- Telekom mobilszolgáltatások
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Nincs több titok: íme, a Samsung Galaxy TriFold!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Giga akkumulátort kínál a OnePlus Ace 6
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
-
djculture
félisten
válasz
liksoft
üzenetére
Itt a busz a nem mindegy hogy ezen vezérlőknek legalább külön busz van kiépitve vagy rávan hányva egyre az összes.
Ha rávan hányva az összes egyre akkor ha használni kezdi az ember , szépen minden portra eszköz kerül akkor a busz agyon terhelődik és elkezd szépen késleltetést beiktatni a rendszerfolyamatban.
Ami azt eredményezi egy idő után hogy a portokon lévő vinyók lelassulnak néha meg el is veszitheti a kapcsolattot a vinyóval a vezérlő.Sajnos nem egyszer több tizezerért kínált lapoknál is megvan az a költségcsökkentési szándék a tervezéskor, hogy ne legyen túl bonyolult a nyák ezt kihuzzuk és bekötjük egy buszra.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
liksoft
üzenetére
Elnézést. Synology ds211 a nas típusa, és wd 1.5 GB ears a lemez.
A nas elméletileg jelez ha problémát észlel a lemezzel. A bővített teszt tegnap este 18 órakor indult, ma 10-kor még csak 90%-nál járt."Ha bármilyen SMART változásra nem kapsz üzenetet de be lett állítva, akkor az a NAS a vakrepüléssel azonos."
Azt nem tudom, 1 darab gyenge szektor, a nas szerint mennyire kritikus?
A kérdésem még mindig az, a hardveres bővített teszt, képes lehet a gyenge szektor javítására?
Mert emlékeim szerint a HDS fórumon azt olvastam, hogy gyenge szektornál, már egyik hardveres teszt sem fut le. Itt már a gyors teszt lement, igaz nem 2 perc alatt, és a smart állapot kijelzése normál. -
pjen
félisten
válasz
liksoft
üzenetére
Hiszen nem a rendszer miatt használunk gépet, hanem az adatok miatt. A rendszer csak eszköz az adatokhoz.Hát ez azért nincs mindig igy.Azért is irtam,hogy szar ügy és valszeg kuka,de a mai gazdasági helyzetben gondolom nemnagyon "akar"
új HDD t venni.Ez csak egy tipp hátha még valamennyire használni tudja. 
-
válasz
liksoft
üzenetére
Köszönöm az infót

Most Seatools-szal nyomtam egy Fix All Short-to, ami hibára futott.
Elindítottam egy long-ot is, az még fut, és szerintem még egy darabig fog is futni
Viszont az adatátviteli hiba nőtt a Sentinel szerint (jelenleg 334) és a kondíció is már csak 73%....
-
flash-
veterán
válasz
liksoft
üzenetére
igazad van de ha van valamihez frissítés akkor annak kisebb a valószínűsége hogy az ú frissítés után rosszabb lesz az ezköz mint annak a valószínűsége hogy a frissítés után ugyanolyan vagy jobb lesz.
ha ebből indulunk ki akkor szerintem akkor mindig ajánlott,kivéve ha kontkértan köztudott egy frissítésről hogy negatív irányba befolyásolja az eszközt.ha meg van release log a frissítésről és még hibajavításról is ír akkor még nagyobb az indok hogy frissítsünk.
példának kedvéért én egy Seagate Barracuda 7200.12 1TB 64MB (ST1000DM003) hddnek frissítettem a az fw-t azóta kevesebbet kerreg,nem parkolgat folyton feleslegesen
-
peti_s
addikt
válasz
liksoft
üzenetére
Hali!
Olyan gépben volt, ami egy asztalon volt, és annak az asztalnak sajnos folyamatosan nekimentek.
2 éve került hozzám (úgy mint rossz, az ő gépükben már nem akart elindulni), akkor nyomtam rá egy formázást, és egy ideig elég jó volt, mostanában kezd belassulni, van olyan rész amit csak 1 MB körül tud olvasni. Adatvesztésem nem volt eddig vele, nem is szeretnék.
Adattárolásához nekem így is tökéletes, van időm és a lassú tempóval sem akadt be eddig egy film sem.
Tartanom kell attól h adatvesztésem lesz? Vettem most egy új HDD-t, nem okozna gondot átmásolni erről a régi adatokat arra, de ha nem kell tartanom tőle, akkor inkább hagynám ezen. (A pótolhatatlan dolgokról egy Toshiba mobilHDD-re folyamatosan mentem a gépemről az adatokat.) 0%-s kondíción van 2 éve, a hibás szektorok száma 2 év alatt 711-ről 713-ra nőtt, a gyenge szektorok száma 42-50 között szokott változni, most gondolom a hdsentinel teszt miatt lett 59. A 103 adatkapcsolati hiba még az előző tulajnál keletkezett, nálam az változatlan maradt. Köszönöm előre is a segítséget! üdv. peti_s

-
Trevi
tag
válasz
liksoft
üzenetére
Az baj hogy a google se talált rá megoldást se a youtube csak annyit mutat hogy a rendszer meghajtóból csinál egy dinamikus meghajtót. Hogy én hogy a frászba csináltam egy elsödleges rendszer meghajtóból dinamikus meghajtót amikor nem is nyultam bele a lemez kezelésbe.Egyszerüen orditani tudnék de nem fogok

Nézek ,vagy a gyártónak a web oldalán valami megoldást vagy valahol a googleba. -
-
-
apaszka
veterán
válasz
liksoft
üzenetére
Azért ha a háza felé járok,akkor egy ablakot megér!
Hallgasd meg? -
SaGaIn
senior tag
válasz
liksoft
üzenetére
Tudok esteleg a adni infót vagy egy cikket arról hogy hdd sentinellel olvasható smart ban olvasható adatok közül melyek a nagyon fontosak és melyekre kell odafigyelni nagyon ha véltoznak és melyek mire utalnak?
Szeretnék jobban beletanulni a témába.pl most az 500 as smasung HDD -n ami nálam van nem megy végig a gyors önteszt vagyis végigmegy de újrakezdi és kb 9 perce megy most és negyedénél van és úgy tűnik áll. válaszra azt írja: 0xf8 meg hogy nincs probláma, még 730 napot jósol neki működési idő 1090 nap
szeretnék jobban vigyázni rá meg odafigyelni de nem tudom a smart adatoknál mit kell nézni jobban persze van egy kettő ami egyértemű de nem minden. Amúgy semmi gond ninsce ddig arendszeremmel kb 3 éve hiba nélkül megy a win7 annyi vátozott telepítés óta hogy kicsit lassaban tölt be kb 6-7 perc mire feláll a rendszer. Ezt annak udom be hoyg sokminden megfordult már rajta. játékok szofter stb.
-
gabro0
őstag
válasz
liksoft
üzenetére
Hát jó, ennyi baj legyen. Az adatok tudtommal pótolhatók, írásodra megállítottam a chkdsk-et és megvan minden kb. 10 kép fele hiányzik, na bumm.
Őőő, még annyit, semmi nem látta, se lemezkezelő, se eszközkezelő...Tudnál ajánlani valami adatmentő programot? Miután jó helyre raktam az adatokat, utána lehet csekdiszkelni, meg a HD Sentinel tesztjeit futtatni?
-
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
liksoft
üzenetére
Szia!
Múltkor rosszul mondtam, belül volt még a 3 éven a noti. (én csuktam le kicsit morcosabban, amitől meghalt a vinyó
)
Igaz h 2 hetet kellett várnom, de most jöttem a szervizből, gariba kicserélték.
Csakhogy a korábbi Seagate ST9500325AS helyett egy Toshiba MK5076GSX HDD-t kaptam. Megnéztem a műszaki paramétereket, szinte dettó ugyanaz, színre - szagra:
500 GB, 12 ms, 8 MB, 5400 RPM ... a fogyasztását nem néztem ...De azért 1 mondat erejéig megköszönném, ha véleményt mondanál ... jobban v. szarabbúl jártam ??

Köszi, és üdv.!

-
Kaci84
őstag
válasz
liksoft
üzenetére
Külső HDD-ként lett használva meg néha betéve a nagy gépbe.
Azért gondoltam lehetne-e valamit tenni, mert ha le lehetne valahogy zárni a rossz részeket és akkor az nem is lenne particionálva akkor akaratlanul sem tennék rá semmit és akkor nem veszne el az adat.
30-40GB is elég lenne nekem, nem baj ha a fele kuka. -
-
LonGleY
veterán
válasz
liksoft
üzenetére
Pont a napokban szerkesztek meg 6 különféle laptopot, és a tanácsomba
oltottam az elkeseredettségemet is, látva ezt a sok szutykot. :]Forza_JUVE: Egyébként jellemzően a "gyári" alkatrészek a leggyengébb szériákból valók. A gyártók gyönyörűszépen spórolnak a winyón, tápegységen, kijelzőn, mindenen, amin csak tudnak. Ami nincs szem előtt, azon még jobban. Ilyen logika alapján sem ragaszkodnék az eredeti alkatrészhez. A WD Black-emet már nem is tudom, hányszor leejtettem a tokjában (pendrive-ként használom), az alapból jobban bírja az ilyen ütéseket. Persze, ettől még lehet, hogy te egy mozdulattal ezt is kinyírnád. :]
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
liksoft
üzenetére
Szia!
Közben kiderült h túl van a 3 éven!
vennem kéne ... de mint mindig, most is nehezen tudok dönteni, ebben help pls! 
Ugyanolyat vegyek, mint ami meghalt: Seagate 500 GB | SATA-2 | 5400 RPM | 8 MB (ST9500325AS)
vagy inkább ezt: WD Blue 500 GB | SATA-2 | 5400 RPM | 8 MB (WD5000BPVT)asztali gépemben egy WD fekete 1 TB-s van, és tökjó, kutya baja, talán emiatt is hajlanék inkább a WD felé.
Plusz a Seagate mintha ici-picit több áramot enne, ha jól néztem a gyártó oldalán ...nagyjából egy árban van. KÖSZÖNÖM a segítséged!

ja, és WD 2 év gari, Seagate 1 év gari ... azért ez is szempont lenne
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
liksoft
üzenetére
Nagyon köszönöm ... és a többieknek is: LonGleY, djculture, pjen!! Nem mondom, h mindenhol értettem a hsz-edet, de nagyon meggyőző és szakszerű voltál!

Még 1 kérdésem lenne: ilyenkor ér bármit is az, hogy a Dell 3 év garit vállalt (és asszem még belül vagyok) ??
Vagy kinevetnek ha elviszem?!
Illetve még 1: akkor vehetem is az új vinyót? bármi további vizsgálódás felesleges?
úgy értem, tuti hogy más baja nem lehetett? alaplap, kijelző, ilyesmi nem sérülhetett, gondolom. Annyira azért nem voltam vadállat!
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
liksoft
üzenetére
Az a vinyó kaphatott hideget-meleget, ócska tápot, kutyakorbácsot meg rugdosást is.
Elég jól és sokáig bírták/bírják az IDE-s WD Caviarok. Csak egyet láttam megdögleni, de azt 24/7-ben hajtották szerverként funkcionáló gépben Win2000 alatt 3 évig. Azért akkor még minden lementhető volt róla (2003-2004).
-
-
vamosip
tag
-
Jazz
veterán
válasz
liksoft
üzenetére
Az tény, biztos olcsóbb mint a sérült vinyóról az adat helyreállítás.
Mindenképpen új vinyó kell.De ha az adatokat lementem, és ennek ellenére valamilyen formában még szeretném használni a vinyót, arra van mód? Gondolok itt valamilyen programra, amivel végigfuttatok rajta valamilyen analízist, és kizárja a sérült allokációs egységeket. OS: XP
-
jasszer
őstag
válasz
liksoft
üzenetére
Ujabb info, hogy a draga munkatarsam elfelejtette emliteni, hogy a rack-et es a hdd-t az USA-bol kapta egy rokontol. Feltetelezem, hogy az o rack-jeben nincs beepitett trafo, igy bedugta a 120V-ra keszult racket a 230V-ba. Meg annyit elarulnal, hogy mennyire komplikalt a dolog, ha tulfeszt kapott?
Új hozzászólás Aktív témák
- LED világítás a lakásban
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tőzsde és gazdaság
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hobby elektronika
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 EVO PLUS M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/ 5.0 X2 - Új - 7250-6300 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 1st : i5-3GEN I 8GB I 240SSD I 14" FHD I mDP I Cam I W10 I Gari!
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Freddy Krueger is erröl álmodik hogy intel lapra akar satás optikai bekötni 

Adattárolásához nekem így is tökéletes, van időm és a lassú tempóval sem akadt be eddig egy film sem.