Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Sziasztok!
Egy 1TB WD MyBook-ot mivel érdemes formázni? valószínűleg vannak rajta hibás szektorok és szeretném, ha ezek áthelyeződnének formázáskor. Vagy ez automatikusan megtörténik?
Előre is köszönöm a segítséget
Szerk.: mos látom, hogy Sentinel-lel kellene próbálkoznom?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Bagira01 #33947 üzenetére
HD Sentinelben teljes felület teszt --> írás. Ez minden adatot töröl, tehát előtte mentsd le a HDD-ről, ami kell. Ha tudja, akkor át fogja helyezni a hibás sectorokat és a kondíció javulni fog.
Nekem most rakott rendbe egy 2 TB-s HDD-t (Még egyszer köszönöm Liksoft a tanácsot ). Sokáig tart, de megéri
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz liksoft #33900 üzenetére
Köszönöm az infót
Most Seatools-szal nyomtam egy Fix All Short-to, ami hibára futott.
Elindítottam egy long-ot is, az még fut, és szerintem még egy darabig fog is futniViszont az adatátviteli hiba nőtt a Sentinel szerint (jelenleg 334) és a kondíció is már csak 73%....
-
nagyúr
Sziasztok!
Van egy Segagate ST2000DL003 merevlemezem, ami tegnap elkezdett érdekes dolgokat művelni.
Egy 76GB-os ingame videot akartam szerkeszteni, amit megnyitottam az editorban és elindítottam egy fejezet detektálást (végigscanneli) a videót és automatikusan beállítja a lehetséges vágási pontokat).
Amikor ezt elindítottam, akkor halk, nyöszörgő hang jött a gépből és bele is fagyott a rendszer a műveletbe.
Megnéztem, hogy mit látok a HD Sentinelben, mert feltűnt, hogy a kondíció leesett 100%-ról leesett 75%-ra.Ezeket tapasztaltam:
2013.11.10. 0:54:43,#198 Off-Line Uncorrectable Sector Count 8 -> 16
2013.11.10. 0:54:43,#197 Current Pending Sector Count 8 -> 16
2013.11.09. 23:47:24,#198 Off-Line Uncorrectable Sector Count 0 -> 8
2013.11.09. 23:47:24,#197 Current Pending Sector Count 0 -> 8A lemez önteszt során talált 16 hibás szektort.
A lemez felületén található 16 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
134 hiba fordult elő adatátvitel során. Ezt okozhatja az eszköz hibája vagy nem megfelelő adat/tápkábel. Javasolt a kábelek ellenőrzése és cseréje ha lehetséges.
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.Próbáltam lementeni az adatokat, egy része sikerült is, viszont egy ponton lezuhant a másolási sebesség 1,5 MB/sec(!!!!)-re és le is fagyott az egész rendszer.
Csináltam rövid és részletes ön-teszt-et is. Mindkettő sikertelen eredménnyel zárult az "olvasóegység hibája miatt".
Szerintetek ez a HDD kuka?
Előre is köszönöm a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest