- Motorola Edge 40 - jó bőr
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Jó az xcopy, felülírás önmagában nem gond, sőt szükséges is lehet, amikor egy fájlverzió nem egyezik. Pl. más ntldr stb. verzió van a telepítőlemezen és más a vinyón, mivel utóbbit egy frissítés közben már megújította.
Itt egy olyan sajátos probléma van, hogy amikor az ntldr "elkeveredik" olyan szektorokba, ahol a boot-kód nem látja, akkor hiába látjuk fájlkezelővel, mégsem működik. A telepítőprogram gondoskodik ennek elhárításáról, utána már felül is lehet írni az adott fájlt, a szektorelhelyezkedésen nem változtat.
Vagy a másik, általában bevált módszerem, amit említettem, hogy a frissen formázott partícióra először a kis fájlokat viszem fel (hogy "előre" kerüljenek) és csak utána a mappákat. Látszólag mindegy, de azért mégsem.
-
Kernel
nagyúr
Ntldr-nek a gyökérben kell lennie és a system32-ben lévő kernelt indítja (ntoskrnl.exe).
Az ntldr indulását nem lehet állítani, a fixboot parancs elősegítheti, hogy a boot-kód elindítsa. A boot-kód egy rövid gépi kód a partíció első szektorában, amivel megeshet, hogy például töredezett fájlrendszernél nem találja meg az ntldr-t, de ezen később igyekeztek javítani.
Én dinamikust nem szoktam használni, de gondolom megpróbálnám a másik vinyón is ugyanazt a felállást létrehozni, akár még rendszert is telepíteni rá, hogy bootképes legyen, utána mappákat lecserélni, a leírt módon, betűjel kérdését rendezni (MountedDevices).
-
Kernel
nagyúr
Bootproblémák elhárításának legbiztosabb módja, hogy például XP-re vonatkoztatva, az új vinyóra/partícióra gyorsan feltelepítünk (nem én, mert kicsit láma módszer) egy friss oprendszert, legalább az első újraindulásig, vagy teljesen.
Utána egyszerűen kicseréljük (törlés, másolás) a könyvtárakat:
Documents and Settings\
Program Files\
WINDOWS\Miközben az indítófájlokat nem bántjuk:
boot.ini
Bootfont.bin
NTDETECT.COM
ntldr(A System Volume Information mappa tartalma, visszaállítási pontok meg ilyesmik, engem soha nem érdekelt, kihagyom, tiltom, törlöm.)
De igazság szerint, ha egy frissen formázott partícióra először a gyökérfájlokat másolom fel, utána a könyvtárakat, így is szokott működni. Kritikus lépcsőfok itt, hogy a bootszektor-kód megtalálja az ntldr-t, de utóbbi SP-k során a boot-kód fejlesztve lett, megbízhatóbb ilyen szempontból. Ehhez persze nem mindegy, mivel lett formázva a partíció. Arról nem beszélve, hogy a bootfolyamat során hibaüzenetek is szoktak megjelenni, ami elárulja, hol akadt el. "Hiányzó Ntldr" stb.
A MountedDevices alatt tárolt azonosítók nem egyezése esetén később akad el a folyamat, a login képernyőnél, vagy pillanatra beugrik az asztal, de rögtön kijelentkezik, vagy csak egy kék képernyő látható szaladgáló csíkkal, vagy aktiválási hibát ki, de csak azért, mert nem tudja beazonosítani eleve a C: meghajtót sem.
-
Kernel
nagyúr
Még szép, hogy így is lehet, én Total Commanderrel is szoktam Windowst másolni, az is megőrzi az NTFS-jogosultságokat, ha bejelölöm, csak otthoni gépnél ez nem mindig szükséges. A leírt registry trükközést is szoktam csinálni, amikor kell. Pláne, én arra magamtól jöttem rá, 2k/XP klónozási problémák elhárítása során, később számtalanszor terjesztettem fórumokon is. Másik módszer, amikor simán törlöm a MountedDevices kulcsot, első bootnál újrakreálódik, de ilyenkor újraosztja a betűjeleket is, ami néha nem jó. Általában jó, mert a bootpartíció kapja a C: betűjelet és többnyire ez a cél.
-
Kernel
nagyúr
A Ghost számos opcióval rendelkezik, egyebek mellett hibás lemez esetére is.
Egyébként egy lemezt diskeditorral is át lehet másolni (Runtime's Diskexplorer stb.), hibás szektornál megáll és lehet választani, hogy mit akarsz, Ignore, Ignore All, 0-t is lehet írni helyette, ha jól emlékszem, vagy amit akarsz. Továbbá ott van még a DriveImage XML is.
-
Imco
őstag
A ghost nem menti le mert olvasási hibával megáll. /99%/
Esetleg az acronis hatékonyabb lehet adott esetben, de ez sem biztos. Sajnos a felületi hiba erőssen gátolja a dolgot.Szerintem...
A helyedben a bad sector regenerálásával/áthelyezésével kezdenék és utána probálnám a mentést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest