Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vadkörte

addikt

válasz King Unique #49235 üzenetére

A garancia már lejárt, így a szétszerelés által a házon okozott külsérelmi nyomok lényegtelenek.

49"-os LG SMART TV-jük van, Passzolom az USB típusát.

Az 5.30-as HDS ugyanazt hozza, mint az 5.20. Rövid önteszt sikeresen végrehajtva (hiba nem látható)
    A többi teszt regisztráció hijján nem elérhető.

HDTune lassú tesztet futtatok még. Ha az is jónak mutatja, akkor feladom. Ilyen előzmények után nem bízok benne annyira. Azt még kipróbálom, hogy teleírom adatokkal, majd formázom. Ha hagyja és utána sem jelzi hibásnak, elfogadom. De ettől függetlenül nem bízok benne.
    Végülis már az enyém, a srác nem tartott rá igényt.

• vadkörte

addikt

válasz King Unique #49233 üzenetére

"Ennél a szokásos "nem látja a gép" esetnél, ha Windowsnál csak a fájlkezelőt nézik, akkor nem meglepő... :D Alap, hogy az eszközkezelőt és a lemezkezelőt kellene."

A srác mezei egység sugarú júzer. Én viszont nem csak az Intézőt néztem, hanem a Lemezkezelőt és az Eszközkezelőt is.
    Ismeretlen USB eszköznek "látta" az Eszközkezelő, a Lemezlezelő sehogy.

A NAS - Openmediavault v4 (Debian származék) - hosszas tekeregetés után 3. nekifutásra találta meg és utána tudtam mount-olni, utána már kezelte.

"...de PC-n egy desktop Linux állítólag nem."
    A saját gépeimen próbáltam, hidd el nem látta a manjaro sem!

"Aztán az nem derült ki, hogy egyik-másik környezetben esetleg nem-e USB-s csatlakozási probléma, vagy éppen elégtelen tápellátás miatt nem működött rendesen."
    Több kábellel is és szétszerelés után a saját külső ORICO házammal is próbáltam, de a két asztali gép (PC+notesz) így sem kezelte. Végül egy USB csatolófelületű SATA/USB adapterrel tudtam a NAS-sal felismertetni. (lásd fent)

"A tv-nél amúgy eleve sanszos az utóbbi, nem véletlenül szokott a normális modelleknél "HDD 5V 1A" feliratú USB-port lenni ilyen célra."
    Nem az én TV-m, de jeleztem neki, hogy erre inkább vegyen egy pendrive-ot, vagy, mivel SMART TV, építek nekik egy NAS-t, de külső HDD-t ikább ne, mert kinyírja a tartalékot is.

"Viszont az mondjuk nem derült ki, hogy naprakész / muzeális verzióval lett-e előtte és utána lecsekkolva, a különféle tesztek eredménye mi volt stb."

5.20 Pro trial HDSentinel-lel és a 2.55 HDTune-nal teszteltem. A teszteknél a "kezelés" után se a HDS, se a HDTune nem talált hibát. :F

[Előtte]
    [Utána]

• vadkörte

addikt

Üdv!

Tanácstalan vagyok. Sejtésem szerint valami nagyon nem kerek.

Nemrég egy 2,5"-os MAXTOR adattár, benne egy 2016.11.11-i gyártású Seagate ST1000LM035-1RK172 HDD-vel került hozzám, mivel a felhasználója szerint nem látja a gép - sokáig volt TV-re kötve, erről néztek filmet - valóban, sem az asztali gépem - W10 Pro - sem a notebookom - Manjaro Linux - nem kezelte. Végül a NAS-om - OMV v4 DELL OptiPlex160 - ~38 óra alatt 99%-ban képes volt lementeni a rajta lévő motyót.
    A lemezt a NAS-sal leformáztam, hogy tesztelhessem mivel a gépeim továbbra sem látták. A HDS szerint 100/9% az értéke - 9% kondíció - 2552 hibás szektor és 2552 gyenge szektorral. 83 nap 1 óra üzemidő 1912 start/stop ciklus 2,27TB összes írt adatmennyiség.

Ezek után MiniTool Partition Wizard-dal töröltem a partíciót, wipe-oltam a lemezt (sérültként hirdetem, az esetlegesen rajt maradt adtokat töröltem visszaállíthatatlanul) majd a poén kedvéért létrehoztam rajt egy NTSF filerendszert.
    Namármost a HDS jelenleg 100/100%-ra értékeli a lemezt. A HDTune gyors tesztje sem talált hibát... :F

Elképzelhető, hogy a ház USB vezérlője kergült meg és "csak virtuális"an halott a lemez?

• vadkörte

addikt

Hello Urak.
    A kérdésem igazából csak érdeklődés, nem probléma. A kedzdődő problémát sikerült még idejében megoldani.
    Hozzám került egy gép szervízre, mert nem látta az IDE buszra kötött meghajtókat, meg fura hangok jöttek a HDD-ből.
    A probléma oka egy valahol megtört/szakadt szalagkábel volt, csere utána már ment rendesen. A régi HDD-t meg kidobtuk, kapott egy új SATA-st. Az remekül érzi magá a vackában.

A beteg egy 80GB-os Maxtor DimondMax lenne. A legutolsó 4.10.10 Hard Disc Sentinel szerint a HDD teljesítménye 90%, a kondíciója 18%. 431 hibás szektorral, ami egy csoportban helyezkedik el.
    Lehet kezdeni ezzel a szépséggel valamit, vagy tegyem bátram az asztal lába alá, ha billeg?

Előre is köszönöm a választ.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés