- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
zzz85
csendes tag
Beírtam már a google-be is de nem találtam rá semmi megoldást, ill. amit igen azt már kipróbáltam.
Hát nem tudom a szoftver hiba az nem biztos, mert eléggé lelassult a gépem kb. 1,5éve és azóta már volt egyszer újrarakva (bár ki tudja, mert újrarakás után is lassult megint)...
Valaki vmi megoldást? Ne túl bonyolultat!
-
Viktoár
addikt
Köszi,de gondolom egy vagyonba kerül hogy egy szaki levarázsolja a képeket.Mindenesetre félreteszem és ha nyerek a lottón akkor elviszem szakihoz.
Nem piszkálgatom mivel nem értek hozzá.Gondoltam megkérdezem hátha van valami trükk amivel 5 perce életre kel aztán végleg kileheli a lekét.Mondjuk egy adrenalin injekció közvetlenül az fej mozgató elektronikába vagy ilyesmi.
Azért köszi.
-
d0d3$z
csendes tag
Elsődleges volt és aktív,mielőtt reseteltem.
Win 7 nem tudta javítani, mert nem talált op. rendszert, rendszer-visszaállítási pontot meg nem csináltam -> most már mindig csinálok egyet...
Hiren's Boot CD-vel eljutottam odáig, hogy visszaadja a megfelelő neveket,meg logikainak adtam meg a másik partíciót, de sajnos ez sem segített...A megoldásom az adatmentés és egy szaftos reinstall volt. Nem értem miért csinálta ezt?
-
spidersoft
senior tag
Partition Magicnek volt régen egy bugja, miszerint ha a boot partíciót méretezgetted/bolygattad, akkor első kanyarba csinált egy könyvtárat, oda belemoveolta az összes filet, átméretezte a partíciót majd ottfelejtette a fileokat a könyvtárba, oszt persze hogy nem bootolt
Nem-e lehet, hogy megest valami hasonló áll fenn?... (megjegyzem ez még az 5.1GB winyók és a win98ak korában volt... 2000 körül tán?... lehet később, én mindig le voltam maradva a korral
(ez a moveolgatás azért volt, mert csinált a partícióra valami saját DOS-szerűséget, hogy ő induljon ne az oprendszer...)
-
menthor
tag
hátul is próbáltam már, de nem birja. mivel irodai konfig, gyári táppal (asszem ~240W) valszeg télleg kevés. filmet akartam rápakolni, de ilyen módon akkor nem megy. azért dobtam össze ezt a külső winyót, mert ez tökéletesiti a "hordozható elképzelésemet": táp meg minden nélkül... szal csak ezért, nem hiszem hogy veszek plusz külső tápos hubot. de köszi az ötletet
azt gondoltam, hátha szoftveresen megoldható... -
Dealer
tag
Köszi a választ. Gondolkozok azon hogy vissza viszem a boltba elvégre még van rá 3 év gari. Most a HDD Regenerator nevü kis progit ajánlották, eddig kb 13000 hibás szektort talált, de ma éjszakára folytatom a 'regenerációt', kiváncsi vagyok tényleg hatásos-e, elvileg adatvesztés nélkül megjavitja a winyót vagy mi...
-
betyarr
veterán
tegnap szétkaptam a gépet és megigazgattam a csatlakozásokat,de nem éreztem hogy bármelyik is bizonytalan lenne.tehát valszeg nem az lesz a probléma.
most tolok egy teljes tesztet,több mint 2 óra.meglátjuk mi lesz.
egyébként semmi más jelét nem látom,hogy valami ne lenne rendben,csak ez jött elő vagy 3x.kicsit idegesít,nehogy megpusztuljon a hdd vagy legrosszabb esetben a táp.főleg hogy direkt azért vettem egy minőségit.
elég ha ezt az egy tesztet megcsinálom,vagy érdemes mással is próbálkozni? -
liksoft
nagyúr
Szia!
Na ez a szív@s. Látható, hogy a lemez felületén található bizonytalan terület, de a gyári program nem jelez hibát, hiszen a küszöböt nem lépte át. Alacsony format mára már nem létezik. Csak a szektorok adatterületének inicializálása, mely közben a SMART végzi a munkáját. A gyári program ilyen pontja mit mond (ugyanis a többi program elképzelhető, ha valóban a low format utasításokat adja ki, a drive tiltott utasításait cseszteti - vagyis visszaszólhat hibával - kicsi az esélye, de Murphy....)?
Érdemes lenne az összes hibát fotóval és dátummal dokumentálni, így ha több is jelentkezik, megpróbálni a szerviznél keresztül verni, nézzék meg a winyót, vagy a gépet. Hiszen a környezet is lehet ludas. Ugyanis így bármikor cserben hagyhat. Bár ha nem jelentkezik menet közben (használatban) hiba, nem látok sok esélyt. Sajnos még egy WD, mely megerősít abbéli hitemben, ők sem jobbak a többinél.....
-
attiati
veterán
Acronis Disk Director Suite : jókat írnak róla, szívem szerint ki is próbálnám, amúgy is megbízok az Acronis remek cuccaiban, de most nem vagyok hozzá elég tökös gyerek
-
liksoft
nagyúr
Tudod nemegyszer eljutok odáig, hogy szívem szerint velősen, magyarosan b@z.megelnék, de nincs értelme, mert ha csak annyit írok "olvass vissza", már megfedd a fiatalság. Most vagy segítek, és tudomásul veszem, hogy mindent mindent kétszer kétszer (végtelenszer) kell elmondani (leírni), vagy kivonulok innen. Nem tudom melyik a jobb, így időnként azért "kiborul a bili" és elmondom a magamét. Sorry.
-
zarew
senior tag
hú hát persze gigabyte lapom van,(GA-965P-ds4)de a régi vinyómmal eddig nem volt bajom azt most 8 gigásnak látszik.Mindkét vinyó samsung.És xp alatt látszik az újabbik most is.A régebbi hibátlanul ment eddig most az "adatmentés során hülyült meg.Az a baj,semmi logika nincs benne mitől vadultak meg.Ja és visszaolvasok vadul
-
Z_zoli
csendes tag
Tehát akkor nincs megoldás csak az új lap...
pedig már azt hittem újra feltámaszthatom a "kicsikét".
ez kicsit off:
de a win XP-t nem tudjátok miért nem megy??
megpróbáltam instalálni az öreg gépről de mikor tölti be az eszközöket egyszercsak leáll a gép...
akkor felinstaláltam másik gépről akkor meg az a hibajelenség amit fent már leírtam hogy bootolás helyett csak fekete a kép...
üdv.Zoli -
A_corp
csendes tag
Hali!
A pixmania sehol sem adta meg, hogy hova forduljak, csak annyit, hogy menjek a márkaszervizbe.
Ha ennyi lett volna a gond, hogy "nézzem meg a garjegyet", akkor nem fordultam volna segítségért (más készüléket már küldtem szervízbe). Mivel nem tudom, hova vigyem, gondoltam ti tudnátok segíteni. A pixmania szerint visszaküldhetném a büdös gyíkba a maxtorhoz, ami tulajdonképpen már seagate, de lényegtelen, a lényeg az, hogy a szállítás majdnem több, mint amennyibe a vinyó került.Tudtok ajánlani egy helyet, kérlek?
-
liksoft
nagyúr
Fogyasztói társadalmat élünk, ahol az ár a legfontosabb. Bár nem mindenki gondolkodik így, de megszívja a többség ilyen gondolatmenetét. Valamint a technika csúcsa van jelen ezekben az eszözökben, így csak a darabszám miatt ilyen olcsó. Mindkettő hozzájárul ahhoz, hogy pl. az autóiparhoz képest magasabb a selejtszázalék.
Még egy fontos dolog! A WD a gyártásra és garanciára összpontosít. Vagyis ha menteni kell, a duplájába kerül róla, mint akármilyen mai más drive-ról! Működésre, nem javíthatóságra tervezett és elkészített darab.
-
Bazsy
aktív tag
Linuxxal nem rosszalkodik, de azt nem használom annyira aktivan. Csak msn, web és mail meg zene....
Virusra gondoltam de semmi nem talált semmit.
Ha van tipped h mivel nézzem még meg szivesen veszem.De néha hullámzó búgó hangot hallok a winyo felől, és a régi 120GBs winyom is olyat adott ki hetekig mielőtt egyszercsak meghalt totál...
ESTOOLt szedtem le most, ráeresztem holnap.
De virust nemtom mivel nézhetnék még... -
Bazsy
aktív tag
Vista reinstall után a 3. indításkor elvesztette az asztali ikonokat.
4. leállításkor már 15 perc volt mire leállt a gép, közben a winyo folyamatosan kerregett...Linux alatt nem észleltem problémát. Bár azt csak webre, zenehalgatásra és msnre használom.
Ja és minden rendszer 64bites bár ez nem számít gondolom.
-
buherka
addikt
Gondoltam ráeresztek egy HDD regenerátort, csak az baromi sokáig tart.
Amúgy nem vettem eddig észre, hogy valami baja lenne, csak hát ott az emberben a tudat, hogy valami mégsem 100%-os.
A lenovo teszt programja szerint nagyon is okés a kicsike.A HD sentinel súgója azt írja, hogy akkor garanciás egy ilyen vinyó, ha a kondíció 0%-os
-
harry
veterán
Nos nálunk lementette (egy helyen megállt, kattant hárman a forrás lemez, majd ment tovább), tehát lényegében lementette, csak bootolni nem tudtunk róla.
Ha jól emlékszem néztük az acronist is (hirens 9.9-en, tudtommal Acronis True Image 8.1.945 van rajta), de a forrás lemez dinamikussá lett konvertálva, és amikor kijelölném forráslemeznek, kiírja, hogy hibás struktúra (vagy mit).Most néztünk egy ilyen lehetőséget [link]
Majd megnézzük. -
Kernel
nagyúr
Ghost32-t indítottam, de DOS-ban is ugyanez. És még ennél is többet tud, elég terjedelmes dokumentáció van hozzá. Nekem bootmenübe is be van építve, gombnyomásra felülírja a C: meghajtót:
ghost.exe -clone,mode=prestore,src=1:3\backup3.gho:1,dst=1:2 -RB
Vagyis még tallózgatni sem kell. Persze itt az első partíció DOS, onnan dolgozik.
-
BullZeye
veterán
én is hasonló képp gondolkodom, de egy ismerősöm említette, hogy mintha olvasta volna, hogy alaplapot jobban megviseli, ha a partíció túl nagy...jelen esetben 900 gb...
meg azt nem lehet megoldani, hogy ha már van 4gb memória gépemben, hogy szépen, ha magára kéne kicsomagolni, másolni, akármi, akkor ne az legyen, hogy lemegy a kicsomagolás 10mb/sec sebességre....hanem töltsön be 1gbot memóriába 100 mega/seccel, aztán 100 mega/ seccel csomagoljon ki
mert az azért még mindig 50mb/sec átlag sebesség....
-
feri1979
csendes tag
Sajna Biosban nem találtam ilyen beállítást; én vagyok béna v. lehet h. nincs?
Install egyáltalán nem lehetséges mivel a képen látható üzenet után jönne csak a CD-Boot a sorban addig sajna nem tudok eljutni, régi SATA-s vinyommal (béke poraira) ez mindig is ment de most ha az új a gépre van kötve sehogy se tudok az átkozott SIL üzin átjutni. -
liksoft
nagyúr
Teljesen egyetértek Veled! A levegő áramlását célszerű úgy kialakítani, hogy a ház elején szívja be a levegőt (vagyis a winyók kapják a leghűvösebbet), és hátul meg a táp ventillátora (és a kiegészítő venti) kifelé fújja a ház melegét. Alaplapi video esetén elég a tápegységé. Arra célszerű figyelni, hogy a ház elején a műanyag borítás mögötti fémlapnál a szellőző a winyónál legyen. Ha ott van másik ventinek hely, és nem használjuk ki, akkor azt illik letakarni, mert ha nem, akkor ott jön be a levegő a házba, és NEM a winyónál! A hátfalon is a pótventi nyílását célszerű lezárni, ha nem használjuk. Hiszen ha ott nincs ventillátor, akkor a táp által kiküldött meleg levegőt az ottani nyílásokon visszaszívja.
-
Spirit
őstag
Tápkábel+sata pár perc múlva cserélve, a tápot meg nem hibáztatnám, ebben a gépben volt már ugyanilyen konfig mellett 2db 7600gt vmodolva+3 vinyó, most csak egy 4670-es van 1 vinyóval. Sentinel?100% koncdícioó, 100% teljesítmény, minden smart adat OK, hőm 32-33 fok, max 34.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 990 Pro 4TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged