Hirdetés
- iPhone topik
 - „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
 - Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
 - Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
 - 9000 mAh-s Redmi készül
 - Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
 - Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
 - Google Pixel topik
 - Milyen okostelefont vegyek?
 - Amazfit Bip 6 - jót olcsón

Új hozzászólás Aktív témák
- 

JHC
tag
válasz

Balthazar777

üzenetére
						Csak tippem lenne. Régebben míg használtam cd-olvasót, ha sok hibás szektor volt a lemezen, akkor nem csak a meghajtó lassított le WinXP alatt, hanem a Win visszavette az ATA busz sebességet is, vagyis egy jó lemezt berakva sem értem el vele az előző sebességet. Le kellett törölni az eszközkezelőben a meghajtót, majd újraindítani a gépet, és utána jó lett. Nálad lehet kábelhiba is, bár akkor a SMART értékek között jelentkezne. Mondjuk van nálad UltraATA CRC error count.
Viszont lehet, hogy úgy jártál ahogy én egy WD30EARX-el. Mikor eszembe jut, minden meghajtón szoktam futtatni egy "chkdsk /f" parancsot. Nos ezen a meghajtón 10 óra hosszat tartott, pedig ez nem teljes felület vizsgálat. Sentinellel teljes felülettesztet futtatva sincs hibás szektor, csak lassulás úgy, hogy minden SMART érték teljesen normális, viszont 1700GB-tól a sebesség 100-200kB/sec. Namost én tudom, ha más programmal nincs piszkálva, akkor NTFS fájlrendszernél a katalógus szerkezet a meghajtó közepén foglal helyet, és esetemben belenyúlott a lassú részbe. Ennek a teli meghajtónak a mentése 3 napot vett igénybe. Viszont én füllel is meghallgattam a meghajtót, attól hogy nem jelzett semmilyen hibát attól még kattogott folyamatosan, olyan mintha az újra próbálkozások száma végtelenre lett volna állítva a meghajtón belül.
Ajánlom neked is a füllel való vizsgálatot, az eszközkezelős manőver után.
 - 

Balthazar777
csendes tag
válasz

Balthazar777

üzenetére
						Sziasztok!
Pár hete tettem fel ezt a kérdést, esetleg van valakinek ötlete / magyarázata a problémámra?
[link]Sajnos ma is előjött, pedig nem is használtam a gépet estig. (állandóan megy)
Üdv és köszi,
Dani - 

djculture
félisten
válasz

Balthazar777

üzenetére
						Attól függ hogy milyikre gondolsz az alsó vagy felsőre mert mind kettő alá egy mázsa por szorult be azt látom ebböl a képből. De lehet csak a kép csalóka. A felső csak egy dísz ami a fedél rögzitését takarja el (régen csak simán a papír takarta), az alsó viszont maga a fedél ami gumiánpasztával van körülvéve és takarja a mechanikát a lemezekkel.
 - 

Dragon27
senior tag
válasz

Balthazar777

üzenetére
						biztos hogy van + lemez réteg .... pillanatragasztóval óvatosan ragaszd vissza ha zavar ...
Az a 52 °C elég magas de még a 40°C is az .. lehet azért olvadt fel a ragasztó
 nálam az átlag 28-32 °C van 40 felet már sárga .. jelzés van a hdd nem szereti - 

liksoft
nagyúr
válasz

Balthazar777

üzenetére
						Én csak az iszonyúan sok port látom. Az viszont gond!
 - 

pjen
félisten
válasz

Balthazar777

üzenetére
						Ha müxik rendesen szerintem ne foglalkozz vele ,lehet csak megnyúlt a lemez a melegtől,és elengedett a "ragasztás".

Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
 - RAM topik
 - AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
 - Milyen videókártyát?
 - One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
 - gban: Ingyen kellene, de tegnapra
 - Építő/felújító topik
 - Valami baja van a tápomnak
 - Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
 - exHWSW - Értünk mindenhez IS
 - További aktív témák...

- WD Blue SN570 1TB M.2 NVMe SSD - Garancia: 2028.04.17 ALZA - 100/99%
 - Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
 - 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
 - WD 480GB Greene SN350 (WDS480G2G0C) M.2 2280 NVMe PCI-E3.0 x4 SSD
 - WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordás- Új - 7200-6600 MBs - Eladó!

- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3375, 100% Akkumulátor
 - GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3623, 94% Akkumulátor
 - Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
 - GeForce RTX 3060 (OEM HP)
 - Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro

Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

nálam az átlag 28-32 °C van 40 felet már sárga .. jelzés van a hdd nem szereti