattam a csatolót, változás nem történt.
Próbáltam most (kétszer is) a host controller és a gyökérhub eltávolítását, sajnos nem jött be. A gyártói eszközillesztő eltávolítása után sem.
Maguk a portok működnek, minden mást felismernek, csak ezt a külső vinyót nem. (más külső vinyóval még nem próbáltam, de telefon és PD kivétel nélkül mind működik). Feleségemnek hasonló gépe van, ott az oldalsó portok is gyönyörűen működnek, talán tényleg az áramfelvétellel lehet gond és simán működne a vinyó, ha külső tápja lenne.
Úgy látom, nem igazán akar ez működni sehogy sem, szerencsére nem kell kidokkolnom sem így, hogy az egyik hátsó port még "engedelmeskedik". Jobb híján ez azért így is közel tökéletes megoldás lesz.
Gyári kábelt használok, de megkérdezem jövő héten az IT-sokat, hátha van hasonló külső vinyójuk és vagy azt kölcsönkérni (más külső vinyó megy-e), vagy legalább a kábelt (azzal megy-e az enyém).
Köszönöm szépen a türelmedet és a segítségedet!
-
Peterhappy
őstag
válasz
King Unique #49526 üzenetére
Az érintkezési problémát csak azért nem gondolom, mert telefont és pen drive-t simán tudok ott csatlakoztatni (és tölteni is tudja a telefont). Driver frissítőt a legutóbbi Windows reinstall óta nem használtam, a vezérlő+gyökérhub letiltást+újraengedélyezést (újratelepítést) csak részben próbáltam, nem tudtam, melyiket kell eltávolítani, így végül csak a Renesas 3.0-t távolítottam el és hagytam, hogy újratelepítse (de az nem vált be).
Mindet el kell távolítani? -
Peterhappy
őstag
válasz
King Unique #49523 üzenetére
A dokkoló két, hátsó portjából az egyiken működik a külső vinyó (erre eddig a hangfal volt rádugva), így már-már egész jól sikerült orvosolni a problémát, még egyszer köszönöm a segítséget
-
Peterhappy
őstag
válasz
King Unique #49523 üzenetére
+ontheground: Értem és nagyon köszönöm a segítségeteket! Azt hiszem igazatok lesz.
Oldalt 3.0-s portok vannak, azok nem működnek. A hátsó, 2.0-s portok viszont igen. És valóban, nincs külön tápja a külső vinyónak, így lehet, hogy tényleg itt lesz a gond!
Marad akkor a kidokkolásos verzió, ez még mindig egyszerűbb, mint ide-oda rohangászni és ide-oda másolgatni a cuccokat gépről-gépre, külső vinyóról-PD-re.
Még egyszer köszönöm!
-
Peterhappy
őstag
válasz
King Unique #49517 üzenetére
+Doky586:
Köszönöm szépen a segítségeteket!
Épp most kapcsoltam vissza a gépet, eddig tesztelgettem. Dokkolóról levéve, a hátsó porton valóban sikerült csatlakozni, az oldalsók pedig valóban nem működnek - azokra dugva az eszközkezelő sem hozza fel a vinyót (a diskmgmt.msc alatt sem találtam).
Más kütyük, telefon, pen drive azonban szokott működni az oldalsó portokon is, így gyanítom, hogy inkább driver probléma lehet (nem tudom, ezek 2.0 vagy 3.0 USB-k-e az oldalán).
A Windows szerint a legfrissebbek az USB driverek, de pár hónapja megpróbálkoztam egy driver frissítő programmal (Easeus vagy EasyDriver vagy ilyesmi), az talált az USB-hez (is) újabb verziót, a vége Windows reinstall lett... -
törölt tag
válasz
King Unique #49454 üzenetére
-
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #49413 üzenetére
"Adott egy külső HDD (WD Essential 2TB-os) mellyel gond volt mert nem kapcsolt be."
Ezt írta.
-
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #49409 üzenetére
-
stigma
addikt
válasz
King Unique #49409 üzenetére
Köszi az infót.
Pontos típust ha hazaértem tudok mondani, nézni.
Adat visszaállítást kipróbálom, viszont bajom annyi volt hogy adatmentéskor nem tudok hálózati meghajtóra menteni (pl: NAS-ra) csak olyan meghajtóra ami fizikailag a gépemben van.Segítségeteket köszönöm mindenkinek.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #49384 üzenetére
Plusz az is gondot okozhat, ha a fájlrendszernél hibák vannak. Ezért szükség esetén a fájlrendszer vizsgálata és javítása is megfontolandó. Viszont a CHKDSK futtatásánál bizonyos esetekben akár a köteten lévő fájlok is sérülhetnek, ezért előtte biztos, ami biztos alapon szintén nem ártana egy mentés!
Aztán az új RAM beszerelésekor ha esetleg a HDD-nél a SATA fizikai csatlakozók véletlenül meg lettek piszkálva, akkor azok, illetve a tápkábel és az adatkábel ellenőrzése sem ártana.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
King Unique #49377 üzenetére
Ez a merevlemezt állítja, vagy a merevlemez használatát a számítógépen? Másképp fogalmazva: Géphez, vagy lemezhez kötődik a beállítás? -
ledgeri
nagyúr
válasz
King Unique #49374 üzenetére
Üdv! Seagate-nek van hasonló programja fejparkolás-be/leállításhoz?
-
darkpower
aktív tag
válasz
King Unique #49374 üzenetére
Feltételezem az újabb hdd-k esetén, amiket már úgy terveztek,hogy bírják a parkoltatást, nem gond az ilyen annyira, mint egy régebbi Samsung hdd esetén. Valóban nem mai darab, de egész eddig csendesen és hibátlanul működött. Win7 esetén az APM eleve tiltva volt, most a WIN10 viszont bekapcsolta, nem hiszem, hogy ez teljesen normális, ha a hardver nem bírja/kezeli rendesen az ilyet. Mindenesetre most fixen kikapcsoltam, azóta jó a helyzet.
Nyílván nem lepődök meg, ha ennyi év után lassan cserélnem kell, azért is kérdeztem, hogy mi a helyzet az újabb verziókkal, mennyire kell figyelni vásárláskor a hasonló problémák elkerüléséhez -
RZS
tag
válasz
King Unique #49349 üzenetére
hello!
koszi az iranymutatasokat! sikerult,
siman latja a 3TB ot egyben
ugyanaz a jelenseg es ugyanugy kellett orvosolni.....mindent koszi!
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
King Unique #49344 üzenetére
Köszönöm.
-
akela91
addikt
válasz
King Unique #49315 üzenetére
Köszi.
Ma reggelre, már a S.M.A.R.T tesztek se futottok le (se hosszú, se rövid). Én visszaviszem ezt. -
Maestro85
tag
válasz
King Unique #49303 üzenetére
Megcsináltam a birtokbavételt a link alapján, majd másodjára is átmásoltam mindent az asztali gépemre kötve. A file-ok nem rejtettek, total commanderrel megnéztem az mutatná a rejtett fileokat is. Most legalább azt jelzi a TC meg win intéző is, hogy le van foglalva annyi hely, amennyit rámásoltam.
Még az asztali gépben beletekertem néhány filmbe, megnéztem pár fotót. Futtattam checkdisket azon a meghajtón, amire másoltam, hiba nélkül lefutott.Visszatettem a laptopba a hdd-t, most 5igával több a látható/elérhető adat, de 120 giga helyett még mindig csak 16 Gb.
chkdsk c: parancsot futtatva hibákat kapok: Attribute record (80, " ") from file record segment 1CAB5 is corrupt ebből van jópár, a végén: errors found, CHKDSK cannot continue in read only mode.
Egy felhasználó adatait másolnám vissza, desktop, downloads stb. mappákat. De amikor 1 éve így jártam, akkor a D meghajtóra másoltam csak, nem a rendszer meghajtóra és ugyanez a hiba volt. A laptop is más, azóta új gépem is lett. -
modflow
veterán
válasz
King Unique #49300 üzenetére
Most kicseréltem vadi újra a SATA kábelt. 40 mp volt, mire elérte a HDD-t.
Az energiagazdálkodásban ki van kapcsolva, azaz 30 perc után kikapcsolhatja.De az előző gépemben nem volt ilyen gond, átrakás után meg igen? Ez fura.
A régiben SATA2 csati volt csak, a HDD is az, ez az új alaplap meg SATA3-as. Ez lehet gond? -
Graob160
csendes tag
válasz
King Unique #49298 üzenetére
Korábban működött win 10 alatt, a lemezkezelő látja még kiis írja a teljes nevet de a saját gépbe semmi... Próbáltam szoftverfrissítést is de nem. Csak SSD-t lát és bedugtam az összes portba de csak ugyan az van...
-
modflow
veterán
válasz
King Unique #49298 üzenetére
De 30 mp kicsit sok idő a, felpörgetésre...
HDD Sentinel szerint tökéletes a hdd.
-
BenQhunria
tag
válasz
King Unique #49287 üzenetére
-
akela91
addikt
válasz
King Unique #49277 üzenetére
Sajnos erre hibaüzenet jön fel (újraaktiválásra). Akkor marad a pc + rendes külső hdd keresés, majd átmentés sata-n keresztül. Köszi.
-
akela91
addikt
válasz
King Unique #49274 üzenetére
Sajnos
úgy látom ez nem lesz opció nálam.Ha ez igaz, akkor csak egy pc-t kell szereznem, és egy másik 1TB+ -os vinyót, majd átmásolni arra... Ehh
-
KBalázs34
tag
válasz
King Unique #49256 üzenetére
Egyes merevlemezeknél az írt ki hogy 1 vagy 2 hibás szektor van ezek késöbiekben áthelyezésre kerülhetnek,
adatátviteli, vagy elégtelen tápellátásból adódó hiba is van!
Linkelek pár képet ezek nem az én merevlemezem de ezeket írja ki a kondicíókat illetően: [link] vagy, [link] !
Le fogok futtatni pár tesztet! Akkor mindenképpen olyan adatok lesznek rajta ami már megvan máshol, illetve ha látom hogy tovább romlik akkor lementem róla az adatokat!Köszönöm szépen a válaszod!
-
Erwinke
aktív tag
válasz
King Unique #49240 üzenetére
Elnezest
Windows 10. Frissen telepitettnel is ugyan ezt csinalja. Van vagy 10 gep amit rendszeresen hasznalok es egyiknel sem szok elsore mukodni. Csak a hatlapit hasznalom. Az elolapik be sincsenek kotve.
Wd black 2TB(2honapos).
Meg van 2db Adata(pontos tipust nem tudok) egyik kb 6 eves, masik 2. Mind2 500GB.
Uj gepen is probaltam, uj kabeljeim is vannak azzal is probaltam.
Leginkabb szoftveres megoldasra tippelnek. Mivel nem 1x van olyan,h beszurva hagyom. Restartolom a gepet es mikor felbootol akkor meg mar latja a hdd-t.
Drivereket lehet hozzajuk letolteni?Koszonom!
-
vadkörte
addikt
válasz
King Unique #49235 üzenetére
A garancia már lejárt, így a szétszerelés által a házon okozott külsérelmi nyomok lényegtelenek.
49"-os LG SMART TV-jük van, Passzolom az USB típusát.
Az 5.30-as HDS ugyanazt hozza, mint az 5.20. Rövid önteszt sikeresen végrehajtva (hiba nem látható)
A többi teszt regisztráció hijján nem elérhető.HDTune lassú tesztet futtatok még. Ha az is jónak mutatja, akkor feladom. Ilyen előzmények után nem bízok benne annyira. Azt még kipróbálom, hogy teleírom adatokkal, majd formázom. Ha hagyja és utána sem jelzi hibásnak, elfogadom. De ettől függetlenül nem bízok benne.
Végülis már az enyém, a srác nem tartott rá igényt. -
vadkörte
addikt
válasz
King Unique #49233 üzenetére
"Ennél a szokásos "nem látja a gép" esetnél, ha Windowsnál csak a fájlkezelőt nézik, akkor nem meglepő...
Alap, hogy az eszközkezelőt és a lemezkezelőt kellene."
A srác mezei egység sugarú júzer. Én viszont nem csak az Intézőt néztem, hanem a Lemezkezelőt és az Eszközkezelőt is.
Ismeretlen USB eszköznek "látta" az Eszközkezelő, a Lemezlezelő sehogy.A NAS - Openmediavault v4 (Debian származék) - hosszas tekeregetés után 3. nekifutásra találta meg és utána tudtam mount-olni, utána már kezelte.
"...de PC-n egy desktop Linux állítólag nem."
A saját gépeimen próbáltam, hidd el nem látta a manjaro sem!"Aztán az nem derült ki, hogy egyik-másik környezetben esetleg nem-e USB-s csatlakozási probléma, vagy éppen elégtelen tápellátás miatt nem működött rendesen."
Több kábellel is és szétszerelés után a saját külső ORICO házammal is próbáltam, de a két asztali gép (PC+notesz) így sem kezelte. Végül egy USB csatolófelületű SATA/USB adapterrel tudtam a NAS-sal felismertetni. (lásd fent)"A tv-nél amúgy eleve sanszos az utóbbi, nem véletlenül szokott a normális modelleknél "HDD 5V 1A" feliratú USB-port lenni ilyen célra."
Nem az én TV-m, de jeleztem neki, hogy erre inkább vegyen egy pendrive-ot, vagy, mivel SMART TV, építek nekik egy NAS-t, de külső HDD-t ikább ne, mert kinyírja a tartalékot is."Viszont az mondjuk nem derült ki, hogy naprakész / muzeális verzióval lett-e előtte és utána lecsekkolva, a különféle tesztek eredménye mi volt stb."
5.20 Pro trial HDSentinel-lel és a 2.55 HDTune-nal teszteltem. A teszteknél a "kezelés" után se a HDS, se a HDTune nem talált hibát.
-
akyyy
senior tag
válasz
King Unique #49223 üzenetére
kb hasonló, igen. vicc, hogy amit kaptam átvételi papírt, azokon több tétel is fel van sorolva (fotó táska szíj, valami lencse, illetve egy másik vinyó NAS-hoz, hasonló az enyémhez, ahoz is ugyanaz van írva, sérülés a jobb alsó sarokban, ezért hozzá nem nyúlnak. Megpróbálom a külföldit, hátha sikerül. most vettem gyorsba egy toshiba 2 terrásat, mert nem hiába vettem májusba sem a vinyót, és azóta küszködök a hellyel a gépen... max lesz wegy újabb 2 terrás vinyóm, amit akár el is adhatok full újba.
-
csubuka
addikt
válasz
King Unique #49216 üzenetére
Köszönöm szépen!
Jogos, legközelebb oda írok.
-
energy4ever
addikt
válasz
King Unique #49213 üzenetére
2dolog amit nem ertek:
Milyen vamos feliratot, papirt kell irni?
Illetve, aztsem tudom, hogyan kell becsomagolni.Ezekrol nem talaltam semmit se, becsomagoltam egy normal hdd keretes dobozba, megcimeztem normalisan, ahogy kuldtek mailben, felraktam ra a vonalkodot(RMA szam), es ennyi.
-
energy4ever
addikt
válasz
King Unique #49211 üzenetére
Kaptam a WD-tol egy kodot(RMA) azt kinyomtattam, raragasztottam 2 helyre is. Megcimeztem rendesen, a vinyot egy nala kb 8szor nagyobb jol belelt dobozba tettem.
Remelem igy jo lesz.Viszont a postai dijkalkulator nekem 6-7ezret ir ra. A masik srac hogyan adta fel 2500Ft-bol?
-
energy4ever
addikt
válasz
King Unique #49208 üzenetére
Amiket linkeltel megcsinalatam!
DiskPart-ot kovetoen nem irt ki hibat formazaskor! Viszont a formazas orokke tartott(meg a gyors is), igy bar nem dob hibat a win, meg igyse formazhato. WD fele DLDIAG ERASE lefutott, majd HDSentinel alapjan visszaesett 100/19-re.Hardverkerben vettem, 2ev garival ami mar lejart. A masik ugyan ilyen HDD-met pedig a PCX-ben vettem 3 ev garival. valahogy visszatudom kuldeni esetleg a gyartonak a lejart bolti garisat?
(Gondolom alapbol nem 2ev gari van ezekre a gyartonal)
-
Roxx
tag
válasz
King Unique #49191 üzenetére
Köszönöm szépen...jelenleg úgy van,hogy van a c: meghajtó és kész..akkor ha a lemezkezelőben csinálok még egy particiot az úgy jó lesz?mondjuk egy 800GB ot és a másik 100 GB akkor megmarad a c-nek?Tehát lenne c és d..így jó lenne?
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #49190 üzenetére
Viszont azért túl kicsire nyilván nem érdemes zsugorítani a rendszerpartíciót és a külső programok használatánál is figyelni kell! Nemrég valaki pont arra cseszett rá, hogy az átméretezés közben hibát dobott a program és utána már nem indult el a rendszer. A rendszermeghajtók, illetve rendszerpartíciók piszkálása eleve kényes dolog és ezért nem árthat a művelet előtt biztonsági mentést készíteni a rendszerről (példák). Ha netán valami nem úgy jön össze, akkor szükség esetén a mentésből könnyen vissza lehet állítani az eredeti állapotot.
-
csubuka
addikt
válasz
King Unique #49174 üzenetére
Köszönöm szépen!
Ránézek majd a Toshiba szoftverrel is :-)
liksoft: Köszönöm Neked is a választ! Sajnos nem tudom, hogy végif USB3-ról ment-e. Nem én használtam. Lehet, hogy nem mindig úgy volt használva vagy más okozta korai lenullázódását. Azért átlag felhasználóktól nem várható el, hogy figyeljék hova dugják a HDDt sajnos
-
csubuka
addikt
válasz
King Unique #49172 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
Egy HD-E1 a meghajtó "tokja" és egy Toshiba MQ01ABD100 HDD van benne. A HDS még azt írja, hogy nem garanciális
Sajnos a vele adott szoftverek között nincs diagnosztikai szoftver.
-
hitchins
őstag
válasz
King Unique #49142 üzenetére
Hat akkor ez ennyi. Koszi a valaszokat
-
hitchins
őstag
válasz
King Unique #49140 üzenetére
másik kábel per pill nincs, de a kábelt kipróbáltam másik eszközzel és az megy
A HDD másik gépre kötve is ugyanaz.
Ha fülemhez szorítom egy nagyon halk zúgó hang mégis van, ezt eddig nem hallotam mert a másik gépnek hangos a ventije....Szóval ezek szerint ez kuka. Ha valóban ez a gond vajon mi okozhatta?
Saját bőr tokjában volt tartva egy fiókban nem is használtam mióta rátettem az adatokat min. 1,5 éve.... -
hitchins
őstag
válasz
King Unique #49138 üzenetére
Igen, pont olyan mint a videón csak 250gb
a nulla reakció azt jelenti, hiába dugom be a kábelt nincs hang sem semmi, számítógép sem érzékel semmit nem látja. USB 2es de USB 3 as portba dugva sem érzékel semmit.Elnézést ha rossz topic, de nem adatmentés célból kérdeztem. Szerencsére az adatok 99%-át duplikáltam anno, azaz megvannak egy másik HDD-n is, egyszerűen csak érdekelne, hogy életre lehet-e kelteni.
-
D@ny7
aktív tag
válasz
King Unique #49128 üzenetére
Mindenképpen megpróbálom valamilyen megoldással lementeni az adatokat. Ahogy nézem az usb-sata átalakítók horror áron mennek. Asztali PC-be pár ezer ft egy kábel, csak ahoz meg kell néznem milyen csatlakozó van az asztali pc-ben (jódeje be se volt kapcsolva).
A seagatenak van egyáltalán Magyarországi képviselete?
-
válasz
King Unique #49106 üzenetére
A teljes windowsos formázás esetén nem lehet visszanyerni adatokat belőle?
-
Strezi
őstag
válasz
King Unique #49106 üzenetére
Tehát akkor a részletes elemzésen kívül (igen, nálam van a hiba) a megoldásra nincs javaslatod?
A recovery-t én töröltem a D-ről, mivel adatlamezen(meg úgy álltalánosan) nincs rá szükségem. -
válasz
King Unique #49103 üzenetére
Teljes formázást hogy tudnék végrehajtani? A sima windowsos formázás ugye nem való semmire.
-
kmisi99
addikt
válasz
King Unique #49096 üzenetére
Hát én csak megvettem bedugtam, aztán particionáltam. De akkor átformázom GPT re, köszi.
-
DjDanee87
addikt
válasz
King Unique #49062 üzenetére
Semmit nem kellett csinálnom. A csatlakozókat akartam volna ellenőrizni a több órás windows update után, de nem kellett még azt sem mert az update utáni újraindítás után megvolt a meghajtó a fájlkezelőben.
-
DjDanee87
addikt
válasz
King Unique #49060 üzenetére
Szerencsére megoldódott. Csak ki kellett várnom a csigalassúságú windows updatert. Meglett a frissítés és rögtön felismerte a HDDt, nem kellett semmit csinálnom vele.
-
DjDanee87
addikt
válasz
King Unique #49058 üzenetére
Újraindítás volt korábban, de nem változott semmi, HDD elvileg rendben kell legyen - csak alaplap, proci, RAM triót cseréltem a gépben és a csere után elindítva a gépet még észlelte a most problémás HDDt (ha jól emlékszem), de a rendszer SSD formázás óta nem. Csak a rendszer SSD volt csatlakoztatva az alaplapra mikor formáztam/újratelepítettem a windowst, a többihez elvileg nem kellett volna hogy hozzányúljon.
Mikor megvettem a HDDt én állítottam rajta valamit, mert ha jól rémlik nem ismerte fel anno magától a windows.
Az alaphelyzetbe állítást nem próbáltam, mert szerintem az törölné róla az adatokat. Most még megy windows update - már vagy 1 órája, nagyon vánszorog. Ha azzal készen lesz még megnézem majd a csatlakozókat, hogy jól a helyén vannak-e.
A lemezkezelő baljós képet mutat, mintha full üresnek írná a HDDt:
https://imgur.com/cEL8wgh -
pellesmartin
tag
válasz
King Unique #49036 üzenetére
Szia! Igazad volt,nem volt neki elég a telefontöltő adapter,pedig 5V 1A,csak induláskor sok áramot vesz fel,aztán elég neki 0.3A. PC-m molex csatalkozójáról vettem le 5V-ot,azzal tökéletes működik! Köszi!
-
KBalázs34
tag
válasz
King Unique #49030 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod!
-
Zotya984
senior tag
válasz
King Unique #49024 üzenetére
Megtörtént a megegyezés. Visszaküldöm ő visszautal.
-
Zotya984
senior tag
válasz
King Unique #49022 üzenetére
Másik sata port, másik sata kábel, másik táp, másik gép. . . Minden megvolt. Formázni nem lehet. Fent írt hibakódal eldobja.
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
King Unique #49006 üzenetére
Kismillió kábel és mifene kombóban se látja a dolgokat, szal átpakoltattam mindent egy exFAT vinyóra és 'potkívánok
15 rugóért nagyon köszi Mediafour!!!
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
King Unique #49003 üzenetére
Két maces vinyót sem lát a program, amik tökéletesen mennek macen, vagyis nem a meghajtókkal van baj, hanem a szoftverrel.
A korábbi esetnél annyi történt hogy a nálam lévő vinyót elvitték egy stúdióba mert az általam vágott anyagot fényelték meg, aztán mire visszakerült hibásnak látta a kötetet a progi, azóta meg már más maces vinyót sem lát.Még a laptopomon kipróbálom hogy ott működik e, mert ha igen, akkor meglehet, hogy ideje újrahúzni az asztali rendszerem, mert már kb 2 éves és egy platformcserét is megjárt már
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #49002 üzenetére
"semmi gond nem volt vele, viszont egyik napról a másikra már nem olvasott be semmilyen maces vinyót."
Ha korábban még működött a program és kezelte rendesen a Macen formázott belső / külső merevlemezeket, ellenben utána egyik pillanatról a másik nem, akkor jó lenne tudni, hogy pontosan mi is történt. Azaz egyik oldalról a HDD-k és a rajtuk lévő fájlrendszer állapota a kérdés, másik oldalról a windowsos szoftverkörnyezet. Azaz az utóbbinál történt-e valami változás (normál frissítés, build upgrade, másik szoftver telepítése), ami esetleg nem megfelelő működést okozhat a MacDrive-nál. Illetve a program (MacDrive) verziója sem teljesen mindegy, annál is nem véletlenül jönnek ki az újabb verziók különféle javításokat tartalmazva.
"A macdrive érzékeli a vinyót, ahogy az a képen is látszik, de a macdrive felületén nem jelenik meg a meghajtó, hanem kéri hogy csatlakoztassam."
Ha érzékel a program pl. HFS+ fájlrendszerű fizikai meghajtót, illetve azon lévő kötetet, akkor az eleve megjelenik a főablakban, a lemezek (disks) menüben. Normál esetben pedig meghajtóbetűjelet is kap automatikusan. Ha esetedben nem, akkor ott eleve nem stimmel valami... A screenshoton ott van az inicializálás opció, viszont normál esetben nyilván nem kell (destruktív módon) újrainicializálni ahhoz, hogy kezelje a program és egyben a Windows, sőt pont ez a lényeg.
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
King Unique #49000 üzenetére
Ami választ kaptam ott ha minden igaz Te ajánlottad hogy ilyen szoftvert használjak, ami segít beolvasni ezeket, de már akkor is meg volt vásárolva a termék és igen, ugyanez volt a gondom.
Már dolgoztam maces vinyóval miután megvettem a progit és semmi gond nem volt vele, viszont egyik napról a másikra már nem olvasott be semmilyen maces vinyót. A probléma az, hogy nem tudom használni a vinyókat, nem tudok róluk dolgozni, mert sem az intézőben, sem a commanderben vagy egyéb filekezelőben nem jelenik meg.
A macdrive érzékeli a vinyót, ahogy az a képen is látszik, de a macdrive felületén nem jelenik meg a meghajtó, hanem kéri hogy csatlakoztassam. -
Fáraó
őstag
válasz
King Unique #48955 üzenetére
Eh, bárcsak hamarabb megtaláltam volna ezt a leírást... Köszi a linket! Most fogom újrarakni a rendszert, de már nem lehet probléma. Elvileg, ugye.
-
Dave200
csendes újonc
válasz
King Unique #48948 üzenetére
És tényleg ez volt a hiba
Rámentem az újratesztelés opcióra és már 100/100-írt. Köszönöm a segítséget
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #48944 üzenetére
Ej, az első link nem jó, EZ lett volna a helyes. Na ilyen, amikor egyszerre több topikban megy ugyanaz a kérdés és téma, aztán megkavarja az embert...
-
csurgoi
aktív tag
válasz
King Unique #48944 üzenetére
Köszönöm neked is, holnap kiderül mire jutok.
-
magyareli
csendes tag
válasz
King Unique #48938 üzenetére
Igen, akkor leteszteltem, és bekapcsolás után sem működött, most meg miután visszaraktam a gépbe már megy... Mindegy, örülök neki, remélem most már működni fog. Köszi a segítséget
-
törölt tag
válasz
King Unique #48937 üzenetére
Elfelejtettem, de lehet, nem lényeges, az SSHD: 1TB+8GB-os.
Ha jól értelmeztem, akkor ennél nincs veszély.
Igazán köszönöm, már nagyon sokszor segítettél. -
magyareli
csendes tag
válasz
King Unique #48934 üzenetére
Úgy tűnik, hogy most működik. Először átraktam a régi gépembe, ott is ment, ezért le is másoltam róla minden adatot, aztán visszatettem az új gépembe és ott is működött, HD Sentinel szerint is 100%-os. Csak most félek használni, mert ki tudja mi okozhatta a bajt.
-
S e t h
nagyúr
válasz
King Unique #48924 üzenetére
A delikvens az alábbi.
Samsung M3 Portable 2.5" 500GBHa rádugom a pc-re akkor azonosítja, de utána képtelen vele bármit kezdeni, egy idő utána jön a felugró ablak, hogy formázni kell, de amint ezt szeretném végrehajtani, akkor kiírja, hogy nem lehet formázni. Eszközkezelőben nem látszik.
Amint csatlakoztatom a számtógéphez a hard disk sentinel nem válaszol, semmit nem lehet vele kezdeni, konkrétan olyan mintha kifagyna. Úgy tűnik, hogy a sentinel is veszettül dolgozik, hogy kezdjen vele vmit, de semmire sem megy vele.Jelenleg 15 perce dugtam be újra a hdd-t, azóta sem talál magára a sentinel.
Egyébként az elmúlt egy évben ugyanilyen tüneteket mutatott egy pendriveom is és azt is megelőzte vmi, ami egyre gyanúsabb, hogy összefüggésben lehet ezzel.
A pendriveon média fileok voltak és párat átneveztem, más címet adtam nekik és utána felismerhetetlenné vált minden más eszköz számára.
A jelenlegi hdd-n több ezer fénykép, dokumentum és pár film van és az egyik filmet akartam letörölni róla egy újdonsült tévé segítségével, de vmi nem úgy sikerült mint terveztem, mert a törlést követően az okostévé csak és kizárólag a mappa szerkezetet látta, minden tartalom eltűnt róla.
Számítógépen viszont minden a helyén volt, nem értettem ezt a jelenséget, de utána a tévére kötve még egy napig oké volt, most meg már sem a tévé, sem számítógépek nem tudják olvasni a rajta lévő tartalmat, a led villog veszettül és ennyi.Kábelt cseréltem, az biztosan nem lehet gond, tapintásra langyos, hangját még közelről nem hallgattam, elég zajos környezetben vagyok.
Most ezt a hibaüzit dobja a pc.
Olyan mintha amikor nem pc-n végzek valami filekezelési tevékenységet, pl. cím átírása, törlés, akkor beadja a kulcsot az adathordozó. Lehet véletlen is, de ez most fél éven belül a második.
-
Dayco
tag
válasz
King Unique #48924 üzenetére
Köszönöm, sikerült végülis helyrehozni az EaseUS Partition Masterrel. Most lementek róla így is mindent és a biztonság kedvéért újrapartícionálom.
-
törölt tag
válasz
King Unique #48905 üzenetére
Írtam tegnap este az üzletnek, ahol vettem a hdd-t, amiben elmondtam az egész sztorit. Azt hogy 18%-ig lement a kondíció és most 26%, hogy 92-ről közben felment 109-re a hibás szektorok száma. Kérdeztem, hogy ez így mehet-e gariba?
Nos, a válaszuk szerint ez simán garanciális. Nem érdekli őket a hds kondíció
Próbából néztem egy mostani állapotot, már 110 bad sector (8 lépésben romlott idáig) és a wd tesztje sem fut le rajta ismét. 1 perc alatt megáll.
Szóval ennyi, viszem vissza. Remélem hamar kapok helyette másikat, mert jelenleg 1 hdd-n megy a munka. Egy részét mentettem, na de mindet nem tudom.Köszönöm a segítséget.
-
core i7
addikt
válasz
King Unique #48916 üzenetére
oké megvan
köszi szépen
-
core i7
addikt
válasz
King Unique #48914 üzenetére
-
core i7
addikt
válasz
King Unique #48912 üzenetére
-
törölt tag
válasz
King Unique #48900 üzenetére
A probléma az, hogy a gyártó tesztprogramja most nem áll meg. A gyors végigfut, a részletesebbet (>300perc) nem volt kedvem végigvárni, de nem akadt meg az elején. Szóval a szerviz felé jelzett állapotot nem igazolja most. Nem tudtam mást tenni, visszadobtam a raid1 tömbbe, éppen a felénél tart a szinkronizálás és várok a következő leromlásra.
Legyen ez tanulság más számára is. Garanciális HDD-t nem próbálunk rendbetenni!!! -
Bandit21
addikt
válasz
King Unique #48900 üzenetére
Igen, tiszta lelkiismerettel én is így gondolom. A másik vállamön ül az ördög, aki azt mondja, a fél éves vinyót ne kelljen már kidobni, és nem látszik semmi rajta...
-
törölt tag
válasz
King Unique #48890 üzenetére
Egy rossz ötlettől vezérelve ráeresztettem éjjel egy HDS írás-olvasás tesztet.
Még csa az írás résznél jár 8 óra után, az összes műveletre 19 órát tippel.
A probléma, hogy a kondíció feljött 19%-ról 26%-ra. Erre azt írja nem garanciális probléma még. Eddig 109 szektort tett át a tartalék területre.
[kép] (ez volt a kiindulás: [kép])
Ezt így nem merem visszatenni, mert megint megfogja az egész rendszert ha romlik és nem tudom használni... -
törölt tag
válasz
King Unique #48887 üzenetére
-
törölt tag
válasz
King Unique #48885 üzenetére
Csak akkor garanciális, ha 0% a kondíció???? Jelenleg nem tudom használni, mert megáll egy fájlmásolás és megrogy a gép alatta. Hát nem örülök? Hogyan érjem el a 0% kondíciót? Mert használni tovább nem tudom.
-
C. s.
addikt
válasz
King Unique #48881 üzenetére
Sokat keresgélhettél, mire ezeket a jó linkeket megtaláltad! Nagyon szépen köszönöm a segítségedet, mostmár megnyugodtam.
-
C. s.
addikt
válasz
King Unique #48879 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget! Meg fogom nézni a kábeleket. A tápegységet hogyan ellenőrizhetem? (Be Quiet! Straight Power 10 400W, kb. 1 éves, a WD vinyók rendben vannak: 4400-6000 körül.)
Lefuttattam egy rövid öntesztet, az rendben volt. Menet közben a Válasz részhez írogatott dolgokat, de gondolom, az normális. (0×F9, 0×F5, 0×00) A részletes öntesztet holnapra hagyom, illetve már holnap van, szóval délután-estefelé futok neki. Remélem, az is rendeben lesz. A HDS-ben a Figyelmeztetések fül üres, ez jó hír. Azért kitört a frász, amikor megláttam azt a nagy számot, gondolhatod!
Köszönöm a 2 linket is, kíváncsi vagyok, azóta hogy van a HDD-jük. Majdnem 2 év telt el.
-
C. s.
addikt
válasz
King Unique #48876 üzenetére
Köszönöm, hogy ilyen gyorsan reagáltál!
Egy 3TB-os Toshiba P300 HDWD130UZSVA HDD-ről van szó, csak pár napja vettem. Írásos felületteszttel kezdtem a HD Sentinellel, aztán jött egy mélyformázás. Ezt követően átköltöztettem rá a Windows-t, meg amit még kell. Köszönöm a linket, majd elolvasom. Csak ma ugrott meg, azelőtt alacsony volt.Ez a mélyformázás után készült (pénteken):
Ez tegnap:
Ezt most készítettem:
Minden látszódik rajta, ami fontos?
-
PeL
addikt
válasz
King Unique #48864 üzenetére
Valszeg igazad van, nem leállítja a HDD-t hanem fejparkolást csinál, de szerintem eddig nem csinálta ezt, nem tudom miért kezdte el most. Lehet hogy a BIOS frissítés csinált valamit, illetve nem tudom hogy ez így normális e. A másik dolog hogy nem csak a windowsban csinálja, hanem BIOS-ban is ugyanúgy kiparkolja a fejet kb. 2 perc után. Onnan is gondolom hogy eddig nem csinálta, mert a parkolások száma eléggé hasonló volt az indulás/leállások számával, de most kezd már eltérni ugye hogy két percenként leáll. Lehet az új BIOS miatt van, mindenesetre az is furcsa h sehogy sem tudom ezt kikapcsolni. Próbáltam az általad írtakat meg mást is, ugyanúgy parkolt... Az AHCI driver is fent van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Okos Otthon / Smart Home
- Formula-1
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- BestBuy topik
- Nintendo Switch 2
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Túraautó topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SATA 500GB Bazár (Kingston A400, Crucial MX500, Adata SU800 stb.) frissítve:06.19
- WD RED 8 TB HDD - HD Sentinel: 100%/100%
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged