- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabro0
őstag
Köszi a részletes választ!
Nincs olyan rengeteg adat, ~300GB átlagosan 7MB-os fájlmérettel. Windows 8.1 formázta így ahogy 512-re, amit nem igazán értek.
Ha már formázás, akkor már GPT is (a kompatibilitás nem szempont). Sok olvasgatás után egyetlen előnyét találtam, hogy a partíciós táblát több helyre is elmenti a felületen.
Tervezek egy sebességtesztet készíteni (512 vs. 4096 szektorméret), az eredményeket majd megosztom itt a fórumban.
-
gabro0
őstag
Sziasztok!
A 2013-as szériájú WD Black (1003FZEX) winchester már Advanced Formatot használ vagyis 4kB-os fizikai blokkokból épül fel? A windows alapértelmezetten 512byte-os foglalási egységgel formázta. Megéri-e újraformázni 4096-os blokkmérettel?
-
gabro0
őstag
válasz
liksoft #33502 üzenetére
Hát jó, ennyi baj legyen. Az adatok tudtommal pótolhatók, írásodra megállítottam a chkdsk-et és megvan minden kb. 10 kép fele hiányzik, na bumm.
Őőő, még annyit, semmi nem látta, se lemezkezelő, se eszközkezelő...Tudnál ajánlani valami adatmentő programot? Miután jó helyre raktam az adatokat, utána lehet csekdiszkelni, meg a HD Sentinel tesztjeit futtatni?
-
gabro0
őstag
válasz
SaGaIn #33499 üzenetére
Az a baj, h egy ideig még az eszközkezelő sem látta a winyót. Amióta chkdsk-et futtatok (többször próbáltam, csak még az elején megszakítottam), azóta látja, de a pl. jpg képfájlok félig vagy sehogy sem jelentek meg. Értsd: csíkosak szürkék és mindenféle össze-vissza színűek voltak némelyek.
Szóval a chkdsk ahhoz kell, h hozzá tudjak férni egyáltalán. Persze tudom van többféle program is ilyen problémára, de na.
A kábel dolog kizárva, mert 4 féleképpen is ugyanezt a hibát produkálta:
- apám gépébe, az alaplapra dugva
- apám gépére külső házzal
- az én gépembe, az alaplapra dugva
- az én gépemre külső házzal ()
Szóval ez valami hardveres hiba lesz.
Ezzel kapcsolatban érdekesség, h szinte egyik pillanatról a másikra mutatta a hibajelenséget. Előtte kifogástalanul működött.
Többiek?
-
gabro0
őstag
Sziasztok!
HD Sentinel ezt írja, (egyébként egy Samsung HD103SI típusú 1TB-os wincsiről van szó):
Meghibásodás várható - Attribútum: 1 Raw Read Error Rate, Olvasás közben előforduló nem javított hibák száma. Lemezfelület vagy fejek hibájára utalhat.
A lemez felületén található 43 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A szektorok javításának számából ítélve a lemez állapota több lépcsőben romlott.
A lemez felületén található 1194 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
32040 hiba fordult elő adatátvitel során. Ezt okozhatja az eszköz hibája vagy nem megfelelő adat/tápkábel. Javasolt a kábelek ellenőrzése és cseréje ha lehetséges.
A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 29540 alkalommal.
Azonnali merevlemez csere szükséges.Javasolt az adatok azonnali mentése az adatvesztés elkerülése érdekében.
A chkdsk-et elindítottam /f /r /x paranccsal, tegnap délután 5 óta fut, de csak jönnek elő az újabb hibák (az előbbi értékek folyamatosan nőnek), szinte minden 3. fájlt javítja. HD Sentinelben a rövid ön-tesz nem fut végig, a következőt közli: Sikertelen és tárolási/mozgatási sérülés valószínű
Kérdésem az lenne, h a chkdsk lefutása után használható lenne-e még a meghajtó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Interactive Brokers társalgó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- EAFC 25
- CPU léghűtés kibeszélő
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Spórolós topik
- LEGO klub
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Elado hasznalt 120GB-os SATA SSD-k!
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- SSD-k / HDD-k ( 256gb, 500gb, 1TB-1.5 TB )
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest