- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
Próbáltam, nekem nem sikerült XP alatt 3TB-ot még 2 partícióban sem használni. Ha az alaplap vagy a drive gyártója ad segédprogramot, megpróbálhatod. A fizikai drive-ból 2 virtuálisat fog készíteni, és így már a teljes kapacitás kihasználható. De a konfigurációból nem emelhető ki, és drive sem cserélhető benne! Vagyis annyi a kötöttsége, hogy köszönöm, inkább NEM!
Vagy lekorlátozod MAXLBA vonalon 2TB-ra, vagy ahogy javasolták, elcseréled.
-
liksoft
nagyúr
Nem, W7 után sok-sok adatvesztésed lesz.
Ha ehhez az értékhez hozzáadsz 2TB-ot, 1024-el felszorozgatod, pont 3TB lesz az eredmény. Vagyis a 33. bitet kidobja az ablakon, és csak a maradék 32-vel dolgozik.
Ez pont ugyanolyan gond, mint közel 10 évvel ezelőtt a 128GB (132) -nál volt. Ott a 28/48 bites ATA címzés volt ugyanilyen.
-
ggg666
őstag
És most jön a DE... :-)
Mindez akkor érvényes, ha az alapértelmezett szektorméretről beszélünk. A Western Digital ezt úgy oldotta meg, hogy gyárilag nagyobb szektorokat használ a szokásosnál, ezért kevesebb szektort kell megcímezni, és nagyobb a korlát. Így lehet az, hogy az előre formázott WD lemezed működik Windows XP alatt is. Mindez addig működik, amíg le nem formázod a külső lemezt. Onnantól nem fogsz tudni nagyobb partíciót létrehozni rajta XP alatt, mint 2TB. A Western digital viszont ha jól tudom ad a lemezhez valamilyen programot, amivel ismét leformázhatod 3TB-ra
-
ggg666
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- HP 635 laptop eladó
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest